PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Uzeti ili ne uzeti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4596)

MadBoY 08.05.2003. 16:47

Uzeti ili ne uzeti?

Koje napajanje da uzmem a da nije preskupo?

Ovo 300W mi postaje preslabo jer cu uskoro imati sljedeće:

AXP 1700+ tbb, 768MB Mem, 20GB HDD, Kyro2, TV karticu, SkyStar2, Modem, Pržilicu, CD rom, 2x 80mm vent.
A kasnije ću još kupiti novu grafičku ( u rangu ATI 9100/9200).

Da li valjaju išta MS napajanja. Mism uzeti 450W MS Pro ili je bolje da uzmem Codegen 300 (neznam dal imaju u trgovini 350W)?

pinsla 08.05.2003. 19:42

Re: Uzeti ili ne uzeti?

Citiraj:

Originally posted by MadBoY
Koje napajanje da uzmem a da nije preskupo?

Ovo 300W mi postaje preslabo jer cu uskoro imati sljedeće:

AXP 1700+ tbb, 768MB Mem, 20GB HDD, Kyro2, TV karticu, SkyStar2, Modem, Pržilicu, CD rom, 2x 80mm vent.
A kasnije ću još kupiti novu grafičku ( u rangu ATI 9100/9200).

Da li valjaju išta MS napajanja. Mism uzeti 450W MS Pro ili je bolje da uzmem Codegen 300 (neznam dal imaju u trgovini 350W)?

Uzmi Enermax 350 w! Je malo skuplje ali vjeruje mi isplati se

STRMX 08.05.2003. 19:46

slazem se uzmi Enermax 350W ne moras novo, vidio sam da ljudi
prodaju i povoljno na newsima:beer:

greg SE 08.05.2003. 20:17

stvarno je ljudska glupost neistrebljiva.......
covjek je pitao MS ili codegen.....da ponovim???
MS ILI CODEGEN
enermax se nespominje...nespominje se ni pitanje koje je napajanje najbolje ili slicnih...nego MS ili codegen......
dakle kus (inace ako je enermax 350 tako dobro zasto su ihz puni newsi :D :D :D)

i da....codegen nisam dugo vidio na djelu pa bi izmedju ova dva ipak isao na MSi..............

STRMX 08.05.2003. 21:27

greg gdje ti vidis da prodaju enermax po newsima
ja sam prije nekoliko dana vidio jednog tipa ali sad vise nista:confused:

MadBoY 08.05.2003. 21:36

Nisam napisao Enermax jer nemam dovoljno novca a nema ga nigdje blizu nabaviti (neda mi se da mi ga šalju poštom).

Mislim da ću ipak sada kupiti MS pa ako nekad skupin za enernax budem ga kupio.

MadBoY 08.05.2003. 21:39

A vid nisam ni skužio da je ovo GregSE :D:D: lol
:beer:

Dragutin 08.05.2003. 21:49

Citiraj:

Nisam napisao Enermax jer nemam dovoljno novca a nema ga nigdje blizu nabaviti (neda mi se da mi ga šalju poštom).

Mislim da ću ipak sada kupiti MS pa ako nekad skupin za enernax budem ga kupio.

Moj savjet je da štediš lovu za Emaxa, a to radi Skystar2. Troši struju kao lud radi, a i grije se.
Od Voodooa 3 nisam imao ništa toplije u kompu. Preko zime je bilo OK, barem mi je bilo toplo, ali sada....

Mislim da ide van preko ljeta...

MadBoY 08.05.2003. 22:26

Sad sam skupio malo novca pa sutra idem kupiti vodenu pumpu i zalemiti blok. Kućište će biti otvoreno. Valjda neće puno grijati ostale komponente jer će kućište biti otvoreno.

štedit ću ja lovu za enermaxa ali ovo jadno sadašnje napajanje od 300w počinje biti dosta slabo i zna se dogoditi da kad igram (npr. UT 2k3) komp se restartira.

