![]() |
Izbor harda
neznam što je bilo s temom, a meni se više neda pisati onolki post, pa sad ukratko, imam sata1 priklučak i mogu u njega ukopčat sata2?
Razmišljam uzeti 320gb hard, a pošto su i Hitachi, Maxtor, WD i Seagate istih performansa , razlika par kuna , garacije pretpostavljam jednako traju, zanima me kakva su iskustva vaša s ovih diskovima, nešto vidim da ljudima proizvode čudne zvukove seagate, a maxtor je nepouzdan, sad me molim vas prosvijetlite jer mislim danas/sutra otić po njega, i u kojem dućanu je to najbolje uzeti, jer također čujem da ljudi u hagespotu ne rukuju baš najbolje stime do pulta(tih10 metara) a šta je onda inače, u istovaru, bog će ga znat ajde pomozite mi, i zahvaljujem unaprijed |
da, moze sata2 na sata1. provjereno.
od ovih uzet seagate 7200.10, brzi od ostalih, kolko sam shvatil rondaju samo made in china, oni made in singapore su jako tihi... |
Samsung ti je nešto tiši i hladniji od Seagate-a, ali ga je teško nabaviti u zadnje vrijeme. Seagate je dobar jer nudi 5 g. garancije što drugi nemaju.
Što se tiče prodavaone, to ćeš sam morati odabrati jer svatko ima drugačija iskustva. Vidim da tvoji sugrađani hvale Links. |
koja je ploča, ako je VIA čipset tada ćeš morat kod nekoga prebaciti hard u sata1 moda, ako taj hdd nema jumper (hitachi)
|
Hitachi je po defaultu namješten na SATA 1.0 mod. ;)
|
znači sutra u akvizitum magnum po sigejt, fala svima na pomoći/podršci
|
Citiraj:
|
nakon mnogo traženja po forumu, čitanja i ostaloga, vidim da je ovaj seagate vrlo bučan, i neki su čak razmišljali o zamjeni za hitačija ili wedea, dosta pohvala čujem, za samsunga, ali njega nigdje nać. dosad sam bio siguran i odlučan za sigejta ali sad mi nije baš lako. prosvijetlite me, samo iz osobnih iskustava, ne što ste negdje čuli, čitali
|
Ajde da ne otvaram novu temu, kad se SATA II disk spoji na ploču (koji sata uopće ima moja (DFI LanParty UT nF4 Ultra-D), a trebao bi služit isključivo kao arhiva, oće li bit problema, obzirom da je system-disk obični IDE disk?!
|
Neće. DFI ima SATA2 konektore.
|
:smajli-koji-se-klanja:
A vidim da se svi mislimo između Hitačija i Sigejta. Buka mi toliko ne smeta, koliko je bitna pouzdanost. Cijenom su li-la, znači, uzimam koji bude dostupan kad kročim nogom u dućan. Probabli Sigejt ver.10. Ali, pitam još da li će se obični IDE bez problema prepoznavat kao sistemski, obzirom da mu ulijeće SATA. |
Svejedno je da li sistemski IDE ili SATA. Glavno je da su vindoze na njemu.
|
evoga ljudi, kupio sam ga. kineski. više vibracije nego buka, ali ostatak računala je bučan pa je svejedno. kakko sad to staviti, mislim sve sam spojio i ništa u bijosima sam nešto prčko, ono sranje found new hardware i ništa, šta da napravim
|
start->desni klik my computer->manage->disk managment i ak je se v redz tu ti bode hard pa ga inijaciliziraš i napraviš particije
|
fala, ali jen lik je reko da ima 305 a ja imam samo 298, nije fer
|
Citiraj:
Segate ima svoj karakterističan zvuk .... |
Citiraj:
IBM- zadnji šrot WD odmah iza njega ali nešto bolji TOSHIBA -solidan Maxtor - odličan najbrži za ATA Segate - odličan HITACHI - odličan - najbrži za SATA SAMSUNG - odličan koji god odaberš od ova 4 diska nećeš pogriješit .... |
Citiraj:
Citiraj:
|
dobro pajdo ... ti tako misliš sam ja ti kažem iz iskustva jer svaki komp koji mi je došao u servis i da mu je hard riknuo bio WD.
