PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   gainward GT ili msi ultra?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=28008)

noName 10.11.2005. 20:17

gainward GT ili msi ultra??

obje su 6800 i iste su cjene. Znam da je ultra jaci model ali me zanima koju je bolje uzet? nekako mi se cini gainward boljim izborom. uljeva vise povjerenja ime

LorD ClockaN 10.11.2005. 21:40

Re: gainward GT ili msi ultra??

Citiraj:

Originally posted by noName
obje su 6800 i iste su cjene. Znam da je ultra jaci model ali me zanima koju je bolje uzet? nekako mi se cini gainward boljim izborom. uljeva vise povjerenja ime
Ako nečeš mijenjato stock cooler uzmi onu sa tišim coolerom.

Ne znam kakvi su na ovima, ali na mojoj Gainward Ultra je bio nVidia referentni cooler i sebe ne čuješ pored njega, opizdio sam zalmana na 7V i dobio niže temp i veći OC

Router 10.11.2005. 21:59

Ultra je perjanica , i poprilicno jaka kartica , a vecina Gt modela ide na takt od Ultre . Tako da tesko da mozes pogrijesiti - bez obzira na buku dao bi glas Gainwardu

domy_os 10.11.2005. 23:14

Ja bih uzeo Ultru jer vjerojatno ima veće napone na GPU i memoriji, a time sigurno i veći clock, a ipak je to default Ultra. MSI nije loš proizvođač.

McG 10.11.2005. 23:25

Citiraj:

Originally posted by domy_os
MSI nije loš proizvođač.
Daleko od toga. Uzmi MSI Ultra, ako ništ drugo onda zbog bundle-a.

LorD ClockaN 10.11.2005. 23:34

Citiraj:

Ja bih uzeo Ultru jer vjerojatno ima veće napone na GPU i memoriji, a time sigurno i veći clock, a ipak je to default Ultra. MSI nije loš proizvođač.
Drugim biosom reguliraš da li ćeš napon od GT, Ultre ili Ultre Extreme

domy_os 10.11.2005. 23:43

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Drugim biosom reguliraš da li ćeš napon od GT, Ultre ili Ultre Extreme
Da, al nije isto imat GT na defaultu ili Ultru na defaultu. Postoji razlog zašto GT radi kao GT, a Ultra kao Ultra. Zaboravio sam kolki bundle ima MSI... Možeš mali spindle napunit s njim. ;)

LorD ClockaN 11.11.2005. 00:25

Znam ja to, ali neće kartici ništa bit ako joj digneš napon jezgre za 0.1V osim malo većeg OCa :D

Uzmi MSI Ultra

buljo 11.11.2005. 00:31

ja bi također uzeo ultru (ko zna kakva ti serija može uletit kod GT) i tim više kaj je rijetka.:beer:

b1tterman 11.11.2005. 00:33

jesi ti vidio kutju od one msi ultra grdosije? mislim da moze lako proci kao gradska vijecnica u juznoafrickoj republici:D
ja bih draze ultru na tvom mjestu

Router 11.11.2005. 09:03

Decki , uvjerljivi ste mnogo :D ultru ipak treba uzeti , jos kad sam vidio kolika joj je cijena u Linsku - definitvno Ultru

Smarty 11.11.2005. 11:42

OT: jel zan ko kakva je asus 6800gt?

Lihto 12.11.2005. 10:40

ultra svakako

Roller 12.11.2005. 12:22

Da biram između istih modela, uzeo bih msi uvijek prije nego gainward, a još je ovdje riječ o jačem modelu. Nema se što razmišljat. Ne da ćeš dobit kvalitetniju izvedbu kartice, bez nekog trika GS koji usput rečeno nije hvale uopće vrijedan radi tolike razlike u cijeni, nego sam i kroz dvije usporedbe, GF4 Ti i 5900 (msi vs gainward) i uvijek se msi pokazivala bolja (i 5900 i Ti 4200), čak i bolji overkloker od famoznog GS.
A tu je još i bundle koji nije mnogo, uglavnom neke blesave igre, al čovjeka čini sretnim.