A ovo MS 450W košta 200 kn što se jedva uklopilo u proračun za ovih mjesec-dva-tri :D

gpremec 09.05.2003. 02:36

Citiraj:

...A ovo MS 450W košta 200 kn ...
...i ima pola kile zive vage.
BUAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!
Uh, :D ovo me dobro nasmijalo.
:grrr: Ne vjerujem napajanju koje nema preko kilu i pol, pa bilo ono i 300W. Kada primis jednom u ruku ozbiljno (Enlight) napajanje od 460W (kosta oko 1400kn), onda shvatis da su u svim napajanjima ispod 400kn komponente od papira.:grrr:

Ne kazem da je svako jeftino napajanje lose, ali sanse da ti sje:eek:e komp su povelike. Na zalost, imao sam prilike vidjeti sto se desava kompovima sa slabijim (citaj neispravnim) jeftinim napajanjem, i to nakon nekoliko mjeseci rada.

greg SE 09.05.2003. 08:29

dakle ako prodajete premecu napajanje prvo ubacite olovne utege unutra i kupuje sigurno.......:D
vec smo davno pisali o ovome ali ponavljam - ako uzem u obzir reakcije kupaca i trgovaca te broj vracenih reklamiranih MS napajanja njihova napajanja nikako netreba trpati u isti kos s JNC i slicnima koji rade 3 dana i povuku cijeli komp za sobom............
uostalom, ako gledamo da 90% ljudi koji kupe komp neobrate paznju na napajanje koje je u kucistu koje im se ucinilo nice u trgovini, a u 50% njih u posljenjih par mjeseci je MS napajanje to bi znacilo 45% sjebanih kompova u recimo godinu dana od kada su kupljenji zbog napajanja
niti je postotatk toliki a i napajanja su 5% ako ne i manjerazlog dolazaka u servise ili cisto na reklamaciju

Paske 09.05.2003. 11:41

Citiraj:

Originally posted by greg SE
dakle ako prodajete premecu napajanje prvo ubacite olovne utege unutra i kupuje sigurno.......:D

Kako li ga je ljubav samo omekšala ..... LOL :D :D :smoke:

MadBoY 09.05.2003. 15:25

A valjda je to MS bolje od ovog mog noname 300W. Napajanje je jako bučno (sada nije jer vent radi na 7v :)) i jedva se "drži" sa sadašnjim stanjem.
Nesmijem ni pomisliti šta će biti ubuduće.
Ma idem ja kupit ovo MS 450W pa šta bude bude.

MadBoY 09.05.2003. 15:31

gpremec

Ako je sudit po težini i po cijeni onda ovo moje nebi trebalo ni raditi :D

Lagano je ko perce i jeftino. :beer:

marac 09.05.2003. 15:44

Lik na newsima prodaje ANTEC 350W novo za 400kn (jos ako bi spustio par kunica dolje) bilo bi super!
Napajanje je odlicno i svakako vrijedi dodatnih 200kn u odnosu na MSrot:D

greg SE 09.05.2003. 16:16

Citiraj:

Originally posted by marac
Lik na newsima prodaje ANTEC 350W novo za 400kn (jos ako bi spustio par kunica dolje) bilo bi super!
Napajanje je odlicno i svakako vrijedi dodatnih 200kn u odnosu na MSrot:D

dokazi da je vrijedi dati duplo vise para za polovno nego za novo ms......
dokazi i bacam svoje MS 400 w koje sljake vec nekih 5 mjeseci, naponi su isti ko i prvi dan kad sam ga kupio i sve u svemu zadovoljan sam....
ali svejedno cu ga bacit ako mi dokazes da je dati 400 kn za polovno antec vrijedno toga

marac 09.05.2003. 16:24

Citiraj:

dokazi da je vrijedi dati duplo vise para za polovno nego za novo ms......
dokazi i bacam svoje MS 400 w koje sljake vec nekih 5 mjeseci, naponi su isti ko i prvi dan kad sam ga kupio i sve u svemu zadovoljan sam....
ali svejedno cu ga bacit ako mi dokazes da je dati 400 kn za polovno antec vrijedno toga

Napajanje je novo (odnosno staro 2 dana) i ima garanciju!
Napajanje je izvadjeno iz Antecovog kucista i svakako se isplati dati 200kn vise za takvo napajanje nego za MS jer doci ce dani kada to tvoje napajanje nece vise drzat vodu posto ima (ako ima) 50% prave snage!
Inace nisam ja neki zagrizreni pobornik toga da se pljuje po napajanjima klase "optimist" nego ovo je jako dobra prilika za uzeti pa sam samo preporucio!
Eto kratko i jasno!

greg SE 09.05.2003. 16:34

Citiraj:

