![]() |
Koji mobilni OS koriste članovi PCE foruma
Jednostavna anketa, da se vidi kako "dišu" članovi. :lol2:
Privatno koristim WP8.x platformu (Lumia 1020), uz Symbian S40 "dummy" phone kao vekericu (Nokia 6300). Poslovni mi je stari Android (HTC Desire), ali služi samo za telefoniranje. :) |
Android 4.4.2 majka.
|
Symbian 60 bombproof...
|
PCE forum, jedino mjesto na planeti gdje Windows Phone ima dvostruko vise korisnika nego iOS. :p
|
Windows Phone.
Meni osobno najbolje lezi i ima najmanje mana. @nex - PCE i Italija :D Iako, kad gledam ljude oko sebe puno cesce vidim WP nego iPhoneove. Naravno, 90% je i dalje Android, i to onaj smeca od jeftinih kineza i Galaxyja. |
iOS primarni mobitel, Android kao backup. Obe platforme mi odgovaraju sa svojim prednostima/manama.
WP mi na zalost nije ni malo legao :( |
Mene zanima tko se našao, i sa kojim uređajem u kategoriji "ostali". :)
|
Citiraj:
http://2.718281828459045235360287471...andera-trgpro/ + obzirom da imam dva, u njemu drzim neke podatke i uvijek je jedan u autu, za svaki slucaj. Genijalni su jer trose AAA baterije, izmedju ostalih featurea. |
Trenutačno sam na Androidu, al plan je prelazak na WP u bližoj budućnosti
|
N5, 4.4.4 za sad :) Iako mi je iOS najbolji OS.
|
Android fan, Galaxy S4 - 4.4.2.
|
Android sa windows launcherom kod mene, to spada onda pod cudan mix :D.
|
iOS 8
|
Android 2.3.6,uskoro prelazim na 4.4.2/4.4.4 :D
Potreban mi je android zbog svakodnevnih obveza,ali inace bi vjerojatno koristio WP |
Koristim Android (Lenovo A800), ali najdraži su mi Symbian S60 i Windows Mobile. Od ovih novijih Windows Phone.
|
Citiraj:
tileani partnerki kontakti i TO JE TO. :D Ali čim odem par dana iz firme na godišnji - netko napravi reset na tvorničke. :lol2: |
I8190 + Cyanogen 10.2 (Android 4.3.1)
|
Samsung Ativ S - WP 8.1.1 PfD
Nokia 5630 XM - Symbian S60V3 |
Očekivao sam da Tizen, FF i Jolla neće imati ni jedan glas (bar ne u bližoj budućnosti),
ali me čudi da nitko nema BackBerry (bivši RIM). |
S obzirom na to da je ovo tehnicki orijentiram forum s ljudima koji manje vise znaju kaj valja - mislim da je to sasvim ocekivan rezultat :D
|
yebena anketa, ukupno 112% glasova :D
Čak bih se usudio reći, u skladu je sa Rvackim standardima :) |
Zato sto mozes glasovati za vise OS sustava. Ja sam recimo dao glas iOS-u i Androidu, jer oba i koristim :)
|
Nakon 100 glasova, tablica izgleda ovako:
Android ______________________ 63% Windows Phone _______________ 27% iOS _________________________ 15% Symbian ______________________ 5% Ostali _________________________ 2% BlackBerry, Firefox, Sailfish, Tizen __ 0% http://i.imgur.com/noiWCQ9s.jpg http://i.imgur.com/qP599Ii.jpg Najveće razočaranje - BlackBerry - od bivšeg RIM-a se očekivalo više od 0%. Najveće iznenađenje - Symbian - čak 5% za OS koji se više ne razvija. Stanje u vrhu je očekivano, makar je iOS zastupljen manje od Windows Phonea. Dakle bar u nečemu kopiramo Talijane. :fiju: (ova statistika nije mjerodavna da bi pokazala stvarno stanje u HR, nego je samo informativne naravi) |
Ja sam već 5 godina vjeran Androidu, nekako mi je najviše sjeo :)
|
Ako mama i tata imaju para na bacanje, nek im kupuju, ionako klinci razbiju
display nakon 2-3 mjeseca. Ja si mogu priuštiti, ali mi ne treba, premda i sadašnji mob nije bio jeftin. (4599Kn, Lumia 1020) |
Android FTW. S time da cu probati i wp, ali kad krene android modeli koji mogu parirati nokiji u kameri bez razmisljanja android.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
;). |
Kolege WPaši, keep calm i gledajte kako se ostatak flejma :D
Nego, ontopic - sve tri platforme su u 2014. postale dovoljno dobre za 90% ljudi oko nas... Problem je u specifičnim potrebama i navici pojedinog korisnika pa zbog toga stekne dojam da je neka druga platforma lošija. Realno, za Facebook, Twitter, Youtube, pisanje poruka i slikanje svaka platforma ima kvalitetne aplikacije/mogućnosti. |
Imam android, al curin ip4s mi je bas super mob sve dok ne vidim itunes ikonicu na desktopu. Onda mi muka dodje :-)
Osim kaj ios ima itunese viska osobno mi nist na njemu ne fali. |
Nije istina,ja imam Samsung klimu uzasna je. Cuje se na 100m i ne ladi dobro.
