PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   OS-X na PC-u? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68431)

Brown Acid 04.05.2007. 18:55

OS-X na PC-u?

Jel tko probao pokrenuti OS-X na PC-u? Naime citam neki info, pa me cisto onako zanima..kako radi..koliko jak stroj treba i sl? Maknuo sam sve linkove da se mozda ne bi klalo s pravilima foruma pa ono..
..eto cisto me interesira vase iskustvo.

Hi y'all,

This is Mac OS X 10.4.9 Intel SSE3
[JaS 10.4.8 AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2.iso + JaS.10.4.9.Combo.Update.Intel.SSE3.zip]

Burn included .iso with anything you like, boot on DVD, follow instructions to install.
If you have a RECENT nVidia or Ati card, you can give a try to the included drivers, otherwise it's a bit of a no no for n00bs
Reboot after install and copy JaS.10.4.9.Combo.Update.Intel.SSE3.zip on your nice new Os X Desktop.
Doubleclick, follow instructions. Don't forget to install the second patch Reboot

Voilà, it's Mac Os x 10.4.9 indeed

BTW, I'd like to express my admirative gratitude to all the Hackint0sh scene at large and to JaS in particular: I really hope you'll change your mind about your "retirement"

Thank you all,

exepsylon

P.S. Hi yall,

This is just to make sure that this torrent I seeded 2 weeks ago isn't corrupted, as different people got different hashes from what should, I hope, be the same files.

Maybe, just maybe, my md5s where wrong because I made them while seeding, but it seems quite far fetched to me

As always, I don't take any credit whatsoever for this splendid project 99% made possible by the big headed guys, you know mostly JaS, and Semtex, Diabolik, etc. Chapeau bas les gars

Here's the link to the SFVs: ***

The sfv files in this torrent where made with QuickSFV v2.33a in WIN-SFV32 v1.1a Compatibility Mode. Should you need it you can find it here :

Voilà, I hope we'll get this sorted out

Regards,

exepsylon

coconut 04.05.2007. 19:05

Što se tiče jakosti, Macovi su hardverski slabiji od klasičnih PC-a tako da ne bi imao problema sa svojim kompom.

Boopsy 04.05.2007. 19:14

Joj ja sam ih jednom instalirao, ali samo da vidim kako izgledaju. Nikad se nisam previse potrudio raditi sa njima. Sto se tice instalacije full je jednostavno - ko da instaliras vistu. Znam da bivsi clan nicko jos radi sa os x -om na pc-u pa ako zelis posalji mi pm pa ti dam njegov mail.:D

Brown Acid 04.05.2007. 19:18

E, hvala, bas cu probat, pa se javim ako zapnem..

svebee 05.05.2007. 14:35

ja sam htel to instalirat al nemogu zbog grafulje :) lol :D

tebi bi trebalo radit bez problema...imaš PM ;)

Matesonik 06.05.2007. 21:43

Koliko to cudo zauzima mjesta na disku?

Codiac 06.05.2007. 22:09

inace ima na pcexodusu kompletan guide za mac os-x koji sam i sam mislio proci al nisam imao vremena. Tako da evo link http://www.pcexodus.com/phorum/index...pic,153.0.html

nadam se da se nekosi sa pravilima foruma nije da reklamiram nesto vec pomazem :) Ako se pak kosi sa pravilima onda slobodno delete.

horza 06.05.2007. 22:24

Citiraj:

Autor Codiac- (Post 716728)
inace ima na pcexodusu kompletan guide za mac os-x koji sam i sam mislio proci al nisam imao vremena. Tako da evo link http://www.pcexodus.com/phorum/index...pic,153.0.html

nadam se da se nekosi sa pravilima foruma nije da reklamiram nesto vec pomazem :) Ako se pak kosi sa pravilima onda slobodno delete.

ma ajde, nemoj brijat na paranoju :) ovo je okej, al ako škvadra počne pretjerivat, kresat ćemo ih.

Brown Acid 06.05.2007. 23:33

Meni odmah brejka u 2-3 sekundi instalacije..
Ima tko kakvu ideju?

http://img103.imageshack.us/img103/1...2948za7.th.jpg

Codiac 07.05.2007. 13:12

@ horza a znas bolje je pripremtiti se odma :)

nego acid vidim imas kernel 8.8.1

evo sta rece nicko ""Preporučujem da kupite/nabavite 10.4.7 verziju (8.4.1 kernel). Ja s njom nisam morao ništa posebno prepravljati (osim kextova za grafičku), sve je radilo out of the box ""

vjerujem da je u tome problem :)

^SuperUnknown^ 07.05.2007. 13:29

Koliki je bed sloziti dual-boot sa XP-om i MacOS-om? Planiram uskoro staviti OS X, pa cisto da znam. I da li mora ici na posebni disk ili moze i na postojeci na kojem je XP? Ili barem na drugu particiju istog diska?

