![]() |
Eksterna DVB-T kartica
Znači, treba mi nešto kvalitetno za laptop. Ne znam valjaju li što one usb varijante jer je njih barem lako prenositi... Unaprijed hvala
|
A da si malo potražio po siteu?:)
http://www.pcekspert.com/articles/449-1.html Mislim da je bilo još testova, potraži malo pod članci/video |
Citiraj:
Hvala |
Znam da je od Terrateca onaj USB DVB-T dobar. Ima ga frend i jako je zadovoljan. :)
Jedino kaj je dosta skupa naprema ostalima... |
Citiraj:
|
ja imam neku k-world iz chipoteke za 250 kn i zadovoljan sam, radi super. Jedini je problem što tu kod mene nema baš signala pa tu i tamo prekine
|
Citiraj:
Evo baš gledam ovo na linksu - HAUPPAUGE WinTV Cijena mi je nebitna, bitno da odlično hvata signal i da je kao usb stick |
A mislim da on ima ovu (po vanjskom izgledu) -> http://tinyurl.com/36wxhg
Samo kaj je ta najskuplja valjda u Ve-milu. Znam da ima neku sitnu antenicu, ali s njom je super hvatao DVB-T, čak i HDTV (malo mu je štekalo, ali šteka i meni na mojoj PCI verziji) Ja sam mišljenja da ćeš DVB-T jako dobro hvatati sa svakom karticom, tako da je upitno trošiti duplo veće svote od potrebne. |
A gdje bi mogao onu TakeMS u tom slučaju nabaviti?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima neka istog naziva (barem u cijeniku) pa je puno jeftinija :) Ali, kao što sam i prije rekao, mislim da su sve DVB-T kartice tu negdje što se hvatanja signala tiče (i njegove kvalitete). A mislim da niti USB verzije nisu ništa drugačije. |
Evo pm je poslan...
Ali kao što rekoh, stvarno me zanima najbolje što bi mogao kupiti bez ikakvih kerefeka. Znači prijem signala i software... Šteta što Tor nije online |
|
tu TakeMS sam ja uzeo u feniks-kompjuteri,tam kod tenis centra maksimir.
|
Citiraj:
EDIT: cijenu upravo gledam, ovo je džabe... Samo me još zanima kako si zadovoljan s njom |
software je totalmedia i sasvim pristojno radi u xp,ali u visti ne radi,tu koristim neke druge programe i opet ok...signal dobar(dubrava) al s vanjskom antenom,onom malom ne hvata ništa.uglavnom u ovih pol godine kaj ju imam nikakvih problema,sve radi kak treba..
|
Gledaj da ti kartica podržava BDA drivere. TO znači da ćeš moći karticu normalno koristiti sa većinom programa za gledanje (kao univerzalni driveri). :)
|
Uzeo sam ovu TakeMS danas, i odmah narodno veselje - ne mogu pronaći niti jedan program. Kako sa vanjskom, tako i sa ovom mini antenicom. I još je nešto zanimljivo. Kada se uđe u izbornik za traženje, po defaultu je izlistana Hrvatska, a ako se promijeni više je nema na listi dok se opet ne izađe pa uđe u izbornik. Onda je ponovno po defaultu...
EDIT: resetiranje računala i sad ovo radi... Krenimo na problem broj 2 :) Zvuk imam, od slike 0 bodova. Programi HRT1,2,PLUS,RTL,NOVA i neka 2 test-a |
Any ideas? I dalje samo zvuk :stoopid:
|
Uhvatio si Croatel, nije ni čudno kaj nemaš slike :)
Uhvati ili HRT sa Sljemena ili sa Prisavlja. Frekve su ti 522000Mhz za HRT sa Sljemena, a za Prisavlje neznam napamet. Pogledaj na OiV-ove stranice. |
Hm... U ovome TotalMedia programu ne vidim ručno unošenje frekvencije, samo autoscan....
Možda da skinem neki drugi program? |
MediaPortal probaj. Imaš odličan vodič od Lacy-ja u DVD, Audio Video podforumu :)
Od ostalih, DVB-t Viewer npr. (nije free) Onda si stavi ovaj config file dvb-t.xml umjesto onoga koji je standard sa MediaPortalom (time ne moraš mjenjati ono u postavkama na početku, dodavati Croatia frekvencije). Direktorij u kojem se nalazi je Tuning Parameters (samo copy/paste-aš) http://www.sendspace.com/file/g6zzlt |
Ovaj MediaPortal mi ne radi... Nešto drugo da je free?
|
MediaPortal je po meni jedan od boljih programa.. meni radi sa USB DVB-T tunerom.. i to puno bolje od default programa koji dodje sa njime...
Lacy-jev tutorijel je definitivno korisno stivo... |
Uh, ja nisam previše isprobavao programe za gledanje DVB-T -a. Probao sam DVB-T viewer, MediaPortal i Terratec HomeCinema (eventualno da probaš taj ?)
Uostalom, šta nemaš neki config file od tog svog defoltnog programa pa da samo promjeniš frekvu ? Nekako bi se to moralo dati... |
Ovaj mediaportal se zgasi kada počne pretraživati postaje :stoopid: .
|
Kaj na onom setup wizard-u? Probaj preko MediaPortal Setup-a sve porihtati, a u wizardu samo pucaj next.