Originally posted by marac
Napajanje je novo (odnosno staro 2 dana) i ima garanciju!
Napajanje je izvadjeno iz Antecovog kucista i svakako se isplati dati 200kn vise za takvo napajanje nego za MS jer doci ce dani kada to tvoje napajanje nece vise drzat vodu posto ima (ako ima) 50% prave snage!
Inace nisam ja neki zagrizreni pobornik toga da se pljuje po napajanjima klase "optimist" nego ovo je jako dobra prilika za uzeti pa sam samo preporucio!
Eto kratko i jasno!

nitko nije ni rekao da MS od 400 ima 400w....ali istini za volju ni enermax 350 nema 350w..........
inace MS napajanje od 300w kod susjeda tera 1700+/512 mn 333 ddr-a, segate 60+maxtor 40 gb (oba 7200), gf3 ti500 mislim, 48x przilicu koja valjda radi svaki dan po 5 sati minimum i normalnu mreznu, internu mreznu i wi-fi mreznu......
bit ce sad nekih godinu dana da ga ima (napajanje, za sve komponente nisam siguran) , sve radi super i naponi su stabilni sta got radio.....

MadBoY 09.05.2003. 20:45

Ovako.
Taj Tip je vjerovatno iz Zagreba ili okolice. A ja sam daleeeeeko od zagreba i okolice. Pa kad na tih 400 kn pribrojiš poštarinu ili šta već dobije se joše veća cifra.
A ja sam jedva uklopio ovih 200 kn da mogu kupiti ostalo.
Danas sam naručio SkyStar2 al je sreća što šalju poduzećem jer je poštarina samo 35 kn.
U Maneco-Computers su imali samo 400W pa sam naručio 450W i doći će u ponedjeljak ili utorak (razlika u cijeni 60kn).
Koliko ću "dobiti" sa 450W naspram 400W-om ( uzeti u obzir da će ovo ljeto komp raditi od jutra do mraka :) )
Ako nije previše otkazat ću narudžbu i uzeti 400W :D
Sutra ću naručiti AXP 1700+ i ostane mi za LNB + 20 m kabla. I to je to ode 1600 kn. :)

Dragutin 10.05.2003. 09:11

Gdje su uzeo SS2?

MadBoY 10.05.2003. 09:24

Citiraj:

Originally posted by Dragutin
Gdje su uzeo SS2?
SS2 sam uzeo u Kerman-u.
To je najbliže mjesto gje sam modao nabaviti SS2 ( udaljenost je oko 300 KM :D)

pinsla 10.05.2003. 16:33

Citiraj:

nitko nije ni rekao da MS od 400 ima 400w....ali istini za volju ni enermax 350 nema 350w..........
inace MS napajanje od 300w kod susjeda tera 1700+/512 mn 333 ddr-a, segate 60+maxtor 40 gb (oba 7200), gf3 ti500 mislim, 48x przilicu koja valjda radi svaki dan po 5 sati minimum i normalnu mreznu, internu mreznu i wi-fi mreznu......
bit ce sad nekih godinu dana da ga ima (napajanje, za sve komponente nisam siguran) , sve radi super i naponi su stabilni sta got radio.....

Da u pravu si Enermax od 350 w nema 350 nego može izdržat opterećenje i do 380 w!!!!!!!!!!!!!! Provjereno i istestirano!

greg SE 10.05.2003. 16:50

Citiraj:

Originally posted by pinsla
Da u pravu si Enermax od 350 w nema 350 nego može izdržat opterećenje i do 380 w!!!!!!!!!!!!!! Provjereno i istestirano!
dokaz a ne obecanja.........
ajde brzo crno na bijelom

numa 10.05.2003. 17:26

Sve sto ti treba za jednostavniju usporedbu napajanja je da pogledas koliko ampera daje po railu. Evo specifikacija za 350W Antec:

+5V - 35A
+3.3V - 28A
+12V - 16A

12V+3.3V+5V max opterecenje je 330W
12V+3.3V opterecenje je 230W

Bas me zanima koliko moze podnijeti 400W JNC/MS...

pinsla 10.05.2003. 20:03

Citiraj:

dokaz a ne obecanja.........
ajde brzo crno na bijelom

Pogledaj testove na netu informiraj se pa onda pričaj o tom napajanju. Baj d vej ne mislim na testove tipa to je super napajanje specifikiacije su mu takve i takve već na test opterećenja napajanja dok ne rikne

horza 10.05.2003. 20:25

koji shit !

ljudi ! pobogu ! ne trebaju vam nova napajanja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
svako 300W napajanje je i više nego dovoljno za bilo koju jedno-procesorsku konfiguraciju !!!!!!!! (pod uvijetom da je pravih 300W, a ne npr. 240 branded as 300). ... makar je i 200W dosta za normalne konfiguracije.

