![]() |
U nedoumici tvrdih diskova :D
E ovako trebam hard koje ce mi sluziti za skladiste, posto su ljudi emotivno vezani uz njih i nema neke povoljne ponude vjerovatno cu kupiti novi.
E sada poanta je sto vise prostora za sto manje love jer to ce biti arhiva hard nista specijalno. Jedino sto zelim je da se spaja na sata. Daklem meni ulaze u izbor ovi hardovi. HDD 250.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, NCQ, 16M 629kn jako zanimljiv hard po testovima gazi ekipu ALI je i najskuplji je da 50kn nije puno ali je kada trebas hard za arhivu :D HDD 250.0 GB HITACHI Deskstar GST T7K250, Serial ATA II 3.0, 8 MB 603kn hitaciji su skloni vibriranju tihi su hladni su ali vibriraju i to me ***************eno nervira. radje bi uzeo seagatea naspram tacija. HDD 250.0 GB SAMSUNG SpinPoint HD2504C, Serial ATA II, 8 MB cache 578kn e o ovome neznam bas nista pa bi molio da me netko uputi u tajne samsunga, cjena mi se svidja cuo sam da nisu glasni e sada me zanima ovo ostalo vibriranje performanse grijanje. HDD 250.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, Serial ATA II, 16MB cache 569kn hmn ima 16mb cachea :D neznam svi pljuju maxtora ali ono valjda bi posao arhive dobro obavljao a i 60kn je jeftiniji od perjanice seagatove, uglavnom u izboru je . HDD 200.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, Serial ATA II, 8MB cache najmanji i najjeftinij neznam sto reci o njemu vise -daklem znam da bi bilo najbolje uzeti 7200 10 seriju ali meni najdrazi izmedju svih ponudjenih je samsung |
Maxtor nije disk, pogotovo za arhiviranje....moze ti sluzit jedino kao recycle bin koji ce se automatski brisati :D
Samsung je jako tih, nema vubracija, malo se vise grije i malo sporiji nego gornja dva navedena, ali s obzirom da ti je za arhivu, svejedno ti je.... Ja bi ti preporucio ili Seagatea ili Samsunga... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako je za Thora onda nikako Maxtor, zbog problema Maxtora sa sata kontrolerom iz nf4 chipseta. Koje serije DM diskova su pogođene tim problemom možeš vidjeti na ovom linku |
HDD 250.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, NCQ, 16M 629kn
Moja preporuka, a to što je skuplji 50 kn ...... ...... .....50 kn nije pretjerano, barem je moje mišljenje takvo, a i danas sutra bi bio dobar i za nešto više od arhive, ako se ukaže potreba! |
thoru ide taj diskic
|
Citiraj:
|
@ nicko znam za maxtora i vjeruj mi raspitao sam se 80gb rikavaju ko ludi 160gb rikavaju a ostali umiru isto kao i drugi tak da :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mislim da cu se odluciti za samsunga. iako em vuce taj seagate vertikalni sunca mu :D
|
Pa kupi seagate hebga. Motori,hardware i cure se biraju srcem :D
|
Ja bi baru sam zato sto me zanima kakav je. Tisina i dal se stvarno osjeti brzina. Inace samsung kao provjerena roba ;)
Citiraj:
|
Ja ne bih samsunga jer je vruc. Bolji je ipak hitachi.
|
Meni je Sami najhladniji i najtiši u konfi. Preporuka.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nego sto se tice hitachia ZNAM da hard vibrira dosta vise od ostalih proizvodjaca. sto se tice moje dvojbe lud sam :D samsung ili seagate pitanje je sada uglavnom vidjet cu hocu li kupovati novi mob ak necu onda cu uzeti hard :) |
Citiraj:
|
moras imat neki izvor svjezeg zraka blizu.... Nisu sad neznam kak vruci. Negdje ko 7200.7 NCQu sata. Koj stupanj sim tam, a to je JAKO toplo po meni...
|
Everest kaže da je Sami na 30, Barica na 35, a WD na 58. Po njima pirka vent od kućištu.
|
ja sam isto u dilemi koji hard kupiti?
trenutno imam 160gb harda, Samsunga, i prezadovoljan sam... i isto se dvoumim između te barice i samsunga... mislim da ću uzet samsunga. idem danas po njega... i moj ovaj Samsung je hladan. bez venta na njemu. temp ne prelazi 33 nikada, ali nikada. uglavnom je na 31. |
Nema šanse.
