![]() |
Crucial Ballistix 667 DDR2 postavke?
Uzeo sam kit 2*1 GB DDR2 667 MHz Crucial Ballistix, i trenutno ih držim na 2.2V, 830 MHz na 4-4-4-12...ali budući da nemam ekstenzivno znanje o memorijama (tek osnovno) zanima me koje bi bile optimalne latencije i voltaža za ovu specifičnu memoriju...čujem da under-voltage može biti loš kao i over-voltage.
Ima netko iste ovakve? |
ja svoje držim na 800 4-4-4-12 na 2.0v
najviše sam ih dignuo do 1050 na 5-5-5-15, možda bi išlo i više al me matična koči. |
...
Citiraj:
|
Postavke su ti taman kak trebaju bit za svakodnevni rad. Ide ta mema i puno vise i ne podnosi stvarno visoke voltaze
|
A onaj command rate? 1T ili 2T? Default je 2T. Što je to uopće?
|
To je latencija chipseta. Na 1T je brža, stavi tako.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dakle ako je na 1T onda će podaci uć zadržat se jedan krug u i slijedećem dolasku na to mijesto će se upisati novi u 2T slučaju će se upisivanje desiti svaki drugi puta kada taj čip dođe na red tj jedan krug će ga preskoćiti zato je 1T brži naćin ali ovisno o širini sabirnice i nesigurniji naćin jer postoji mogućnost da se svi podaci ne stignu obraditi u tom jednom krugu, nego dolazi do upisivanja novih i prekida kontinuiteta što naravno izaziva rušenje sistema. |
Onda sam ja nešt pobrko!
Ništa, sorry. |
moja je za rad 24/7 na 2.4V 800mhz 3-3-3-8 latencije. Jedino bi iznad memorije bilo dobro postaviti ventilator neki i onda su hladne doslovno!
ide do 2.6V bez problema inace, ali se onda vec pregrijava. Na tolko provjereno radi na 1000mhz 4-4-4-8 |
Jedno laičko pitanje, ako se mogu ubaciti, s obzirom da tek odnedavno imam DDR2: do koje voltaže je čovjek "siguran" sa nekom prosječnom/value DDR2 memorijom tipa Kingmax, Transcend isl.
|
Default je 1.8v, ''sigurno'' bi bilo nekih 2.1v/2.2v, za veće voltaže bi bilo poželjno da nešto piri po njima...
|
do 2.2V nemaš bada iznad ovisi o čipovima
npr ja na Ballistix-u 667 vozim bez ventova na 2,2V a za 1000 4-4-4-12 na 2,45V ipak stavim da nekaj puše tek tako da sam ziher da neće nekaj crknut |
Citiraj:
|
Citiraj:
Složi si potpis ili Moj komp opciju.:kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
nisam prešao na c2d BTW ne nisi uradio jer ne dela :lol2: |
Citiraj:
|
ajd prestani spamat... nemam c2d nit AM2
imam ono kaj je u SIG-u |
Mazohista postoje i drugi načini da se istestiraju memorije osim osobno kupit ih. Za to služe prijatelji ili u drugom slučaju forumi ili internet.
|
Citiraj:
A ovo 1000mhz mi ne ide,ali ako ekipa veli da ti Ballistix 667 svima rade na 1000mhz makar 5-5-5-x i sa 2.4V ili koliko već...a onda je valjda tako... :stoopid: :) :goood: Nego šta je to gore od čipovlje - D9GMH ili...ako se zna provjereno... I da,čudno mi da je na linku jedan stick od gigu nekih 640kn -dakle 2 takva su 1280-ak kn;a kit od odva takva (ne piše na kitu da je dual chanel optimezed) je 1390kn - dakle preko 100kn skuplje...ima tu neka caka ili... :fiju: :stoopid: I da,šta se ne gaze ti Micron čipovi općenito sa Gigabyte pločama...a vidio i tu na forumu a i općenito da ekipa fura taj Ballistix na DS3... :stoopid: |
Citiraj:
|
A kako očitavate temperaturu memorije? Prstom? Ja nemam nikakav senzor za to...ili možda nije spojen?!
|
Gore je GMH i nije baš da se prže i kad su na 2,4V ako imaš provjereno kučište mogu bit i bez venta
npr da ti pokušam predoćit, meni se 667 na 1000 4-4-4-12 2,45V grije manje nego Ballistix DDR400 na 2,9V @profiler nema RAM nikakav senzor na sebi, projeravaš prstom ili sondom |
ja sam isto mislio dat im 2.4v a onda sam pročito ovo
|
Točno tak, ljudi mjere DDR2 po BH5 mjerilu. A da se DDR2 ne znam kak grije pri većoj voltaži ... ne grije se.