MadBoY 10.05.2003. 22:09

Re: koji shit !

Citiraj:

Originally posted by Horza
ljudi ! pobogu ! ne trebaju vam nova napajanja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
svako 300W napajanje je i više nego dovoljno za bilo koju jedno-procesorsku konfiguraciju !!!!!!!! (pod uvijetom da je pravih 300W, a ne npr. 240 branded as 300). ... makar je i 200W dosta za normalne konfiguracije.

Kažeš da mi je ovo 300W dovoljno.:rolleyes:
Si ti pročitao šta ću sve imat u kopu a svi hoće da papaju :D. Neka mi ovo 450W daje 300W ja sretan jer ovo 300W nevalja q. :)

numa 10.05.2003. 22:10

Athlon 2400+
8cm vent na procu
4x8cm na kucistu
Abit NF7-S maticna
512mb DDR400
Radeon 9500
80Gb disk 7200rpm
Pioneer DVD 16x
Plextor 50x przilica
Modem 56k
Logitech mx300

To su svi potrosaci (kolko se mogu sad sjetiti)

radi na 300W Aopen napajanju i fan na napajanju je bessuman koliko se sporo vrti (Temperaturna regulacija), znaci da napajanje je podaleko od maksimalnog opterecenja.

horza 10.05.2003. 23:35

Re: Re: koji shit !

Citiraj:

Kažeš da mi je ovo 300W dovoljno.:rolleyes:
Si ti pročitao šta ću sve imat u kopu a svi hoće da papaju :D. Neka mi ovo 450W daje 300W ja sretan jer ovo 300W nevalja q. :)

ne želim se uplitati u to koje napajanje valja. ili ne. ali tvrdim da bilo koje napajanje na tržištu, koje cucla čistih 300W i ima ok hlađenje može bez beda pogoniti upravo tu konfiguraciju.

ne kužim kako svi puše foru da jači proc vuče puno više snage. to nije istina... zapravo je jako daleko od toga. i to da ventilatori vuku užasno puno ! ne vuku baš nešto puno više od običnog diska ili pržilice. kakve gluposti ! ljudi, znam što pričam i to već dugo govorim. i svatko tko zna bilo što o elektrotehnici i računalima će vam isto reći. znate vi kaj je ~300W !!!

slažem se da 200W nije preporučljivo za nekaj takvo... ne toliko zbog snage, nego zato kaj većina 200W PSU-a nema dobro hlađenje, a i kvaliteta je upitna. stroj će raditi, ali pitanje je pouzdanosti.
ali 300W je fakat dosta. nemojte padati na marketinške trikove.

greg SE 11.05.2003. 09:42

Citiraj:

Originally posted by numa
Sve sto ti treba za jednostavniju usporedbu napajanja je da pogledas koliko ampera daje po railu. Evo specifikacija za 350W Antec:

+5V - 35A
+3.3V - 28A
+12V - 16A

12V+3.3V+5V max opterecenje je 330W
12V+3.3V opterecenje je 230W

Bas me zanima koliko moze podnijeti 400W JNC/MS...

nije mi se dalo sinoc otvarat kuciste pa evo sad....
+5V - 30A
+3,3V - 28A
+12V - 16A

manje je............ali je i cjena jebeno manja :)

svi serendate nikom netreba 450W cistih ni u ludilu......
bitna stvar je kod napajanja da nekrepa za tri dana ko ona po 70 kuna u hgšrotu, da daje stabilne napone i da nije prebucno.....
to sto neki drkaju na enermax, antec i slicna njihov problem.vjerujem da su se opekli na JNCu prije toga.ali to neznaci da moraju srat i sirit sektu preskupih napajanja....
moja zadnja na ovu temu

RAK 11.05.2003. 10:06

Citiraj:

moja zadnja na ovu temu

Ajde, fala Bogu.

