![]() |
kaj se vise isplati uzeti
Nemojte se smijat na dolje navedene ploče ali slažem si treću mašinu kaj budem linuxa i setija na njoj imal , pa biram između dvije ploče:
1) ECS K7S5A ddr+sdr, sis 735 chipset 2) Matsonic MS8137+, VIA KT266A, ddr+sdr znam da su obje ploče shit, ali me zanima koja je veći shit, odnosno koja je manji shit? inače gore bude duron na 1000Mhz(lijepse izgleda nego 1 Ghz :D ) |
Ja bih uzeo Matsonica.
|
također mambosonic:D i tim više jer ima vijin čipset.
|
matsonica sa via chipsetom.
|
Ja sam imao jednu ECS 478 via chipset, i na kraju sam ju dao Freak-u da ima di zapiknut proc kad ga je kupio od mene da se ne ozljedi prilikom transporta....
Zašto ne pogledaš u ve-mila imaš za kojih 350kn kupit gigabyte, super ploče i sigurno ćeš bit zadovoljniji nego sa nekom ecs il matsonic koja je jeftinija nit punih 100kn |
Citiraj:
Jel se da sta ocati na njoj? |
Citiraj:
|
Koliko mene sjecanje sluzi a nadam se dobro :D
imas neke basic osnove tipa voltaza proca meme i 4 postavke za ram :) a sada je pitanje od modela do modela ;) |
Re: kaj se vise isplati uzeti
Citiraj:
U svakom drugom slucaju, ako je u Ve-Milu jos uvijek dostupna, PC Chips M848ALU za 270kn i 2 godine garancije... Citiraj:
Ne budi rob brandova i nadrih 1337 OC gurua... |
Re: Re: kaj se vise isplati uzeti
Citiraj:
|
Re: Re: Re: kaj se vise isplati uzeti
Citiraj:
A svi se sjecamo uplakanih Abitovaca nad crknutim kondenzatorima onomad, jelda? Ili kada su oni na Epoxu/Asusu plakali kada nisu mogli staviti nista vece od GF2 MX zbog preklapanja DIMM utora i AGP-a? Ja sam, sale radi, mjerio ESR metrom i kapacitet metrom kondenzatore na Tyanu, ECS-u i Gigabyteu. Nisam primjetio nikakve razlike. Sve ploce jos i dan nadas rade. MTBF? Mozes li pateticnije? MTBF je podatak relevantan za dugovjecnost neke elektronicke komponente jednako kao i seksualni zivot cudnovatog kljunasa za prosjecnu penziju u Letoniji... |
Sto se odabira maticnih tice, slazem se sa Bubbom, je bih uzeo onu sa SIS 735 Chipsetom jer kolko vidim, ova sa VIA ima DDR i SDR utore, a kolko se sjecam, takve "combo" ploce nikada nisu bile dobre, dapace, bile su spore na defoltu, a i za OC jadne...
EDIT: Citiraj:
|
ecs, matsonic, pcchips, yatwey(ako sam dobro napisao) su niža klasa ploča koja se stavlja u računala "hoću intrnet" il "pc za odlikaše" a i cjenom su stepenicu ispod tako da.... buba ima donekle i pravo, ime se dosta plaća.... ali ako sebi slažem računalo za kućnu svakodnevnu upotrebu sigurno da neću stavit neku od navedenih ploča.... što je je, to je nižerazredni kompjuterski otpad namjenjen ljudima koje ne interesira ništa drugo osim niže cjene....
|
OT: A kakva je ovo ploča? Jel valja šta? Kakav je taj chipset SiS 963L? Treba mi samo za stavit Bartona 2600+, 512 MB RAM-a i 9600Pro, nikakvo klokanje, FireWire, GLAN i ostale gluposti.
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=8358 |
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: kaj se vise isplati uzeti
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bas mi je javio tip da hoće 150 kn za svaku, mislim da se to ne isplati, i jos bi 150 za durona na 1ghz, ma nema veze, naso sam na newsima soltekicu nekakvu i xp1600+ za 150 kn
|
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: kaj se vise isplati uzeti
Citiraj:
|
joj, nisam stavil topic za svađu, nedaj bože da se vi nađete negdje, kaj bi to fajta bilo :argue: :rambo: :rambo:
|
Citiraj:
Bilo kako bilo, za razliku od tebe, ja ipak ne ouvrklokiram a ipak znam osnovne elektircke velicine, sto se za tebe ne bi moglo reci. Dakle, ne FUDaj i offtopicari, jer jedino sto je ovdje podcijenjeno je ECS... |
Gledajte ak su obje smeče ne bi ni jednu uzeo onda onda bi za te pare rade uzeo neznam neki Abit ili Asus ;)
|
Citiraj:
|
Inace, dogovoril sam se s tipom da mi za 340 kn da:
AMD Duron 1000 Mhz, Morgan jezgra Coolermaster hladnjak, bakrena jezgra ECS K7S5A ddr+sdr, sis 735 chipset 256 DDR Kingmax 433 Kaj mislite jel se isplati? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali eto, uopce nisi drug. FUDas i offtopic si, a bas je lijepo krenulo... Ajmo mi zato jedno konkretno: "Sto tebe smeta kod ECS-a, slobodno navedes model i ostatak hardvera, uz sto detaljniji opis?" |
Mislim da je bilo dosta OT-a pa cu ukratko..
@instinct - ta konfa za te pare je OK @bubba - ako te bas zanima statistika mogu ti poslat na PM ako mi dopusti voditelj servisa jer je to interni materijal. Ali ne odnosi se naravno na 10000 primjeraka da se ne zanosis previse.. |
Citiraj:
|
Bome se ovaj post rashuktal do krajnjih granica. Evo imam ja (već cca. 5 godina) jednu Matsonic ploču temeljenu na Intelovom Solano chipsetu i815. Ploča sve ove godine dela bez greške (nadam se da bude i dalje) i stvarno nemam zamjerke. More biti da sam ja naletel na neku ''sfušanu'' pa zato dela kak spada. Uglavnom htel sam reči da nije svaki šrot baš šrot. Kaj se tiče izbora između ECS i Matsonica, po meni su oba proizvođača tu negde...
|
Za Matice i PC chips nebudem ništa rekao jer ne znam, ali moram priznati da se nerado:D slažem s Bubbom oko ECS-a. Sve ploče koje sam ja imao prilike vidjeti i isprobati od ECS-a su na moje veliko iznenađenje (ispočetka) radile i više nego zadovoljavajuće. Ne oduševljavaju beskorisnim opcijama, nisu namijenjene jebenim brzinama ali ispunjavaju primarnu zadaću kao i bilo koji ABIT ili ASUS. Kada se slaže jeftina konfa te ploče svakako treba uzeti u obzir. Kao i SiS chipset u odnosu na VIA u gore navedenim kombinacijama…
|
moram se sloziti s bubbom oko ploce :D
ali ipak bubba po nekad način na koji pišeš neke postove drugima ide na živce....imali smo već na jednoj temi svađu zbog moje šale na intelov račun....moraš priznati da(bez uvrede) brzo planeš čim nije nešt po tvojem stajalištu...al unatoč tome mogu reći da se nisi pravio prepametan nego samo iznosio svoje mišljenje... :beer: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |