![]() |
absent
gdje ga nabaviti:) kolko gdje kada kako zasto(dobro zadnje sam saznal):D
|
vrutak u podrumu
postotak alkohola 85% edit: imaš i od 75% i 65% :) uzivaj :D |
Citiraj:
Ako te zanima vise 1,2,3 Stvar je odlicna, preporucam: cheers2 |
Potpisujem :D
Onaj od 55% ima u prodaji, dok one jače nisam nigdje vidio... Kad sam bio u Grčkoj onda sam naišao na jednu trgovinu s tim žesticama... Kupio sam onaj od 75% (ili 72% nesjećam se točno) :), odlična stvar Sad je frend bio u Italiji pa je donio još :D ... Za one koji žele znati više :D - http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe Ako se zaželiš :) - http://www.absinthe-online.com/ |
Meni ga je frend donio iz praga (78%) i ja sam malčice pretjero sa njim,i to iskustvo nebi nikome nikad preporučio,4 sata oduzetosti da se nisam mogo ni pomaknut.Jedino je dobro jer drugi dan nisam bio mamuran.
A tu kod nas imaš ˝Zelenu Čarobnicu˝,neka kopija sa 50%alkohola,a u Rijeci u marketu u robnoj kući Korzo imaš i Absinth za kupit,ali znatno slabiji. |
Ja sam ga iz češke vukao. 80% al to prije 3 - 4 godine. Mislim da je pola litre bilo oko 80kn kad se preračuna.
|
sta pajdo nakon toga prelazis na rosfrajnu jetru :D
|
I onda se sjetim spanjolske i nabavljanja tog govna kod lokalno šipca dilera jeftinom cugom. Uglavnom kupis pol litre absenta dobis six pack heinkena. Nakraju hladis hrlo tim hainekenom... :D
|
neznam puno o njemu(tj ne tolko puno) ali znam da mi je dobro sjeo i da bi rado opet al ovaj put pijem protiv zene(makedonke) 2:0 za mene na njenom teriotiju al mala ne odustaje to je glavno,sad dolazi na moj:D:D
ENIVEJZ PITANJE JE BILO GDJE U ZAGREBU NABAVIT DOBAR ABSENT?:) hvala |
Citiraj:
|
inace to je ilegalno sto se protivi pravilima foruma ali ja se ne bunim. probao sam ali sam popio samo 2 nisam se nalio cisto od toga i bio je onaj od 72% alk.
evo jedna pre***ena slikica: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nthe-glass.jpg btw. nisam probao na onaj nacin sa smedjim secerom otopljenim, ali cu probat' nadam se uskoro. el bolje tako (recite ako ste probali)? |
Citiraj:
P.S. dobro je sa secerom |
Sumnjam da je to danas više ilegalno. Kako onda to Vrutak može prodavati? Ili prodaje neku kopiju koja nema veze sa pravom stvari ili su se zakoni promjenili...
|
E a šta je to Vrutak ??? :D
|
|
Citiraj:
Ducan s alkoholom ,vinski podrum,itd. Zapravo i ja prvi put cujem: evo link edit:Swarm me prestigao :) |
ma znam za njega ali je imao do sada samo IMITACIJE(gledao sam jos pred cca 2 god) sad ak ima super
|
Citiraj:
|
i ja al sto vise to bolje...prognoza za zenu...krepat ce :D
|
Još sam se prije par godina susreo sa absinthom i do sada vidio svojim očima sve i svašta, a čuo još više toga... Od totalne ilegale, došao je na police i u našim trgovinama. Pošto sam pred dva dana došao iz Praga, imam mali update: u jednom kafiću nisu nikad čuli sa šećer i žlicu, ali svejedno popili mi blijedo zeleni napitak i samo malo, ali stvarno malo ga osjetili. Dalje nastavili sa Becherovkama :-) U sljedećem kafiću frajer nam nije htio poslužit čisti, nego samo uz šećer i žlicu, i bolje da smo ga poslušali, jer taj smo osjetili 10 puta jače od onog prvog, čistog... i tako od kafića do kafića, svugdje drugi absinth i politika posluživanja...
I tako mi zadnji dan idemo u absinth shop po suvenire, kad tamo 101 vrsta, cijene uglavnom u raspon od 100 do 200, max 300 kuna po boci (i 0,7 i 1,0), par boca sa kukcima (najsličniji skakavcu) malo skuplje (400ak kn) i zadnji hit u absinth svijetu, valjda 100% prirodan, sa maksimumom thujonea: Absinth King po cijeni od 500ak kuna... Uglavnom, ima puno loših kopija, ali opet zavisi što tražite. Ako tražite fora bocu i boju, npr. za suvenir, imate veliki izbor, ali ako želite otkrivanje nekih novih dimenzija vaše svijesti :-) (čitaj, kvalitetniji, orginalniji absinth) onda je izbor malo manji, cijene veće, ali i vaše iskustvo neprocijenjivo :-) |
Citiraj:
|
Kakvo je stanje u Vrutku nakon 5 godina s tim uvoznim Pelinkovcem?
|
Mi smo prije jedno 10 godina kupovali u kauflandu zelena pola litre bocica bila je negdje 70+ kn. Uz to smo pili vino kako bi ovo govno ugasili :D :D
EDIT- tek sad vidim datum :) |
Citiraj:
|
ako nekome zatreba http://www.artemisia-absinthium.hr/onama.php
|
Malo su previše skupi dotični!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koja je količina lude trave u njima i zakaj naš pelinkovac tak ne djeluje?
|
Citiraj:
|
To su inače gluposti. A znam hrpetinu ljudi koja to puši :D Nema apsolutno ništa psihodelično kod absintha. Tako da pazite jer ćete prije umrijeti od alkoholnog trovanja nego kaj ćete tripat.
Druga stvar je mješanje pića sa neki opojnim sredstvima, ali ono. No šit da si onda kuku. :D |
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:42. |