PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Pazite se Samsunga 226BW! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71223)

segregator 06.06.2007. 09:49

Pazite se Samsunga 226BW!

Nakon dobrog (S) modela pojavio se A (lošiji), pa C (smeće) i sad još noviji C (uber smeće)

Više:

http://www.behardware.com/articles/6...r-226bw-c.html

atha 06.06.2007. 10:36

Yep..

Evo ima na ovoj temi, 3 i 4 stranica jos par rijeci o tome. Dobro je pripaziti kod kupnje.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=66000&page=3

Crni_007 06.06.2007. 11:26

A kako se moze najsigurnije provjeriti koji je model (S/A/C) !?

TheProfiler 06.06.2007. 11:29

Na stražnjoj strani pored etikete i tamo gdje piše Samsung ti stoji slovo...ja sam na svu sreću ubo S panel...odlična slika, boje turbo izražene. Moja cura ima 225BW sa C panelom, ne sviđa mi se ....veliki backlight bleeding, boje isprane i bljedunjave...
226BW sa S panelom nije gotovo niš' lošiji od duplo skupljih Dellova i Phillipsa sa MVA, S-IPS ili ko zna kakvom matricom...

Crni_007 06.06.2007. 11:47

cuo sam (konkretno od jednog tipa koji ga prodaje) da na novijim Samsung 226 modelima nema te naljepnice iza!? -je to istina ili ?

domy_os 06.06.2007. 11:53

Na svakom proizvodu pa tako i na tom monitoru mora biti naljepnica...

rendula 06.06.2007. 11:58

Citiraj:

Autor Crni_007 (Post 739204)
cuo sam (konkretno od jednog tipa koji ga prodaje) da na novijim Samsung 226 modelima nema te naljepnice iza!? -je to istina ili ?

nek lik skine onaj poklopac sto skriva kablove ;)

Exy 06.06.2007. 12:07

Neki dan sam bio u ADM-u i rekli su mi da dolazi nova
posiljka za par dana i da su paneli oznake R!!
U Linksu su mi rekli da imaju Samsunge 226BW bez oznake.

E sad, meni se cini da su u Samsungu odlucili jednostavno vise ne stavljati oznaku panela posto su ocigledno kupci to itekako provjeravali, R nije
oznaka panela, R je slovo prije oznake i svaki Samsung 226BW ga ima.

Sto se mene tice, Samsung je zbilja pretjerao sa tim svinjarijama
oko ubacivanja sve losijih i losijih ekrana u model koji se i dalje prodaje pod istim imenom. Mislim, nije da mijenjaju verzije stalka!

Sto se mene tice-Samsung 226BW otpada, nisam bas spreman na ovaku
lutriju.

segregator 06.06.2007. 12:20

Sorry ako je već bilo...baš sam razmišljao o većem LCD-u, i rekoh idem vidit na behardware, to mi je referentni site za testove monitora, i pošto sam razmišljao o tom Samsungu, naletim na ovo :wtf2:

Mislim ono, ko da idem mercedesa kupit, a unutra motor proizveden u Somaliji, 80 konja umjesto 200

Gabre 06.06.2007. 12:30

ljudi, različita tržišta, različite kvalitete... ;)

oduvijek bilo i bit će...

profiler - nije baš da se može mjeriti sa boljim matricama, nemoj zavaravati ljude...

segregator 06.06.2007. 12:32

Citiraj:

Autor Gabre (Post 739237)

profiler - nije baš da se može mjeriti sa boljim matricama, nemoj zavaravati ljude...

Da, za popizdit, platiš duplo nego onaj u USA, a dobiješ lošije

TheProfiler 06.06.2007. 12:44

Citiraj:

Rekao sam "gotovo"...i to stoji. Ali ovo je opet ona stara rasprava, ovaj malo bolji a duplo skuplji, blah blah...nećemo sad opet...

Exy 06.06.2007. 12:50

Citiraj:

Generalno točno, ali što se konkretno ovog modela tiče, ista je stvar i u SAD-u, i u Kanadi, i u Nizozemskoj....
svugdje je ista panel-lutrija!

