![]() |
Krepala GTX 1080TI
Znači krepala odjednom, prije toga nije davala nikakve znakove da bi mogla - nikakavi artefakti, temp najnormalnija, baš ništa i onda je zgasila komp i neda dignut više ništa ( ne može se komp upaliti )
Mislio sam, nadao sam se da je napajanje, pa matična ali nije nego je grafulja otišla :hitthewal: Uglavnom kupio sam RTX 3060TI koja sad sretno radi ( jer mi je hitno trebala ) pa ne znam da li postoji nekakav servis za grafičke ili se neko bavi s tim da ju probam popraviti jer rekao bi da je napajanje otišlo ili osigurač ili ne znam :stoopid: Hvala na bilo kakvom infu |
Jesi ju probao u drugom pcu?
Pomno ju pregledaj, možda uočiš neku anomaliju. Koji je točno model? From Tapatalk With Love |
Probao sam na drugom pc-u isto ne želi uopće upaliti komp inače je Gigabyte ona neka OC edicija 2017a
|
Svakako ne bi bilo loše da ju netko pogleda, možda je neka glupost tipa kondenzator koji je otišao u kratki spoj...
|
Evo dao sam kolegi s foruma pa eto držim fige :chears:
|
I? Jel radi opet?
|
zapeč to u rerni pa na njuškalo... :goood:
|
Evo čekamo djelove, na žalost ovi božići/nove godine su malo usporili to ...
Naravno išli smo na jeftiniju varijantu, ali nadam se za 10-tak dana da bi moglo biti tu ... Zaboravio napomenuti, da su mosfeti krepali, pa nebi baš od rerne/pećnice i sličnih stvari bilo koristi, a i to ko radi, radi gluposti ... |
Citiraj:
|
dosle graficke stare 5 god ko golf,ide se mehanicaru,ko je prije servisirao grafu staru 5 god,pecnica pa smece ili samo smece.
|
se smije znati kome si dao na popravak?
mozda cu imati i ja jednog pacijenta |
Citiraj:
Držim fige da proradi |
Citiraj:
|
nisam uopce gledao nickove ko sta pise :D
|
Godnu i pol se već jednom dnevno pomolim silikonskim bogovima za moju 1080Ti. Radi 24/7. Još "malo"...
Javite kako je prošlo. Citiraj:
|
Ima što novoga?
Stalno bacam oko da vidim jeste uspjeli... ;) |
Evo ide na stol, neću pričati izlike, kolegi sam se javio privatno ...
EDIT: https://img2.torrenthr.org/images/20...129_122956.jpg https://img2.torrenthr.org/images/20...129_123006.jpg 2 puta grijano, al se mosfet neda, zapekao se jbno, sad će morat treći put popustiti ... |
Ako se kalaj rastopio u potpunosti, a komponemta ne mrda s mjesta onda se zavarila za bakar na PCB-u.
To kad se desi, u ogromnom procentu slucajeva je osteceno nekoliko slojeva u dubinu, prepreg ugljenisan i pomoci nema. |
Na žalost izgleda da je tako, neide ni u trećem pokušaju gdje sam još malo dignuo temperature ...
|
S kojim temp profilom radis?
Honton ili slicna aliexpress skalamerija je u igri? |
Citiraj:
Do 285 sam išao ... |
Citiraj:
|
Programski zadano ...
|
Dakle to nije temperatura PCB-a nego neka temperatura koja bi trebala biti na izlazu iz usmjerivaca duvaljke?
|
Citiraj:
|
Koliko je udaljen izlaz iz duvaljke od PCB-a, koliki protok vazduha je kroz usmjerivac koji koristis?
Na PCB-u moras imati bar 210-220. Ta komponenta ima ogroman exposed pad koji je spojen sa masom i ima ogroman termalni kapacitet. Koliko iskustva imas sa tom duvaljkom kojom pokusavas? |
Citiraj:
Na pločici je preko 240, tak da bi trebalo to pustiti,s tim profilom sam skidao već nekoliko čipova sa matičnih ... |
Cudno. Na slici ne izgleda da je dozivio bas toliku havariju. Plasticno kuciste izgleda netaknuto.
