![]() |
7800 GTX will fail in 1170 hours
ATI propaganda napada.
http://www.theinquirer.net/?article=27922 Bitna je slika na linku. Ako i je istina primjetite mali text 1/1000 will fail. EDIT:bolji link http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/NVDesperate/2 |
Kaj se mene tiče (i ako je ovo barem donekle istina, makar sumnjam) slobodno ''krepa''...
|
:eek: rado bi isprobavao 7800GTX 1170h :D
|
Citiraj:
|
Šalu na stranu... mislim da ATI postaje očajan.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
X1600 ''pojede'' i moja X800, a kamoli 6800GS.
|
već je bilo tu maloprije....(mislim na link)...
gluposti.. |
Citiraj:
|
Sad mi kažeš:D
|
Mislim da se to vrijeme u tvojim rukama može prepolovit:D
|
Citiraj:
|
e stvarno nisam mislio da su ovi iz ati-a tolko ocajni :)
stvarno su smjesni jebiga neznaju ljudi gubit |
Gubi i ATi (jer se spušta na taj nivo) i nVidia jer si dopušta da im ovi ocrnjuju ime, tj. samu firmu i njezin način rada.
|
sumnjam da nVidia gubi
prije se slatko smiju dok gledaju kako im prodaja ide i broje lovu a dam glavu i da ce jedna grafa (od 1000) od atija ispustit dusu nakom 1170 sati rada tak da to nije nis cudno |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i sve ce ti bit jasno :beer: a stvarno mislim da je to povjerovalo 1 od 100000 ljudi tak da fakat puno gube |
Citiraj:
|
nije tebe islo
to su gluposti i zadnji pokusaji atija da se izvuce.... |
bilo bi bolje za nas da ati sad nešto ponudi bolje po nižoj cijeni.
ono tko je bolji je samo prepucavanje preko naših novaca. :confused: |
Ah, pa to je već bilo na ATI forumu pod " ATIjevi PR biseri":)
|
Ne kužim samo zašto svi kažu da bi im bilo bolje da naprave "bolju" karticu. Pa ATI-jeva kartica JEST bolja
|
Citiraj:
bolja mi je ona koja je jeftina a nudi dosta. ma neka je ati i najbolja. :clap: |
Citiraj:
|
Da i ja mislim da je bolja, potpuno sam uvjeren da njoj treba manje od 1170 sati, dakle brza je:D :D :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A jos da ne pricam o tome kako ati crossfire u usporedbi s NVIDIA SLI ne pije vodu. Daj mi dva polja nafte, u jednom (NVIDIA) nafta se nalazi 100 metara ispod povrsine zemlje, a u drugom (ATI) se nalazi 5000 metara ispod zemlje, ali je ima 20% vise. sta bi uzeo? I da ne bi bilo da mrzim ATI, a volim NVIDIA-u. Prije jedino kaj sam htio je imat jedan radeon 8500, a sutra dobivam laptop sa x700 128MB radeonkom. |
Kao što već rekoh, i SLI i Crossfire su totalno suvišne tehnologije za naivce ili benchmarkoljupce
ATI je bolji iz jednostavnog razloga - ima bolju sliku. A da li neka kartica ima 375 ili 623 FPS-a u quake 3 na 640x480...sasvim svejedno Jedini bad koji vidim kod ATI-ja je nabrijavanje performansi clockanjem uz povećano zagrijavanje, nešto što je do sada bila privilegija Nvidie |
Citiraj:
Slika je bolja. Zivis u proslosti buraz, a kaj se tice SLI da je suvisan. Ne bih bas rekao. Da je toga bilo na AGP-u, kaj mislis kaj bi ljudi sad kaj imaju recimo 6800GT napravili. |
Citiraj:
Slika je bolja jer čitavo vrijeme računa u FP32 preciznosti. Anizotropni filter nije ovisan o kutu kao kod nvidije. Antialiasing je moguć i uz korištenje HDR-a. Kao odgovor na zadnje pitanje: ja ne bi napravio ništa. Danas bi umjesto DFI lanparty SLI ploče za 1800 kuna uzeoi asrock bez SLI-ja za 500, a ušteđenih 1300 kuna dodao na ono što dobijem prodajom stare grafičke i uzeo novu. Time bi sebi prištedio glavobolju oko eventualne nekompatibilnosti igre sa SLI-jem, a i dobio hrpu novih tehnologija. |
Zasto bi onaj koji ima 6800GT danas ista trebao napraviti, pobogu! Na GTjki jos uvijek sve radi vrlo dobro i, iskreno, totalno je neisplativo kupovati jos jednu za SLI (kostaju preko 2500 kuna, isplativije je prodati staru GTjku, te plocu i proc, te kupiti PCIe kombinaciju sa 7800GTjkom, a sveukupno za manje od 2500kn doplate)!