Gabre 06.06.2007. 13:58

aj neka više nitko ne kupi Samsunga, ajmo mi njima pokazat :D

Max_Damage 06.06.2007. 14:47

Jel netko kupio 226bw u ADM-u? Ja idem u petak po konfiguraciju pa da znam sto me ocekuje... Jer koliko mi je poznato, tesko cu naletjeti na 226bw sa S panelom :(

TomRi 06.06.2007. 21:38

Jel se moze ikako izvana(na kutiji) vidjeti o kojoj se verziji radi prilikom kupovine?

Pitam jer mi ovih dana stize taj 226BW a problem je sto monitore ne primaju nazad ako se otvore(Links),
sve drugo primaju

(osim maticnih koje su bile zasarafljene... inace i njih :) )

ivan OS 06.06.2007. 22:14

Opa,nove okolnosti :

http://www.hardforum.com/showpost.ph...postcount=2005

nema oznaka panela više,ni u service meni-u čak:banned:

rendula 06.06.2007. 22:28

Citiraj:

Autor TomRi (Post 739699)
Jel se moze ikako izvana(na kutiji) vidjeti o kojoj se verziji radi prilikom kupovine?

Pitam jer mi ovih dana stize taj 226BW a problem je sto monitore ne primaju nazad ako se otvore(Links),
sve drugo primaju

ako si narucio monitor, tj nisi u ducanu bio i kupio ga i preuzeo, oni ti ga unutar 8 dana moraju zamjeniti ako nisi zadovoljan.

Thoroughbred B 06.06.2007. 22:33

Meni cura ima S a ja A panel...ruku na srce uočljive razlike NEMA :chears:

De5tr0yer 06.06.2007. 22:43

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 739746)
Meni cura ima S a ja A panel...ruku na srce uočljive razlike NEMA :chears:

jel to sigurno? mozes paralelno usporedit, slikat ili nesto?
bas me zanima sad ovo

Solmyr 06.06.2007. 22:44

Ja imam "C" i slika mi je savršena! Morao sam malo štelati settings ali nakon uštimavanja sve se super! Ne kužim zašto svi vi ludite....

^SuperUnknown^ 06.06.2007. 22:50

Koji si monitor imao prije 226?

Solmyr 06.06.2007. 22:57

Danas sam se nageldao dosta LCD monitora. A friend mi ima DELL 24 inch. I stvarno, ne kuzim razliku. Ostra slika boje dobre. Ja sam zadovoljan. Ako ikoga zanima kupio sam svog samsunga u Metro-u.

bobe 06.06.2007. 23:04

ja imam S i nisam zadovoljan, kupio ga u vemilu ima 3 mjeseca, isprva sam bio odusevljen, al poslije sam radio na Nec 2070 3 tjedna, sta da vam kazem, nakon toga mi jesvaki monitor s*anje, pa je ovo dosta subjektivno,

btw. gledao sam usput prosli tjedan u jednom ducanu u St izlozeni 226, i cinio mi se dosta losiji od mog sto mi je bilo cudno, sada kad sam vidio ovaj thread malo mi je jasnije,

po meni je to sve jedno veliko sranje, isto ko sta je sa memama bilo nedavno, posebno sa ST OC, neko vrijeme su isli GkX pa ko je ubo ubo je,a poslije po istoj cijeni fakin Promosi i Isus te pito sta vec ne!!:finger:

rendula 06.06.2007. 23:25

Citiraj:

Autor Solmyr (Post 739784)
Danas sam se nageldao dosta LCD monitora. A friend mi ima DELL 24 inch. I stvarno, ne kuzim razliku. Ostra slika boje dobre. Ja sam zadovoljan. Ako ikoga zanima kupio sam svog samsunga u Metro-u.

dell 24 je isto TN i nista bolji od samsunga

TomRi 06.06.2007. 23:32

Citiraj:

Autor rendula (Post 739740)
ako si narucio monitor, tj nisi u ducanu bio i kupio ga i preuzeo, oni ti ga unutar 8 dana moraju zamjeniti ako nisi zadovoljan.