Maxtor je odličan disk i pouzdaniji od WD-a. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ok ....kad ti kažeš da je tako onda neka bude tako al ja ti kažem da je maxtor pouzdaniji disk od WD-a možda je WD bolji po performansama ....ali u vijeku nije ...
|
Citiraj:
Bi li mogli bit brži, nemam pojma, jer meni rade ono za šta su namijenjeni, ali imaju iza sebe toliko radnih sati da bi definitivno mogli u penziju. Niti su spori, niti su bučni. Samo rade i ne gnjave. To šta s druge strane određeni broj korisnika Maxtora nije istima zadovoljan, ok, ali, moje je gledište drugačije. Na osnovu vlastitog iskustva, št abi trebao mislit?? ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@Bubba: nekim ljudima jednostavno nije jasno, a ne mozes im ni objasnit, tako da nema smisla gubiti vrijeme i trositi tipkovnicu na nista....
|
moji novci moj problem, a valjda diskovi imaju i nekakvu garanciju i ako su falš otiće brzo tako da meni obočnom korisniku to ništa neznači osim onima kojima su podatci svetinja e to je druga priča
|
imam dva wda , 4 i 5 godian su stari i rade dosta pouzdano , ne preglasno (nije sad da su necujni ,ali .. ) s jednom iritirajucoom greskom da se kod oba (caviar serija) odlemila nekakva zićica il neznam sta i uglavnom zna ne primit kontakt onaj , napajanje jeli , i onda se jednostavno "odspoji" od maticne odn kompjutora ... mao prodrmam taj spoj , i radi ..
jako iritirajuće. |
Citiraj:
|
quote=Bubba;578692]A ja te opet pitam, na koliko komada mi imas dati svoju evaluaciju? Trenutno *svi* Maxtori imaju uzasnu stopu vracenih diskova, znatno i bitno vecu od svih ostalih proizvodjaca, ukljucujuci i WD, da. Uzorak je nekoliko desetina tisuca brand masina, preko desktopa do ogromnih storage sustava.(Iggy, jaaaaaaavi seeeeeeeee...)
ti sjedi i čitaj statistike iz 98 a ja ti velim to što sam ti rekao. Maxtor je odličan disk pouzdaniji od WD-a i najbrži disk što se tiče ATA prijenosa a od kada je Segate kupio Maxtor (12.2005.) maxtor diskovi mogu biti samo bolji, što potvrđuje rast dionica od 47%. |
sorry zbog OT al da ne otvaram novu temu jel može samo misljenje o samsung spin point hd160jj sata2 8mb. sorry jos jednom ak sam glupo uletio...
|
Citiraj:
|
Heh, kad smo već kod diskova ja sam ima sreću da mi dosada samo 2 krepala.
Jedan je bio WD od 12 gigi - krepao nakon više od 3 godine (dobio zamjenu BTW) i jedan maxtor. Ima sam i IBM Deathstar od 40 gigi star 4-5g i radi(o) je veselo sve dok ga nisam proda (iako je zujao proprilično). U svakom slučaju da sad uzimam uzima bi WD jer se pokaza pouzdanim (svi su radili bez greške osim onog prvog). Seagate bi izbjegava zbog zujanja (imao prilike raditi s 7200.8,9 i 10 serijom - dobri diskovi, ali mi zujanje motora smeta). Hitachi nisam dosad ima prilike koristi, pa nemogu reci, iako mi PATA kod prijatelja (160GB) zuji dok seeka (ne rošta, nego nešto drugačiji zvuk). Samsung mi je neprovjeren tako da ga ne bih uzima (iako neki ljudi tvrde da je dobar). Iz svega proizlazi da je WD (barem meni) najbolje rješenje - malo se grije, tih je i radi. |
Citiraj:
|
@nicko i johnyB
jel bi mi mogli preporucit jos koji od 160gb i specifikacija tog samsunga!? Kaj je jako spor? |
Citiraj:
U HDtachu ti ima average read (ako se dobro sjecam) oko 58mb/s, eto toliko da imas smjernicu... A ako si prosjecan user, neces to ni osjetiti.... |
ok hvala
|
Citiraj:
http://www.hardwaresecrets.com/article/307 |
ekipa može jos jedno pitanje! kakva su misljenja o hitachi hdd 160gb sata2 8mb cache 7200rpm?
|
Dobar disk...malo vise vibrira, ali i to se da sredit....
|
|
Ne spamaj tu, već je bilo nešto slično na YouTube temi, ak se ne varam...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:45. |