PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Cooler Master Cosmos 1000 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79172)

Razer 05.09.2007. 00:47

Cooler Master Cosmos 1000

Cooler Master Cosmos 1000

Reviewovi:

1, 2, 3, 4, 5, 6

Nice :)

Pantera-N 05.09.2007. 17:39

vrhunsko...koliko košta?

Razer 05.09.2007. 17:44

Nebih znao, kod nas ga naravno još nema, al kažu da košta duplo više nego Antec P182, znači da bi to bilo 2k+ kn...

Pantera-N 05.09.2007. 17:46

na neweggu je cijena 199$, kod nas če ziher 250 a možda i više

Wolverine 06.09.2007. 15:20

meni je stvarno mrak kada u takvo kučište ekipa lopatom nabaca komponente
jel im bilo tako teško utrošit 10min na povezivanje kablova?

ante2 06.09.2007. 15:52

ne valja nista apsolutno s...... i :banana:

zasto se pitate ???

pa zato sta nema kliznu ladicu za maticnu plocu

to je uvjet br 1 da kuciste bude 1 klasa

bar za mene :D
ps- jos je uz to i skupo :fiju:

jos i ovo
ak su nabili cjenu za tu kantu alumijinja bar su mogli okrenit polozaj maticne tj da je proc dolje a grafe gore tak da se kablovi za struju ne trebaju vuc preko cjele ploce ili stavit napajanje gore (zamislite ima i takvih kucista :D)
ne znam koji je to kua ili moda ali svi u svoja extra-turbo-de luxe kucita stavljaju napajana dolje a to sta kalovinje treba razvuc preko cjele maticne i to ne male sata kablice nego kabel i plo od napajanja koga briga pa nece oni tamo sastavljat PC pa ipak oni samo rade kucista :lol2:

budaletine :fuming:

e ono bas ga necu kupit onako iz inata :D

SrKi 01.11.2007. 20:50

1680kn links.

jel ga kupio netko s foruma?

Side 01.11.2007. 21:51

Imam ga ja, kupljeno prije 2 mj. u linku, i mogu vam reci da je ovo definitivno najljepse i najkvalitetnije kuciste koje sam vidio, poprilicno je tiho (kao sto se i govori), a da li moze biti jos tise, siguran sam da moze da mi ne cvrci napajanje, cable managment je predobar, i u 10 min nestaju svi kablovi.
Kakva su ostala kucista iz "silent" segmenta ne znam..
Ovo je moja definitivna preporuka, za sve koji traze kvalitetno kuciste

Wolverine 01.11.2007. 22:09

koja slika bi dobro došla

p3tar 01.11.2007. 22:31

Baš bi je wolv uzeo "riječ" iz usta, ajd nabaci par slikica ako imaš mogućnosti. Kako si zadovoljan sa termalnim performansama kučišta?

De5tr0yer 01.11.2007. 22:46

ovo kuciste je jako blackbird002 wannabe, bar sto se mene tice
ovaj sistem za hardove sa ladicama mi se cini fenomenalan

EDIT: AARGH, kako su na reviewu prvom kablove syebali, isuse, a jos napravljeno da se moze lijepo provuc kabel da se ne vidi... (5.str)

Side 01.11.2007. 23:22

e ovo sa slikama ce ic teze, zato jer nemam fotic, a nemam kako prebacit s moba, osim ako nesto ne smislim..
sto se tice term. performasi, sam zadovoljan, posto su unutra 4 120mm coolera, + zracni tunel za grafiku kao na serverima.. sve u sve stvarno su se potrudili i vidi se da nisu stavljali coolere od "oka" nego tamo gdje ce biti najkorisniji.
Za razliku od prethodnog kucista stvarno se vidi razlika u temp. normalno da nije razlika 20° ali sigurno 5° s obzirom da nemam potenciometre vec su na defaultu, ovo je cist ok

p3tar 01.11.2007. 23:28

Sada kada bi išao kupovati kučište stvarno bi se teško odlučio, prije je Stacker bio neupitan, sad nebi bilo lako odlučiti između Stackera 832 i COSMOSa. Pošto ne patim na tišinu išao bi vjerovatno na Stackera.

EDIT: Prije nego što se upale svi ventovi na Stackeru 832 možda ga nebi loše utiplati za pod:D

syss 01.11.2007. 23:35

sve oke ali onaj kozmos natpis naprijed za 1700kn ne bi prožvakao nikako... bolje da nisu anteca stavili pokraj pošto će većina ljudi vidjet da ima i ljepših kućišta (da ne kažem monolitnijih) :)

Side 01.11.2007. 23:36

a gle, necemo sad o ukusima :)

syss 01.11.2007. 23:37

istina svakako... netko voli i tt kućišta.

Daddy 01.11.2007. 23:47

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 857523)
ovo kuciste je jako blackbird002 wannabe, bar sto se mene tice
ovaj sistem za hardove sa ladicama mi se cini fenomenalan

EDIT: AARGH, kako su na reviewu prvom kablove syebali, isuse, a jos napravljeno da se moze lijepo provuc kabel da se ne vidi... (5.str)

Budi uvjeren da su diskovi ko mrtvi u tim ladicama.Nemaju dodir sa samom ladicom nego leze na jako mekanim silikonskim distancerima tako da je rjesenje toga barem vrhunsko.
To sto je napravljeno da mozes provuci kablove ne znaci i da stvarno funkcionira.Naime case ima the most retarded nacin zatvaranja bocnih stranica.Neka samo jedan kabel sa straznje strane nije na mjestu ili previse viri zaboravi o zatvaranju kucista.

I da tunel za grafe prakticki nije ni tunel.Onak stoji tamo cisto tako, neku funkciju tuneliranja bas i nema.
Sistem hladjenja diskova je never seen before.Ispod dijela gdje su smjesrtene ladice diskova se nalazi prostor, nesto kao dupli pod koji zavrsava u onom mountu za vent na dnu kucista.Desno od napajanja.Koliko u biti ima utjecaja na hladjenje diskova iskreno nemam pojma jer druzenje sa slozenim kompom u radu je stvarno kratko u mom poslu.Ali i u funkcionalnost toga takodjer sumnjam.

Sve u svemu kad sam ga stavio na stol ostao sam zabezeknut ali kad sam ga otvorio pocela su pitanja.

syss 01.11.2007. 23:50

kažeš skoro ko hp 002 :)

thedman 02.11.2007. 00:03

u svakom slučaju moje novo kućište kad skupim neku lovu
jel mi se u ovom starom coolermasteru počela opasna gužva stvarat.....

Kristijan_7 02.11.2007. 00:07

Citiraj:

Autor syss (Post 857583)
kažeš skoro ko hp 002 :)

Deja vu, ne? :D

De5tr0yer 02.11.2007. 00:08

Citiraj:

Autor syss (Post 857574)

ja iam kandalfa lcs i jako ga volim.:lol2: tak i tak sam ciljano kupio to kuciste (vodeno hladenje implementirano u kuciste)

Citiraj:

Autor Daddy (Post 857580)
Budi uvjeren da su diskovi ko mrtvi u tim ladicama.Nemaju dodir sa samom ladicom nego leze na jako mekanim silikonskim distancerima tako da je rjesenje toga barem vrhunsko.
To sto je napravljeno da mozes provuci kablove ne znaci i da stvarno funkcionira.Naime case ima the most retarded nacin zatvaranja bocnih stranica.Neka samo jedan kabel sa straznje strane nije na mjestu ili previse viri zaboravi o zatvaranju kucista.

I da tunel za grafe prakticki nije ni tunel.Onak stoji tamo cisto tako, neku funkciju tuneliranja bas i nema.
Sistem hladjenja diskova je never seen before.Ispod dijela gdje su smjesrtene ladice diskova se nalazi prostor, nesto kao dupli pod koji zavrsava u onom mountu za vent na dnu kucista.Desno od napajanja.Koliko u biti ima utjecaja na hladjenje diskova iskreno nemam pojma jer druzenje sa slozenim kompom u radu je stvarno kratko u mom poslu.Ali i u funkcionalnost toga takodjer sumnjam.

Sve u svemu kad sam ga stavio na stol ostao sam zabezeknut ali kad sam ga otvorio pocela su pitanja.

sve u svemu, kuciste mi se cini stvarno prelijepo, ali ima te neke mane ko sto si i sam naveo... a posto se na zracno hladenje ne vracam najvjerojatnije nikad, nije kuciste za mene (jer ne volim kad mi cijevi vire van fakin kucista, to najvise mrzim)

kundak 20.04.2008. 12:03

Da ne otvaram novu temu, dizem ovu iz mrtvh. Zanima me je li, po vasem misljenju, bolji ovaj case ili p182. Cijenu zanemarite, ja mislim da je sad razlika 200.-300 kuna. Naglasak na tisinu. Koliko vidim ovaj case ima samo malo one pjene za izolaciju dok antec ima sednvic stranice.

jurbAs 20.04.2008. 12:38

mislim da je ovo najbolje kuciste trenutno da se mene pita ali nikad nije previse spominjano jer je bilo dosta skupo

Z-man 20.04.2008. 12:45

Citiraj:

Autor syss (Post 857574)

ja sam volio sve dok nisam kupio jedno :D
Istina, stvarno je lijepo i sve to stoji a unutra toplotni udar :D

kundak 20.04.2008. 17:50

Meni bas i nije bitno hlađenje, samo zvuk. Neman neke uber komponente - samo bi tia da mi je racunalo priko noci sta tise.