MSI:beer:

Crypt0 15.11.2005. 22:27

definitivno Gainward nisu zabadave najskuplje grafulje na ponudi. Bil sam vlasnik vise gainward grafulja od gf 4200 ti pa do 5900 ultra gs. a njih netrebas klokat jer po difoltu sve igre lete na njima.

buljo 15.11.2005. 22:33

Citiraj:

Originally posted by Crypt0
definitivno Gainward nisu zabadave najskuplje grafulje na ponudi. Bil sam vlasnik vise gainward grafulja od gf 4200 ti pa do 5900 ultra gs. a njih netrebas klokat jer po difoltu sve igre lete na njima.
zakaj bi uzeo GT kad može za istu lovu dobit teško nabavljivu ULTRU ?:confused:

Lihto 15.11.2005. 22:37

Totalno mu je glupo uzet GT kad može po istoj cijeni uzet ultru

Crypt0 15.11.2005. 22:57

Citiraj:

Originally posted by Rainmaker-Lihto
Totalno mu je glupo uzet GT kad može po istoj cijeni uzet ultru
Ponukan svojim iskustvom sa gainwardom sve ostale grafulje im nisu do koljena. Zakaj je bolje GT nego ultra pa zato jer su nekaj shebali sa ultricama 6800 cak ih je Gigabyte povukel iz prodaje. pod dva jedina grafulja koja je naprala referentnu karticu od nvidie je gainward. Ak neko zna slozit grafulju onda su to oni.

buljo 15.11.2005. 23:07

Citiraj:

Ponukan svojim iskustvom sa gainwardom sve ostale grafulje im nisu do koljena. Zakaj je bolje GT nego ultra pa zato jer su nekaj shebali sa ultricama 6800 cak ih je Gigabyte povukel iz prodaje. pod dva jedina grafulja koja je naprala referentnu karticu od nvidie je gainward. Ak neko zna slozit grafulju onda su to oni.
1. kažeš da imaš iskustva s gainwardom, a sa msijem??

2. kaj su sjebali na ultrama i kakve veze ima msi sa gygabiteom?

3. gainward možda je najbolji proizvođač nvidia grafi al to ne znači da drugi neznaju složit grafu..

4. i da se gainward GTica da klokat na taktove od ultre misliš li možda da se i ultra da klokat na taktove iznad defaulta..

5. Jel znaš kakav bundle daje msi??

6. MOLIM TE odg na sva pitanja.. Hvala

domy_os 15.11.2005. 23:12

Sad ću ja još dodat da je jednom legi na Gainwardovoj 6800GT crko vent nakon samo mjesec dana korištenja!

Crypt0 15.11.2005. 23:21

Citiraj:

Originally posted by buljo
1. kažeš da imaš iskustva s gainwardom, a sa msijem??

2. kaj su sjebali na ultrama i kakve veze ima msi sa gygabiteom?

3. gainward možda je najbolji proizvođač nvidia grafi al to ne znači da drugi neznaju složit grafu..

4. i da se gainward GTica da klokat na taktove od ultre misliš li možda da se i ultra da klokat na taktove iznad defaulta..

5. Jel znaš kakav bundle daje msi??

6. MOLIM TE odg na sva pitanja.. Hvala

1 nisam imal msi grafulju 2 ultrice su tesko nabavljive ne zato kaj su dobre nego zato kaj ih povlace iz prodaje radi grijanja. A to muci i veliku vecinu svih verzija 6800. kaj se tice klokanja ne dizem frekve od svojih karica jer su malo skupe za igranje a rade ionako savrseno. A o bundlu msi-a neznam kakav je ali ako nekoga veseli par cd-a sa igrama i nekaj slicnog neka sam izvoli. Ps imal sam gainwarda 5900 ultra Gs od kada je izasel dok nije dosla 6800gt. Nikada nisam morao bilo kaj dirati na njoj jer sve igre sam igrao ako su imale ultra detalje sa svim detaljima on od antialiasing 8x, antistopic 8x vertical sinc on itd...

