PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   mPBZ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254009)

benny_blanco 26.11.2013. 21:58

mPBZ

Pozdrav,

Koristio sam ovu uslugu par mjeseci na svom android mobitelu, nakon nekog perioda htjeo sam promjeniti rom, naravno napravio sam backup mPBZ-a preko titanium backup.a, poslje stavljanja drugog roma, i restorea mPBZa on ta mi aplikacija ne radi, kaze da je pogresan pin, sto naravno nije tocno, ima li drugog rjesenja osim da odem u najblizu poslovnicu?

hvala

Razer 26.11.2013. 22:01

Ako imaš čitač kartica, tj aktiviranu PBZ365@NET uslugu, reaktivaciju mPBZ-a možeš izvršiti iz korisničkih stranica. U suprotnom, ne gine ti posjeta najbliže poslovnice.

Juice 26.11.2013. 22:03

Promijenio si i verziju Androida s romom, jel tako?
Pošto ne radi, rekao bi da jesi, tako da ti preostaje samo otići u poslovnicu po novi kod(ili ako imaš i net banking tamo uzmeš kod).

benny_blanco 26.11.2013. 22:11

ma nemam pristup putem korisnickih stranica, nista otici cu onda u banku, hvala na odgovoru.
ps. kako je moguce da ne radi backup preko TB?
takodjer sam promjenio na novom romu id telefona na onaj koji je bio na prvotnom romu. ne kužim u cemu jr kvaka i sta onemogucava uspješan backup.

Juice 26.11.2013. 22:18

Sve dok je ista verzija Androida nema problema, backup normalno radi. No čim je npr. 4.1 na 4.2 odmah ne radi. Nisam nikad išao u detalje zašto ne radi kada se promijeni verzija Androida jer mi je lakše bilo otić na PBZ-net i uzet novi kod :D
Al vjerojatno jer svaka verzija malo drugačija indeksira aplikacije, pogotovo kad je riječ o ovakvim osjetljivim aplikacijama.

ALiEN17 26.11.2013. 22:29

redistribucija ili 14-znamenkasti kod ti treba

Forace 27.11.2013. 00:35

Citiraj:

Autor Juice (Post 2501713)
Sve dok je ista verzija Androida nema problema, backup normalno radi. No čim je npr. 4.1 na 4.2 odmah ne radi. Nisam nikad išao u detalje zašto ne radi kada se promijeni verzija Androida jer mi je lakše bilo otić na PBZ-net i uzet novi kod :D
Al vjerojatno jer svaka verzija malo drugačija indeksira aplikacije, pogotovo kad je riječ o ovakvim osjetljivim aplikacijama.

Sumljam da je do indeksiranja prije je do toga da se spriječi petljanje po aplikaciji ili okolini unutar koje radi, što znači da aplikacija vjerojatno provjeri okolinu unutar koje radi, ako ju promijeniš moraš i aplikaciju ponovno inicijalizirat.

tor 27.11.2013. 07:30

pa naravno, ista stvar je i s mzaba, u suprotnom bi to bila prilično velika sigurnosna rupa ;)

benny_blanco 29.11.2013. 22:15

http://trdunyam.khoai.vn/android/ima...6492699383.png

zast ova aplikacija trazi pristup imeniku? ima li tko ideju?

Razer 29.11.2013. 22:18

Pa eto taman ti je na kraju screenshota izlistan odgovor :) Traži IMEI.

EDIT: za pristup imeniku ne bih znao odgovor. Mislio sam da je po defaultu samo za IMEI što mi je razumljivo.

benny_blanco 29.11.2013. 22:22

trazi IMEI, to mi je jasno, ali zasto trazi pristup imeniku? Naravno ovo sam ja disable-o nije po defaultu jel

flajpan 29.11.2013. 23:08

Pristup imeniku traži zbog slanja pdf potvrde o plaćanju na mail, umjesto da svaki put upisujes rucno, ovako samo odabereš kontakt.

benny_blanco 30.11.2013. 09:26

Citiraj:

Autor flajpan (Post 2503569)
Pristup imeniku traži zbog slanja pdf potvrde o plaćanju na mail, umjesto da svaki put upisujes rucno, ovako samo odabereš kontakt.

odakle si izvukao tu informaciju?

flajpan 30.11.2013. 09:29

Iz iskustva koristenja aplikacije na iOSu ;-)

Fleks 14.04.2014. 11:31

Pardon sto dizem temu iz pepela...

kako se preko 365pbza radi re aktivacija aplikacije mbpz za android? Nisam uspio nikako i na kraju otisao do banke. Jel ta "redsitribucija" radi uopce?

Juice 14.04.2014. 11:39

Radi, kako ne bi radila.

