PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   G5 prava ludnica. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42684)

Darth Revan 11.07.2006. 18:12

G5 prava ludnica.

http://img230.imageshack.us/img230/8...24658pd.th.jpg

mis je prestrava, uzeo sam i Steelpad 4D podlogu, razlika je velika a imao sam MX510 prije ovog, vec vidim kako mi se skil u CSS-u povecao a jos se moram naviknut na brzinu i osjetljivost, i omjer utega koji mi odgovara.
ma brija prava leti ko blesav.:smoke:

domy_os 11.07.2006. 18:38

Da, i?

4444josip4444 11.07.2006. 18:57

Pa čovjek kaže da je miš dobar, i ja bi ga uzeo, da ima ljevi model....

Sky 11.07.2006. 19:00

Revan, daj mi reci kakav je miš u odnosu na 510tku?
Jel ti fali onaj forward gumb?

Codiac 11.07.2006. 21:24

ja nebi kupio taj g5 bas zbog toga jer nema taj forward gumbic na koji sam navikao vise od ljeve ruke :D

Darth Revan 11.07.2006. 21:38

ne fali mi forward , back mi je dosta, mozda samo ona 2 kao za skrolanje fale, ali mu scroll kotacic ima ono ljevo- desno ko sa microsofta, ako to ikome ista znaci.

zelim samo reci da se osjeti znatna razlika u osjetljivosti, koja je vazna aktivnim fps igracima, a ja sam ga kupio jer sam imao viska para pa ono frendu uvalio MX510 za 100 naku.

Router 11.07.2006. 21:47

mx510 nije mis koji se nekome UVALJUJE . to je sramota reci .

Darth Revan 11.07.2006. 21:53

Citiraj:

Autor Router
mx510 nije mis koji se nekome UVALJUJE . to je sramota reci .

imas pravo, 510 je pwnage. ***************en mis, na drugom mjestu iza G5 ako mene pitas.

Sky 11.07.2006. 22:52

Ja sam se prešaltavao sa MX500 na 510 pa na 518 i mogu reći da ne vidim neke razlike između ta tri. Jedino mi se MX518 "klacka" malo, nisu mu 100% ravne podloške...Mislim da bi to moglo ići na reklamaciju...

bullseye 12.07.2006. 00:11

Citiraj:

Autor Sky
Revan, daj mi reci kakav je miš u odnosu na 510tku?
Jel ti fali onaj forward gumb?

danas ga dobio i odma isprobao u AA... mogu ti reci da mi dosta fali forward.... jos se nisam navikao na novi raspored tipki pa suckam trenutno po mapama..... jos jedna zamjerka-kotacic je pretvrd.... kad ga stisnem cesto se dogodi da slucajno scroll napravim kako je tvrd.... eh da nemogu namjestit da mi je pritisak na kotacic zoom u AA kao sto je bilo na mx518.... ako mi netko moze preporucit neki program s kojim bi si mogao napraviti novi raspored tipki nek kaze... (jel to postoji uopce) ?

trpi 12.07.2006. 03:36

ma nema bolje od mx518 + http://links.hr/index.php?option=art...kl=101.800.027 + http://links.hr/index.php?option=art...kl=101.800.035
miš leti, brijem da bi ga onaj veliki mrav mogao gurati, aj bez za***************ancije... i nema onog da miš ne klizi po xsurfaceu nakon par dana rada kad se zaprlja podloga od znoja i prljavštine, što su neki prijavljivali sa stock nožicama... kupite ovaj steelpad logitech i problem rješen, uvijek isto kliže, i to pre***************eno kliže, po meni korisnici xsurfacea(ili bilo koje druge plastične podloge) i 500/510/518 moraju imati taj logitech steelpad... fakat must have :)

trpi 12.07.2006. 03:39

Citiraj:

Autor bullseye
eh da nemogu namjestit da mi je pritisak na kotacic zoom u AA kao sto je bilo na mx518.... ako mi netko moze preporucit neki program s kojim bi si mogao napraviti novi raspored tipki nek kaze... (jel to postoji uopce) ?

s driverima, ono: roller :
a ak ne onda ne postoji....

trpi 12.07.2006. 04:06

Citiraj:

Autor Darth Revan
imas pravo, 510 je pwnage. ***************en mis, na drugom mjestu iza G5 ako mene pitas.

nije baš:p
po meni.... g7, 518, g5, 510, copperhead, diamondback, 1000, 610....

