![]() |
prelazak na LCD
-jel ima kog da je prešo na LCD, a da nije bio zadovoljan
|
mislim da takvog nema (ako gledamo prosjecnog korisnika) :D
|
onaj ko je uze 19" lcd na akciji po 1500kn. :)
|
: lol2 : : lol2 :
pa to za mene nije LCD :D |
Citiraj:
a skoro bi se i tako moglo reći : baad : |
-Drago a koj ti LCD imas? :D
-Kolko si zadovoljan? -Koj jos hardware imas? -Jel si sa njime zadovoljan? -Jel su ti dobri samsung monitor? -Sorry morao sam :D |
Citiraj:
-ovo nije thread za pitanja, vec samo za odgovore -a koliko ja vidim, promašio si, i to četri puta |
-mislim da je drago7 zadovoljan sa svojim monitorom:D
|
Citiraj:
|
Ja nisam zadovoljan prelaskom na LCD...zbog igara...znaci: spora matrica...kako imam staklo na njemu i prozore koji tuku u monitor, tak da se po danu jedva mogu igrat...a i native reza LCD-a mi ide na zivce...o cijeni necu ni pricat...
...jedino cool faktor...cista petica |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
staklo...to moz bit xerox...
|
Citiraj:
...iako ima ljudi kojima bi ovaj monitor bio sjajan npr. meni na poslu, u uredskom okruzenju nije bitna brzina matrice (barem meni jer se ne igram :D ), a staklo dobro dojde ko zastita i smanjenje bljestanja (ima premaz), a native rezolucija - ha covjek se prilagodi - evo moja kolegica radi na 17in LCD-u u rezi 1024x768 i naravno tekst je mutan, ali to njoj nesmeta ????, jer veli: to mora tak bit, da se ne pokvari : roller : |
Ni ja nisam pretjerano zadovoljan, al šta je, tu je...
|
Citiraj:
a onaj tvoj je preko 25ms tak da.....:D |
De, fakat kaj s ovim monitorima na akciji? 17" LCD za 1300kn? Ili otprilike cijena takva... Kaj ne valja na njima? (znam, glupo pitanje, ali ak su barem malo OK, mozda bi uzeo nesto takvog, nemam 2000+ kn za monitor :()
|
koji i gdje?
|
Citiraj:
|
-imam 940bf
-veoma sam zadovoljan sa njime -imam i 740n -također sam zadovoljan sa njime -kada sve zborjim i oduzmem, samo drago7 može biti zadovoljniji od mene sa svojim (kojim ono?) LCD-om. :D Ukratko, nakon 6-7 CRT-ova, prelaskom na LCD moje zadovoljstvo je postalo neusporedivo veće. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa kad vec uzimas, uzmi 940bf ako je tako mala razlika u cijeni....
|
Ako ti cijena nije važan faktor između 930 i 940, onda se nema što pričati. 940 definitivno.
Citiraj:
|
kak to 940 bolji a još jeftitiji...ne puno al ipak :) (80kn)
|
O čemu ti?
940bf -> http://tinyurl.com/h9a6k 930bf -> http://tinyurl.com/g267v Citiraj:
|
http://links.hr/index.php?option=art...kl=100.319.013 -2900kn
http://links.hr/index.php?option=art...kl=100.317.042 -2830kn 2900-2830=70kn 940 jeftiniji:) |
Radi se, vjerojatno, o nekakvoj akciji. No, to što je jeftiniji, nipošto nije lošiji. Dapače, noviji je, brži i ljepše izgleda. :)
|
Radi se, vjerojatno, o nekakvoj akciji. Vidim da dijele i loptu. :) No, 940 je noviji, brži, a i, IMO, ljepše izgleda. ;)
|
Ma 940 je strava, ako nema mrtvih piksela: baad :
|
Svoga sam po preuzimanju (Mikronis) odmah u servisu isprobao. Bili su veoma srdačni i ljubazni. Mladić u servisu se zaista potrudio oko isprobavanja.