Meni se nikada nije zgasio tokom pretraživanja. :stoopid: |
Citiraj:
|
522000 kHz, moj bed ;)
|
Prilikom prvog paljenja odem kroz onaj wizard i kliknem na scan, od svoje odscanira i sve ok. Upalim program, na settings i onda jezik/zemlja- sve hratska i tako dalje i kada odaberem sljeme kao odasiljac (kopirao sam onaj file) onda pocne traziti nekih 2 sec i zgasi se... Malo mi fali da sve potrgam,ali stvarno malo
|
MediaPortal je još rana verzija, 0.2 ili slično pa može biti da nema podršku za sve kartice i da ne radi savršeno svugdje.
dvb-t file koji sam ti dao mora raditi jer ga ja koristim ;) Stvarno neznam sa čime da još probaš...:stoopid: Pogledaj dal ima koji config file za Totalmedia EDIT: Tek sam sad vidio da je izašla NOVA verzija Mediaportala. Ja imam staru verziju (0.2.2), a neznam koju si ti skinuo i dal dvbt file koji ja imam radi sa novom verzijom ! Moje isprike ako moj dvbt fajl ne radi sa novim mediaportalom, stvarno nisam znao da je izašla nova verzija jer su nju stvarno dugo radili :( |
Terratec ne prepoznaje uređaj, mediaportal još uvijek ne radi.
Slijedi skidanje nove verzije mediaportala... EDIT: zanimljivo... Ruši se i nova verzija. Čini mi se da se tu neki driveri kolju... Reinstalacija windowsa slijedi P.S. (mogao sam snimiti terminatora... :( ) |
imam nekih 7-8 mjeseci hybridni shrot od Kworlda - iako su ga u nekom tad aktualnom Bugu ocijenili kao best buy...tako da je njima za vjerovat ne.
Software mi je isto bio pushiona ali sam se izvukao na bda drivere. chim sam probao PROGDVB ostao sam na njem punih 6mj vech.sljaka ok i imam bolju sliku.mogu ga preporuchit kao malo slabiju alternativu mediaportalu koji je odlichan. http://www.progdvb.com/ |
Reinstalacija završena ali nije pomogla. Mediaportal se i dalje na istome mjestu ruši...
Mislim da mi ni ovaj progdvb nije radio. Kworld je u njegovom popisu podržanih uređaja dok TakeMS nije. EDIT: priča se nastavlja. Instalirao WinFast DTV koji kaže da ne može naći niti jedan slobodan BDA uređaj, dok u postavkama kao uređaj prepozna USB Digital- TV receiver. Skinuo sam i PowerCinema 5 pa ćemo vidjeti dalje... EDIT2: PowerCinema5 radi,ali opet ja hvatam croatel signal.... Zna li netko gdje se dotičnom programu mogu ručno unijeti parametri za pretraživanje jer je isto automatsko kao i kod TotalMedia programa. EDIT3: Evo još jedno pitanje... Zašto ne mogu uopće gledati preko croatela? :stoopid: |
No dobro-sad ti rade tri HTV-a, RTL i Nova?
Croatel na kog se žališ emitira u HD kvaliteti, to ti nije baš isto kao ovih pet programa :-) |
Ne, ne radi mi baš ništa. Imam preko croatelovog signala te programe ali samo savršen zvuk. Sad se spremam kad dovršim ručak sjesti u auto i otići ispred htv-doma sa laptopom i spojiti se, a možda se zaletim i do sljemena.
Glupi programi bez manualnog unošenja frekve. :middlefinger na automatsko traženje signala |
Mislim da Croatel kodira svoje programe (nisam ziher, rekli su da budu)
Trebaš lovit Sljeme ili HTV dom. |
Kad mi programi koji rade imaju automatsko traženje i samo taj croatel nađu. Sad idem u Zagreb pa ćemo vidjeti. Over&out
|
Evo ukratko. Došao sam do parkirališta (onog šljunčanog) iza ine i dobio vidljivu liniju od nekih 500m i rekoh sigurno ću uhvatiti htv dom. Antena na krov, laptop na sjedalu... I našao je 7 kanala, svi odreda croatelovi. Nisam mogao vjerovati! Niti jedan drugi -.- Spremaj ponovno antenu i rekoh sad cu se zainatiti i krenuo sam skroz do htv doma. Sparkirao sam se na nekih 50 metara od zgrade i ponovno krenuo sa skeniranjem. Ovaj put sam bio bolje sreće. Uhvatio sam i croatel i ove ostale "normalne". Rekoh super, pravac doma, sad imam spremljene programe. Sad sam došao, bio sav happy što će mi napokon raditi kad opet 0 bodova... Uopće ne hvata ove programe koje sam našao. Pun mi je kufer. Plan "K" je da odem na Sljeme i nadati se da ću pokupiti njegov signal, osim ako netko nema neku pametnu jer ja više nemam pojma... Možda kakvo pojačalo...?
|
Da zaključimo i ovu priču. Nabavio sam dugačku metalnu šipku, na nju učvrstio novu rotacionu antenu sa pojačalom i zavario je na garažu. Sada je iznad garaže na nekih 3 metra i uhvatio sam Sljeme. Sada upravo ide fino ugađanje od strane antene koja to automatski radi. Još imam malo zastajkivanja slike ali se nadam da će to biti ubrzo otklonjeno. Hvala svima na pomoći, a posebno Vuci kojeg ću citirati...
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:42. |