: hello2 :

Paske 12.07.2006. 08:54

Imam G5 i djelomićno sam zadovoljan ....

Naime brzina i preciznost mišonje je legendarna ...

ALI - ergonomija je nešto drugo ... Zapešće i šaka me bole nakon nekog vremena, tako da se uvijek vraćam svom vjernom Microsoft cordless mišu ...

Ako mislite da brz i precizan miš nije bitan za WoW - onda se jako ljuti varate :P

Za nekoga poput mene koji se igra po 7 sati u komadu i ima veću šaku - nije optimalan izbor ...

bullseye 12.07.2006. 10:09

Citiraj:

Autor Paske
Imam G5 i djelomićno sam zadovoljan ....

Naime brzina i preciznost mišonje je legendarna ...

ALI - ergonomija je nešto drugo ... Zapešće i šaka me bole nakon nekog vremena, tako da se uvijek vraćam svom vjernom Microsoft cordless mišu ...

Ako mislite da brz i precizan miš nije bitan za WoW - onda se jako ljuti varate :P

Za nekoga poput mene koji se igra po 7 sati u komadu i ima veću šaku - nije optimalan izbor ...

jesi uspio dodijelit neku tipku u WOW kotacicu kad ga pomaknes lijevo,desni i kad ga prtisnes.... pokusavam vec sat vremene u AA i nikako mi nece te 3 tipke primit

veve 12.07.2006. 10:56

Kod steelpada 4d koristi hrapavu stranu, probaj sto cesce cistiti podlogu, nemoj je drzati na suncu i jedini problem kod te podloge ti je da nakon nekog vremena hrapava strana postane glatka :)

Paske 13.07.2006. 09:32

Citiraj:

Autor bullseye
jesi uspio dodijelit neku tipku u WOW kotacicu kad ga pomaknes lijevo,desni i kad ga prtisnes.... pokusavam vec sat vremene u AA i nikako mi nece te 3 tipke primit

Vidiš - nisam niti pobal :D

A moglo bi biti korisno u PVP ...

bullseye 13.07.2006. 09:36

Citiraj:

Autor Paske
Vidiš - nisam niti pobal :D

A moglo bi biti korisno u PVP ...

ajde probaj pa javi ak si uspio... meni u AA nikako nece

Paske 13.07.2006. 13:17

Jesi probal staviti Logitech drivere ??

letva 16.07.2006. 13:13

Sve je islo glatko i dok sam ugledao tog misa odmah sam ga zamrzio. Nekuzim zast su stavili samo 1 tipku sastrane :(

Torrnado 16.07.2006. 14:18

takoder imam g5 i stelpad 4D,NAJBOLJI MIS!;)

baterija 16.07.2006. 14:58

Citiraj:

Autor Torrnado

mislim da vec svi znamo kaj ti imas ;)
i isto tako znamo da je nemoguce imati 1gb stickove tccda
i jos da su ddr, na AM2 ploci koja ima DDR2 ;)

Darth Revan 16.07.2006. 15:14

Citiraj:

Autor baterija
mislim da vec svi znamo kaj ti imas ;)
i isto tako znamo da je nemoguce imati 1gb stickove tccda
i jos da su ddr, na AM2 ploci koja ima DDR2 ;)

lijepo si ga provalio...: CoolRamb

baterija 16.07.2006. 15:21

Citiraj:

