![]() |
DVD pržiona trilema
Namjeravam si ubost DVD pržilicu i zanima me za koju biste se vi od ovih sljedećih odlučili i zašto?
HGSpot: LiteOn 8111S Write DVD+R 8x, DVD-R 4x, DVD+RW 4x, DVD-RW 2x, Read 12x, CD: Write 40x, RW 24x, Read 40x 1184kn Ve-Mil: NEC 2500A DVD+R 8x/RW 4x/DVD-R 8x/RW 2x/CD-R 32x/RW 16x rec. speed DVD 12x/CD 40x 934kn Ve-Mil: TEAC DV-W58G-095 8×DVD+R, 4×DVD-R, 2×DVD-RW, 4×DVD+RW, 40×CD-R, 24×CD-RW 1079kn |
ja imam ovu gigabyte iz siga, i zadovoljan sam, cak i previse :D
jos bi ti i preporucio pioneera (sad je neki novi model sa dvd+r 8x). frend ima starijeg modela, 106, i radi odlicno. nec neznam ako je ista promjenio, no sa onim "legendarnim" 1300 ljudi su imali vise problema nego koristi. liteon je odlicna cd-prza, valjda su svoje dobro iskustvo prenijeli i na dvd... |
Gledaj ....
Lite On / NEC - iz tuđeg iskustva niti mrtav. Teac je oduvijek bio kvalitetan, ne vidim zakaj bi se to promijenilo. Pioneer - ima 8x prža po pristojnoj cijeni ( nema medija, ali dobro :D ). Plextor - zaboravi, PUNO preskup :beer: |
Evo ja sad perem NEC-om (zamijenjenim) bez problema. Ovakav (kad radi) je odličan.
|
Citiraj:
Medije sam našao u HG spotu, ali su dosta skuplji od 4x |
Odlučih se za Teac.
Još jedno pitanjce. Na koje medije da snimam + ili -, pa da budu kompatibilni sa linijskim i sl.? Ako su - bolji onda bi uzeo NEC jer i + i - snima po 8X, a ovi ostali - snimaju po 4X. |
Citiraj:
ko sto Paske kaze, ja bi se NECa klonio, ne iz svojih iskustva, vec tudjih. a pioneer je uvijek bio pojam kvalitetnog uredjaja za normalnu cijenu (za razliku od plextora koji je 2x skuplji) |
U linksu piše da ga trenutno nemaju.
Malo sam sve uspoređivao i ipak ostajem na Teac-u Jedino ako do 23.eg ne uleti još koj dobar |
Plextor je pojeftinio.
|
Šta se tiče linijskih plejera, preferiraju "-" medije. A šta se tiče NEC-a, nema toga što reklamacija neće riješit. Meni ovaj radi "kak vurica". Ovisi i gdje kupiš. S Ve-mil-om uvijek možeš bit miran, oni mijenjaju.
|
Išao u Links s namjerom kupit Teac-a, ali naravno, nemaju ga. Ništa, odlučio se ja za NEC 2500A.
Za sada radi kako spada. Nemam prazne DVD-e brže od 2.4x, pa ne mogu probat. Jel mogu nekako u Neru snimat brzinom kojom želim, a da mi ne gleda na koliko je ograničen DVD medij? |
Citiraj:
jel mozes to sa CD ima :D ? |
Prije sam uvijek mogao izabrat 40x bez obzira na medij, a sad kad snimam dvd mi ne ponudi niti 8x niti 4x.
Prije sam imao Plextora |
Jesi flešao firmware? Jel medij podržava?
|
Već je bio najnoviji firmware 1.06
|
Citiraj:
ista mi je situacija i sa dvdima.... |
Šta ne bi trebalo, ako nemaš prazan DVD u pržilici, da ti Nero ponudi max moguću brzinu? Meni ponudi 2,4, pa maximum. Taj maximum mislim da je 2,4. Kad ubacim prazan medij onda mi ponudi samo 2,4x kao najveću, a opciju Maximum nemam.
