![]() |
Epox 8RDA+ rev. 2.1
Uspio sam dobiti rev. 2.1 i jedine promjene ali važne su te da je dodana opcija u biosu za regulaciju voltaže chipseta , dodan je mjerač tem. ispod procesora i stavljeno je pasivno hlađenje i na north i na southbridge.
Inače Clock mi je ostao isti ali rezultati na testovima pokazuju da ploča radi brže npr. u PCMarku i 3DMarku. Dali netko ima podatke što je sve promjenjeno sa rev. 2.1 jer nigdje na webu nisam našao podatak. Pozdrav Robert |
To ti je u biti to. :)
Di si je nabavio? |
U biti dakle promjena je VDD (chipset voltaža), SB hladnjak.
Jer je tako i onako bio na NB pasivac. Nego daj mi reci do koliko ti ide FSB? Do koliko možeš dizati Chipset voltažu ? Vidim imaš dobar proc... |
Dobili su ih u Ve-milu dobio sam je na reklamaciji jer mi je na staroj riknuo AGP utor (čuo sam da je čest slučaj)
Mislim da mi je Maximalna voltaža 1.9V chipseta ali i 1.8 je dosta za dobro dizanje. Ma sada kupujem Bartona za kojeg sam siguran da će ići i više. Ali i XP1700 drži dobar clock. Pozdrav Robert |
jer znas jel imaju i 8rda3+ 2.0 u vemilu? :D
|
Ma i ja sam razmišljao o Bartonu.
Hm, da vidim da li mi vrijedi garancija na matičnu :D, pa da možda i ja dobijem 2.0 :) Si siguran da bi Barton išao više, neznam koje postavke su ok ?! Gledao sam malo na AMD forumu, vrlo su različiti serijski brojevi i sl... |
Citiraj:
|
AMD Athlon XP
Core Barton CPU Model 10 Performance Rating 2500+ Working Frequency 1833 Package Type Operating Voltage 1,65v Operating Temperature (Max) 85°C L1 Cache Size 128KB L2 Cache Size 512KB Multiplier 11.0 FSB Frequency 333MHz Stepping Code AQXEA Manufacture Year 2003 Manufacture Week Week 32 Production Batch M Batch Production Number 0475 Laser Marker ID N/A Process Technology 0.13µ Estimated Thermal Power 65,3w Generated by OPN-462 Ovo su podaci o mojem 2500 Bartonu. Radi bez bada kao 3200 (11x200)... |
Otprilike ovako bio mi je na trenutak na ploči i uspio sam
ga dignuti na 245X10.5 sa voltažom 1.9 CPU i Chipseta 1.8 . Nakon čega sam se jakoo zainteresirao ,Barton je kupljen u HGspotu pa pretpostavljam da imaju dobru seriju. Pozdrav Robert |
Koliko sam ja vidio i cuo bartoncek ipak ide manje od Tbreda-b
|
Citiraj:
sad kova ide u kupnju;) |
Ma ti Ve-Milovci su zbilja luda ekipa, uvalili su mi prije 10 dana 8rda+ rev 1.1 korištenu ploču pod novu! Sve to na reklamaciji jer su mi otišli PS/2 portovi. Samo su je očistili nečim (acetonom?) i zapakirali u kutiju i mislili su da ih neću proaktat jer ima prašine po MOSFET-ima gdje nisu dobro očistili niti su svi priključci bili u zavarenim vrećicama.
Anywayz, već bi oni to dobili natrag u facu da se ova ploča ne kloka ko luda, čak bolje od moje prve 8rda+ rev 1.1:D A ako opet bude problema...;) :D |
Citiraj:
A što se tiče, tor, pa meni to nije ništa 3200+, ili ti ga 11x200 (to ti i nije 3200+, no nema veze), uglavnom ništa ispod 2500 Mhz ne priznam kao dobro ! A ovih 245x10,5, wow, to stabilno ili ?! Hebote pa meni chipset ide do 1.88V, pa nemogu na 245 Mhz, hm.. Možda će s vodenim. RobertN, pa saznaj seriju ! |
Max clock koliko mi se dalo je u sigu ...