Autor Darth Revan
lijepo si ga provalio...: CoolRamb

kaj ,daj reci da to nije istina evo

MBO ABIT KN9 SLI, nForce 570 SLI
2x1 gb crosshair XL PRO TCCD

i jos pise `crosshair` ..... TCCD ne postoji u 1gb stickovima...
TCCD ne postoji u ddr2 verziji, koju koriste AM2 ploce s 570chipsetom ;)

sorry na OT..

ja sam zadovoljan s G1,zakon su lođiji

Darth Revan 16.07.2006. 15:35

Citiraj:

Autor baterija
kaj ,daj reci da to nije istina evo

MBO ABIT KN9 SLI, nForce 570 SLI
2x1 gb crosshair XL PRO TCCD

i jos pise `crosshair` ..... TCCD ne postoji u 1gb stickovima...
TCCD ne postoji u ddr2 verziji, koju koriste AM2 ploce s 570chipsetom ;)

sorry na OT..

ja sam zadovoljan s G1,zakon su lođiji

pa zato sam i rekao da si ga provalio, znam da se to sve ne slaze. :)

TomG 16.07.2006. 16:32

Citiraj:

Autor Torrnado

Tornado jel tvoj sig želja ili?? Možda san???
Misliš da che ti ga djed bbožićnjak ili zeko donijeti,ako si to ovdje napisao???
:rambo: :rambo: :rambo:
Sorry na OT

iveumag 16.07.2006. 19:50

Ma neka ga meni djed božičnjak donese

Dottore 16.07.2006. 23:24

Citiraj:

Autor veve
Kod steelpada 4d koristi hrapavu stranu, probaj sto cesce cistiti podlogu, nemoj je drzati na suncu i jedini problem kod te podloge ti je da nakon nekog vremena hrapava strana postane glatka :)

to je istina ali ne od sunca,, nego kod stalne upotrebe...tj istroši se pa postaje glatka...
naima imam ja mx518 i func surface 1030... nekima paše i nekima ne paše. a za mene je ta kombinacija dobra
razmišljam si uzeti func F30 harapavu... naime mx518 bolje reagira baš na hrapavu i time bolja prezisnost

@darth reaven : goood : kaj si mene zaboravio s awp-om??

Denzil 17.07.2006. 12:55

ok par komentara od mene:
kao prvo HA HA za Torrnada :)) sta ljudi sve rade zbog kompleksa stvarno je postalo samo komicno..nema smisla plakat :) no s druge strane, nikad ne znas.. mozda stvarno JE prodo mamin bubreg da kupi sve to :)))

a sto se misonje tice.. ja sam poceo gledat kao PRVO visinu misa...jer sam od microsoftovog explorera poceo imat je**acke bolove u zglobu... i onda sam ga, nakon sto je preko noci presto registrirat moje clickove, zafitiljio natrag od kud je i doso.. i kupio ponovo mis koji sam imo prije njega, takoder misrosoft, no Intelli Optical 1.1... prvi i najbolji opticki mis..koji danas ima bezobrazno nisku cijenu za svoju kvalitetu, naime za 130kn ga se moze dobiti.. a dobijes sve sto ti treba. Ja bi ga svrsto u best buy... imam jos uvijek 5 godina starog kojem tipke rade ko nove. Mislim da tu nema konkurencije. A kad potrosis 20ak miseva kroz godine jednostavno ti dopizdi mjenjat miseve ko carapei samo zelis da prokleti mis RADI :)
sjecam se svojih prvih miseva..znao sam svakih 6 mjeseci otvarat neki mis.. lemit mikro sklopke tj. zamjenjivat ih unutar samog misa.. jer srednju tipku nisam tada koristio..nije bilo toliko funkcija u windowsima :).. i onda samo zamjenis srednju u ljevu i imas novi mis.. i tako u krug.. no dosta..sad sam ja zabrijo.. ovaj thread ko da je stvoren za OT :)

iveumag 17.07.2006. 13:20

Ma dajte ja igram sa MX1000 ko sa MX518

Kyky 17.07.2006. 13:30

mis je prestrava, uzeo sam i Steelpad 4D podlogu, razlika je velika a imao sam MX510 prije ovog, vec vidim kako mi se skil u CSS-u povecao a jos se moram naviknut na brzinu i osjetljivost, i omjer utega koji mi odgovara.
ma brija prava leti ko blesav.:smoke:[/quote]

