PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   daljinski za HTPC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56428)

zackoj 06.01.2007. 17:46

daljinski za HTPC

evo treba mi neki daljinski za HTPC tocnije za Meedio.
Nebi dao puno para za njega dakle negdje do 150-200 kn.
e da bilo bi dobro da ima podrsku i za windowse tj. da preko njega mogu pokrenuti program.

Hvala

crn 06.01.2007. 18:40

Nabavi nešto ovakvo:
http://web.vip.hr/ir-prijemnik.vip/
i u kombinaciji sa Girderom možeš koristiti bilo koji daljinski koji imaš doma... ja koristim baš ovaj prijemnik (već godinama) za meedio , mpc, foobar ali preko Girdera se može kontrolirati doslovno bilo koji program, zvuk, mijenjati rezolucije, prebacivati sa TVa na monitor itd, itd...

zackoj 06.01.2007. 20:06

sve super ali jel postoji nesto tako za usb?
jel moze neka shema za slaganje necega takvog? ali shema za laika koji ce nauciti koristiti lemilicu :)

crn 06.01.2007. 22:18

Imaš OVAKO nešto ali ne znam ima li toga u nas ... ja sam ovaj moj serijski davno uzeo tako da nisam u toku...

zackoj 06.01.2007. 22:36

a ovakvo gotovo rjesenje:
http://217.14.221.177/EUWeb/Start.as...4tvDADredV1JJG
jel ima tko iskustva??

Ako netko ima nekakvu shemu za slaganje toga neka slobodno javi:)

EDIT:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=22980
jel bi ovo moglo posluziti????

mat 07.01.2007. 00:35

cek ak imas HTPC vjerojatno u njemu imas i tv karticu. i prijamnik. i daljenski. napisi u google "girder tutorial", skini girder i uzivaj ;)
u suprotnom kupi nesto tipa crnovog prijedloga. ovaj irda prijamnik ti mislim nece biti od koristi

zackoj 07.01.2007. 15:11

ne koristim tv karticu :)
HTPC ce biti za dvd-e, divxe i muziku.
imam neku staru Pixeview usb karticu pa cu probati spojiti taj daljinski bar za probu.

buljo 07.01.2007. 15:20

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1201059

Malo više love, ja sam uzeo sličan, nije na USB nego 3.5' i odličan je, čak sam konfigurirao za Terratecov program pa ni ne koristim daljinac koji sam dobio uz DVB-T karticu.

Preporuka.

zackoj 07.01.2007. 20:56

kada bi uzimao IMON uze bi onaj sto moze upaliti komp a to je skoro duplo vise para od budzeta:(
meni treba nesto osnovno za pocetak.
Ovaj Logitech mi se cini jako lijepo, ali neznam kakve su mu mogucnosti?

mat 08.01.2007. 01:07

pa ja palim daljincem komp. preko tv kartice nakon sto sam enable-ao u BIOS "allow wake up by PCI devices". mozda bi pod onaj topic sa cudnim pitanjima trebalo i dodati "zasto svaki put stisnem bas "power" gumb :D

zgodi 04.10.2010. 02:32

Meni sad treba daljinski za PC. Prošle su 2.5 godine od zadnjeg posta ovdje što je čitava vječnost.

Jeli to još uvijek dobra preporuka www.girder.nl i neki USB infrared adapter? Koji i di to kupiti?
Ili je bolje neki specijalizirani daljinski za PC. Jel postoji to uopće? Di kupiti.

Hvala na preporukama. :)

Ziiky 04.10.2010. 03:00

Citiraj:

Autor zgodi (Post 1745283)
Meni sad treba daljinski za PC. Prošle su 2.5 godine od zadnjeg posta ovdje što je čitava vječnost.

Jeli to još uvijek dobra preporuka www.girder.nl i neki USB infrared adapter? Koji i di to kupiti?
Ili je bolje neki specijalizirani daljinski za PC. Jel postoji to uopće? Di kupiti.

Hvala na preporukama. :)

Ma kakav girder.

Sta ti trazilica neradi :stoopid:

Imas par opcija, jeftin i jednostavan MS-ov MCE remote i puno napredniji i skuplji SoundGraph-ov iMON
Opcija je i Logitech Harmony serija univerzalnih daljinaca ako zelis imati pod kontrolom sve uredjaje racunajuci i PC.
Jedino sto moras nabaviti IR reciever za komp.

zgodi 04.10.2010. 03:26

:fala:

Pa teško je naći, sve mi daje nešto na engleskom (što inače nije problem, ali treba mi trgovina u Zagrebu).

Di mogu kupiti USB Infrared adapter?