Sad na novom pbzu stisnes onaj gumb kao za postavke, i onda na link usluge(moje usluge, tak nesto, uglavnom di je popis sto imas aktivirano) i odaberes redistribucija pod mPBZ u tablici.

flajpan 14.04.2014. 11:39

Radi, samo se ulogiraš na webu sa tokenom (fizički ili PBZmtoken) i pod Više>PBZ365 usluge>Redistribucija i promjena podataka - napraviš redistribuciju.

Aktivacijske kodove upišeš kod prvog pokretanje novoinstalirane aplikacije.

rodney 14.04.2014. 15:13

Ako ima zainteresiranih, dotična aplikacija od nedavno postoji i za windows phone....

Fleks 14.04.2014. 17:38

Citiraj:

Autor Juice (Post 2578943)
Radi, kako ne bi radila.

Sad na novom pbzu stisnes onaj gumb kao za postavke, i onda na link usluge(moje usluge, tak nesto, uglavnom di je popis sto imas aktivirano) i odaberes redistribucija pod mPBZ u tablici.

Citiraj:

Autor flajpan (Post 2578945)
Radi, samo se ulogiraš na webu sa tokenom (fizički ili PBZmtoken) i pod Više>PBZ365 usluge>Redistribucija i promjena podataka - napraviš redistribuciju.

Aktivacijske kodove upišeš kod prvog pokretanje novoinstalirane aplikacije.

Meni to jucer navecer nije radilo i morao sam ujutro do banke.

oznacim kvacicom na redistribucija i stisnem dalje i kaze za postojeci broj je vec aktivirana usluga (tako nesto).

Na telefonu su mi rekli da misle da ne radi. Ajde neka netko hrabar sada proba :D

flajpan 14.04.2014. 17:49

Ja sam neki dan radio redistribuciju i tokena i mpbz-a jer sam instalirao aplikacije na WP8.

Fleks 15.04.2014. 00:12

noup. ne radi. Sutra ujutro opet do banke :D

Stavim kvacicu na redistribuciju i ništa.

Juice 15.04.2014. 08:34

To je do tebe, negdje grijesis. Radi sasvim normalno

TheEmpress 15.04.2014. 08:46

Moguće da mu ne radi, kaj ga napadate odmah. To kaj radi vama, ne znači da radi svima. Tak je jednom meni pisalo da je usluga već aktivirana, a nije bila i nisam nikak mogla redistribuciju preko neta napravit. Otišla u banku i sredili oni.

Fleks 15.04.2014. 23:21

Citiraj:

Autor Juice (Post 2579451)
To je do tebe, negdje grijesis. Radi sasvim normalno

Hebogaja. Nisam mutav, ne radi. Nevermind...

Bio u banci.

Citiram službenika: Ne radi vecini korisnika. Rjesavaju problem.

1v@n 16.04.2014. 00:12

Danas sebi i curi napravio redistribuciju, sve prošlo bez problema.

Ono na što moraš paziti je da nemaš instaliranu aplikaciju prije nego dobiješ kodove na internet bankarstvu. Ako ti je aplikacija na mobitelu, javlja ti da je došlo do greške.

Makneš aplikaciju, pričekaš SMS, instaliraš aplikaciju i upišeš brojeve.

borny 16.04.2014. 04:50

Ovo novo internet bankarstvo je ogavno. Nadam se da će ostaviti mogućnost starog sučelja trajno :)

Bluzer 16.04.2014. 11:48

Ne samo da je ogavno, nego nije ni ergonomski niti pregledno.

A sporost da i ne spominjem...

TheEmpress 16.04.2014. 17:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2579911)
Danas sebi i curi napravio redistribuciju, sve prošlo bez problema.

Ono na što moraš paziti je da nemaš instaliranu aplikaciju prije nego dobiješ kodove na internet bankarstvu. Ako ti je aplikacija na mobitelu, javlja ti da je došlo do greške.

Makneš aplikaciju, pričekaš SMS, instaliraš aplikaciju i upišeš brojeve.

Ne mora bit, meni svejedno nije radilo. Mislim da čak nisam išla u banku, nego sam službu za korisnike zvala i preko telefona mi žena sve obavila. :)

G.ost 31.03.2015. 17:19

evo dizanja iz pepela teme, ali kog zanima nema više preko korisničkih stranica redistribucije mtokena i mpbz , samo u banci sad to rade...osjetio na vlastitioj koži jer normalno da sam najprije instalirao novi rom, pa skužio da više te opcije nema na korisničkim stranicama..al ok samo sam sat i pol čekao u banci...