Stavi prst na njega pa ces vidjet da je topli. Meni u zatvorenom casu ispod optike dva komada. Jedan stara revizija i jedan nova revizija. Oba dva se griju onak prek 50 u laganini. Cim ih stavim dole (ispod 5.25) di imaju vise zraka i vent 80mm na 450rpma koj lagano pirka pokraj njih onda vise nisu vruci. |
Citiraj:
ja imam 160gb, SP1614N.... |
Na prozračnom mjestu ni NF4 nije vruc ;)
Ja kazem da se disk ako nema nesto u blizini sto tjera zrak grije previse. Stavi ga ispod optike pa mi onda reci da se ne grije. HD160JJ komada dva. Jedan starija revizija jedan novija. Nisam cuo tisi disk od ovih (dobro meni je glasan, al ja cujem solarne baklje) . I ne vibrira tak jako itd... Al se grije. |
gle fleks, ti onda imaš neke modele koji se griju..
evo, smo zbog tebe sam išao pipati disk.. mlako... body temperature... ne puše po mojem ništa, imam centuriona, i na njemu samo 12cm vent na ispuhu i to je sve od ventova na casu što imam.. normalno, na procu, i u napajanju delta.. čif.. poznaš kako izgleda kućište.. preko njega, odnosno preko cijele prednje strane se "provlači zrak kroz kućište van... pa svaki disk će se grijati ako ga staviš u zatvoreni prostor pokraj nečega toploga.. to nije samo do samsunga.. stavi bilo koji tamo i opet će se grijati... na ovom istom položaju sam imao i baricu 120gb koja je bila toplija 10c u odnosu na ovog samsunga... |
Citiraj:
58:fuming: Po to će se razletit u 3 pi*ke materine |
Imati 2 diska ili jedan nije isto. Kod mene, Maxtor i Hitachi, zajedno u jednom kavezu sa 80mm ventom na 12V radili na temp. od oko 43°C.
Maknuo vent, i razmjestio diskove svakog u svoji kavez i sada su mi temp. oko 31-33°C. Znači, samo je trebalo razmaknuti diskove (a ja pošto nemam floppy mogu staviti svaki u svoj kavez). Vent sam maknuo jer je proprdio... Ostali ventovi na kučištu - napajanje, 2x80mm 7V ispuh... |
Citiraj:
nece jer kod wd-a obicno senzoru odbijes nekih 15-20c jer lazu upravo toliko meni lazu 16c :D uglavnom samsung it is p.s. gabre imamo istoga dobavljaca :D |
sutra idemo po hrpu samsunga u links.. :D ja, masni, ti.. hoće još netko? možda nam dadu kakav popust? ;)
samo ja ne mogu ujutro, tek negdje iza podne.. stari mi dolazi pa moram s njim nešto obavljati... |
Citiraj:
Naravno ja takvu robu ne kupujem u linsku. Ne volim kad je neko prije mene dirao disk. Lopatom iz kamijona :D |
ajde fleks onda podijeli samnom odakle ti takvu robu dobijaš?: sweating
|
fleks jesi pisda nebi frendovima dao neki popust na diskove ?
|
Muwhahahah.
Nije neka razlika. 50ak kuna. Samo sto je garancija on site pa traje koju godinu duze. Suport je divan i dobis disk u retail pakiranju. I znas da se niko nije nabacivo sa njima sto je jos vaznije. U ti si ziher jer pakiranje (kutija u kojoj je oko 200 diskova) ima ugradjen tilt senzor i zapečačena je ;) |
aj fleks ne trkeljaj nego reci kad ćeš nabavit diskove? da vidim kako izgledaju u "retail" pakiranju..
i vidi čuda, ni ovaj se ne grije, jedan iznad drugog, i temp, novi stari: 32/32c... ja sinoć uzeo 250gb samzunga. acronis trrue imageom prebacio postojeći hard (sa određenom dozom nevjerice), ali je sve proradilo iz prve i bez problema. i to sam povećao particije postojeće.. :) stvarno je taj acronis " ZA 5" |
Gabre, daj usporedi tog Samsunga sa onim svojim starijim Samsungom. Njega (ni)sam ćuo i vidio tako da...
Jel ovaj veći samsung glasniji? |
Citiraj:
daj s čim da istestiram brzinu starog/nobog harda, da mogu usporedit dok je još ovaj hard kod mene stari... |
everest benchmark i hd tach...bas i mene zanimaju brzine, iako moras uzet u obzir da je 250gb-tni samsung malo brzi zbog veceg kapaciteta....
|
Citiraj:
|
cyruse kazem ti hard se onak FAKING necuje :D sta god da mu radim kopiram cutam, formatiram necuje se onak nevjerovatan hard.
I da hladniji je od tacija i wda. |
Vjerujem ti kad veliš da je tih. Ali moraš imat razumijevanja, ćuo sam kod Gabre-a njegov 160GB koji je stvarno nečujan (niti dok seek-a nit nikakvo visoko, srednje frekvencijsko pištanje, jednom riječju fenomenalno), a za ovog veli da je još tiši ;)
Hebiga, meni ne treba tak veliki. Meni bi neki od 160GB SATA bio savršen... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:05. |