Meni su rekli da ima S panel, i narucio sam ga.
Ali to ocito ne mogu provjeriti nikako prije nego ga otvorim...
a onda je gotovo... ne primaju ga nazad
(a sad po novome se mozda nece ni moc naci oznaka panela,
kako je ivan OS i dao link gore)

Ph03n1x 06.06.2007. 23:34

Citiraj:

Autor ivan OS (Post 739729)
Opa,nove okolnosti :
http://www.hardforum.com/showpost.ph...postcount=2005
nema oznaka panela više,ni u service meni-u čak:banned:

nista cudno...razumljivo
nije lijep potez, ali mislim da je i njima i trgovcima vec navrh glave stalnih vraćanja monitora jer nemaju S panel.

rendula 06.06.2007. 23:38

Citiraj:

Autor TomRi (Post 739833)
Meni su rekli da ima S panel, i narucio sam ga.
Ali to ocito ne mogu provjeriti nikako prije nego ga otvorim...
a onda je gotovo... ne primaju ga nazad
(a sad po novome se mozda nece ni moc naci oznaka panela,
kako je ivan OS i dao link gore)

ipak, prilicno sam ziher da zakon spominje da ti moraju unutar 8 dana ga mjenjat ako nisi zadovoljan

antrax 06.06.2007. 23:52

nemoj biti, za ugovor "potpisan" na daljinu, tj nevideno to vrijedi, kada ti dodes i potpises jednom nesto svojom rukom na licu mjesta to je to, nema vise nazad. Mjenjanje robe je u tom slucaju cista dobra volja trgovine... I 7 dana je u pitanju, 8 s danom kada roba biva zaprimljena, a to ako je u 15 popodne onda peh

TomRi 07.06.2007. 00:00

Citiraj:

Autor rendula (Post 739840)
ipak, prilicno sam ziher da zakon spominje da ti moraju unutar 8 dana ga mjenjat ako nisi zadovoljan

Da, ali ako ja ne mogu dokazati da to nije S panel koji sam platio, vec mozda najlosiji C.... onda nemam ni osnove traziti drugi takav monitor...

jer monitor funkcionira i po zakonu je sve OK,
a to sto sad slika nije kao sto je bila pred mjesec dana na tom istom modelu ekrana,
je malo tesko dokazati u ducanu...

(nadam se da razlika nije tako drasticna kako neki opisuju,
jer zaista ne bi bilo korektno da se uvaljuje toliko losija serija ljudima a plate jednako kao i 'S')

a nista, kad mi stigne javim sto je bilo u 'vreci',
jel macak ili ne, ha ha :)

rendula 07.06.2007. 00:13

Citiraj:

Autor antrax (Post 739858)
nemoj biti, za ugovor "potpisan" na daljinu, tj nevideno to vrijedi, kada ti dodes i potpises jednom nesto svojom rukom na licu mjesta to je to, nema vise nazad. Mjenjanje robe je u tom slucaju cista dobra volja trgovine... I 7 dana je u pitanju, 8 s danom kada roba biva zaprimljena, a to ako je u 15 popodne onda peh

pa da, i sto to ne bi onda trebalo vrijediti kod onlajn narudzbi?

Conroe 07.06.2007. 10:43

kod ugovora na daljinu, u roku 8 dana od primitka proizvoda, možeš isti vratit ne navodeći nikakav razlog, jednostavno ako ti se ne svidi proizvod, možeš ga vratit, ili ako si se predomislio

evo dio iz Zakona o zaštiti potrošača
http://wmd.hr/zakoni-narodne-novine/...iti_potrosaca/

Pravo na raskid ugovora

Članak 44.

(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 8 radnih dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz prethodnog stavka ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 43. ovoga Zakona.

(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Rok za raskid ugovora ako prethodna obavijest nije dostavljena

Članak 45.

(1) Ako trgovac nije potrošaču dostavio potvrdu prethodne obavijesti iz članka 43. ovoga Zakona, potrošač će imati pravo raskinuti ugovor u roku od tri mjeseca.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz prethodnog stavka ovoga članka počinje teći od dana primitka proizvoda.

(3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora.

(4) Ako trgovac, u roku iz stavka 1. ovoga članka, dostavi potrošaču potvrdu prethodne obavijesti iz članka 43. ovoga Zakona, potrošač ima pravo raskinuti ugovor u roku od 8 radnih dana od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Oblik raskida ugovora

Članak 46.

(1) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu.

(2) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu.

(3) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme ako je obavijest o raskidu upućena unutar rokova iz članka 44. i 45. ovoga Zakona.