McG 15.11.2005. 23:31

Citiraj:

gainward možda je najbolji proizvođač nvidia grafi al to ne znači da drugi neznaju složit grafu..
Evo popis nekolicine ''malo'' boljih, a bome ovi i znaju složiti grafičku i pol.
_________
Leadtek
eVGA
BFG
Pixel View
Inno3D
_________

Istina bog neke nisu (možda nikad ni ne budu) dobavljive u Hrvatskoj, ali su po meni ''malo'' bolji od Gainwarda.
da se razmemo nemam ja ništ protiv Gainwarda (dapače uopće se ne bi bunil na grafičku), ali u ovom slučaju gdje za iste pare čovjek bira između GT-a i Ultre, e onda se tu nema kaj razmišljati.

@Crypt0

Bundle MSI-a kaj se tiče grafičikih kartica (a i matičnih ploča) nerijetko doseže i cijenu proizvoda koji kupuješ.

buljo 15.11.2005. 23:35

Citiraj:

1 nisam imal msi grafulju 2 ultrice su tesko nabavljive ne zato kaj su dobre nego zato kaj ih povlace iz prodaje radi grijanja. A to muci i veliku vecinu svih verzija 6800. kaj se tice klokanja ne dizem frekve od svojih karica jer su malo skupe za igranje a rade ionako savrseno. A o bundlu msi-a neznam kakav je ali ako nekoga veseli par cd-a sa igrama i nekaj slicnog neka sam izvoli. Ps imal sam gainwarda 5900 ultra Gs od kada je izasel dok nije dosla 6800gt. Nikada nisam morao bilo kaj dirati na njoj jer sve igre sam igrao ako su imale ultra detalje sa svim detaljima on od antialiasing 8x, antistopic 8x vertical sinc on itd...
a gle onda nemožeš tako sigurno tvrdit, ja sam imao gainward, jedan frend msi tak da znam iz osobnog iskustva.
lagano se stavi novi cooler tak da to nije problem.
inače msi je imao (a brijem i sad ima) najbogatiji bundle a lijepo je kad dobiješ besplatne igre uz hardver..

Crypt0 15.11.2005. 23:42

Citiraj:

Originally posted by McG
Evo popis nekolicine ''malo'' boljih, a bome ovi i znaju složiti grafičku i pol.
_________
Leadtek
eVGA
BFG
Pixel View
Inno3D
_________

Istina bog neke nisu (možda nikad ni ne budu) dobavljive u Hrvatskoj, ali su po meni ''malo'' bolji od Gainwarda.
da se razmemo nemam ja ništ protiv Gainwarda (dapače uopće se ne bi bunil na grafičku), ali u ovom slučaju gdje za iste pare čovjek bira između GT-a i Ultre, e onda se tu nema kaj razmišljati.

@Crypto

Bundle MSI-a kaj se tiče grafičikih kartica (a i matičnih ploča) nerijetko doseže i cijenu proizvoda koji kupuješ.

Nemam nist protiv drugih ali mi neide iz glave jedna misao a ta je zasto su sve druge kartice i do 40% jefitinje od gainwarda a kazes da super rade. Bdw evo ti jos jedan primjer. Imal sam ti karticu GF4200 ti sa 64 mege rama i odfuram ti je kod buraza na njegov komp i tam je delala izvjesno vrijeme i dodje ti rodjendan od buraza i ja ti kupim od ino3d karticu FX5200 sa 128mb ddr-a aj pogodi koja bolje vrti igre?

domy_os 15.11.2005. 23:43

Onom gore popisu bih ja dodao još XFX.

domy_os 15.11.2005. 23:46

Citiraj:

Nemam nist protiv drugih ali mi neide iz glave jedna misao a ta je zasto su sve druge kartice i do 40% jefitinje od gainwarda a kazes da super rade. Bdw evo ti jos jedan primjer. Imal sam ti karticu GF4200 ti sa 64 mege rama i odfuram ti je kod buraza na njegov komp i tam je delala izvjesno vrijeme i dodje ti rodjendan od buraza i ja ti kupim od ino3d karticu FX5200 sa 128mb ddr-a aj pogodi koja bolje vrti igre?
Jao, jao, šta ti uspoređuješ... Svako normalan bi radije uzeo Ti 4200...

