![]() |
"bakreno hlađenje"
stavim bakrenu debljine nekih 2-3 mm zicu (naslonim) na graficku karticu jednim dijelom a drugim dijelom u neku posudu sa vodom. sad se pitam 2 pitanja... mozda i 3... jel ce prenositi ta bakrena zica struju i jel ce voda hladiti zicu?? i da... ce uzimati to temp. grafickoj?? tj. koliko ce to hladiti graficku?
|
Ne bi imalo nikakvog efekta, da je heatpipe ili njih više možda da, ali ovako nema smisla...
|
sta bi bio heatpipe? da ima vise heatpipea ili ovih bakrenih zica mojih?
i nisi odgovorio dali zica provodi struju |
Evo pogledaj što je heatpipe: http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pipe
Inače, od bakrenih žica ne bi imao nikakve koristi, bilo bi možda bolje da staviš neku hrgu bakra na stražnji dio kartice i ispod sve "natopiš" sa termalnom pastom. Ali mislim da ti ni to ne bi puno pomoglo. Najbolje bi bilo kupiti Zalman VF-700 :) |
heatpipe su ti one cijevi koje možeš vidjet na svim novijim hladnjacima.
i ne, bakrena žica uopče ne provodi struju, zapravo, koristi se kao izolator. normalno da provodi struju......koje pitanje :s |
Pogledaj pod profil što piše pod datum rođenja, pa onda razmisli jesi li ti znao tada neke stvari ;)
Uglavnom, bakar je jako dobar vodič topline i struje, samo što neće ona voditi nikakvu struju ako ti misliš sa tom žicom hladiti karticu. Kartica je pod naponom, ali izvana ti moš nju komotno dirat dok ona radi (naravno, ako baš ne pogodiš i napraviš kratki spoj :D). Uglavnom, ne bi ti ništa niže temp. dobio sa time što pokušavaš. |
ma znao sam ja da bakar provodi struju!!! ***ote... ali nisam znao dali je kartica pod naponom pa kada bakrena zica dirne graf dali ce provoditi struju...
|
Kartica je stalno pod naponom dok radi :D
Kao što sam rekao, Zalman VF700 ako želiš neko bolje hlađenje http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=21073 Ide na tvoju karticu 100%. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa ako je zica samo na gpu nece proboditi struju tj nebi trebalo..
inace 12god :D neznam meni je nekako bar 15god granica da se netko orjentira na racunala :) al tko ce ga znati ove nove generaije :D |
probat cu ja sutra... dvije zice na grafu i drugi dio u posudu sa vodom... hladnom... mozda i vent po vodi... ako se ne javim sutro do 15:30 znaci da me je struja!!! :(
i sta vam smetaju moje godine?? a?? pa dosta znam o kompovima... ovo je dobna diskriminacija bwahahaha :D:D:D:D:D:D za***avam |
2žice? kolikog promjera? kako misliš montirati to? koju pastu?
2 heatpipea ne bi ohladila sami 6600GT, a kamoli 2 žice :D da si rekao 222 ajde :D |
nisam ovom liku nis izdilao, casna pionirska, nabavio je od nekog drugog!
|
Kak se sam otkrije, jao..
Tor daj mu topike malo, opet je trgovao :D |
Zakaj jednostavno dečku ne kažete da to ne radi jer neće apsolutno ništa postić osim možda skurit grafu?
|
:) Valjd vole da se nešto kuri :fiju: :)
Istina, Wolverine ti je dobro reko, indirektno , ali bi trebo iz toga shvatit da radiš nešt šta ti pošalje stvari u vječna lovišta, ak nemaš rezervu bolje to ne radit. 6600GT hladit s 2 bakrene žice? :D to ono ako si možda lemio po njima, pa si na drugom kraju osjetio toplinu, tu su temp od kakvih 200°c < , recimo da staviš neki cooler za GPU, Swarm je već dao link na dobar cooler za tu grafulju pa ti vidi dal se isplati kurit, il kupit VF700. :chears: |
ovaj thread bi trebao imat smajlića ispred. omg. 2 bakrene žice da hlade grafu? ma genijalno. al nije mi jasno kak se proizvođači nisu toga sjetili...
|
Citiraj:
|
gledaj . .da te bakrene zice polemis na "pločicu" koja stoji na procu grafičke a drugi dio na neki hladnjak . . toplina bi prelazila ali u toliko minimalnom omjeru da nista nebi dobio osim nestabilnog sustava. . :)
ajde ti nama fino reci sta bi ti trebao i na koji nacin pa ti mozda pomognemo . . inace, pohvalno je da se s 12 god bavis tako necim nego glupostima. . pisi pa cemo pomoc ak cemo znat . . poz ;) |
ostavi se corava posla...
|
Citiraj:
edit : zapravo je prošlo 16:00... |
LOLchina na thread :) Bas me zanima ishod :D
|
nema ga,izgleda da je otisla i grafa i on u ........
|
A nećemo znati, sad traži drugu VGA da upali komp...
|
Citiraj:
|
ma zanemari bakrene žice, odmah baci grafu u vodu.
|
Citiraj:
|
:lol2: Petarde nakon 31.12. hm, gdi to ima za nabavit, i ja bi, i ja :D:D
|
S tugom i sjetom u glasu objavljujemo da je dotični član...:D
|
Citiraj:
nisam probao zice :goood: :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
:fuming: :fuming: :roller: :baad: :( :( :( :( :( Ja se ponadao nečemu, a kad ono ništa. A si čuo ono da PC staviš u ulje pa hladiš? :D Možeš uzet ono iz nekog kamiona kojem nije bilo 3god mjenjano ulje, ljepo posudu pod karter i... javi kako je prošlo. |
Ili ipak probat ovo sa žicama... I prodavat struju dok hladi grafu (inspirirano by case pod naponom powered vent). Ili napravit odmah i paljenje kompa zatvaranjem strujnog kruga vlastitim rukama...
Ili te žice uronit u obližnji akvarij i s hlađenjem dobiti i disco zlatne ribice case modd? Kad bi umjesto žica stavio federe, možda bi hlađenje bilo učinkovitije zbog indukcije? NHF, svakako nemoj pokušavat to što si bio naumio, jedino kaj možeš izvuć iz toga su flambirane ruke, flame case (i apartmant) mod i eventualno guba frizuru... I nemoj se ljutit zbog zezancije, ništa ozbiljno... Dapače, svaka čast zbog upuštanja u DIY.... :dobar: :chears: |
za koju godinu ces biti sposoban i napraviti heatpipe... ne učinkovit kao komercijalni, ali će radit :)
|
Član je iz istre...
a sa stranica Pulske policije... :fiju: www,mup-pula,hr Citiraj:
Citiraj:
a nitko od vlasti ga ne bi tražio po kućištima PC-a ako uspije taj cooling posao:lol2: |
Citiraj:
|
Lolčina, teška :D :D :lol2: :lol2: :fiju: E kad si već krenuo u biznis sa bakrom, pošalji mi 100m trožilnog kabla fi6 :D
|
Citiraj:
|
Vec se dugo nisam ovak nasmijo:lol2: .....to je valjda ona mladost=ludost u pitanju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:15. |