U mom kompu NIJE radilo JNC 400W. Da ponovim NIJE RADILO. Isto tako i vše njih. Neka su bila i MS, Frontier i još neka. Probao sam sve što sam doma imao. Nisu sva bila pokvarena? Zato sam stavio 2 JNC 400W. Tako je radilo ali ne savršeno.

Zato sam otišao u dučan i kupio 1 (jedno) Chieftec 360 W i radilo je. Bez još jednog. RADILO JE.

Evo ti dokaz, obečanje, test i iskustvo pa gledaj.

Više od 300 W je potrebno za jače strojeve. Pogledaj u sig i vidi da to nije ništa posebno ali dovoljno guta.

Enermax 350W isto tako radi u tom stroju.

Njegov stroj bi trebao potegnuti i više od mojeg. Zaključak je da su svakako treba uzeti MS ili JNC. :D

horza 11.05.2003. 10:17

joj JNjebeniC ! ta 400W napajanja imam na lageru... i to brdo njih. i testirao sam ih. i šrot su ! lošija od DTK 300W !!! jest da ono guba zgleda sa svoj 2 venta i to sve... ali ne valja.. totalno je nepouzdano.

ali RAK ne možeš reći da tvoj stroj ne radi sa 300W napajanjem. ne vuče to toliko koliko bi oni htjeli da mi mislimo... znam što pričam.

RAK 11.05.2003. 10:24

Nisam probao može li raditi na 300W ali nisam niti htio probavati. Što ako ubacim još koji diskić? Često u njega znam ubaciti još 3-4 pa hoću da radi na tome. A valja mi staviti i bolju grafičku ali o-tom-po-tom. Malo za budučnost nije loše imati.

horza 11.05.2003. 10:41

ajmo konkretno

Citiraj:

Originally posted by RAK
Nisam probao može li raditi na 300W ali nisam niti htio probavati. Što ako ubacim još koji diskić? Često u njega znam ubaciti još 3-4 pa hoću da radi na tome. A valja mi staviti i bolju grafičku ali o-tom-po-tom. Malo za budučnost nije loše imati.
ali raditi će ! ne želim komentirati kvalitetu DTK napajanja... meni su pri samom vrhu... ali sad govorim konkretan primjer:

DTK 300W (orgigi s DTK kućištem)
MSI K7N2G (ima onboard VGA)
GeForce 3 ..ne sjećam se više koja ali ne zahtijeva vanjsko napajanje
Yamaha Soundblaster ... isto se ne sjećam više koji
2x256 DDR Samsung (u dualu) ... to nije potrošač, nego pokazujem da je konf. na mjestu.
ATA pržilica Plextor 48x24x48
ATA DVD Sony 40x16
SATA Seagate Baracuda 120GB 7200
ATA WD 20GB 7200
ATA WD 80 GB 7200
PS/2 tipkovnjic i miš
sve je radilo istovremeno 6 sati i uzatopno prošlo bez beda 3D Mark2001, 3D Mark 2003, PC BurnIn Test, PC Mark i neka testiranja u Sandri 2003. Fakat smo ga jako testirali, i napajanje nikada nije niti trepnulo. E,da ... da ne spominjem nekoliko kloniranja diskova, par defragova i sve testove za SATA disk do kojih sam mogao doći... naime testirao sam gorenavedenu barakudu.

A brijem da bi s nekim shrot 460W bilo reset svakih 10minuta

numa 11.05.2003. 11:18

Stose tice napajanja - ja ososbno smatram da nema smisla dati 10kkn za komp i onda dati 100kn za napajanje, koje ako crkne ce mozda povuci jos par komponenti sa sobom.

Drugo, koliko je koje napajanje dobro, vidi se po kolicini ampera koje daje po railu (moj stari JNC 400W je bio koma ovdje), kolike su mu varijacije napona pod opterecenjem, koliko moze odjednom potegnut.

Varijacije napona: moje 350W Antec varira po 12 voltnom railu (od tud se napaja proc) za RED VELICINE manje od onog napajanja koje dolazi sa AVANCE Server B030 Black Thunder kucistem u Info Gami. (Neko jeftino smece koje dobijes na poklon :-)
Cinjenica je da ti mozes stroj mnogo vise overclockati sa kvalitetnim napajanjem.

Koliko odjednom neko napajanje moze potegnuti ovisi o broju ampera po railu koji moze dati i po tome koliko su mu jaki elektrolitski kondenzatori. Zato su kvalitetna napajanja teska (ne, kao sto neki misle, zbog transformatora), imaju kondenzatore velikog kapaciteta, mreza uvijek ima kasnjenja.

