![]() |
Ethereum se bliži 2 milijarde kapitala
Ethereum se udvostručio u zadnjih 2 tjedna. Sa 10$ preko 19$ i cijelo vrijeme je visoko. Njegov tržišni kapital je porastao na gotovo 1,7 milijardi $, i cijelo vrijeme je visoko.
Trenutno je jedina valuta, osim bitcoina, da je dobila toliku ukupnu vrijednost. Više (engleski) https://www.cryptocoinsnews.com/ethe...on-market-cap/ |
ma ti altcoini sluze samo za kupovanje btc. osobno ne bi nista drzao u tim valutama...
|
Kako kome.. meni se isplatilo drzanje tih drugih valuta jer sam znao pretvorit 0.5 BTC-a u +10 BTC-a drzeci samo jedan altcoin.. ;)
Da sam prodavao odma u BTC, banana.. :banana: |
a gle, to je fakat veliki dobitak...u svakom slucaju, mozda si drzeci druge altcoine spusio 13 btc, pa ti dodje na isto :)
|
Hahaha ali nisam.. mogo sam ispusit 20 drugih altcoina sa po 0.5 BTC-a da bi bio na nuli :)
a obicno cijam da bude 20-30% uspjeha i dobar si.. Naravno ima valuta na kojima sam ispusio ali ne tolko koliko sam dobio samo na ovom jednom.. ;) A na jos jednom sam ubo +1500% dok sam na drugih 5-6 valuta spusio.. znaci od 8 pokusaja 2 sam ubo +1500% pa si racunaj... definitivno se isplati drzat alcoine... kao sto se i BTC isplatio drzat cijelo vrijeme, da si ga majnao 2010-2011 i prodavao grizo bi se za jaja sad :D |
a to ti je uvijek tak. od pocetka se u principu savjetuje da se svi bitcoini cuvaju.
|
Vidis, dobro bi nam dosla tema za altcoine... koje bi sad se isplatilo mainat i cuvat... da li se ETH jos isplati rudariti i cuvati ga?
|
Pitanjce jedno
Zbog čega mi je efective hashrate većinom niži od reported hashrate? Evo grafa kako to izgleda: http://thumbnails117.imagebam.com/53...4537746914.jpg Ima ponekad neki spike gdje je iznad reported, ali većinom je ispod i to ponekad i za 30-40 MH/s :stoopid: Jel to do poola ili? Mineam na ethermine |
Zato jer u reported hashrate idu i rejected hashevi.
|
Da, samo što sam u toj cijeloj priči imao samo jedan stale share i to je to, niti jedan invalid
Spustio sam takt memorije za 25MHz na svim karticama jer sam tako pročitao na par mjesta da bi mogao biti problem u prevelikom clocku i izgleda da se situacija drastično popravila |
Ili ipak nije bilo do clockova
Tijekom dana je bilo ok, current i reported hashrate su bili podjednaki, u 21:30 je opet bila razlika od 30 MH/s (current ~ 130-135 MH/s) pa dosad maloprije kad je skočio current na 153 MH/s |
ETH na 2.7 milijarde, cijena 30 dolara... interesantno... radim 1 dnevno i skupljam ih... nema prodaje do daljnjega ;)
|
Citiraj:
|
Krenuo je nizbrdo ali brijem da ce stat i opet se dignut :)
taman mislio kupit par komada dok je bio na 30... dobro da nisam :) |
35 dolara i 3 milijarde... ide ovo gore express brzinom... brijem da ce tako i past al znaj ti...
|
39 dolara eth...... ajme meni ne znam sta da radim. SAD i sa placenom strujom je profit jaaaaaaako velik.... Preko 50 dolara dan na 24 kartice...
|
Ide ethereum na 100$ :D
Ali nije lose, sad isplatis grafe za 3 mjeseca (bez struje), ak se ovakva profitabilnost nastavi :goood: Nadam se samo da si cijelo ovo vijeme majnao eth i drzao, sad da prodas napravis ROI s pol snage.. |
ufff dilema, dali sada prodati ovo sitno eth-a što sam izrudario ili držati dalje....
mislim da ću pola prodati, pola sačuvati... |
a kaj je sa DASH-om isto otisao u nebo...
|
podivljo etherium? :)
|
bome...treba samo pazit kad ce kitovi pocet dumpat, da se ne zakasni
a bilo bi lijepo da i zec pocne skakat :) edit: evo poceo i zec...etherum na koljenima to je ono sto pricam..nestabilno je cuvat u altcoinima...eventualno 10% al ak se nekom da riskirat, mogao je obrnut lovu samo takvu.. ja nemam zivaca za to :D |
Ljudi moji, što to propuštam, cijene altova se dižu u nebesa a bitcoin pada...
