![]() |
Accelero S1/S2 & TwinTurbo dojmovi
ima netko mozda taj cooler i ako ima kakvi su vam dojmovi i moze li on uopce pasivno hladiti x1950pro?
|
neki dan sam ga ugradio na x1950pro AGP i bez problema ju može pasivno hladit s tim da je kućište fino provjetreno,mora imat barem jedan vent na ispuhu da se može hladit kak treba.
|
aha...a moze onda i pci-e verziju isto tak hladiti? buduci da pci-e ima malih problema s grijanjem kontrole napajanja...
|
ma može S1 i je predviđen za x1950pro za PCI-E
|
onda super...nabavil si bum s1 pa budem onda svoje dojmove napisal...
a kak izgleda jeftinije me ispadne nego vf900cu koji uostalom nema taj dio za hlađenje tog napajanja grafe... :) |
e, da pitam za svaki slucaj...se mogu gore nastelati neki ventovi ak se bude motri prejako grijala grafa?
i kakvi bi to trebali biti ventovi? 80, 92 il 120 mm? |
Slijedeći tjedan mi stiže S1, a Momiru S2 pa ćemo istestirati. :)
Dva od 92 mm stanu sigurno, a sad je upitno je li stanu dva od 120 mm jer će viriti izvan Accelera. Jedan od 120 ili 140 mm će biti sasvim dosta. http://www.arctic-cooling.com/vga2.p...8&data=2&disc= Možeš i ovo pogledati, ali ne znam kada će doći kod nas... http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=139 |
ja sam ga narcil, stize mi sutra il preksutra pa bum malo istestiral kak idu temp s onim benchmarkom iz att bez venta i s ventom pa vam javim :)
|
Kakva je razlika između s1 i s2? Danas idem u links pa namjeravam uzet s2 jer je s1 nedostupan. Grafa je ati x1800gto
|
Don't...nece ti pasati!
S1 je za X1950/1900/1800/7950/7900/7800...dok je S2 za slabije grafe like x1600/7600...itd. |
Fala :) A tak nemaju ni nje, pa bum uzel zalmana vf900cu.
|
Na tvom mjestu bih radije pricekao S1...ako mozes naravno...50kn manje za bolji cooler...hmm!
|
evo, konacno sam ga dobil, ali pomalo sam razočaran, ne zbog performansi, nego zbog toga jer u uputama pise da dolazi s voltage regulator heatsinkom za x1950pro, a tog heatsinka nigdje nema...:S
pa zato nisam mogel testirati cooler bez venta... vent je zalmanov zm-f3 spusten na 1000 rpm idle temp gpu: 40 gpu okolina: 40 load temp gpu 55 gpu okolina 45 to je s otvorenim kucistem, sutra il preksutra budem zatvoril :D |
Ja cu ga vjerovatno ubost za svoju 7900GS, samo planiram gore bubnut 2 venta od 92mm ili jednog 120mm.
|
evo, zatvoril sam case i idle temp su 5 celzijusi više, al to je zato jer mi kuciste nije sređeno, protok je katastrofa
|
@domy-oni turbo thingy cooleri su onak *ranje jer su previse bucni
Ipak jedan 140mm cini cuda (zato jer je tanji od 120mm) :chears: |
Moze li meni neko objasniti zbog cega je razlika u cijeni izmedju S1 i S2 oko 50kn (zar to nisu identicni hladnjaci samo sa razlicitim kopcama)?
|
Ne, nije razlika samo u kopčama, mislim, barem koliko se može vidjeti po slikama, S2 ima manji heatsink (valjda jer je namijenjen slabijim karticama), pretpostavljam.
|
S2 je manji, i ima 2 heatpipea manje (4 u S1) te ne dolaze oni voltage regulator pasivnjaci. ;)
|
i na s1 ne dolaze ti pasivnjaci, bar ne oni za x1950pro ;)
a sad mi se ne isplati vracati taj cooler jer bi onda popusil jos bar 20 kn na postarinu... budem ja lepo teroriziral arctic cooling da mi posalju tog vraga :D |
Citiraj:
Link Sad, jel bolje s tim VRM pasivnjakom il bez? |
S1:
ATI: X1950, X1900, X1800 series nVIDIA: GeForce 7950, 7900, 7800, 6800 series (except 7X00 GS AGP) S2: ATI: HD 2400 series X1650, X1600, X1550, X1300, X1050 series X850, X800, X700, X600, X550, X300 series 9XXX series nVIDIA: GeForce 8500, 8400 series GeForce 7600, 7300, 6600 series FX 5950, 5900, 5700 (Ultra) series FX 5600, 5500, 5200 series GeForce 4 Ti, MX series Ima razlike i u samim drzacima. Ja narucio sebi S2 za hd2600xt, jer ispunjava sve zahtjeve koje sam nasao na njihovim stranicama. Dakle razmak izmedju rupa, visina komponenti i sta ja znam. Ja se nadam da ce da radi tako sta. :D |
Citiraj:
|
imam Leadtek 7900Gs i mislim ubosti jedan od ova dva hladnjaka, koji bi bio bolji:
1.Hladnjak ARCTIC COOLING Accelero S1, za VGA, pasivni ili 2.Hladnjak ZALMAN VF900-Cu, za VGA koji bi bio bolji izbor! |
Prvi je bolji, ali ga u Linksu nema najmanje mjesec dana... :(
|
gore sam vidio da se moze u njega ugraditi onaj Turbo Module,ako se moze onda je to predobar hladnjak
|
ma koji turbo module te mota...:D
mores gore staviti jedan 120mm vent il dva od 92 mm, samo trebas malo mašte ;) ja sam gore stavil zalmanov vent od 120mm (bil je najjeftiniji u linksu :D) i smanjil broj okretaja na 1000 i dobivam oko 7-10 celzijusi nize temp nek s vf700cu ;) |
hm..nakon razocaranja u linksu zbog vrm heatsinka, ostal sam ugodno iznenađen odgovorom iz artic coolinga :D
Dear Mr. Domislovic, please send me your address, then I can send you the VR Heatspreader-Module. Best regards Arctic Cooling Support __________________________________ ARCTIC COOLING Support ARCTIC COOLING Switzerland AG Huobstr. 4 CH-8808 Pfaeffikon Switzerland www.arctic-cooling.com ako mi pošalju, imaju jedan veliki + od mene :goood: |
Jel bi možda mogao baciti jednu slikicu grafe s tim čudom, čisto da vidim koliko zauzima u mjesta :)
Hvala unaprijed. |
cim dobim fotić, idem slikat to čudo izvan i unutar kucista ;)
i da, uzima puno mjesta...bez venta 2 slota a vent je još 25mm debljine tak da negde 3 slota uzima :D al ***ački izgleda:lol2: |
|
S2
Eto neznam di da postam, pa cu tu. Imam S2 na hd2600xt ddr3. Planirao sam juce napisati nesto o tome, ali sam morao osakatiti zalmana da bi to sve stalo. Evo u sobi mi je trenutno 22C, a grafa u idleu je na 49C. Ako se mene pita malo previse, jer je sa original hladnjakom davala iste temperature, ali kad je u sobi bilo preko 30C. Sliko sam ja to, nesekirajte se. Sad cu prebacivati slike pa cu ih tu nabaciti. Inace nisam jos pokrenio nikakav test da isprobam kako se i tu ponasa. I za kraj ono najsladje, a to je da mi nece smetati za CF, a ni za CF bridgove.:goood:
|
hahah. a jesi osakatio tog jadnog zalmana.
velik je taj accelero tj. dugačak je. da je meni jedan takav :care: morat ćeš mi sve to pokazati kada dođem do tebe:D |
Citiraj:
Inace ipak nije los taj S2, kao sto mi se cinilo. sad sam se igro malo, temperatura u sobi je 24C, a grafa je u tih pol sata igre dosla do 65C. Znaci da su u sobi jedno 10C temperature vise, opet nebi prelazio 80C. Po mom ovo hladilo je i vise nego odlicno. Jos da imam nekakvo normalno provjetreno kuciste. Znaci sasvim solidno hladjenje (pasivno), tisina, jednostavna montaza (doduse i kod konkurencije je jednostavna) to je sve pozitivno, a negativno sto je velik i sto sam moro osakapiti zalmana, oni jezevi na memoriji mi se cine koda ce odpast. Nedrze bas najbolje. Kad se sjetim onih zalmanovih jezeva, koje opet nije bas lagano za skiniti. Inace ja sam dokaz da radi na hd2600xt ddr3 iako ih nema na popisu, za ddr4 verziju neznam dali odgovaraju rupe, memoruju jezevi mogu hladiti, jedino bi nedostajao hladnjak za one regulatore kao kod nekih x1950pro. Mozda S1 ide na ddr4 verziju. PS: Ja sam sebi uzeo dva, tako da ako zelite slobodno ih sve ostale pokupujte. A ne zadnji put kad sam spomenio grafu i nema ih, doduse nemam ni ja sad love za drugu.:D |
Daj probaj i onaj drugi, vidim da je taj savijen, možda je neki heatpipe neispravan...
|
Citiraj:
Ma nevjerujem da je neispravan, inace gore je montiran savijen, a ravni je ostao u kutiji. Ma to je mozda tako tvornicki da nebudu svi isti.:D |
Kupi si case!
|
A ha,vidim,sjeo je na kraju na grafu...:)...Ajd super onda!
Ali vidim problem....Ti ces njih stavit u CF...Ali,pogledaj kolko hladnjak ide iznad kartice....tamo gdje bi trebali ici bridgevi...Kako ces ih stavitit??? |
a kaj nemre s onim vanjskim kablima povezati?:stoopid:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:20. |