Crypt0 15.11.2005. 23:49

Da se razumijemo skvadro iskreno namam nist protiv svih proizvodjaca grafulja ali mogu reci sigurno da svaki gainward koji je GS pere svaku od navedenih ostalih proizvodjaca u svakom 3d marku bez klokanja.

buljo 15.11.2005. 23:49

evo citat iz BUGa broj 126:

Govorilo se o MSI FX5800 ULTRA (kad je izašla)

"Za kraj spomenimo još odličan bundle na čak 10 CD-a, koje je postao zaštitni znak MSI-ja."

A ispod slike piše (na slici bundle):
Famozni MSI-jev bundle koji svaki put hvalimo

Dakle??

buljo 15.11.2005. 23:51

Citiraj:

Da se razumijemo skvadro iskreno namam nist protiv svih proizvodjaca grafulja ali mogu reci sigurno da svaki gainward koji je GS pere svaku od navedenih ostalih proizvodjaca u svakom 3d marku bez klokanja.
potkrijepi dokazom!

inače to je Golden Sample pa su joj taktovi malko viši po defaultu.;)

McG 15.11.2005. 23:53

Citiraj:

Onom gore popisu bih ja dodao još XFX.
Fala domy. Sam opće pozabil........ah ti kasni sati gadno djeluju na ljudsku koncentraciju.

@Crypt0

Svakom proizvođaču se zalomi koja loša grafička, ali nemre čovek sad na temelju jedne loše zaključiti da je proizvođač u qurcu i da njegovi proizvodi ne valjaju i da ga treba izbjegavati.

Kaj se tiče cijena Gianward-ovih grafičkih i onih drugih prozvođača, ne bi baš rekel da je Gainward najskuplji (i to baš 40%), ovisi o dućanu i kartici, a osim toga najskuplje nije uvijek i najbolje.

Crypt0 15.11.2005. 23:55

Citiraj:

evo citat iz BUGa broj 126:

Govorilo se o MSI FX5800 ULTRA (kad je izašla)

"Za kraj spomenimo još odličan bundle na čak 10 CD-a, koje je postao zaštitni znak MSI-ja."

A ispod slike piše (na slici bundle):
Famozni MSI-jev bundle koji svaki put hvalimo

Dakle??

Ok buljo slazem se kaj se tice bundla ali ja se vodim mislju da ne gledam kaj je sve zapakirano nego kak dela. A sa ultricom 5900 gs sam dobil gainward sluske,zvucnu 5.1 i jos nekaj ne sjecam se. Bdw bila je skoro cetri soma kunica.

domy_os 15.11.2005. 23:56

Citiraj:

inače to je Golden Sample pa su joj taktovi malko viši po defaultu.
Ovo je jedini razlog zašto je "brža" od ostalih kartica. Nabij ti iste taktove na svim karticama pa onda uspoređuj.

buljo 15.11.2005. 23:58

Citiraj:

Ok buljo slazem se kaj se tice bundla ali ja se vodim mislju da ne gledam kaj je sve zapakirano nego kak dela. A sa ultricom 5900 gs sam dobil gainward sluske,zvucnu 5.1 i jos nekaj ne sjecam se. Bdw bila je skoro cetri soma kunica.
znam i to a jesi možda pogledao koliko je tad koštao msi il od nekog drugog proizvođa ta grafa?
pretpostavljam da nisi, a ja se sječam taj gainwardov model je bio skuplji od ostalih proizvođača za najmanje 300kn, dakle ti si to ajmo reć platio a ne dobio..:D

znam ziher jer sam tad pratio ama baš svaku grafu!!:smoke:

Edit: to je počelo sa Ultra/1000 GS modelom uz koju se dobilo zvučna, slušalice, hrpa kablova, i firewire kontroler a skuplja je bila oko 500kn.

