PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Logitech MX Master (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286694)

srale7 29.06.2017. 23:30

Logitech MX Master

Vec duze vremena gledam MX Master mis, trenutno imam prethodnika Performance MX koji se lagano sprema odapet i trazi se adekvatna zamjena.

Da sad ne idem u detalje Mastera, on bi trebao biti savrsen mis, osim jedne stvari koje ovako dok ga ne probam jednostavno ne mogu progutat, a to je smjestaj back i forward tipke. Dok su one na Performanceu smjestene savrseno, točno iznad odmorista za palac, na masteru su povučene 3 cm unatrag i jednostavno traže zgrčen palac, plus sto su manje i jedna na drugoj.

Pa da cujemo korisnike Mastera, jel to nepremostiv problem?

Mommistake 29.06.2017. 23:35

Meni ne pašu npr.

Ima kolega na poslu, ali vjerojatno navika.

Idi u Link i probaj, imaju većinu vremena izloženog.

mamutarka 29.06.2017. 23:40

ja sam se naviko brzo na back forward i koristim ga stalno, surfanje napred nazad ovono

murina 30.06.2017. 00:20

Također sam se brzo privikao, iako mi je u početku dosta smetalo.

:chears:

mamutarka 30.06.2017. 00:26

činjenica je, da je to ''ogroman'' problem, ova nova verzija bi imala to drugačije riješeno

srale7 30.06.2017. 01:53

Pod "ogorman" mislim u kontekstu da su na misu od 100€ dvije tipke koje stvarno puno koristim su stavljene na totalno krivo mjesto.

Overall, jel ste zadovolji misom?

xlr 30.06.2017. 06:11

Nikakav problem za tipke, presao sa Performace MXa i naviknes se u kratko vrijeme. Mis mi je za koplje bolji, cak mi i malo bolje lezi u ruci. Performance MXa i dalje koristim 8h na poslu (sad ima vec vise od 5 godina, lijevi klik je bio krepao pa sam mijenjao switch, nepoderiv mis). Probao sam ga prije kupovine, imao sam isto pitanje kao ti, guglao i rekao 'jebi ga, kupicu ga i bolje da se naviknem'.

iggi 30.06.2017. 06:49

Performance krepao. Otišao senzor. Mastera dobio u zamjenu i ne pašu mi back i forward tipke. Imam malo veće prstiće i nikako pogoditi tipku. Ili tiskam obije ili tiskam krivu ...:suicide:

Mommistake 30.06.2017. 10:09

Kolega je iskreno imao problema s svojim, tj. još ima. Dođe mu, sam se disconnecta, i ne radi 2-3 sekunde pa ga opet connecta i tako kroz dan 2-3 puta. Samo to znam. S ostalim je zadovoljan.

srale7 30.06.2017. 10:20

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3076391)
Kolega je iskreno imao problema s svojim, tj. još ima. Dođe mu, sam se disconnecta, i ne radi 2-3 sekunde pa ga opet connecta i tako kroz dan 2-3 puta. Samo to znam. S ostalim je zadovoljan.

Ovo je zrelo za garanciju definitivno.

Citiraj:

Autor iggi (Post 3076349)
Performance krepao. Otišao senzor. Mastera dobio u zamjenu i ne pašu mi back i forward tipke. Imam malo veće prstiće i nikako pogoditi tipku. Ili tiskam obije ili tiskam krivu ...:suicide:

Hoćeš ga se mozda rijesit?:D

xlr 30.06.2017. 11:11

E da, meni PMX nikad nije dobro radio na bijelom papiru i nekim drvenim lakiranim stolovima. Taj darkfield senzor radi puno bolje na MXM-u.

Feyd 30.06.2017. 14:18

Imao sam Revolutiona, onda sam prešao na Performance, sada imam Mastera na poslu spojenog na Thinkstation i Performance na Thinkpad laptopu.

TL;DR; ==> Da iz bilokojeg razloga moram kupiti novi miš, kupio bih opet Mastera, da ne moram, ostao bih na Performanceu ili bi u suprotnom bio razočaran.

Performance mi bolje leži u ruci, od Mastera me boli zglob. Mislim da bi to moglo imati veze s navikom i netipično malom šakom u odnosu na ostatak tijela (nisam nikada mjerio, samo opservacija :D).

Uglavnom, ergonomski mi je Performance bolji, na Masteru baterija traje dulje, ali caveat je to da se i Performance i Master, za razliku od Revolutiona mogu koristiti dok se pune, pa to meni i nije neka velika prednost.

Također, Performance ima obične punjive AA baterije, ali pod pretpostavkom da baterije u oba miša rade ispravno, nije neka razlika. U slučaju kvara baterije, naravno, očita je prednost promjene za 30 sekundi i cijenu od 10 kuna.