Trenutno je na 2800+ jerbo vrtim samo WC3 TfT i/ili filmove. Da vidim neku razliku između 2500+ i 3200+ ne vidim :rolleyes: Dizal i držal taj clock dok sam igral Unreal 2 :beer: Zašto trošiti lovu na više - trenutno ne shvaćam, ali prepoznajem potrebu :D :beer: |
Citiraj:
i o kakvim serijskim brojevima govoris? vjerojatno ne o 'the serijskom broju' nego stepping maskama, tjednima ili sto? |
Borgy, na koliko ti radi sabirnica po Defaultu?! 333Mhz ili 400 Mhz ?!
A da, pričam o stepinzima, tjednima, serijskim brojevima ... koji pišu na procesoru... |
Nije dobro! Sad me već ljutiš:D Kad dođem doma ako bum ufatil vremena budem ti ga nafrljio da vidimo do kud ide. Pa ti seri onda koliko hočeš:D Uostalom nisam dirao ni napon ni ništa. Samo malo ga clocko, a on se buni. C,c,c,c,c,c,c,c,c dobičeš ploču u glavu, samo nastavi tako:D
|
Citiraj:
|
Fora ti je u tome da im namjerno skuriš ploču (agp slot najlakše)što je napravio moj kolega i nakon 3 vračanja se nije htio maknuti sa reklamacija dok mu nisu dali novu ploču. I tako dobi rev. 2.1 isto kao i ja.Inače će ti bez problema dati neku rabljenu ploču i tvrditi da je nova.
Ovako ispravak netočne tvrdnje vol. chipseta mi je bila 1.7V a ne 1.8V. Pozdrav Robert |
Potvrđujem ovo s starim pločama pod novo!!! Tri puta zaredom mi pokušali podvaljati rabljene. Uredno u najlon u kutiju i efo; ljepa fina nova pločica. Otvorim, ono prašine po ploči ko u priči, izgrebano oko rupa gdje idu šarafi, PS/2 ulazi izgrebani i prljavi, USB pun prašine.... Jebote nemreš vjerovat. Mrtav hladan tip kaže da je to tak dobio na SKL!!! Ma ono, treći put sam išao gore kod one zgodne i pizdio s odmotanom pločom pola sata. Da dobio novu? I te kako dobio novu.
|
kova, sto hoces rec...? FSB mi je 400Mhz, kakve veze ima sto je default 333?
i ovaj drugi dio, hm zanimljivo lol pisu na procesoru (??) |
Ako je default 333, onda to što si ti to nafrljio na 11x200 nije kao 3200+, da ga hebeš.
To je kao da ja napišem 1700+@ Barton 2500+, što nikako nemože biti slučaj. Dakle ako nije default sabirnica nije ni default proc ! Thats it. Tor naj se ljutiti. Samo provjeri dokle ide :) A što se tiče da ponovno kurim ploču, hm, neda mi se, imam VDD mod, imam aktivno hlađenje na NB i SB, tko će to sve skidati .... A i nisam siguran da mi više i vrijedi garancija, tu je negdje pri isteku :) |
Citiraj:
:beer: |
Samo čekam da malo odahnu da su me se rješili. A onda... kak bi to rekao Pythonovac Eric Idle:"Nobody expects the Spanish Inquisition!!!" :D :D :D
PS. Možda sam im malo dao break jer ipak sam imao bežičnu tipkovnicu i optikanera mjesec dana, a matična je u redu. |
Citiraj:
|
Pa kaj nema Barton drugačiji PR-rating nego TB...:confused:
Ja sam mialio da ima...ma ko sad tu koga??? |
Citiraj:
Naime - kak Baton ima 512 cachea nasuprot 256 TB - u AMD-u zaključili da treba dignuti PR rating. Ne znam na pamet toćno koliko su pretjerali, ali jesu. Znam da je Barton 3200+ na 166 Mhz FSB brz otprilike kao 3 Ghz Intel na 533 Mhz FSB. Ipak, sušta je realnost da se može clocknut na 3200+ bez problema i samo s malko boljim zračnim coolerom :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako sam dobro shvatio, frekvencija FSB-a i memorije nije isto, jel tako? Na FSB ne mogu utjecati, na memoriju mogu. Tako moj TbredB ima 133/266 MHz FSB, Bartoni i jači TBredi imaju 166/333 FSB, a samo Barton 3200+ ima 200/400 MHz FSB. |
Mislim možda i ja bubam gluposti.