EDIT: Da tražilica mi ne radi. Ili je google postao super glup ili soundgraph imon nema na web stranicama trgovina.
Molim link di se to može kupiti u Zagrebu, ne na ebayu.

doublev 04.10.2010. 08:19

Ovaj iMON i nije neka kvaliteta. Ja ga imam i nisam previše zadovoljan. Zato je MS-ov remote super ali ne ovaj koji je linkao Ziiky jer je taj fake iz Kine. Originalni izgleda ovako.
Jedina stvar je što out of the box taj MS remote radi samo sa Windows Media Centrom ali i to se može popraviti sa raznim programčićima.

zgodi 04.10.2010. 14:43

Citiraj:

Autor doublev (Post 1745321)
Ovaj iMON i nije neka kvaliteta. Ja ga imam i nisam previše zadovoljan. Zato je MS-ov remote super ali ne ovaj koji je linkao Ziiky jer je taj fake iz Kine. Originalni izgleda ovako.
Jedina stvar je što out of the box taj MS remote radi samo sa Windows Media Centrom ali i to se može popraviti sa raznim programčićima.

A di to ima za kupiti?

syss 04.10.2010. 14:52

sad više nigdje... čak na ebayu su svi fejkovi koliko sam ja gledao.

windfucker 04.10.2010. 15:05

Evo ja nabavio prošli tjedan ovo čudo, i prilično sam zadovoljan.
Radi mi sa splayer-om nativno play/pause, stop, next/prev. (epizode serije iz foldera, recimo, "šalta" nepogriješivo) preko multimedijalnih tipki (isprobano na w7).
Nedostatak je već opjevani izostanak backlight-a, tako da nije baš za korištenje u slabije osvjetljenim uvjetima, no najčešće korištene tipke ja sam označio sa samoljepljivim silikonskim "kupolicama" (one prozirne što se stave da vrata na elementima ormara ne lupaju pri zatvaranju) tako da i u mraku znam točno "di mi je šta"; no najveći nedostatak je svakako što ga nisam uspio natjerati da mi pali konfu (gasi je klasično preko "start" izbornika), isprobano na xp-u i w7.
Trebalo bi malo proučiti skripte i na tu foru ev. izvesti nešto, iako nisam siguranm da se može...
Miš (trackball) je optičkoga tipa, i morao sam smanjiti preciznost preko control panel-a, koliko je (pre)osjetljiv...
Ukratko, puno više "plusića" nego onoga drugoga...

zgodi 04.10.2010. 15:09

Da li to znači da više nemam nikakvih opcija za daljinski?

syss 04.10.2010. 15:13

ako pričamo o certificiranim win mce daljincima onda kreni sa ovakvom pretragom.

@wind... gledamo ga nas par isto uzeti, daj mi reci kod klikanja lijeve tipka jel ti ide dlan preko kotačića?

RainZG 04.10.2010. 15:55

meni je i dalje girder odlican uz home made serijski prijemnik(bila je shema kako ga napraviti nekada davno u Bug-u ako se ne varam)
em se moze konfigurirati da radi sa apsolutno svime em je jednostavan.
Jedina je mana serial port, ali prezivi se i to

Ziiky 04.10.2010. 16:04

http://www.telebit.hr/products/83564...N-VFD-OEM.aspx

Citiraj:

Autor zgodi (Post 1745288)
Di mogu kupiti USB Infrared adapter?

Na ebayu su cajna IR po par dolara. Bolje ti ni netreba. Imas topic Paypal pa se obratis tamo za pomoc kod kupovine.
Imas na njuskalu ponudu Harmony daljinca, malo je nerealna, spusti ju na 150-200kn i to ti je to. Driver od iMON-a zna raditi sa MCE daljincem. A u Harmony ucitas MCE tipke i ostale uredjaje.
I nemas drlog od 4-5 daljinaca na stolu.

Dobijes ovako nesto na kraju

crn 04.10.2010. 18:30

Citiraj:

Autor RainZG (Post 1745711)
meni je i dalje girder odlican uz home made serijski prijemnik(bila je shema kako ga napraviti nekada davno u Bug-u ako se ne varam) em se moze konfigurirati da radi sa apsolutno svime em je jednostavan.

meni isto :goood: a što se tiče serijskog porta ja sam prije par godina prešao na USB-UIRT...

RainZG 04.10.2010. 18:54

Citiraj:

Autor crn (Post 1745839)
meni isto :goood: a što se tiče serijskog porta ja sam prije par godina prešao na USB-UIRT...

daj malo vise detalja :) gdje ga kupiti?
imam jedan serial port na maticnoj, a IR mi ga koristi i UPS(radi i dalje odlicno pa mi ga se ne da mijenjat), lakse onda zamijeniti IR :)

windfucker 04.10.2010. 19:05

Citiraj:

Autor syss (Post 1745670)
@wind... gledamo ga nas par isto uzeti, daj mi reci kod klikanja lijeve tipka jel ti ide dlan preko kotačića?