Scroll wheel na Masteru se ne mora eksplicitno stavljati u mod brzog ili sporog scrolanja, ponekad dobro dođe. Pretpostavljam da ovisi o vrsti posla koju radiš.

Cijene novih i polovnih su tu negdje, vjerojatno nije logično kupiti stariju generaciju.

EDIT: Back i forward (realno back, tko još koristi forward) kriminalno loše postavljeni na Masteru, bar meni, također, nagurali su horizontalni scroll wheel za kojim nemam potrebe, a uništili back za kojim imam.

iggi 30.06.2017. 14:48

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3076396)
Hoćeš ga se mozda rijesit?:D

Razmišljao sam o tome...
Međutim, pošto se ne igram, nemam ambcije uzeti neki drugi miš.
Obje tipke su stavljene na back i nemreš fulati...:D

Dottore 30.06.2017. 20:21

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3076322)
Idi u Link i probaj, imaju većinu vremena izloženog.

Tnx, na ovome nisam razmišljao. Baš sve poslovnice imaju izloženog?

Lungz 01.07.2017. 19:23

Ja sam imao MX Revolution i Master mi je u svemu bolji, osim eto položaja tih tipki, ali navikao sam se brzo na njih i nema nikakvih problema. Za rad i generalno korištenje po mom mišljenju nema boljeg miša trenutno. Ergonomija i brzina rada koju omogućuje su savršenstvo.

Ja sam isto išao u Links isprobat i na prvu nisam bio impresioniran i odustao od kupnje. Kasnije kupim da probam i evo sada mi je savršen.

G602 za gaming i Masterza sve ostalo.

T}{OR 02.07.2017. 15:27

Evo i nasljednika MX Master 2S:

Citiraj:

Autor Lungz (Post 3076815)
G602 za gaming i Masterza sve ostalo.

Trenutno sam na G900S, i za gaming mi je odličan kao i za svakodnevnu upotrebu. Ošla gara i javio se dupli klik na lijevoj tipci. Rastavio ga i s malo WD40 vraćen u život. No, za razliku od ranijih popravaka slučajno sam pošpricao i scroll tako da mi je sad middle click toliko mekan da se ne osjeti više i to me iritira nenormalno. Također, power saving kad ga se ne koristi (tipa periodično korištenje miša dok letim i.e. dugi periodi nekorištenja, pa onda korištenje i čekanje da se miš "probudi" a treba mi odmah) me lagano tjeraju na novog mišonju.

Par pitanja za korisnike trenutnog MX Mastera:
  • kakav je mišonja za periodični gaming, dal se lag osjeti?
  • kod stand by perioda da li mu treba par sekundi da se probudi kao G900?

mamutarka 02.07.2017. 15:39

1. ne
2. sekunda

T}{OR 02.07.2017. 16:40

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3076999)
1. ne
2. sekunda

Hvala.

Dottore 02.07.2017. 17:52

Čini mi se da u Linksu nema MM 2S

mamutarka 03.07.2017. 12:54

ima MX Master za 499 u linksu

Dottore 03.07.2017. 15:06

Znači pada lagano cijena.

Sent from my HTC U11

bertone 03.07.2017. 15:08

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3077209)
ima MX Master za 499 u linksu

Koji je @srale7 igrač :D dan prije početka akcije pokrene temu o MXM-u i onda svi nahrupe u Links :roller:

T}{OR 03.07.2017. 15:42

Ja ću pričekati 2S verziju.

Citiraj:

Autor bertone (Post 3077294)
Koji je @srale7 igrač :D dan prije početka akcije pokrene temu o MXM-u i onda svi nahrupe u Links :roller:

Bome :roller:

srale7 03.07.2017. 15:50

Citiraj:

Autor bertone (Post 3077294)

Dobio sam džabe jedan, pa je red da se nekako odužim:D:D

Očito se rjesavaju (dok jos mogu) V1, jer kad V2 dodje na police, V1 ce biti bezvrijedan.

Dottore 03.07.2017. 19:04

Jedva čekam probati uživo , tj. osjetiti.

Ali, baš gledam da li će pasti Anywhere MX rezervni za put.

Dottore 08.07.2017. 14:30

Stiga je MX Master 2S

https://www.nabava.net/search.php?q=mx+master+2s

Princ288 08.07.2017. 15:00

Ajde bar je pocetna cijena ista kao i za prosli

T}{OR 08.07.2017. 16:36

Slično kao moj G700S nekad. Skupo ali prihvatljivo.

Mr.Ex.President 08.07.2017. 21:22

Gledao baš danas tu akciju Linksa, pa u guglanju naletio na;
http://www.mediamarkt.de/de/product/...chnische-daten

Dostave nema, ali ako imate koga da vam ga nabavi, cijena je bonbon...