Koji fluks koristis? |
Amtech-ov 559
Možda je mali odbljesak, inače na čipu se vidi kad nema folije da je jbno skuren ... Naravno i pločica okolo je bila sva smeđa, ali sam uspio oprati alkoholom |
Onda nemas sta dalje pokusavati. I ako ga uspijes skinuti on ce za sobom povuci gornji sloj, a ispod ce svakako biti rupa. Gubitak vremena.
|
Pretpostavljam, opet bi da ne ispadne da nisam baš sve probao, zato sam i komentirao tu, reko ako tko ima kakvu dodatnu ideju ...
|
Nema gore nego kada se čovjek potrudi i nema rezultata.Ovakve situacije me uvijek podsjete na Carlitovu izjavu "usluga te ubije brže od metka".
|
Da li se to desilo zbog pregrijavanja grafe ili se čip skurio tako jako da se zavario za slojeve bakra u PCB-u?
Čisto ovako laički me zanima? I da baš šteta da se ne može popravit. :( |
E sad kaj se točno dogodilo, po pričanju ju je mladi gospodin nakon kaj je krepala pokušao još par puta upaliti, dok nije vidio ili osjetio miris paljevine ...
Sad da li bi sve to bilo OK, da nije pokušavao više upaliti ... tko zna, ali mosfet je jako ljepo dobio na prvo otvaranje i skidanje ventova i kulera, barem na izgled ... Isprobao sve metode i vrućim zrakom i strojem, ali na žalost ne ide ... |
Citiraj:
u potpunosti se slažem sa molitvom. da mi sad crkne ova moja gtx1070 baš bi se našao u problemu. bubreg možda zatreba članu obitelji, nedam za novu grafu srednje kategorije 1500€. |
Sorry na hijacku topica, imam Strixx 1080ti OC koja se počela čudno ponašati. Uglavnom, otkad imam win11 primjetio sam da se sama clocka na 19xx MHz i cijelo vrijeme su mi krešale igre. Uspio sam donekle riješiti problem tako da sam lockao frekvenciju GPU-a sa msi afterburnerom na 1650Mhz. Nekada mi se znaju javiti artifekti u igrama i to uglavnom riješim da izađem iz igre i ponovo uđem. Nekada mi se zna desiti da kreša GPU driver. Temperatura je OK, rastavio sam ju cijelu, očistio, stavio novu pastu tako da je sve OK. Napajanje je novo, kupljeno pred par mjeseci. Asusov defaultni OC profil koji je prije bio stabilan više nije, samo mi kreša igra bez ikakvih event logova. Na ovoj lockanoj frekvenciji radi donekle stabilno. Grafa je stara 3.5 godine, i komp radi 24/7, nikad majnao na njoj. Imam osjećaj da bi mogla ckrnit ubrzo, tko bi ovde na forumu mogao ovo servisirati?
|
Da li se tako ponaša i na windowsu 10 ???
Neznam kaj se događa u zadnje vrijeme, ali mi neke ploče bez obzira koji bios imaju, ne žele pokazati sliku sa starijim karticama, kaj se događa neznam, kartice uredno rade na starijim pločama ... |
A nije, na win 10 je sve ok radilo. Mozda je samo slucajnost da krepaje od win11. Bf2042 sam przio na max, a otkad sam se prebacio na win11 samo pubg igram.
Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Ako imaš prilike to isprobati opet na win 10, pa vidjeti da li se i tamo tak nekaj događa ???
Ili možda staviti starije drivere od NVIDI-je pa onda isprobati ... Također sam imao jedno testiranje 550TI, koja sa driverima iznad 391.35 se svakako ponašala ... |
A ono, pain in the ass mi je to :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22. |