Sam Fischer 31.03.2015. 17:22

Da. Poslije svakog restore-a moba nazad u banku. Izvrsno :D

Btw, jel vama divlja apliakcija s jezicima? Malo je na HR malo na ENG, a nigdje opcije da se može utjecat na to. Kakva debilana, a inače je stvarno super app :)

thesaint255 31.03.2015. 17:35

Ja imam dosta puta problema kada mi neda da utipkam pin, na vise mobitela do sada imao taj problem, a ovo sto je iznad napisano da vise si nemozemo sami dizati ona 2 koda za redistribuciju je stvarno jako jako pohvalno, tako i onako se uvijek svadam sa ovim ninjama u pbz-u jer kao da ne slusaju sta se od njih trazi, sada cu ih morati jos vise gledati.

dadoremix 31.03.2015. 18:09

kaj u banci nemaju šta radit?
Pa prebacili only in da bank.. iil su počeli natrag to naplačivat paaaa

Perestrojka 31.03.2015. 19:28

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2758018)
Da. Poslije svakog restore-a moba nazad u banku.

Potvrdno, nakon 2. posjeta banci sam odustao od prtljanja po rom-u i glupostima, nek radi kak je, samo da ne moram ici j*bavat se u banku po kodove i sl. :D

Juice 12.02.2016. 19:43

Citiraj:

Autor G.ost (Post 2758014)
evo dizanja iz pepela teme, ali kog zanima nema više preko korisničkih stranica redistribucije mtokena i mpbz , samo u banci sad to rade...osjetio na vlastitioj koži jer normalno da sam najprije instalirao novi rom, pa skužio da više te opcije nema na korisničkim stranicama..al ok samo sam sat i pol čekao u banci...

Ovo je netočno.
I dalje je redistribucija prisutna u postavkama. Uredno sam ju napravio preko internet bankarstva.

1v@n 12.02.2016. 20:01

Nije više oboje na istom mjestu, ali provjereno radi. Prije nekoliko dana sam opet napravio redistribuciju za oboje.

warlock25 14.02.2016. 19:24

Kako napraviti redistribuciju za mpbz mobilno bankarstvo preko moba a ne preko m tokena?
Mislim da to bez banke nema sanse i to su mi rekli u pbzu vise puta.

dadoremix 14.02.2016. 20:04

preko M PBZ nikako
ali ako imas doma čitač kartice, onaj u koji se umetne kartica i utipkaš pin
opet si unutra preko weba i možeš re-distribuciju napravit i za m-token i m-pbz

franzD 14.02.2016. 20:33

Citiraj:

Autor Juice (Post 2890250)
Ovo je netočno.
I dalje je redistribucija prisutna u postavkama. Uredno sam ju napravio preko internet bankarstva.

Jedno vrijeme krajem prošle godine nije bilo redistribucije ni za mPBZ ni za mToken, "iz tehničkih razloga", u međuvremenu su vratili.
Što se tiče redistribucije kod restorea mobitela, backupi napravljeni Titaniumom uredno rade pod uvjetom da se koristi isti ROM i da se vrati Android ID pod kojim je backup napravljen (opcija Manage Android ID u Titaniumu). Svi mTokeni koje sam probao preživjeli su takav restore i uredno radili.

Forace 14.02.2016. 20:43

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2890773)
Kako napraviti redistribuciju za mpbz mobilno bankarstvo preko moba a ne preko m tokena?
Mislim da to bez banke nema sanse i to su mi rekli u pbzu vise puta.

Ako imaš m-token najlakše ti je napisati si par šifri, tako da se preko weba pomoću njih možeš ulogirat. Naime ze redistribuciju ti ne treba generirat ponovno šifru kao kod plaćanja :).

Jedino ne znam koliki je rok na izdane šifre tj. Generirane niti da li postoji :).

franzD 14.02.2016. 20:51

Citiraj:

Autor Forace (Post 2890790)
Ako imaš m-token najlakše ti je napisati si par šifri, tako da se preko weba pomoću njih možeš ulogirat. Naime ze redistribuciju ti ne treba generirat ponovno šifru kao kod plaćanja :).

Jedino ne znam koliki je rok na izdane šifre tj. Generirane niti da li postoji :).

Tri razloga zašto moraš imati čitač kartica (bilo čiji) da bi redistribuirao mToken:

1. Jednokratne zaporke, kao i svugdje drugdje, vremenski su ograničene, tako da ti unaprijed generirane ne pomažu.

2. Za redistribuciju ti treba odgovor na challenge, kojeg ne možeš napraviti unaprijed.

3. Ne možeš raditi redistribuciju mTokena ako si ulogiran putem mTokena, to ti u startu odbije.

mPBZ se može redistribuirati važećim mTokenom, ali samo preko weba na net.pbz.hr.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:59.