Daj reci di si kupio tu podlogu.... i koliko košta ??? : hitthewa

Mar 17.07.2006. 13:44

Da ne otvaram novu temu:
Ako postavis na G5 osjetljivost na max, mis bude brzi (osjetljiviji), no ako u isto vrijeme smanjis brzinu (pointer speed), hoće li miš biti bolji/precizniji od verzije kada je osjetljivost na pola, a pointer speed na default.

Malo sam to pokusava (800 vs. 2000 dpi) ali nemogu reci da vidim razliku.

Darth Revan 17.07.2006. 14:59

Citiraj:

Autor Kyky
ma brija prava leti ko blesav.:smoke:

Daj reci di si kupio tu podlogu.... i koliko košta ??? : hitthewa[/QUOTE]

uzeo sam sve u Linksu, podloga je nekih 150 kn.

sphx 17.07.2006. 22:26

Citiraj:

Autor Mar
Da ne otvaram novu temu:
Ako postavis na G5 osjetljivost na max, mis bude brzi (osjetljiviji), no ako u isto vrijeme smanjis brzinu (pointer speed), hoće li miš biti bolji/precizniji od verzije kada je osjetljivost na pola, a pointer speed na default.

Malo sam to pokusava (800 vs. 2000 dpi) ali nemogu reci da vidim razliku.

upali igru sa snipom (CS, UT...) i zoomaj, smanji DPI i skuzit ces ;)

Bleki 17.07.2006. 22:45

malo o G5 vs 510

Ne znam za ostale, ali ja sam rob nekih navika i prelazak sa 510 na G5 je bio katastrofalan. Prvo sto mi se ne svidja je obavezno usb sucelje (inace nista od SetPoint-a), fali mi forward button, wheel je jako los tako da je prakticno nemoguce koristit middle button. Stvar donekle izvlaci mogucnost tiltanja wheel-a, ali nije to to. Ergonomija je (IMHO naravno) puno losija od 510 serije, tako da me nakon duzeg koristenja zna boliti podlaktica. Zgodna stvar su utezi (to je jedan od razloga kupnje), ali me nervira konstantno zveckanje sistema za drzanje cartridge-a. Sto se preciznosti tice, tu je daleko bolji od 510, jedino sto je dosta osjetlji na podloge, tako da mu treba dosta ugadjati.

veve 18.07.2006. 11:41

Citiraj:

Autor Dottore
to je istina ali ne od sunca,, nego kod stalne upotrebe...tj istroši se pa postaje glatka...

ja nisam rekel da se istrosi od sunca...nego da je nedrzi na suncu jer se bude olabavila te time deformirala

d0X 20.07.2006. 20:21

pa što nije bolje postaviti miša na što više dpi-ja? što nije onda precizniji? smanjuje li se brzina miša povećavanjem dpi-ja?

sphx 20.07.2006. 20:26

Citiraj:

Autor d0X
pa što nije bolje postaviti miša na što više dpi-ja? što nije onda precizniji? smanjuje li se brzina miša povećavanjem dpi-ja?

DPI= dots per inch, dakle veci DPI manja brzina micanja (logika, nisam siguran jeli bas tako)

trpi 20.07.2006. 20:28

nevalja bas ta tvoja logika.

Mar 20.07.2006. 21:32

Miš postaje "brži" sa više dpi-ja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:36.