Koristim android. Ali da ios ima file management kao android ne bi rasmisljao puno. |
Tema lockana, postovi pobrisani, kartoni podijeljeni.
A uskoro možda se pobrišu i sve teme vezane za mobitele, ako se ovakve stvari nastave + godišnji odmori sudionicima OS vs OS troll/spam-raspravama. LP |
Tema unlockana.
Samo mali heads up. Tema je što koristite, a ne što mrzite kod drugih korisnika. ;) I nastavite u tom pravcu "koristim to i to zato jer mi to i to tako treba" bez nemilih rasprava "moj os je bolji od tvoga jer je moj". Svaki sljedeći troll flejm ala ovaj od neki dan neće sa sobom povući kartone, već godišnje odmore u trajanju od 15 dana minimalno. Ugodnu danju raspravu vam želim. I da dam svoj doprinos temi: Koristim Android. Zašto? Zbog raširenosti i dostupnosti uređaja od uber smeća za ić u šumu sa njime do uređaja vrijednosti polovnog Punta iz 2004. Koristio sam i iOS. Nemam zamjerke prema istom osim što je limitiran na MENI OSOBNO preskupe uređaje za svakodnevnu upotrebu obziroma na moju prirodu posla. Plus iTunes. WP sam probao ovih dana. Sve ok, ali ne mogu sa njime zamjeniti jandru. Ne još. |
Po meni bi bilo najbolje otvoriti jedan svađaonica topic, di će svatko srat o svom OS-u i zašto je on najbolji :D
Anyway, ja sam na androidu jer mi najviše paše. Volim slobodu, mjenjanje launcehra, rootanje, flashanje romova, živciranje kad dobijem force close i sve što već uz android ide :D |
tako nešto sam i ja htio predložiti, tema koja će se zvati Android vs iOS ili rat mobilnih OS-eva, pa neka se ljudi razglabaju :D
ontopic. koristio oba, android i iOS i ipak prevagnulo na iOS, ne sviđa mi se politika da moram imati mobitel jači od stolnog računala da mi otvori imenik i nazove nekog u razumnom roku :D iOS mi ima ljepše aplikacije, pa čak i one od googla su mi bolje na iOSu, ironično ali je tako (meni), dapače mogao bih imati oba sustava ali nemam potrebu za time, svaki ima svoje prednosti i mane. No recimo jedna od prednosti androida je što je otvoren i možeš ga custimizirati, pa kad sam imao nexusa skužio sam da mi se neda ništa prčkati i slagati i da želim mobitel out of the box, a to mi iOS uz ajfon najbolje pruža, meni osobno. |
@tiki66
Za takve teme se prijavite na neke druge forume, slobodno :D |
Kao hardcore BB korisnik do prije par mjeseci (maknuo se Torcha 9810 a prije imao Bold 9000 i Curve 8900 na koje sam presao sa Nokie 6120) presao sam na Android iii...
a) tipkovnica + savrseni push kod BB-a ne moze zamijeniti nitko i nista ali b) cinjenicu da mozes integrirati sijaset stvari u Android je jednostavno postao standardni nacin rada danas. Ovdje mi radi Skype i mogu se paralelno javiti na telefonski poziv, i sve to ide relativno solidno. Bih li se vracao na BB? Pa, i ne bih, u konacnici. Da na Androidu push ne radi kako spada, ne radi (ili barem ne radi onako kako ocekujem da radi obzirom na BB iskustvo), ali za sve ostalo nema govora. Jos kad bi netko mudar izdao Android s finom BB-like tipkovnicom, kamo srece! |
To sam se i ja dugo nadao, ali ništa od toga. Motorola je zadnji normalni telefon sa tipkalom izdala davno, i nikada nije došao u eu.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
To je mobitel star 4 ili 5 godina. Nakon njega su izašle još jedna ili dvije motorole sa tipkalom od kojih niti jedna nije došla u eu. Ali i od toga već ima barem 2-3 godine.
http://www.gsmarena.com/motorola_droid_4_xt894-4418.php |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:57. |