Dottore 08.07.2017. 23:40

Primamljivo :)
Nemam baš koga bi nabavio.

patakmeister 09.07.2017. 23:17

skuplji nego u linksu .
ajde da je nesto kod nas povoljnije . ;) https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5fd918ad65.jpg

Mr.Ex.President 10.07.2017. 17:46

Bio je 37€ u dvi boje (ona white ti je još dostupna na stranici za kliknit, al nemože se više kupit koliko vidin), drugi je bija malo tamniji ako se ne varan, al njega su kompletno uklonili, ovaj "black-gold" koji si linka je cijelo vrijeme bio 75€.
Ugl ja ugrabio jednog :)

T}{OR 18.08.2017. 23:42

Malo sam se ponovio:

https://s4.postimg.org/5rtsntss9/Master_2_S_1.jpg https://s4.postimg.org/w1ev6mepl/Master_2_S_2.jpg

Dojmovi više nego odlični, ali sam se naživcirao kod instalacije drivera. Navodno Logitech Options zafrkava od kad je Win10 anniversary update vani. Tek je instalacija u safe mode-u prošla. Ne moram ni pričat koji je to efekt imalo kad se uzme cijena u obzir.

Ovisno o slobodnom vremenu možda sklepam par riječi nakon mjesec dana korištenja.

Dottore 18.08.2017. 23:46

Master 2S????

T}{OR 19.08.2017. 08:06

Yup. :)

Dottore 19.08.2017. 10:43

Svakako javi dojam. Nisam imao prilike isprobati i planiram umiroviti G9x

Sent from my Nexus 6P

estugarda 23.08.2017. 07:33

Na poslu smo kolega i ja na Master 2S cca 2 tjedna. Ergonomski mi je užas od miša. Jedini lošiji mi je bio MX Revolution. Totalno je krivo smješten back, forward. I drugi scroll wheel isto. Puno preblizu zapešću. Za mene je defintivno preuzak i generalno premali. Jako nedostaje pinky rest. Pola ruke vučem po stolu. Left click mi je preuzak. Switch-anje između ratcheta i smooth scrolla jako nervira. Na poslu sam prije imao MX1100, i 2s je defitnivno žestoki downgrade. I G602 kojeg imam doma je ergonomski puno bolji, iako mi je i on premali. Kolega isto gunđa. Njemu nije premali, ali back/forward/scroll whell pozicija mu također ne paše. On je prešao sa Marathon mouse-a.

C&P funkciju nisam još imao prilike isprobati. Zvuči dobro, ali nije vrijedno loše ergonomije.

Uglavnom, sve nakon MX1000 je bilo downgrade u najvišoj klasi Logitecha. Stvarno se moram odvažiti i uzeti nešto drugo sl. put.

PS Jedna zanimljivost; Svaki Master 2S koji smo dobili ima drugačiji "feeling". Recimo moj kao da ima neki otpor, odnosno trenje se jače osjeti prilikom micanja, dok kod kolege ide kao po ulju. Čini se i kao da su switchevi različite osjetljivosti. Dakle qaulity control = 0.

Princ288 23.08.2017. 08:08

Ovo o udobnosti u redu, svakom je drugacije, al me zanima ovo sto te tocno nervira kod switchanja scroll wheela?

estugarda 23.08.2017. 09:43

Master 2S ima switch za 2 moda scrollanja na glavnom scroll wheelu;
1. Konstantan fast smooth scroll.
2. Ratchet scroll, koji se sam od sebe pretvori u fast smooth scroll ako ga zavrtiš malo brže na ratchetu. Dakle Master 2S u tom drugom modu sam određuje kad je ratchet, a kad smooth. U suštini je to dobra ideja, ali loše implementirana. Problem je što meni uvijek u krivom trenutku napravi switch i onda mi sve ode u 3PM. Jako nezgodno u 3D CAD-u u kompleksnim modelima. Mislio sam da ću se naviknuti i znati odrediti brzinu nakon par dana, ali i dalje me nervira. Uglavnom, zadnji dobar ratcher je bio na MX1100. Ovi kasnije su radili više problema nego koristi. Bolje da ih nema.

Inače MX1100 je imao ratchet scroll koji je isto imao 2 mode-a.
1. konstantan fast scroll
2. konstantan ratchet
I to je dobro funkcioniralo. Još uz to je scroll wheel imao i left i right switch (pan). To je zadnji put dobro funkcioniralo na MX1100. Svi kasniji modeli s tim su bili izrazito neprecizni. Zato su to i izbacili na Masteru. Očito to više nisu u stnaju odraditi.

xlr 23.08.2017. 09:50

Ratchet scroll podesavas u driverima (logitech options). Mozes dici limit gdje prebacuje ili ga iskljuciti skroz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:03.