![]() |
Nvidia GeForce GTX980 4GB test
Testirali smo Nvidia GeForce GTX980 4GB karticu.
|
Stranica 6/7: U prvom grafu mislim da bi trebala biti ''zazelenjena'' GTX 980, u drugom grafu mislim da na prvom mjestu 980 umjesto 780, te na prvoj stranici gdje se spominje Maxwell - na 980 GTX riječ je o GM204.
|
Očekivano i već viđeno.
Mainstream part nove generacije je sličnih performansi kao high end prošle uz nižu potrošnju. Zahvaljujući nedostatku konkurencije, nVidia može mainstream prodavati po cijeni high enda kao što je to napravila sa 680 GTX. |
Zadovoljan. Svime, osim "našom" cijenom...klasika. :zdero2:
|
Zaključak: Zadnja, VXGI, je noova tehnika osvjetljavanja scene...
|
Još uvijek nisu otključali DSR na starijim karticama. Probao sam s 344.07 launch driverima i fičr ne radi.
Mamicu im hohštaplersku :) |
Super je da su toliko smanjili potrosnju, mada sam se nadal da ce biti veca razlika u perfomansama naspram 780-Ti.
Nu sada pricekati test 970 i 960 i vidjeti koliko ce manju potrosnju i bolje perfomanse imati naspram 760 i 770 . A i vidjeti koje ce cjene biti kroz par mjeseci i koji ce biti odgovor i AMD tabora. |
Kakav boost clock :)
Jao kad dođu non-reference hlađenja, pa malo dizanja voltaže itd :) Ode ovo na 2Ghz :D |
Mislim da bi trebalo korigirati zaključak jer je GTX 980 brža od referentne GTX 780 Ti verzije (u malom broju naslova u kojima su uspoređene).
Ili napisati da nije brža od nekih tvornički overklokiranih GTX 780 Ti. Na guru3d, GTX 980 u doslovno svim usporedbama brža je od referentne GTX 780 Ti, što potvrđuje i pcekspert rezultate kada su uspoređene GTX 980 i referentna GTX 780 Ti. Doduše, na guru3d razlike su veće (u prosjeku 10% u korist GTX 980). Thief 2014 Tomb Raider BioShock Infinite Battlefield 4 Metro Last Light Crysis 3 Watch Dogs Hitman Absolution |
Skok performansi u odnosu GTx780ti minimalan,potrošnja smanjena,overclock potencijal dobar...samo me zanima da li će cijena biti prihvatljiva ? O tome ovisi isplativost ove kartice...
|
Od 4,5k kn na gore.
|
Citiraj:
|
Uskoro trebam kupit grafu pa me baš zanima šta će bacit AMD, dali uzet GTX 970, R9 290 ili nešto R9 3XX
|
Ako ti je bitan price/performance vjerujem da će ati i s novim karticama dat više, ak ti je bitno sve ostalo, tu je nvidia :)
|
Kad je giveaway? :D
|
Citiraj:
|
Koliko znam ATI nema ništa novo na vidiku? I da ima, sudeći prema R9 285 neće se dobro provesti. Čipovi skoro iste veličine, potrošnje i TDP-a, a prednost GTX 980 u performansama je ogromna. Srećom po njih još uvijek su konkurentni u isplativijem srednjem segmentu.
|
Citiraj:
|
Kada to dolazi? Isto 28nm? NDA? :)
|
Citiraj:
|
Ima 780 Ti modela koji su i skoro 20% brzi od referentnih. Prema Canucksima je 5% brza 980 u 1440p tak da je to sve isto, osim extra gige koja ce negdje radit gladi fps.
|
Ja imam maxwell u 750,jel sad to sve isto ili nvidia valja gluposti? Da li ove sve značajke koje imaju gtx 980 i 970 ima i gtx750?
|
Ako misliš na MFAA, DSR i VXGI - podržavaju ih samo kartice serije 9 tj. trebali bi proraditi sa novim driverima.
|
Citiraj:
poboljšanje učinkovitosti je svakako impresivno, no nekako sumnjam da korisnik koji zdrobi 400+$ samo da bi se igrao previše mari za 15$ veći godišnji račun za struju (osim ako nije jako "zeleno" nastrojen). nadalje, što je sa OPENGL, CUDA, bit mining i sličnim perfama? u luxmark i computemark benčevima R9 i dalje dominira? |
Citiraj:
mega boostovima (jer je očigledno da je podatna za to) točno će sjesti na svoje mjesto. A početkom 2015 vjerojatno dolaze odgovori na Atijeve valjda predstavljene pirates islands u vidu nvidijinih "Ti" serija i dualheadova? |
980 ima "samo" 2048 CUDA jezgri i samo je 256 bitna. Meni to izgleda ko grafa iz high end segmenta a imamo jos i enthusiast razred koji tek treba doc.
|
Citiraj:
TPU :D |
|
Čitah malo, kaže lik da kartica ima ogroman OC potencijal, tj. svi čipovi na Maxwell-u
|
Ja samo čekam GTX960 :) nadam se da će biti u rangu sa GTX770 i sa TDP-om od 100-120W !
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Serija 9 - Maxwell 2.0 |
Citiraj:
Da ne pametujem dalje, ukoliko te zanimaju detalji možeš ovdje naći odgovore. |
Ovo me malo podsjeća na vremena kada je nvidia 8800gtx/ultra model zamjenila sa 9800gtx.
Žalosno da se jedna takva kartica u referentnom izdanju mora predstavljati na tn monitoru, pa makar stavili rezoluciju neku super ultra hd slaba utjeha. Očajan vidljivi kut i bijeda od kontrasta poništavaju sve vizualne prednosti koje donose nove grafičke kartice. Današnje gamming iskustvo je jako ograničeno ekranskim prikazom, tj lcd tehnologijom. Ipak oled tehnologija je na vidiku,valja biti strpljiv još malo |
Citiraj:
|
Ja znam da su među lcd monitorima oni sa tn matricom najbolji za gamming, to me i žalosti. Nije baš točno ako se gleda ravno u monitor da je vidljivi kut isti kao na ips monitorima. Pogotovo na većim dijagonalama ekrana rubovi ekrana postaju kritični, tj boje blijede,kao ionako slab kontrast. Valja reći da ips montorima također boljka slab kontrast i tu pomoći nema.
|
Darkijas, prestani biti ogorcen sto nove kartice nemaju 2 analogna izlaza i konacno nabavi kvalitetan LCD. :p
|
Igram na IPS-u i nemam nikakvih problema sa prikazom. Ako je igra dobra, ne vidim ni da je grafika kockasta. :D
|
Citiraj:
I ja sam među zadnjima uspija nabavit novi 19" CRT (Samsung) i bija je dobar 3-4 godine, ali prelazak na 23" Dellov (LG - IPS) mi je bila najbolja zamjena hardwera ikad. U prilog LCD-u su svakako išle veća dijagonala, smeće od Samsungove katodne cijevi (mutna slika zadnjih god. dana), odlične boje na IPS-u i hrpa mista na stolu :p Nemam nikakav ghosting (igram na 60Hz), suttering, tearing, flickering bla bla bla... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19. |