Kako je kod tebe? |
meni isto, dok nema medija, ponudi max brzinu, 4x i 2.4x.
a kad stavim medij koji nije 4x, onda mi nestane ono 4x sa liste ponudjenog :D |
Citiraj:
Da staviš 2x medij i spržiš ga na 4x dobil bi krasan ku*ac od DVD-a :D |
Čitao sam recenziju nekog dvd snimača, i oni su traxdatov medij od 2,4x snimali sa 4x i rekli da radi kako treba.
|
Sad sam ubacio prazan CD, Traxdata 40x i ponudi mi samo do 32x.
U drugoj pržilici isti CD pokaže do 40x Da odem reklamirati? |
Dok ja čeam vaš odgovor...
Napravio sam Nerov test brzine snimanja CDa, i nije prošlo 32x. Odnio je u Links na reklamaciju. Rekli su da će me sutra zvat. Smijem primjetiti da su tvrdnje dotičnih na ovom forumu istinite što se tiče Links-a. Da ostajem u ZGu išao bi samo u Links kupovat. Stvarno su korektni i ne pričaju stobom "preko kurca". Evo im :beer: |
ocito je bio problem u przi...
a neznam kako su uspjeli snimat 2.4x dvd na 4x :confused: osim sa nekim linux programom, koji ne prepoznaje brzinu medija ... |
http://www.cdfreaks.com/article/134/6
Negdje u ovom reviewu imaš testove. Pod DVD recording permonase. Piše ti tablica za svaki medij za koliko su deklarirani i na koliko su ih oni snimali. Na početku testa piše da su koristili Nero |
nisam na linku nigdje mogao naci traxdatu ni ritek, ali vidim da su dosta medija deklariranih na 4x snimali na 8x (recimo taiyo yuden)
zgodno... al neznam kako to uspjeva :confused: |
uspjeva naprimjer Plextorom.
|
A jel neko zna šta znači ona opcija s kvačicom u izborniku za snimanje, pod nazivom "BOOK type DVD"?
|
Citiraj:
|
recite mi samo jedno:
jel se isplati dat cca 1500-1600 kn za dvd pekač plextor, u odnosu na neki jeftiniji recimo do 1100kn?? kupujem i ja dvd pržilicu pa sad neznam??:rambo: |
ponosni sam vlasnik Plextora, i mogu reci "jaako dobro" .
nemogu i nezelim usporedjivati s ostalima jer ostale nisam imao. |
hahahaha
Imam NEC-2500A i nece snimat trax 40x speed na 40x
to je zato sto cd-e moze najbrze snimati 32x :-))))))))) procitaj malo specifikacije uredjaja.... uzivajte, meni ovaj NEC na poslu bas fino radi, ali doma bi radje vidio Pioneera ili Teaca... Plextora ni mrtav nebi uzeo, to je smece kakvo ovaj svijet nije vidio, a kosta ko suho zlato na qrcu od platine... naime: frend je prodao 24 Plexova recordera u roku dvije godine (razliciti modeli) svi su bili novi i sa garancijom... SVI su krepali!!! ne jedan, ne dva, nego 24 jebena recordera... AMEN! ja plexa neuzimam, recite mom frendu Plextor i evo sta se dogodi :rambo: pozdrav :burn: |
U jebote, stvarno je max cd-r speed 32x.
Ali zašto onda Miatu ponudi 40x? |
Citiraj:
|
Sorry, zaboravio sam da imaš Gigabaytov. Mislio sam da imaš isti kao ja. Sad idem po njega u Linksu.
100% će mi reć da sam budala :beer: Probat ću ako dobim zamjenu, da uzmem Teaca kojeg sam i mislio uzet, ali ga nisu imali. Dobili su ga drugi dan nakon što sam uzro NEC :rambo: |
Citiraj:
|
Nisam ja rakao da je loš
Dobio snimač nazad sa reklamacije i kažu da je sve u redu... Time will tell |
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:05. |