Ne, iako ne znam kako bi to izgledalo nekome sa manjom "šapom" (ja sam dvometraš,pa...) no zato će tipkovnica biti još bolje iskoristiva "normalcima"; moram reći i to da su tipke miša malo glasnije, ako je to uopće bitno kome...u svakome slučaju, kada ekipa malo "provali" proizvod pa stave malo više skripti na net, biti će to odlično rješenje...uglavnom, ovo je jedan od onih proizvoda sa kojima sam sve zadovoljniji što ga duže koristim (a to je rijetkost u mome slučaju).

Ziiky 04.10.2010. 21:12

@ WindFucker

Hmmm ... kakva je za tipkanje texta ?

windfucker 04.10.2010. 21:32

Ima pa nelogicnosti u rasporedu, npr interpunkcijski znakovi su dosta konfuzno rasporedjeni (Fn+xyz shema) i pomalo je "mobitelski" osjecaj pri tipkanju (ne znam kako bih to poblize opisao) tipke su ugodno ispupcene i dovoljno precizne a odziv je stvarno odican. U stvari, jos su te tipke "na misu" najlosiji dio uredjaja (krute, glasan "klik").

zgodi 05.10.2010. 03:03

Citiraj:

Autor RainZG (Post 1745711)
meni je i dalje girder odlican uz home made serijski prijemnik(bila je shema kako ga napraviti nekada davno u Bug-u ako se ne varam)
em se moze konfigurirati da radi sa apsolutno svime em je jednostavan.

Jel može malo više detalja.
Znači ako sam dobro razumio treba ti:
- girder
- serijski ili USB infrared prijemnik
- bilo koji univerzalni daljinski ili bilo koji daljinski od bilo čega?

Imam daljinski za WD TV, jel mogu njega koristiti sa girderom?

Jel možeš kontrolirati windows explorer? A vlc player? I winamp? I pokrenuti ih?
Kako?

Citiraj:

Autor RainZG (Post 1745875)
daj malo vise detalja :) gdje ga kupiti?
imam jedan serial port na maticnoj, a IR mi ga koristi i UPS(radi i dalje odlicno pa mi ga se ne da mijenjat), lakse onda zamijeniti IR :)

Mene isto zanima. Di se to kupi?

cane 05.10.2010. 08:11

Citiraj:

Autor doublev (Post 1745321)

Ima vise verzija MCE daljinca sa razlicitim rasporedom tipki - link. Ali svejedno ovaj sa ebaya ipak izgleda kao da je kopija.

zgodi 05.10.2010. 16:04

Jel se isplati ovo kupiti? Djeluje cijenom povoljno, ne znam puno o daljinskima za PC pa se nadam da nije zajeb.

Prodavač kaže da radi sa win 7 ako je premium ili bolja verzija.

http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071685232

tihomir 05.10.2010. 20:16

Nemoj to. Kupi "HP USB remote control" s Ebaya, oko 100 kuna a radi savršeno...

http://cgi.ebay.com/HP-MCE-Media-Cen...item4cf19322d7

http://cgi.ebay.com/NEW-HP-MCE-REMOT...item51921a392f

http://cgi.ebay.com/NEW-HP-MCE-REMOT...item51932bd36d

Uglavnom pronađi nešto za sebe, svi rade jednako, razlika je samo u formatu...

zgodi 05.10.2010. 20:40

Citiraj:

Autor tihomir (Post 1746877)
Nemoj to. Kupi "HP USB remote control" s Ebaya, oko 100 kuna a radi savršeno...

Konkretno zašto je HP bolji od ovog iz chipoteke?
I da li radi sa win 7? Zaboravio sam reći u prvom postu, ja nemam media centar, već običan pc.

Daddy 05.10.2010. 20:47

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1746027)
Ima pa nelogicnosti u rasporedu, npr interpunkcijski znakovi su dosta konfuzno rasporedjeni (Fn+xyz shema) i pomalo je "mobitelski" osjecaj pri tipkanju (ne znam kako bih to poblize opisao) tipke su ugodno ispupcene i dovoljno precizne a odziv je stvarno odican. U stvari, jos su te tipke "na misu" najlosiji dio uredjaja (krute, glasan "klik").

I sam sam se uvjerio u iste nelogicnosti. Najbanalniji primjer lokacija zareza i koristenje istog uz pritsak tipke Fn.