|
Ali gle,ako gomili ljudi radi na 2.4 ili 2.5 volta,i još ako se uz to ima neko aktivno hlađenje... :)
A prije svega naglasak i na to da memorija ima 5 godina jamstva,pa nije to džaba stavljeno;mema je kavlitetna! I može ona sigurno dugi niz godina trpiti i raditi normalno na povećem naponu... :) |
Memorije koje je ekipa sa XSa kurila redovito imaju lifetime garanciju ;). Moja je jefinjara/value pa piše lifetime ... baš ti to puno znači.
|
Citiraj:
a o kvaliteti nebi puno, ja jesam baksuz s elektronikom i redovno imam problema s njom, ali u mom kitu 1 keks od pocetka je imao greske, sad sam nabavio zamjensku memoriju i napokon moze na servis! |
Neznam kako ljudima D9 meme rade na DS3/4 pločama, meni se sve ruši, ugl na jednom threadu ću baš napisati kako je meni veselo s mojom DS4...
|
Citiraj:
|
Znam da nema ;)
Meme koje sam probao: Corsair Value Select 667, Kingmax 667/800, SuperTalent CL4 2GB KIT, Crucial Ballistix Tracer 800 2x512MB, CellShock PC6400 800MHz 2x1GB KIT...ove zadnje sve sa D9 čipovima, i neide i neide... |
vidis interesantno... da na ds3 rade a na ds4 ne.. razlika kod tih ploca je u southbridgeu pa ni bios nije isti bas, ali da ima toliko problema...
jesi pogledao na XSu recimo sta pisu za tu plocu, jer osim verzije biosa koju trenutno eventualno imas sumnjam da postoji neka fizicka razlika izmedu tvoje ploce i ploce nekog amera sto se toga tice.. Morale bi se i njima pojavljivat iste anomalije... gotov posao, cujemo se poslje (nemam vremena za kopanje sad tj) :D |
vezano uz temu,
isplati li se prec sa kingmaxa 2x1GB 667 (dosao me oko 750-800 kn/komad) sada cijena pala drasticno pa ga moram prodat dok jos ide za neke pare uopce... na taj crucial 2x1GB. link te jel netko cuo za neke nekompatibilnosti vezane uz asus maticne i doticne mem.? i u cemu je fora da ako uzmem paket od 2x1GB ispadne 70ak kn skuplje nego dva odvojena paketa po 1GB?? zar ne bi trebalo biti obrnuto? uvijek je duo/triple/family pack jeftiniji LOL |
moje misljenje je da ti se bas i ne isplati...
neznam na koliko ti je sad kingmax ali recimo da je na oko 850mhz... Ja nisam vidio neku preveliku razliku izmedu tako nekakve frekvencije i one od 1100... posebno se ne isplati 600kn dati za to... (racunam da svoju prodas za npr 700 i onda ova dode 1300...) |
onda dobro,
jer sam dobio ponudu za 500 kn za svoju memu pa bi trebao jos vise nadoplatiti za crucial. vidjet cu jos s kupcem, mozda se nadjemo na sredini: 600kn. hvala na savjetu :) |
Pa koliko sam upućen 600kn je u Vemila 2 gige upravo tog 667 Kingmaxa a 650-ak kn je 2 gige Kingmaxa 800... :stoopid:
Tako da još jednom - ne isplati se;osim ako ne misliš svinjski OC'at 1:1 odnosno memoriju na preko cca 900... ;) |
Da se vratimo na temu
evo kako to kod mene dela (stabilne postavke) http://img101.imageshack.us/img101/7...ememlu8.th.png http://img527.imageshack.us/img527/7...ememqh1.th.png http://img519.imageshack.us/img519/8...ememrs8.th.png http://img516.imageshack.us/img516/7...ememmf6.th.png a ovo je max na 2.45V i 4-4-4-12 i malo je klimavo kaj se tiće stabilnosti ali lijepo je za vidit :D http://img526.imageshack.us/img526/7...1120ud6.th.png |
Presuper mema...nisam znao da ide bash ko' gluva svinja... :stoopid: :goood:
A inače pretpostavljam Wolv da ide bez greške 1100+ mhz sa 5-5-5-x...?...ide li stabilno možda do 1200mhz...? :) |
Ja sam stavio svog Cruciala na 850, 4-4-4-12, 2.05V i tako ga držim, ne volim pretjerivat. Odvrtio jučer 12 sati memtest, sve 5... možda ga jednog dana natjeram na 950 ili 1000, za sada nema potrebe.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:40. |