Jel se dogodio neki hack ili? |
Citiraj:
https://poloniex.com/press-releases/....17-Hard-Fork/ |
Sta to znaci za majnere?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
To nitko ne zna, ali ja preporucam cuvanje alt-coina - zeca i ethera umjesto prodavanje za btc i cuvanje btc. Ako netko ima 10000 btc i vjeruje u Bitcoin Unlimited, prodat ce kad se fork desi i spustit cijenu debelo, a Unlimitedu dignut cijenu....
Za minere znaci prodaj u EUR ili dolar jer to nece pasti bez obzira na situaciju ;) |
ma kakav unlimited :)
a vidi ove jadnike: "Meanwhile, BU supporters*claim that the longest blockchain (i.e. one with more hashing power) must be referred to as the original “Bitcoin.” But*Lee disagrees*saying*that “when 2 chains are following different consensus rules,*[the] longest chain does not matter at all.”" btc ce uvijek biti btc, sve ostalo je altcoin nego ako imam 2 btc i ako se hardforka, kaj nemam 2 btc i 2 btu? Sent from my MI MAX using Tapatalk |
mislim da da, iskopirat ce se i coini koje imas...
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Kada bi se taj fork trebao dogoditi?
|
Kad nekom prekipi, kad voda prelije casu, itd. da se zna kad lako bi, ovako se moze dogoditi sad ili nikad...
|
Eth se lijepo ustabilio na oko 40$, kad bi tako ostalo bilo bi super :)
|
Nisam jos taj dio skuzio, al jel nije to otprilike na istome.. sada 40 dolra, ali duplo teze za rudarit?
Kakvse to gleda? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Brzina rudarenja ne ovisi o cijeni.
Eventualno ovisi o broju/jačini minera, jer se generira xxx coina u 1 minuti. Ako farmaš jedino ti, dobiti ćeš svih xxx coina, ako vas farma milijun, dobiti ćeš dio proprocinalan tvome "trudu" (od pool-a). ovo xxx coina je promjenjivo i polako se smanjuje broj, no smanjuje se neovisno o jačini farmera. e sad, odgovor na tvoje pitanje je: da, puno je teže rudariti 1 coin jer se puno ljudi nabrzinu prebaci na etherem i farma s njime. nije duplo, ali je nešto teže. |
koliko vidim, trenutno je sprdacina sa BU dometima programiranja...nodovi su im u banani...
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Mislim si, što god da se desi cijena sadašnjeg btc sigurno neće rasti. Pa mi po toj logici nema smisla držati veće iznose u btc. |
Zašto misliš da neće btc rasti? Ja baš mislim suprotno...
|
Pa čini mi se da, kad se pojavi taj BTU, da će ga ljudi mijenjati za BTC. Zbog toga bi BTC supply trebao porasti, znači cijena pasti. Barem u početku.
Onda kad BTC padne, tad ga treba početi kupovati. Jer bi se kad tad trebao oporaviti. Uglavnom čini mi se da će, ako se to desi, to biti jedan turbulentan period na svim burzama. Al bolje me ne slušajte, vjerojatno krivo razmišljam. |
Još se niti ne zna da li će biti BTU...
|
Al je zato ETH danas na 0.0475 i vrijedi 47 USD ;)
|
Ne bavim se majnanjem, al pratim BTC vec jako dugo, i nebi se slozio da ce BTC uvjek biti BTC.
Problem je sto ogroman komad hashing snage drze kinezi, i sto se oni forsiraju block size limit od 1 MB. Predvidjali smo da bi se lako moglo desit da manipulacijom svojih farma za mining umjetno povecaju cijenu transakcija u peek vremenima kad hrpa ljudi koristi BTC-ove. Na kraju se dogodilo nesto jos gore: https://pushtx.btc.com/ Eto ga, cancer koji bi lako mogao pojest BTC. Ja da se kockam, kockao bi se na neki altcoin, i dugorocno bi vise u njima drzao nego mjenjat za BTC. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57. |