Crypt0 16.11.2005. 00:02

I jos da dodam da sam popushil sa gigabytom GF6800gt kak sam cital bug i oni je nahvalili a ja se zaletil u ubol je. Ova mi se kartica grijala prek 75 stupnjava dok nisam prasnul zalmana. Kontaktiral sam ti proizvodjaca a znas kaj su mi rekli da je sve normalno do 100 stupnjava. Mozes si misliti a iznad mi je pasivac od chipseta.Ovo mi je prvi i zadnji puta da sam uzeo Gigabyte.

McG 16.11.2005. 00:02

Citiraj:

svaki gainward koji je GS pere svaku od navedenih ostalih proizvodjaca u svakom 3d marku bez klokanja.
Vidim ja da tebi ne da vrag mira.:D
Evo samo da raščistimo neke stavke; Gainward GS GLH (znači probrani čipovi) serija nije najjača serija grafičkih kartica, niti je to ikad bila. Primjer: Leadtekova Extreme 6600GT (550/1120 MHz) ''pojede'' Gainwardovu 6600GT GS GLH (540/1200 MHz) na default-u, a kamoli ak ju sclockaš.

domy_os 16.11.2005. 00:06

Naravno da je sve do 100°C normalno, al se treba brinut kad pređe 110-120.

Crypt0 16.11.2005. 00:10

Citiraj:

Originally posted by McG
Vidim ja da tebi ne da vrag mira.:D
Evo samo da raščistimo neke stavke; Gainward GS GLH (znači probrani čipovi) serija nije najjača serija grafičkih kartica, niti je to ikad bila. Primjer: Leadtekova Extreme 6600GT (550/1120 MHz) ''pojede'' Gainwardovu 6600GT GS GLH (540/1200 MHz) na default-u, a kamoli ak ju sclockaš.

Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas. Evo bas mi je u kompu 6800gt i gpu je 350mhz a mem 1000mhz sve mi igre lete. Osim kaj imam zamjeku na grijanje chipa a i memorije. A to sam rijesio sa Zalmanom Fatal1ty. Kaj nije sramota za da das skoro tri soma kuna i da moras mjenjati cooler?

buljo 16.11.2005. 00:13

Citiraj:

Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas. Evo bas mi je u kompu 6800gt i gpu je 350mhz a mem 1000mhz sve mi igre lete. Osim kaj imam zamjeku na grijanje chipa a i memorije. A to sam rijesio sa Zalmanom Fatal1ty. Kaj nije sramota za da das skoro tri soma kuna i da moras mjenjati cooler?
tu se govori o GS i GLH modelu a ne o običnom..tak da ti to ne stoji.

inače to s coolerom ti je za više manje svaku grafu, večina ih promjeni cooler.

McG 16.11.2005. 00:17

Citiraj:

Poanta ove price je da gainwarda netrebas klokati da dela kak spada a koliko vidim ove sve druge trebas.
Ne trebaš ni druge clockati da delaju kak spada. Sve grafičke delaju kak spada, a ljudi ih clockaju zato jer žele bolje preformanse ili im se ne da opet davati par stotina, tj. tisuća kuna za novu grafičku. Kaj se tiče zamjene coolera nakon kaj daš 3.000 kn za grafičku, e tu se nema kaj diskutirati.............sramota kakve nema, ali ti kao kupac tu nemreš ništ (osim da im zapuniš mailbox primjedbama i zamolbama).

Crypt0 16.11.2005. 00:19

Citiraj:

tu se govori o GS i GLH modelu a ne o običnom..tak da ti to ne stoji.

inače to s coolerom ti je za više manje svaku grafu, večina ih promjeni cooler.

Iskreno sa grijanjem grafulje do sada nisam imal problema tak da me ovo sada malo zbediralo. Doduse zalman je rijesio temperaturu sad mi je gpu 41 stupanj a mem na 60 sa time da se memorija dize jos cca koji stupanj a gpu dodje do 49 u igrama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25.