Iskreno, vise volim nVidiju jer se malo ozbiljnije odnose prema kupcima - ATI je preko k.rca napravio drivere za Linux, koji su jos uvije katastrofalni. Takodjer ne dozvoljava direktan download mobility driver-a, nego mi daje neki utility koji mi kaze da mobility driveri ne idu na moj laptop. Pa ja skinem sa omegacornera modani driver koji sasvim uredno radi na istom. Sto reci - ATI se jednostavno ne trudi dovoljno. Imali su sansu preuzeti trziste kad je nVidia zasrala s FX serijom. No, svoju sansu nisu do kraja iskoristili, pa puse. |
Citiraj:
Nvidia je isto ljena po pitanju drivera. Od toga da im je trebalo godina dana da omoguće PureVideo (kojeg su bezočno reklamirali a kupac platio sa grafom), hrpa bagova sa igrama, sa SLI-jem. Pa ti sruše kvalitetu prikaza-tek kad izađe sranje po netu isprave (za mjesec, dva) Pa onda prođe par mjeseci bez WHQL drivera i slično. Nije to baš tako crno-bijelo. |
Ma da, ali ako stariji nVidijini driver-i rade, onda OK. No, ATI jos nije napravio adekvatno rjesenje za Linux. I apsolutno mi onemogucava download generic driver-a za laptop. Zaboravio sam spomenuti i Solaris, koji aktivno koristim kao osnovni OS na jednom drugom racunalu. Morao sam izbaciti ATIjevu karticu i nabaviti nVidiju da bi to radilo kako treba (radilo se o low-end karticama).
Mioj je dojam da nVidia barem malo vise brine o svojim korisnicima. BTW, ranije sam bio pobornik ATIja zbog bolje kvalitete TV-outa (znacajno bolje). No, danas im je kvaliteta podjednaka, a nVidijino rjesenje fleksibilnije (ide mi na zivce kod ATIja sto cim je ustekan TV-out, prije nego se dignu driver-i za Win, spusta frekvenciju monitora na 50Hz, pa prilikom boota racunala imam katastrofu od slike i zujanje oscilatora u monitoru dok se ne pojave Windowsi). |
Crossfire nije nis fleksibilniji od SLI-a. Dokle ce se pricat o kvaliteti slike, to su od pojave GF6 ciste gluposti s iznimkom toga da Anistropic Filtering doista izgleda malo bolje na ATI-u...
Ovo s AA i HDR-om mi fakat nije jasno, ak si htio reci da s nVidijom to nije moguce, onda: : roller : Daj ljudi shvatite da je to sve isto, dok god se oni "kolju" nama je dobro... |
Evo da ne ispadne da je sve samo na razini priče i da je kvalitet isti:
http://www.digit-life.com/articles2/...0-part4-d.html Pa čak i kod navodno "kvalitetnije" Nvidijine OpenGL implementacije ATI daje bolju sliku http://www.digit-life.com/articles2/...0-part4-c.html "Crossfire nije nis fleksibilniji od SLI-a." Imaš neke argumente za to? |
Citiraj:
|
Citiraj:
"Što se tiče samih kartica, Crossfire je također fleksibilniji od nVidijinog SLI-a (sudeći prema trenutnim specifikacijama tehnologije SLI). Korisnik ne mora rabiti dvije jednake kartice (isti proizvođač, isti model) već je potrebno imati jednu Crossfire Edition karticu te bilo koju stariju PCI-E karticu iz jednake serije. Konkretno to znači da staru X800XT karticu bez problema možemo upariti s X800XL Crossfire Edition karticom." Onda Supertile mod rendanja, Super AA... Tako da si malo pogrešno naciljao. Ono kaj si trebao spomenuti a kaj stvarno stoji je to da je ATI-jev Crossfire najavljivan odavno, testovi su se vrtjeli po netu a ploča i master grafa za Crossfire nije bilo nigdje:) Tek su se u zadnjih mjesec dana počele pojavljivati i to samo sa X850 serijom grafa. Tako da je sa Crossfire spikom ATI debelo "usrao motku" Da su se odpočetka koncentrirali i malo pogurali posao sa ULI-jem kako je to trebalo biti od početka-to bi i bila ploča, ovako... Moje je mišljenje poznato-ni SLI ni Crossfire za sad nisu vrijedni tih novaca. |
Iskreno vidio sam SLi konfu i tada mi je zapelo za oko da izemdju gornej i donej kartice ne stane ni slist papira i pitao sam se kolko ce trebat gornjoj kartici da umre od toplinskog soka. To su ocito i neki proizvodjaci maticnih shavtili i povecali razmak medju slotovima ( DFI s LP Expert serijom) za ATi chipset su bili pametniji i napravili odmah vise mjesta asus je napravio sistui stvar.
No cinjenica je da je ova akcije od ATi ja totoalno zaqurac. Sami su se zajebali malo su se predugo domarali na lovorikama, X1xxx serija nudi dobre nove tehnologije no ipak se 16 pipeova nere emjerit s 24. Drugi je problem kaj tih kartica skoro uopce nema na trzistu. Tu im je nVidija pobrala jako puno kupaca. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:45. |