No ako je Barton 2500+ na 333Mhz (FSB), a Barton 3200+ na 400Mhz (FSB), kako on može promjeniti na svoj Bartonu 2500 njegovu frekvu na 400 ?!?!?! Može mijenjati memoriju i sl., no tih 333Mhz FSB-a ostaje 333 !!!! Hm, a i pitam te, ako je tako, onda moj Tbred 1700+, kojeg ja frljim na 10,5x203 isto kao i Tbred 2600+ ?! E pa nije ! Ako se varam sorry... |
FSB i mem brzina nije isto..ali je u korelaciji (ovisnosti)..
na nf2 chipsetu ih je najbolje drzati na 1:1 omjeru i da moyes mjenjati i fsb i mem...fsb kao 100/133/166/200MHz (i ono izmedju afkors) a mem u omjeru...moja 8rda+ ima postotke naspram fsb-u..sto znaci kad bi stavio fsb da je 100(dual ispadne 200) onda bi mi na 200% settingu ispalo 400mhz na ddr-ramu multi za 3200 neznam ali niti da je na 200fsb-u..mislim da nije ali lako mogu biti u krivu |
Citiraj:
Neću sad obašnjavat skupa je tarifa :) , napisat ću kasnije tko/što/kako/zašto ako se netko ne potrufi prije mene. |
Pomiješao kruške i jabuke hehehehe
Borgy isprika :) Cat nemoraš objašnjavati, pročitao sam malo o tome... pih... Imam big mouth... Ali i dalje stoji ona tvrdnja da 10,5x203 nije isto šta i 2600+ ! heheheheheh A Svrtane nitko ne priča o FSBu i Memoriji i omjerima. Ja govorim o onoj frekvi šta piše na procu, 266, 333, 400 (FSB)... |
Ovako vidim da se je zakuhalo oko glupih stvari.
Ako ja dignem svoj proc. koji je 1700+ na 24xx Mhz onda on radi na toliko i to je to. Koji je to Proc. nemam pojma znam da radi na bržoj frekfi nego Barton po defaultu i još ako je stabilno tko sretniji. To znači da onaj tko je kupio Bartona 2500 i digao ga na 3200 tj. FSB 200 ima Bartona 2500 fizički ali osim što mu je mail clock:) u tom trenutku ima Mhz-ce a ne Bartona.To je Barton samo zbog veličine od 512k. Inače kako nastaju procesori? Zanimljivo je to ako netko nije znao da se na istoj proizvodnoj traci proizvode i najjači i najslabiji procesori, ekipa u AMDu nakon testiranja sirovine odluči dali je to 1700 ,2000, 2100 , 2600 itd. Tako da je svaki proc overclockabilan, samo do kuda ovisi o clockeru i naravno o seriji iz koje je izašao. Pozdrav Robert |
"To znači da onaj tko je kupio Bartona 2500 i digao ga na 3200 tj. FSB 200 ima Bartona 2500 fizički ali osim što mu je mail clock u tom trenutku ima Mhz-ce a ne Bartona.To je Barton samo zbog veličine od 512k.
" Roberte, to upravo i ja tvrdim, možda sam se drugačije izrazio ! |
Pitanje za CatKillera
Pošto imam priliku isprobati skoro svaku ploču koja dodje na tržište isprobao sam i tvog Leadteka i mislim da je to jedna od najslabijih ploča što se tiče overclockanja. Kako si uspio toliko dići FSB jer niti jedan Athlon (ne Barton) ne ide preko 165 FSB. Ne tvrdim za Bartona ali mislim da je to maksimum za njega. Ali da je pohvalim nema toga testa i Benchmarka s kojm sam uspio srušiti sistem na njoj jakooo stabilna. Pozdrav Robert Trenutno se testira ABIT NF7 pa čemo vidjeti što može :) |
Ajde Roberte, ako radiš već testove :)
Iznesi neke rezultate, usporedbe. Zanima me koja je bolja, 8RDA+ 2.0, ili Abit NF7-S, ili Leadtek Unlimited koju ima GT :) |
Ovako sada sam ubio Abita i još ne mogu vjerovati kako radi sa Bartonom 2500.Sa clockom od 250X10 na 1.9V i chipseta 1.7max. radi stabilno :)
Osim toga iako Epoxica 8RDA+ rev. 2.1 se službeno deklarira kao nforce2 ultra ploča nema kao Abit dodatno napajanje za proc. Što uvelike poboljšava stabilnost. Svakako preporučujem. Testirat ću ASUSa P4P800 sa P42.6 na 800mhz pa ću vidjeti kako stoje testovi izmedju njih dvije. Pozdrav Robert |
Citiraj:
Hebote 250 ! huh... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:42. |