![]() |
rubikova kocka? (gdje)
Jel zna netko di bi mogao naći neku malo bolju rubikovu kocku?... ova što je imam doma užasno zapinje
|
|
moja stara je to uspjela složit nakon godine dana muke :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali mislim da ima neki sistem ,i ako se to prati onda se lako složi |
|
premoćno :D
|
Citiraj:
|
A koliko vam tzreba bez da gledate?? ;) http://www.youtube.com/watch?v=MS9DoMZMYb4
Ja sam to uspio složiti sa 14 godina nakon kojih tjedan dana povremenog drkanja po njoj ali poslje toga više nikad jer nemam živaca više toliko se patit ;) |
Takodljer to sam slozio isto sa nekih 12 13god i nakon toga sam ju slozio prije nekih godinu dana ali ono uz prekide jer mi se neda.
I onda je dosao mutavi bratic i skrsio ju i sada mi se neda ponovo slagat ju :) |
I ja sam ju slozio...pocupo sam sve djelove van, pa ih vratio da odgovara boja boji :)
|
prvi put je slozio prije neg sta sam iso u osnovnu i trebalo mi je nest super kratko vremena, sad skoro nakon 20god trebalo mi je skoro 6h da je slozim.
|
No, do sada nitko nije dao konkretan odgovor, gdje se može takva kocka kupiti u Zg? :D
|
ja evo vidio u knjizari na frankopanskoj u izlogu danas
|
Jesi pogledao u Turbo Sport, inace to ima u svakoj malo bolje opremljenoj knjizari.
|
Moja stara je to prije par godina mogla složit za kakvih 15ak min. Ja nisma ni pokušavao.
|
imas ih u svim chajna shopovima :)
|
Citiraj:
Uglavnom Ferrys ja sam isto sa ajmo reć oko 7 godina,dali više ili manje,čak mislim da sam išao 1-vi osnovne,dakle preko 7 god... :D Ali nisam tad ni znao da postoji sistem ni ništa,eto,uzeo je u ruke,i možda za po ćuke-ćuku složio...ma čudo od djeteta... :) Ono,nije da serem,ali pošto se eto svi hvale pa da se pohvalim i ja.. :p A inače,ne slažem je već dugo,jer se @Ferrys - sve te iz kina šopa raspadnu u roku odmah,naročito ako je hoćš brzo vrtit,što se ne može sa njom... Rekord mi je mislim ispod 2 minute,oko 1.45-1.50;a kladim se da je i sad mogu složiti ispod 3 minute... :smoke: |
rekord je 10.48 sec, za zavezanih očiju je ispod minute i pol. pročitah jučer na monitoru...
|
nemojte me držati za riječ ali mislim da je moj rekord bio 28 sekundi, naravno uz sistem kojeg se i dan danas sjećam...
prava zeka je bila kocka na kojoj nije trebalo složiti samo boje već i smjer i raspored svakog pojedinog polja u boji... e tu sam sastavljao mjesecima i kad sam završio stavio je u vitrinu i divio se svom djelu... |
http://www.rubiks.com/cube_online.html
Evo, ova se ljepo okreće, ne košta ništa osim što net plaćaš, ne raspada se..ma prava kocka :D |
Citiraj:
|
lol, iam ja frenda kaj to slozi za pol minute, s gledanjem ofkors, finta je da se jedna strana moram prvo slozit, a onda samo po principu se ide i sve se samo slozi...al neam ja to zivaca lol...
|
Nisam dovoljno inteligentan.
|
Citiraj:
Eh,dižem thread,ali moram se i ja jednom napravit pametan... : goood : :p |
Citiraj:
|
Da zna sistem slaganja rubicove kocke...
Ja sam čuo da se službeni rekordi mjere u slaganju pod vodom. Možda sam krivo čuo |
Neznam stvarno,ovo mi je prva riječ o tome. Ali inače bitno je kod kocke da je kvalitetna,da ne zapinje,i da naravno ne otpadaju plastikice sa bojama;bolje kocke imaju i to drukčije riješeno. :)
Inače Clockane,znam sistem,ali slagao sam kocku jedno 5-6 godina prije nego sam uopće čuo da postoji taj sistem,zatim sam ga vidio,a potom ga i nacrtao iz glave po onom kak ja slažem za jednog frenda. I da je strava sistem,strava je. :) Ali i da sam ja tele to slagao bez da sam znao šta riječ sistem uopće znači,a kamoli sistem Rubikove... ;) :D |
|
Ja sam prije davno nasao jedan site,gdje bez problema on za tebe rijesi rubikovu kocku :D Ti samo uneses kako kocke stoje i on rijesi i napise ti kako moras mrdati haha bas kul
|
jel netko u zadnje vrijeme u zagrebu vidio neku kvaltitnu??
(ili mozda mogu naruciti od nekoga ko ide u budimpestu? :)) |
Postojao je neki redosljed radnji za slaganje de vražje kocke. Naučio riješio za oko 2 minute i nikada je više nisam niti taknuo. Sada je negdje na dnu jakuševačke planine. Imao sam je negdje kako se pojavila kod nas. Valjda te godine jer je moj brat bio lud za time.
Jedna prilično glupa igrica. Imao sam i privjesak za ključeve sa tom kockom, pa sam izletio iz razreda sa komadom u imeniku zbog toga. Barem sam zaradio sendvić. Kada se ljudi klade da ne mogu složiti... |
Ima to za kupit kod nas, kad budu oni popularni kirvaji ili kirbaji. Uglavnom vrlo su jeftine, a ja to cudo od kocke nisam ni drzo u rukama, a ne da znam kako sloziti.
|
ma ima toga za kupiti (ugl. su oko 10kn u varteks, ofertisima, knjizare itd. ali to su ugl. kocke koje zapnu na trecem potezu, ja popizdim i neda mi se vise slagati...), ali ja hocu kvalitetnu
|
Original kvalitetna Rubikova kocka - kupovina:
Za ekipu u Zagrebu: po Rubkovu kocku se moze otici u Maksimir u Videoteku Lara. Ima svih velicina originalnih kvalitetnih Rubikovih kocki i V-Cube-a. Besplatno igranje bez obaveze. To je izlozbeni salon Mozgalice, detalji na Mozgalica.HR Za ekipu izvan Zagreba: webshop - www.Mozgalica.HR - koji dostavu (1-2 dana) naplacuje samo 25kn. A za vece narudzbe je besplatna :chears: |
Rubikova kocka
Molim vas za pomoć ako netko zna, da mi kaže gdje se ta kocka (originalna) može kupiti; poželjno što bliže Centru. Naime, sutra ću biti u gabuli ako večeras to ne doznam, a ne stignem istovremeno kuhati rižu i povrće, prati pod i još istraživati ovaj problem... Stoga molim nekog znalca za brzopoteznu pomoć. :)
|
Imas tu
|
Citiraj:
Imaju kakvih god hoces originalnih i neoriginalnih :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:42. |