![]() |
Vivax made in Croatia (TV)
Pozdrav,
kako je M-san grupa krenula sa sastavljanjem Vivax brenda u nas, konkretno televizora, ima li kakvih iskustava, mišljenja? Kod nas se proivode/sastavljaju trenutno ovi modeli: 22LE70 22LE71 24LE50 28LE50 32LE70 32LE71 39LE70 Od večih trgovačkih lanaca, njihova ponuda se distribuira u Pevecu, Metrou, Intersparu te i webshopu e-kupi. Nedavno je Pevec imao na akciji 32LE70 model, a kako Konzum može veliku količiu prožvakat, i oni su ga uvrstili u ponudu. (vjerovatno pod sloganom kupujmo hrvatsko ;) Promovira se po cijeni od 1499 kn, a ista je bila i u Pevecu na akciji. Planiram kupnju ovog modela, pa me zanima mišljenje i što se samog televizora tiče: http://hr.vivax.com/VIVAX-IMAGO-LED-...G4-HD-332.aspx |
I kod mene je u trgovini 32le70 1500 kn, (neću se reklamirat :) ) a vjerujem i dalje, nema to Todorić neku uber cijenu. Čuj da je sastavljen u Švabiji opet je to Vivax... baš sam pustio jedan 720p na njega i dosta to loše izgleda, zrnato sa puno artefakata, a o točnosti boja da ne govorim... rađe investiraj 100 eura više pa možeš već solidan 32" naći.
|
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=32LE70
Baš si zapeo za taj Konzum il hoces kupit i nekaj špeceraja pa da ubijes dvije muhe... |
Čemu otvaranje nove teme kad postoji već jedna za preporuku televizora...
|
Inace sastavljaju se u Kini ( Hong Kong ) jer Msan tamo ima tvornice.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
to će bit negdje ubojica od kvalitete... vivax telka, msindrustrial 5.1 surround od 10w sveukupne snage i peri deri :D
|
Paneli su navodno od LG-a. Eh sad.... :D
|
samo me zanima zašto do sada nisu oformili isto tako ekipu koja će se zvati "servis" :D
|
bilo tko ko je jednom kupio bilo koji Vivaks proizvod zna kakv je to štor i da ga više nebi ni za poklon...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Imao sam i ja vivaks koji citao sve i svasta... Jedno mjesec dana. Nikad vise tako nesto...
|
i ja sam imao dva, radili svaki po mjesec dana. mislida im je RMA80% :D
|
c/p
LED panele za Vivaxove televizore proizvodi LG, no Vivax planira što je više moguće ostalih komponenti u budućnosti uzimati od hrvatskih dobavljača. LOLčina i pol. 'Hrvatski dobavljači'. Jesu to neki likovi iz bajki? |
osvjetljenje sa jibeja kupljeno i prodano vamo, trafo iz končara, mbo isto jibej... sve hrvacko :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Tko voli, nek izvoli... I svi zadovoljni. :-)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ljudi kupe telefone od par tisuća kn koji crknu pa se još navlače sa servisima mjesecima da istjeraju pravdu. Radije kupim ovu jeftinjaru od tehnike, ako treba i par komada, imaju garanciju ko i najskuplji brendirani modeli. |
ali i dalje sliku ko jeftini modeli, a kupujem telku zbog... jelte... kvalitete slike.
|
uzet vivax pored provjerenog branda, za 100-200kn je krajnje smijesno.
pa nije to otirac za noge da ti je svejedno u sto gledas i kako funkcionira sve skupa kao paket. i jos dodatna zehebancija sa nosanjem na servis, cekanjem, vracanjem opet.. |
Citiraj:
Ako si zahtjevan korisnik i još imaš para, logično je šta ćeš kupiti. Citiraj:
|
Citiraj:
zar nikom nije sumnjivo što daljinci kod takvih čajniza izgledaju baš ko čajnizi (jaje - jajetu) i što meni na uređajima izgleda ko copy-paste??? :lol2: |
para nema nitko, ali se telka ne kupuje zato da je imaš nego kao dugoročnija investicija u nešto šta buljiš x sati dnevno.
|
Citiraj:
|
dobra para imaju njih par :D
|
Citiraj:
Netko već ima jedan dobar TV za dnevni boravak pa ovaj kupuje kao drugi, treći. Svatko zna svoje, ne mora svaki TV biti skupocjen, pa taman i da imaš novce. |
ma oke tak jasno da ima raznih profila korisnika, ali da mi netko dođe i veli gle imam 2k kn i hoću 32" telku, kaj da kupim... reći ću mu da uzme koji mu se sviđa, ali sigurno ga neću na vivax uputiti.
|
Citiraj:
u stvari TVu više paše da radi u komadu 12 sati nego da se svakih 1 sat pali i gasi nakon pol sata gledanja. ali kvaliteta slike je sasvim druga kategorija, tako da kao i kod auta - nekom je vožnja u Golfu Duji ista ko i u novom Mondeu - čovjek ne osjeti razliku. |
Citiraj:
Uh, to su samo snovi...koliko bih ja i još dosta ljudi koje znam bili sretniji da je to istina. |
I koliko su realno kvalitetnij entry level modeli od Philipsa, Samsunga i sl. koji su 200tinjak kuna skuplji?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajde nemojmo u temu o televizorima uvoditi automobile jer je analogija malo teža, a moderatori bi nas mogli gađati snajperom :) Citiraj:
Znači pravac neki trgovački centar i uživo pogledaj koliko tebi i tvom novčaniku vrijedi određen skok u kvaliteti. To je najviše fer, jer sve ostalo je subjektivno. |
Citiraj:
Ja bi eventualno dao više para za neki brend ako mi nudi recimo 5 god. garancije naspram 2 god. kod nekog jeftinijeg. |
Jel ima netko konkretnih iskustva sa ovom "novom linijom"
tih Vivaxa? Ova rasprava "da li (ne)kupovati" Vivax nema smisla, jer da su ne znam koliko dobri ili loši kod nas postoji "tržišni segment" orijentiran na sve, od "prdeža u limenci" do Vivaxa, Quadra, LG, Samsung, Philips. Pitanje je. Jel netko ima Vivax TV pod rukama? |
Citiraj:
P.S. Grundig je super zasad i nije bio skup, Smart TV koji u nekim dućanima ima i 4 god. jamstva. |
Koji model Grundiga?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:11. |