Posljedice raskida ugovora

Članak 47.

(1) U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu.

(2) Potrošač ne odgovora za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora.

(3) Trgovac je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Conroe 07.06.2007. 10:51

Citiraj:

Autor TomRi (Post 739864)
Da, ali ako ja ne mogu dokazati da to nije S panel koji sam platio, vec mozda najlosiji C.... onda nemam ni osnove traziti drugi takav monitor...

jer monitor funkcionira i po zakonu je sve OK,
a to sto sad slika nije kao sto je bila pred mjesec dana na tom istom modelu ekrana,
je malo tesko dokazati u ducanu...

(nadam se da razlika nije tako drasticna kako neki opisuju,
jer zaista ne bi bilo korektno da se uvaljuje toliko losija serija ljudima a plate jednako kao i 'S')

a nista, kad mi stigne javim sto je bilo u 'vreci',
jel macak ili ne, ha ha :)

za vratit monitor NE MORAŠ IMATI NIKAKAV RAZLOG, jednostavno možeš reći da si se predomislio, da ne bi kupio i moraju ti vratiti cjelokupni iznos, ti jedino snošiš troškove vraćanja monitora natrag u links

TomRi 07.06.2007. 11:17

Sve vas ja kuzim, ali jamstvo kaze drukcije...

Iz povrata su iskljucen proizvodi: printeri, monitori, software, stolna i prijenosna racunala, knjige.....

Uostalom, evo slikao, tamo pise sve...

http://img176.imageshack.us/img176/9...0186zp5.th.jpg

frANZi 07.06.2007. 11:29

Odmah udruzi za zaštitu potrošača i državnom inspektoratu.

Ne mogu oni navesti kao točku ugovora nešto što je protivno zakonu. E sada, u zakonu o zaštiti potrošača nije eksplicitno navedeno mogu li neki proizvodi biti isključeni iz tog stavka o povratku robe u roku od 8 dana. Tako da je najbolje da to nadležne institucije istraže.

Usput, što im znači ova rečenica:
"Iz povrata su isključeni svi proizvodi prema kojima se nije moguće odnositi kao da niste njihov vlasnik..."?

Solmyr 07.06.2007. 11:45

http://www.andrewswihart.net/blog/re...bw-lcd-c-panel

Ako imate "C" panel onda odite na ovaj site i pratite upute. Plus ukljucite Magic color na monitoru. Meni radi savrseno.

Conroe 07.06.2007. 12:32

Citiraj:

Autor TomRi (Post 740026)
Sve vas ja kuzim, ali jamstvo kaze drukcije...

Iz povrata su iskljucen proizvodi: printeri, monitori, software, stolna i prijenosna racunala, knjige.....

Uostalom, evo slikao, tamo pise sve...

http://img176.imageshack.us/img176/9...0186zp5.th.jpg

to što piše u jamstvu nije nelegalno, ali to je ono što spada pod jamstvo,
a jamstvo nema nikakve veze sa rokovima koji su navedni u Zakonu, to što piše u jamstvu ti se odnosi na razdoblje izvan tih 8 zakonskih dana

dakle nemaš opće frke, dok ne prođe 8 dana, za tebe to jamstvo kao da i ne postoji, ono te u ničemu ne ograničuje

TomRi 07.06.2007. 14:01

Citiraj:

Autor Conroe (Post 740088)
to što piše u jamstvu ti se odnosi na razdoblje izvan tih 8 zakonskih dana

dakle nemaš opće frke, dok ne prođe 8 dana, za tebe to jamstvo kao da i ne postoji, ono te u ničemu ne ograničuje

pa citam jamstvo i koliko kuzim,
to bas i pise za prvih 8 dana, kasnije nista ne mozes vratiti.

ali dobro, nikad me do sada nisu zeznuli pa vjerujem da ce tako I ostati prilikom kupnje monitora :)

Shrek 07.06.2007. 14:14

Ja sam dobio 226 prije par dana i ne pise koji je panela uzeo sam ga u ventex-a u RI, tako da TomRi vjerovatno nece ni ti znati. Ali nemam nikakve zamjerke na sliku

tomifish2002 07.06.2007. 14:38

znam da su u Metro-u prije tjedan-dva imali S panele.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15.