Tichma 07.05.2007. 13:33

ja sam uspio instalirati samo sam ga brzo maknio, po meni je grije koristiti os x ako nemam maca :D
evo screnshoot:
http://www.if-load.com/store/images/70703mac.jpg

Tichma 07.05.2007. 13:35

inace ako nekoga zanima sve pojedinosti o instalaciji os x na pc ima na ovome forumu:
http://forum.insanelymac.com/

Brown Acid 07.05.2007. 20:04

Ma skužio sam koji je problem..verzija koju imam treba proc s podrškom za ss2..ja sam to gulio na starom (staaarom) celeru..

yedwy 13.05.2007. 20:08

Ja sam na svoju kantu instalirao mac X radi bez frke jedino što nema PS/2 podršku pa je usb i/o oprema must have...

Inače po ostalome je sličan visti cca 14-15gb je dobro ostavit za njega (iirc minimalno je 10gb), giga rama i sse2 procesor, nebitno jel AMD ili Intel maker kažu da je inel bolji i da je Ati grafa bolja opcija...

dual boot nisam isprobavao jer sam ga na odvojeni hard (disablao sam onaj s windowsima - yic...) stavljao ali mislim da bi sa acronis selektorom ili nekim grub loaderom išlo bez frke...

sale01 13.09.2007. 22:22

Ako može mala pomoć?
Stavio sam poseba HDD u komp(Seagate 160gb 7200.10) i formatirao ga u HFS+, međutim kod instalacije ga se nigdje ne vidi i tu stane jer ga nemam gdje instalirati.

Spirit 15.09.2007. 00:15

kliknes na utilities i tamo nadjes particiju i obrises je, odnosno formatiras u mac os jur.... nesto

no imam i ja problem, digo sam os x i kad se boota sve prodje ok i kad se treba pojaviti main screen bude plavi i nis nema ni ikona ni nicega?

di je problem?

yedwy 15.09.2007. 06:29

Možda ti je prestara verzija? Pitanje je dal ti podržava grafu...

sale01 15.09.2007. 14:23

Citiraj:

Autor Spirit (Post 813958)
kliknes na utilities i tamo nadjes particiju i obrises je, odnosno formatiras u mac os jur.... nesto

no imam i ja problem, digo sam os x i kad se boota sve prodje ok i kad se treba pojaviti main screen bude plavi i nis nema ni ikona ni nicega?

di je problem?

Ma ne, uopće ne vidim hard, niti particiju, bez obzira formatirao ga kao FAT32 ili HFS+.:stoopid:

Tichma 15.09.2007. 16:18

ima problema sa sata diskovima, ja sam instalirao verziju 10.4.8 i radilo mi je sve okej osim zvuka i mreze, iako sam nasa drivere nikako skontati kako instalirati, ne snalazim se bas u terminalu :)

Baja 001 20.09.2007. 23:02

Koja je zadnja hack verzija i bi li ima problema na konfi iz siga???

jonyb 21.09.2007. 00:00

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 819432)
Koja je zadnja hack verzija i bi li ima problema na konfi iz siga???

jedan od zadnjih je uphuck 10.4.9 Intel x86 install dvd v1.4i r3, ima i od Kalyway-a 10.4.10 ali je vrlo rijetka... Jas 1.4.10 još nema.

uvaj uphuck je kao lite verzija osx-a, umjesto standardnih 4.7giga ima nekih 1gb i nekaj sitnog.
iz instalacije je maknuto isync, mail, dictionary i desktop pictures

od tvoje konfe radit če ti vjerojatno sve osim možda grafe ili lana.

EDIT ima i koolkal 10.4.10 update za intel i amd

jonyb 21.09.2007. 00:22

Citiraj:

Autor sale01 (Post 814219)
Ma ne, uopće ne vidim hard, niti particiju, bez obzira formatirao ga kao FAT32 ili HFS+.:stoopid:

sa ovom pločom kaj imaš sve radi eventualno uz nešto malo editiranja ( lan, sound, sata, usb)

IDE kontroler ne radi bez IDE FIXA !!
Sve kaj priključiš na žuti SATA bit če užasno sporo, zato kaj moraš namjestiti IDE mod za te SATA priključke.

Znači ide ovako:
SATA ljubičasti => Hard
SATA žuti => DVD/rw

ideš u bios i ovak podesiš:

Integrated Peripherals
zatim Sata Port0-3 Native Mode Disabled
Ova postavka se odnosi samo na žute sata, i može se javiti neka greškica tjekom instalacije koja je zanemariva.