I na kraju, frend je prodao JNC BigTower sa JNC 400W napajanjem, stroj je radio jedno dva tjedna (mislim u Dubravi) i riknuo jer je bilo relativno mnogo siljaka, napajanje se skurilo.

Antec napajanje prezivi kad televizor i svjetla trepnu i kad se digitalna satelitska resetira. TO se zove stabilnost.

msvrtan 11.05.2003. 14:04

Citiraj:

nije mi se dalo sinoc otvarat kuciste pa evo sad....
+5V - 30A
+3,3V - 28A
+12V - 16A

manje je............ali je i cjena jebeno manja :)

svi serendate nikom netreba 450W cistih ni u ludilu......
bitna stvar je kod napajanja da nekrepa za tri dana ko ona po 70 kuna u hgšrotu, da daje stabilne napone i da nije prebucno.....
to sto neki drkaju na enermax, antec i slicna njihov problem.vjerujem da su se opekli na JNCu prije toga.ali to neznaci da moraju srat i sirit sektu preskupih napajanja....
moja zadnja na ovu temu

e jesi se uvalio...naime gore hvalis ms napajanja a tu ih pljujes...naime hgspot ima samo ms napajanja....

ajmo s cizmom u tesku kaljuzu a onda skok u usta....

MadBoY 11.05.2003. 17:19

Ovo napajanje bi trebalo biti nekakva prva pomoć.
MOŽDA (primjetite veliko možda :D) kupim novi komp za mjesec-dva.
Onda bih kupio neko odlično napajanje. A ovo neće biti pod velikim opterećenjem jer TV kartica, SS2, XP 1700+, idu u novi komp, a najverovatnije ću vratiti D800 u komp.

gpremec 11.05.2003. 19:39

Re: ajmo konkretno

Citiraj:

Originally posted by Horza
ali raditi će ! ne želim komentirati kvalitetu DTK napajanja... meni su pri samom vrhu... ali sad govorim konkretan primjer:

DTK 300W (orgigi s DTK kućištem)
MSI K7N2G (ima onboard VGA)
GeForce 3 ..ne sjećam se više koja ali ne zahtijeva vanjsko napajanje
Yamaha Soundblaster ... isto se ne sjećam više koji
2x256 DDR Samsung (u dualu) ... to nije potrošač, nego pokazujem da je konf. na mjestu.
ATA pržilica Plextor 48x24x48
ATA DVD Sony 40x16
SATA Seagate Baracuda 120GB 7200
ATA WD 20GB 7200
ATA WD 80 GB 7200
PS/2 tipkovnjic i miš
sve je radilo istovremeno 6 sati i uzatopno prošlo bez beda 3D Mark2001, 3D Mark 2003, PC BurnIn Test, PC Mark i neka testiranja u Sandri 2003. Fakat smo ga jako testirali, i napajanje nikada nije niti trepnulo. E,da ... da ne spominjem nekoliko kloniranja diskova, par defragova i sve testove za SATA disk do kojih sam mogao doći... naime testirao sam gorenavedenu barakudu.

A brijem da bi s nekim shrot 460W bilo reset svakih 10minuta

Ajd, onako usput. DTK kupuje napajanja od Enlighta. Zato su tako dobra.:gringo:

horza 11.05.2003. 21:06

Re: Re: ajmo konkretno

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Ajd, onako usput. DTK kupuje napajanja od Enlighta. Zato su tako dobra.:gringo:
kaj fakat? znao sam da ih same ne rade... to me je oduvijek interesiralo, jer većina napajanja im je odlična, ali imali su neko vrijeme neko 400W koje je bilo lakše (masom) od 300W. i užasno su mu varirali naponi. grozno ! sad je i ta misterija riješena. mora da su probali neko drugo. i sad ovo novo Enlightovo s newsa... baš se lijepo poklopilo :)

Raven_1 12.05.2003. 09:57

Evo tu možete vidjeti potrošnju pojedinih uređaja.
http://firingsquad.gamers.com/guides...pply/page2.asp
I nije stvar samo u 300W već se gleda koliko ampera ima na pojedinom izvodu.Ventilatori koriste 12V rail, a isto tako P4 i Athlon procesori.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:16.