Skuzio sam da bi se uz malo prakse dalo to sve odraditi jednom rukom (sve osim tipkanja barem) posebno dio sa klikanjem jer bi se dalo nauciti drzati kuglicu dok klikces. Znaci ne je pustiti nego biti palcem na njoj dok posezes za lijevom ili desnom tipkom misa. Mozda zvuci zbunjujuce onima koji nisu koristili ovu tastaturu, meni evo vec polako sjeda.
Sve u svemu, nelos komad hardwarea.

doublev 05.10.2010. 21:44

Vjeruj mi, zarez ti je najmanje potreban kada trebaš pustiti neki film ili pronaći titl na netu ;)

nathan.fake 05.10.2010. 22:36

Citiraj:

Autor Daddy (Post 1746907)
I sam sam se uvjerio u iste nelogicnosti. Najbanalniji primjer lokacija zareza i koristenje istog uz pritsak tipke Fn.

Skuzio sam da bi se uz malo prakse dalo to sve odraditi jednom rukom (sve osim tipkanja barem) posebno dio sa klikanjem jer bi se dalo nauciti drzati kuglicu dok klikces. Znaci ne je pustiti nego biti palcem na njoj dok posezes za lijevom ili desnom tipkom misa. Mozda zvuci zbunjujuce onima koji nisu koristili ovu tastaturu, meni evo vec polako sjeda.
Sve u svemu, nelos komad hardwarea.

zato prebacis tipkovnicu iz HR u EN raspored... i sve radi ;)

imam "Lenovo N5901 Mini" tipkovnicu nekih cca pola godine (uzeo preko eBay-a)... tak da znam sta pricam ;)

puno je lakse i logicnije tako... naravno nemas "nase" znakove... al to obicno i nije neki problem ;)

isto tako, puno je lakse koristit ljevom rukom... jel je u tom slucaju "left click" odma ispod palca :)

Citiraj:

Autor zgodi (Post 1746901)
I da li radi sa win 7? Zaboravio sam reći u prvom postu, ja nemam media centar, već običan pc.

tenutno imam OVAKAV HP daljinac...jeftiniji je od onog iz chipoteke, a kvaliteta izrade je na "nivou"... nebi hp napiso svoje ime na bilo sta... ;)

isto sam imo (tj jos uvjek imam, ali vise ga ne koristim) OVAKAV, ima iste funkcije ko i hp-ov, al je kvaliteta izrade losa, ima nekako "prejeftin" filing...

i da... naravno da svi rade sa win7 (osim s win7 starter edition - ta verzija nema media center) ;)

kundak 05.10.2010. 23:16

Ako triba imon iman ja Imon Knob za prodat. Pozz.

tihomir 06.10.2010. 17:34

Citiraj:

Autor zgodi (Post 1746901)

Kvalitetnije izrađen, jeftiniji i sigurno radi na WIN7...

CyCl0p$ 11.10.2010. 00:02

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1745659)
Evo ja nabavio prošli tjedan ovo čudo, i prilično sam zadovoljan.
Radi mi sa splayer-om nativno play/pause, stop, next/prev. (epizode serije iz foldera, recimo, "šalta" nepogriješivo) preko multimedijalnih tipki (isprobano na w7).
Nedostatak je već opjevani izostanak backlight-a, tako da nije baš za korištenje u slabije osvjetljenim uvjetima, no najčešće korištene tipke ja sam označio sa samoljepljivim silikonskim "kupolicama" (one prozirne što se stave da vrata na elementima ormara ne lupaju pri zatvaranju) tako da i u mraku znam točno "di mi je šta"; no najveći nedostatak je svakako što ga nisam uspio natjerati da mi pali konfu (gasi je klasično preko "start" izbornika), isprobano na xp-u i w7.
Trebalo bi malo proučiti skripte i na tu foru ev. izvesti nešto, iako nisam siguranm da se može...
Miš (trackball) je optičkoga tipa, i morao sam smanjiti preciznost preko control panel-a, koliko je (pre)osjetljiv...
Ukratko, puno više "plusića" nego onoga drugoga...

razmisljam uzet to cudo, ali mi nije jasno kako ne uspijevas upalit komp?
jel ga mozes dic iz sleepa?

rendula 11.10.2010. 00:13

Citiraj:

Autor CyCl0p$ (Post 1750401)
razmisljam uzet to cudo, ali mi nije jasno kako ne uspijevas upalit komp?
jel ga mozes dic iz sleepa?

Ja ne razumijem na koju foru bi ga trebao upaliti s time? Imoni mogu upaliti komp jer su spojeni na 24pinski power kabel.

syss 11.10.2010. 00:15

ms daljinac preko usb-a pali komp svaki put, nikakav atx adapter nije u igri i tu nema problema.

CyCl0p$ 11.10.2010. 00:24

Citiraj:

Autor rendula (Post 1750410)
Ja ne razumijem na koju foru bi ga trebao upaliti s time? Imoni mogu upaliti komp jer su spojeni na 24pinski power kabel.

pa ako mos s obicnom tipkovnicom zasto ne bi i s ovom?:stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.