Zatim podesiš Onboard SATA/IDE Device Enabled
Onboard SATA/IDE Ctrl Mode staviš na AHCI

kad instaliraš osx napraviš ovaj fix za AUDIO, RESTART, IDE

znači otovoriš terminal, zatim napišeš
SUDO -S
pa pasword koji si stavio za account,nakon toga upišeš
nano audio-restart-fix
i napraviš copy paste ovog koda dolje, onda
ctrl+o
chmod a+rwx audio-restart-fix pa upišeš
./audio-restart-fix

ugasiš komp, upališ i sve če raditi, i restart...

Citiraj:

sudo rm -rf /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext
sudo rm -rf /System/Library/Extensions.mkext
sudo rm -rf /System/Library/Extensions.kextcache
sudo perl -pi -e 's/0x31491106/0x2363197B 0x31491106/g' /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext/Contents/Info.plist
sudo perl -pi -e 's/0x01060100/0x2363197B/g' /System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext/Contents/Info.plist
sudo perl -pi -e 's/0x10ec0880/0x10ec0883/g' /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext/Contents/Info.plist
sudo perl -pi -e 's/0x26688086/0x284b8086/g' /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext/Contents/PlugIns/AppleAzaliaController.kext/Contents/Info.plist
printf '\260\376\346\144' | sudo dd if=/dev/stdin of=/mach_kernel bs=1 count=4 oseek=578235 conv=notrunc
sudo diskutil repairpermissions /
sudo kextload /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext
kextcache -k /System/Library/Extensions/
Ovo gore se odnosi na istalaciju JAS 10.4.7 eventualno JAS 10.4.8, neke novije več imaju integrirane fikseve za audio i ide...

sale01 22.09.2007. 17:33

Hvala JONYB, uspio instalirati ali mi ne diže sustav, već kaže sljedeće
http://tinypic.com/view.php?pic=52oj9f4&s=1

A ova stavka /Onboard SATA/IDE Ctrl Mode staviš na AHCI/ nije upalila, već samo kao IDE

jonyb 22.09.2007. 21:11

Citiraj:

Autor sale01 (Post 820891)
Hvala JONYB, uspio instalirati ali mi ne diže sustav, već kaže sljedeće
http://tinypic.com/view.php?pic=52oj9f4&s=1

A ova stavka /Onboard SATA/IDE Ctrl Mode staviš na AHCI/ nije upalila, već samo kao IDE

koju točno instalaciju osx-a imaš?

sale01 23.09.2007. 00:58

10.4.8 Jas with PPF1 & PPF2,
dok 10.4.9 ne želi niti pokrenuti, kaže " com.apple.Boot.plist is not found"

sale01 29.09.2007. 20:24

Evo problem riješen, kupio iMac 20" :D.

yedwy 30.09.2007. 09:24

OMG...

jonyb 30.09.2007. 13:16

Citiraj:

Autor sale01 (Post 827778)
Evo problem riješen, kupio iMac 20" :D.

:no2drug::roller:

pablito 30.09.2007. 15:25

Pozdrav prijatelji,
evo ovih dana mi stiže novi komp pa me zanima da li ću na njega moći instalirati OS X, i ako da , koju verziju i gdje ju mogu " KUPITI ".http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon12.gif

Komponente su sljedeće:
Gigabyte P35 DS4
Intel 6550
KINGMAX 2 GB 6400
SATA seagate 320 GB
PowerColor HD2600 XT 512 MB

Baja 001 30.09.2007. 16:53

Citiraj:

Autor pablito (Post 828308)
Pozdrav prijatelji,
evo ovih dana mi stiže novi komp pa me zanima da li ću na njega moći instalirati OS X, i ako da , koju verziju i gdje ju mogu " KUPITI ".http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon12.gif

Komponente su sljedeće:
Gigabyte P35 DS4
Intel 6550
KINGMAX 2 GB 6400
SATA seagate 320 GB
PowerColor HD2600 XT 512 MB

Koliko ja znam OS X se nemože "KUPIT" kod trgovaca jedino kod piratskih dilera jer opet koliko ja znam Jobs nije nikad govorio o X86 inačici za PC.Jedino si pomiša možda bootcamp tj alat koji omogućuje instalaciju Windowsa na MAC-u!

yedwy 30.09.2007. 18:36

Pa sad ako je novi Mac zapravo C2D sa Apple matičnom i sve ostalu unutra je zapravo isto kao i PC osim rečene matične onda recimo da nema zakonskog razloga zašto neko nebi mogao zamjeniti tu matičnu a da mu ostane OS koejg je kupio sa strojem jel... :p

Baja 001 04.10.2007. 22:00

Citiraj:

Autor yedwy (Post 828448)
Pa sad ako je novi Mac zapravo C2D sa Apple matičnom i sve ostalu unutra je zapravo isto kao i PC osim rečene matične onda recimo da nema zakonskog razloga zašto neko nebi mogao zamjeniti tu matičnu a da mu ostane OS koejg je kupio sa strojem jel... :p

U tom je i bit ima neki čip koji to ne omogućava pa onda moraš koristi ack verziju!

yedwy 05.10.2007. 17:43

Jasno je meni ali kladio bih se da nigdje ne piše "ako vaša ploča nema Apple čip za aktivaciju OSa nesmijete ga koristiti" jel... :D

A poznato je da ako nije eksplicite zabranjeno zakonom ona je dozvoljeno zakonom... :)

jonyb 05.10.2007. 21:53

Citiraj:

Autor yedwy (Post 832644)
Jasno je meni ali kladio bih se da nigdje ne piše "ako vaša ploča nema Apple čip za aktivaciju OSa nesmijete ga koristiti" jel... :D

A poznato je da ako nije eksplicite zabranjeno zakonom ona je dozvoljeno zakonom... :)

nema aktivacije kod osx-a ;) jedino kaj se možeš registrirati. update radi isto bez frke...

i nije samo taj čip razlika več i EFI...

yedwy 06.10.2007. 08:03

Ma sve je to ok i ja znam da Apple != PC ploča ali ja samo velim - da te npr. Apple tuži i ti doneseš račun da si npr. kupio neki powermac c2d i da si nakon toga kupio drugu matičnu (recimo primjera radi nek je neka Asus intel p35 ploča) i sve ostalo premjestio na nju - dal je to sad nezakonito da dalje želiš/možeš koristiti tvoj OS? Ja kužim da ti treba "patchana" verzija i to :D ali teoretski ti imaš pravo na njega dok kod imaš Mac s kojim je došao kujiš... :)

Ali odlutali smo već predaleko u OT...

iggyone 09.11.2007. 14:58

Pitanjce je jednostavno: bi li OS-X mogao raditi na mojoj konfi, i iz vaših postova još uvijek nisam skužio jel moguće napraviti dual boot?

I znam da ima mnogo guide- ova na netu, ali nadam se da će mi oni koji su već s time kemijali mogli otprilike reći koja verzija "bi meni najviše pasala" i na kaj moram sve paziti...itd.

Hvala! :chears:

1v@n 09.11.2007. 15:14

Ja sam nabavio sve verzije počevši od 10.4.7 Tiger pa do 10.5 Leopard. Samo sam uspio instalirat 10.4.9, ali nemam drivere za zvuk, wlan i još par sitnica. Instalacija počinje odmah u grafičkom sučelju i to samo kad disk spojim na USB. Sve ostalo verzije koje imaju "dos like" nekakvo loganje prije instalacije mi neće krenut ni kad je disk na USB, ni na ATA, ni na SATA ( probao i podešavanje kontrolera između AHCI i IDE i uvijek "waiting for root device". Vjerojatno je do JMicrona i nikak to riješit.

yedwy 09.11.2007. 15:27

@iggyone
Ovako ja sma ti na svoj komp (dok sam još imao Venice) uspio instlalirati MAc OS ali na kratko i nije bilo drivera za dosta toga ali onda sm još imao Ati grafu i pata disk, sad sam (s istog instalacijskog DVDa) nedavno išao nešto isprobavati i nije prošla instalacija na SATA disk, a čitao sam i po netu da ima problema sa nvidija SATA stvarima tako da ćeš vjerojatno teško to uspjeti bez pata diskovlja...

iggyone 09.11.2007. 17:42

Citiraj:

Autor yedwy (Post 864812)
@iggyone
Ovako ja sma ti na svoj komp (dok sam još imao Venice) uspio instlalirati MAc OS ali na kratko i nije bilo drivera za dosta toga ali onda sm još imao Ati grafu i pata disk, sad sam (s istog instalacijskog DVDa) nedavno išao nešto isprobavati i nije prošla instalacija na SATA disk, a čitao sam i po netu da ima problema sa nvidija SATA stvarima tako da ćeš vjerojatno teško to uspjeti bez pata diskovlja...

Znači dual boot na SATA otpada...ok, al evo iskopao doma nešto stariji IDE disk od 60GB, pa bi recimo bila opcija tako da instaliram OS-X na taj disk, i samo u biosu mijenjam boot sekvencu kad poželim dići Win XP i obratno.

Eh da, kolko vidim, najviše problema bi bilo sa driverima za sata diskove, možda bi bilo problema sa grafuljom i zvučnom...a pitanje je i jel bi chipset prošao, jer kolko vidim npr. SIS chipset nemože natjerat OS-X ni pod razno.

A niš, prosurfat ću dobro net jedan dan, vidjeti sve koji su imali sličan setup i probali MAC natjerat na obični PC.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:01.