@z-man ako mozes malo opisat akusticka svojstva kucista i onu spuzvu koju su stavili za izolaciju. Je li to ona klasicna spizva koji i clanovi foruma cesto stavljaju u svoje kante ?

Odojak 20.04.2008. 18:31

@kundak

Vidim da si još uvijek u potrazi za grobnom tišinom u kućištu :D

Z-man 20.04.2008. 19:02

Teško da ti ja mogu opisat akustička svojstva jer meni ti to ništa ne smeta...kučište je trenutno otvoreno na stolu 30 cm od mene i unutra imam stock cooler na max okretaja, onda onaj jedan tt stock vent , a na 8800 gts 320 mi je vent na 80 % i meni to nista ne smeta......
i da, nema nikakve izolacije....

kundak 21.04.2008. 13:45

Malo san surfa okolo i definitivno izlazi iz izbora za tihi build. antec je i dalje car na tom podrucju. Evo nekoliko stvari koje su mene dotukle:

LINk

i

linK

morph 21.04.2008. 14:07

Citiraj:

Autor kundak (Post 1007608)
Malo san surfa okolo i definitivno izlazi iz izbora za tihi build. antec je i dalje car na tom podrucju. Evo nekoliko stvari koje su mene dotukle:

LINk

i

linK

Ako ti što znači

http://www.imagesforme.com/out.php/i53073_0088.jpg

Q6600
3870
Nista clockano, stock cooleri, po hardovima ne puse nista, inace radi 24/7 (14. dan). Nemam sa čim usporediti tišinu/buku pa cu samo reci da je meni prihvatljiva.

buljo 21.04.2008. 14:11

Oho morph ima mrcinu od kompa, mogo bi popunit rubriku moj komp :p

DeadMan+ 21.04.2008. 14:36

Citiraj:

Autor kundak (Post 1007608)

LINk

i

linK

prijatelj ga posjeduje i prema onom sto sam vidio kuciste je odlicno, stvarno je tiho, a zavrsna obrada je bez mana, moja preporuka, pogotovo sad kad mu je pala cijena u Feniksu

kundak 22.04.2008. 20:25

Hvala sta si posta temperature morph, ali to mi je manje bitno u ovom slucaju, jer ce sigurno bit bolje nego sta je u p182 s obzirom da je kuciste vece. Ono sta me muci je izrazito lose izvedena suspenzija diskova, a upravo su oni u mom compu najveci izvor buke. Nadalje, cable management je lose izveden - rupe nisu na pravim mistima, a i ljudi kazu da se nemoze zatvorit kad ima malo vise kabela provuceno. usto ide i cinjenica da nikakav potenciometar nemos stavit sprida jer vrata taman sidaju na 5.25" bay.

Uglavnom, sad san pocea malo s radit pa kad skupim para uzmen 182, ako me u međuvremenu ne uvjerite u suprotno. :goood:

m4rI0 22.04.2008. 20:49

Postoji verzija S! Imao sam čast da ga opipam i isprobam pred mjesec i pol. Kraj Cosmosa1000 izgleda ( meni ) duplo bolje, nabrijanije i opakije. veličina mu je ista, diskovi mu se stavljaju na isto mjesto al vodoravno, nema vratašca već obične 5,25'' otvore, ima bočni cooler mislim da je 250mm koji puše po cijeloj ploči, grafi ..., gornji panel sa usb-ovima i firewire-om mu se pokriva kliznom pločicom i najjebenija fora je gumb za paljenje osjetljiv na dodir, staviš prst u rupicu i cijeli panel ti fino crveno zasvjetli - meni je do jaja.
Malo me podsjeća na starija Alienware-ova kučišta, unutra dolaze još 3 120mm venta i kučište nije tiho ko stariji brat 1000 ali trebalo bi bolje hladit. nismo mjerili ali uz onu grdosiju koja puše ( a nije tolko bučan cca 20dB ) po cijeloj ploči

Evo jedne recenzije na http://www.overclock3d.net/reviews.p...osmos_s_case/1

CoolerMaster want it back :lol2:

morph 22.04.2008. 21:22

Citiraj:

Autor buljo (Post 1007630)
Oho morph ima mrcinu od kompa, mogo bi popunit rubriku moj komp :p

Budem, sad koji dan ;)

Citiraj:

Autor kundak (Post 1008982)
Hvala sta si posta temperature morph, ali to mi je manje bitno u ovom slucaju, jer ce sigurno bit bolje nego sta je u p182 s obzirom da je kuciste vece. Ono sta me muci je izrazito lose izvedena suspenzija diskova, a upravo su oni u mom compu najveci izvor buke. Nadalje, cable management je lose izveden - rupe nisu na pravim mistima, a i ljudi kazu da se nemoze zatvorit kad ima malo vise kabela provuceno. usto ide i cinjenica da nikakav potenciometar nemos stavit sprida jer vrata taman sidaju na 5.25" bay.