Jedina kritika - nisam dobio loptu na poklon. :D Glupo mi je bilo poslje vraćati se zbog toga. :smoke: |
meni je bilo nekak precudno prvi put ali sam se naviknuo na svoj lcd i sad mi je preopaka slika i sretan sam :D
rijec je o 730BF :p |
Ok, super izgleda i još bolje bi izgledao na mom stolu:D
No pustimo ljepotu, evo praktično pitanje... Imam monitor iz siga, 19, zapao me dobar primjerak pa nemam problema sa geometrijom, boje super te je spojen na grafu preko bnc priključka , znači maximala što sam mogao izvuć iz njega po pitanju prikaza i perfomansi. Koliko para bi ja trebao dati da imam bar iste perfomanse sa lcd-om ? Dali je taj 940 Bolji od ovog mog crta ? Ako nije, koji je ? Ljepota i praktičnost me ne zanimaju, ima mjesta na stolu.... |
Citiraj:
-kod LCD-a zadnje generacije nema problema sa performansama, tj ghostingom, pa je to pitanje apsolutno nevažno -ono što nijedan CRT nema, a svaki noviji pa i stariji LCD ima jest izuzetna oštrina slike koja je dominantna i primjetna u svakom području primjene lcd monitora -oštrina slike jest jako važan parametar za ugodan rad na bilo kojem monitoru, ona oslobađa oči od naprezanja i time štedi vid. -BNC kabel na CRTu ne poboljšava oštirnu slike, već samo prikaz boja, ali i to daje zanemarivu razliku u kvaliteti boja, ovo kažem jer sam na starom CRTu također imo BNC -jedina mana LCD monitora jest samo jedna primjenjiva rezolucija, tj nativna, ali ni to nije poblem jer većinski 19" LCD monitori na nativnoj rezi imaju dovoljno velika slova da ih se može čitat sa metar i pol udaljenosti, dakle dva puta večoj od preporucene udaljenosti -bilo koji korisnik koji je u mogučnosti izbrojati 2500-3000 kn za LCD monitor, tim novcem kupuje i ono najvažnije, a to je njegovo zdravlje, točnije njegov vid |
Ma sve 5 :beer: ne kažem ja da ne valja nego koliko treba izbrojat krznenih za jednake perfomanse ? Guram ovaj crt oko 2 i pol god te iako monitor može na 100Hz ja ga držim na 85Hz jer sam primjetio da mi u tom slučaju uopće ne umara oči.. Idem tako okolo-naokolo nekom nešta radit pa se sretnem sa lcd-om , Sitno, sve mi sitno ! Moram buljit ko som i nosa gurnit na staklo. Svjetlina je čudna i mjenja se kako pomičem glavu ?? Još uvjek vidim ko sokol i nedavno sam baš imao u vezi posla redoviti pregled očiju no kad sjednem pred taj lcd imam osjećaj kao da ćoretam... Ja mislim da za kvalitetan lcd koji će pružit isto što i malo bolji crt treba izvrnit bar 4 soma a ovo ostalo je sve nešto idimi-dođi mi...
|
@stublina
Jedino sto ces dobiti s novim monitorom je superiorna ostrina, stabilnost slike i geometrija. Izgubit ces nekakvu "toplinu" koju crt pruja (lcd ima jace osvjetljenje koje je dobro u nekim slucajevima, ali nije u drugim - primjerice po noci u tamnijoj prostoriji). Ghosting - uvjek je prisutan i kod najnovijih lcda, ali ne smeta, cak u pucacinama doprinosi "realisticnosti" jer prilikom naglih pokreta slika neostaje onako kristalno cista kao kod crt-a nego se ipak malcice blura (kao kad naglo pomaknes pogled :D). Po meni LCDi jos nisu u potpunosti bolji od crt-a, no kako vrijeme ide novi modeli izlaze, tako ce i lcd-i napredovati sve vise i vise, dok ne budu bolji od crt-a u svakom aspektu. A onda ce doci nova tehnologija koja ce u 50% stvari u pocetku biti losija od LCD-a, ali ce biti popularna uzeti te primat kao sto je to danas napravio LCD. ;) |
Citiraj:
-ja sam za svoj nedavo izbrojo 4300 kn |
Sorry na OT, no imam pitanje ,pa da ne otvaram novi thread,tu ću ga ubaciti. Pitao bi vlasnike 193P+ i 970P :gringo: monitora dali imaju problema sa magictune programom? Monitor je odličan, no nikako da ga dokraja podesim jer mi krepa MagicTune 3.6 + nekužim onu kalibraciju boja u njemu.Dali ima neki dobar program za LCD (boje,kontrast) ili tak neš.Fala
EDIT: da kad nabrzinu uspijem podesiti boje dok mi se nesruši MagicTune,dobijem odlične bolje,ali imam osjećaj da malo zeznem bijelu..hmm ili je to što nisam spavao...vec dost :) |
Citiraj:
-imam magic tune 3.6 koji sam dobio sa 970P monitorom i ništa se ne ruši -boje je najbolje ostavit po defaultu, jer su tada sve tri osnovne boje jednakog intenziteta, -što se tiče same opcije Color tone, to su samo predefinirane postavke koje u sebi sadrže kombinacije razlicitih vrijednosti intenziteta tri osnovne boje -te kombinacije ujedno su i parametri topline boja u rasponu od 9600 Kelvina po defaultu, do 6500 Kelvina kao krajnje najhladnije boje -kod opcije Color Control moguće je intenzitet svake od tri osnovne boje podesiti po vlastitom izboru -tada više neće vrijediti vrijednosti iz predefiniranih postavki iz opcije Color tone, već iz opcije Color Control koje ste sami podesili, ali ponovnim odabirom jedne od postavki iz opcije Color tone, opet vracate neku od predefiniranih postavki -medjutim, važnije od boja jest postaviti dobar kontrast i svjetlinu -u mom slučaju kontrast je na 50 a svjetlina na 30 -što se tiće podesavanja boja izvan magic tune, svaki driveri od atija i nvidije imaju te opcije |
Citiraj:
Pa jel bar dobar ? Nije mi žao iskeširat ili kreditirat:D ali me prpa da ne pređem sa konja na magarca:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10. |