![]() |
Tih 120mm ventilator
Koji bi mi 120mm ventilator preporucili,treba bit sto tisi i treba imat sto veci protok zraka(za radijator vodenog hladenja).Dali se isplati uzet 120mm papsta za 130,ili ne vrijedi te pare?
|
Klik
Samo treba malo trazit ;) |
ma uzmi sharkoon 12cm silent seriju.
dosta su tiši od papsta... (kupio i osobno se uvjerio, imaš u mom sigu slike...) ja sam stavio takvih par u komp. (baš su na radijatoru od vode, rade odlično i na 12V-nečujno) |
Sharkoonove sam i mislio uzet ali ovo me malo zabrinulo pogledaj link-http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80104 ali ipak vise vjerujem tomri-u pa cu i najvjerojatnije uzet,thanks!
|
jos jedan glasić za šarkune.
kupio ja silent blade-ove i nisam zadovoljan, tišinom jesam ali slabo pušu. |
kod mene je glacialtech i zadovoljan sam tisinom(na full okretajima) a i performansama :D
inace vemil 46 kn |
Citiraj:
|
Ja imam oba u kompu. Shark za upuh, GT za ispuh. Što reć? Na 7V ne čujem ih baš. Nakon 8 mjeseci. Sa Sharkom ćeš vjerovatno proć sa boljim ležajevima. No platit ćeš ga ko dva GT-a...
|
Preporuka ide i na artic cooling 120mm vent u linksa je mislim 35kn, 22db
tih je, koliko sam čuo i kvalitetan, puše solidno, možda malo jače nego silent eagle. jedino što nema je onu treću žicu za mjerenje okretaja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
uzmi sharkoon silent.. kako je i receno vise puta gore...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sam si kriv, što onda tražiš savjet kad nas ne misliš poslušat.:)
|
Citiraj:
Imam ga u kucistu i to sa gumom na njemu i pricvrscen isto sa gumom i najglasniji vent u kucistu Bolje za te pare uzmi Chieftech(YateLoon) u ve-milu i uzivaj ;) |
I ja bih se složio. Davno sam ga isprobavao i mislim da je bio dosta glasan. Znam da je 80 mm braća tiha, ali 120 mm ne.
|
80mm tih? dere se jače nego 120-ca.
|
Ako mu prespojiš temperaturni senzor, da, tada se vrti na nekih 2500 rpm. Spojiš ga na 5 V i bit će nečujan.
|
Da, tako mi je na grafi, prespojen pozistor, na 12V se vrti na nesto preko 2500rpm, dok je ispod 1300rpm vrlo tih. Osobito kad puse odozdo prema gore.
|
Citiraj:
|
Ne možeš i stisnut' i prdnut'... :smoke:
|
Citiraj:
|
Kupio sam u Ve-Milu Chieftec d1sl-12 120mm =40KN
Okomito 5V odličan, lagano zujanje kad približite uho. Vodoravno (u napajanju) maaaalo se čuju ležajevi. Uistinu je vent OK! |
Citiraj:
|
Citiraj:
I preskupi su! |
trebam pomoc
mozete iznjeti svoja misljenja o 120mm ventovima iz ADM ponude Ventilator Sharkoon 120mm, 21dB 75.64 kn pretpostavljam da se o ovom sharkoonu pricalo na pocetku Ventilator Arctic Cooling 120mm, AF12025, 24.5 dB 37.50 kn je li ovaj to AC 120mm smece? GlacialTech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA 49.93 kn Ventilator Chieftec AF-1225S, 120mm, 28dB, 1650rpm 40.26 kn znam da netreba previshe vjerovat spec. buke za ventove, ali zasto GT SB proizvodi 19, a ovaj Chief 28? (jel ovo isti chief kao u VeMil-u?) koji od ovih odabrat? |
Citiraj:
|
Chieftec d1sl-12 120mm (zelena kutija).
|
Silent Eagle je preglasan, imam ga.
|
Citiraj:
|
ja ga ne čujem. a na 7V slabo duva.:D:D
|
Citiraj:
|
uzmi xilence..imam ih ukupno 4x u kompu na 7V ...stvarno su pretihi :)
35kn dode 120mm :) |
Isse, čitam teme o ventilatorima već 30min, i na kraju svega niš mi nije jasno...
Htio sam izbjeć pitanja, ali očito je nemoguće :D Naime, imam kućište Kandalf LCS, standardno s njim dođu 3x120mm ventovi koji hlade radijator, 1x120mm LED, koji ispuhuje, te 2x90mm ventovi koji također ispuhuju zrak.... i pozabih reći da imam još jedan 120mm ventiator od TTa skinut s Big Typhoon-a koji se stavljen na HDD Cage (kako bi hladio 2 harda). (sve skup 5kom 120mm, 2kom 90mm) http://www.thermaltake.com/product/C.../vd4000bws.asp I sad sam mislio SVE ventove zamijeniti i staviti NAJTIŠE koji postoje, a da od tih NAJTIŠIH imaju NAJVEĆI protok. Uz sve to, pošto se palim na tišinu, svi ventovi su na potenciometre, koji su već na front panelu (6kom), ne želim da promjenom ventilatora izgubim na kvaliteti hlađenja, želim u najmanju ruku dobit isti efekt hlađenja, a tišinu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
@Sa_Stilom: mozes zaboraviti protok kakav imas sad ukoliko zelis tisinu...
ne postoji taj ventilator koji je toliko dobar da na npr. 500rpm-a ima protok kao neki na 1000... razlike su unutar 100-150rpm-a max. |
Koje su onda preporuke da utišam PC?
Prek dana me ne smeta što ih čujem, no prek noći ih sve smanjim pa ih ionako nečujem, jedino čujem hebenu pumpu, koja zuji ko luda... Al zato planiram cijelo vodeno promjenit u skorije vrijeme... Vratimo se radije na ventilatore... |
Citiraj:
http://www.max-save.org/images/314140tg(1097).jpg ...ali dobro. Svaki ima svoje. Citiraj:
|
McG, mogao si i neku bolju žensku nać :p
Ufff, pun si preporuka. Ma, uzet ću novo vodeno (do kraja godine), a ventove držat na manjim okretajima i riješio stvar, ili ću zamjenit neke 120mm i ko bog. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:13. |