Uglavnom, sad san pocea malo s radit pa kad skupim para uzmen 182, ako me u međuvremenu ne uvjerite u suprotno. :goood:

Ma jasno mi je da ti je tisina primarna, vise od temperatura sam htio pokazati da sa opisom onog tipa sa linka koji si dao nesto ne stima pogotovo
sa tim enormnim temperaturama. Kao sto sam rekao nisam kompetentan davati neke ocjene o buci, za mene je preko dana kada postoje neki drugi izvori buke (npr. zvukovi izvana, TV) necujno. Diskove ne cujem uopce, najglasnija komponenta bi bio Samsung 203N.
Vjerujem da niti sa 182 neces pogrijesiti.:)

Citiraj:

Autor m4rI0 (Post 1009028)
Postoji verzija S! Imao sam čast da ga opipam i isprobam pred mjesec i pol. Kraj Cosmosa1000 izgleda ( meni ) duplo bolje, nabrijanije i opakije. veličina mu je ista, diskovi mu se stavljaju na isto mjesto al vodoravno, nema vratašca već obične 5,25'' otvore, ima bočni cooler mislim da je 250mm koji puše po cijeloj ploči, grafi ..., gornji panel sa usb-ovima i firewire-om mu se pokriva kliznom pločicom i najjebenija fora je gumb za paljenje osjetljiv na dodir, staviš prst u rupicu i cijeli panel ti fino crveno zasvjetli - meni je do jaja.
Malo me podsjeća na starija Alienware-ova kučišta, unutra dolaze još 3 120mm venta i kučište nije tiho ko stariji brat 1000 ali trebalo bi bolje hladit. nismo mjerili ali uz onu grdosiju koja puše ( a nije tolko bučan cca 20dB ) po cijeloj ploči

Evo jedne recenzije na http://www.overclock3d.net/reviews.p...osmos_s_case/1

CoolerMaster want it back :lol2:

Izgleda stvarno fenomenalno, ali i cijena je zvjerska. Samo vidio sam reviewa gdje su ga popljuvali i da je prebucno.

thedman 25.04.2008. 00:34

još uvijek nemam pojma da li da čekam cosmos s ili da kupim cosmos 1000
kojeg trenutnio imaju na lageru u feniksu a s verzija bi trebala doći za 10-tak
dana.

TheBEaST 25.04.2008. 20:40

Vidio sam ga uzivo, i nije me se dojmilo, kao ni prije prek review-a...a uz sve to i previse para za jedno kuciste... uzmi radije Antec

cromen 27.04.2008. 22:32

evo ja uzeo prije dva tjedna u tehnomaxu 1299kn
nedostazi su po meni sto nista nepuse po diskovima
i sto se nemoze fiksirat potenciometar Zalman ZM-MFC1
bes
potenciometra su ventilatori koji dolaze sa kucistem dosta bucni,
s druge strane sa potenciometrom kuciste je necujno
kuciste je ogromno temperature su fantasticne 20 stupnjeva nize nego u proslom kucistu pogotovo vga

CPU Intel q6600
Hladnjak THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme sa SHARKOON 120mm sa SilentEagle 2000
VGA: BFG NVIDIA GeForce 8800 GTX OC2 768MB sa
Zalman VGA Card Cooler VF1000 Cu LED + ZM-RHS88 hladnjak

http://img99.imageshack.us/img99/4888/tempok9.th.jpg

preporuka:ako ti se da malo "sraubat" po kucistu onda svakako,
potenciometar je neophodan znaci barem tristotinjak kuna na cijenu kucista za necujnost

TheBEaST 27.04.2008. 22:42

To su ti temp u Idle ili Load ?

cromen 27.04.2008. 22:52

idle poslje 7 dana negasenja kompa u lodu cpu 48
vga 65 max

p.s. mislim s kucistem sam vrlo zadovoljan samo neplanirani troskovi zamjena ventilatora potenciometar alat za busenje rupa :) za ventilatore za diskove sve zajedno jos 700kn na cjenu kucista

TheBEaST 27.04.2008. 23:04

A da, troškovi se uvijek naberu...malo pomalo i puf...skupi je to biznis...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:50.