![]() |
MSI Radeon R9 280X TwinFrozr test
I za kraj što se današnjeg dana tiče, testirali smo i MSI Radeon R9 280X TwinFrozr karticu.
|
Citiraj:
Nije loša kartica s obzirom na cijenu :D Citiraj:
|
2 privitaka
Citiraj:
|
Ludnica! Samo još dodati MOTION PRO II simulator i može se zaboraviti na vanjski svijet! :D
|
Od svega u članku, najupečatljiviji dio je onaj vezan za preporučenu cijenu od 299 $. Kad bi to ispalo nekih 2000, 2200kn u našim shopovima za grafu u rangu sa HD7970/GTX770 modelima, mogli bi imati novi "best buy".
|
S obzirom da su 7970 vec neko vrijeme na oko 300$, 280x i nije nest bitno jeftinija ak bu jeftinija uopce. 7970, su kod nas ispod 2500 a 300$ je kod nas 2250-2300kn. Nije to bas neko senzacionalno pojefinjenje kak izgleda na prvu.
|
Cijene
Kada se očekuju kod nas grafe i po kakvim cijenama ?? Znam da neće biti ni blizu 200 dolara R270X kod nas.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vani se prazne stockovi na veliko, a može ih se nabaviti i po 299 - 20 USD rebate (http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814127732)... |
Citiraj:
Ima jos uvijek podjenako starih i GE, cak ima i boost modela za 310$.. http://www.newegg.com/Product/Produc...=-1&isNodeId=1 |
Krešo, kada će te početi testirati eyefinity?
|
Nije mi jasno otkud 50W manja potrošnja od 7970 GHz edition
|
Kolko sam ja uspio vidit, potrosnja je oko 20w manja od GE i to je vecinom zbog 50mhz manjeg takta.
Necu se u ovoj temi razbacivat s linkovima ali svugdje je potrosnja oko 20-30w manja, cesto i manje. Sto ima puno vise logike. Nije to bas sam tak za izmjerit i lako je moguce da usporedba ne bude bas pretocna. |
Pročitao sam da se već krajem tjedna očekuju u Europi po trgovinama, jer to vrijedi i za nas ??
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Brutalna kartica za ove novce.
|
Pa hrpa drugih stvari ne vrijedi iako smo dio EU kao što je 5 gofina gare na H110 pa pitam i za ovo. Znači već sljedeći tjedan će ih biti po šopovima ?
|
Citiraj:
Inače, Eyefinity je testiran još 2009. godine. |
Citiraj:
Znaš, dobro, da sam mislio na testiranje i usporedbu kartica pri višemonitorskom igranju. |
Citiraj:
Planiram to za 290 i 290X test. |
Evo vam i cijena na pre-orderu u UK
http://www.scan.co.uk/shop/computer-...048-streams%29 http://forums.overclockers.co.uk/sho...php?p=25075949 |
Citiraj:
komentar : 1. ne kužim politiku kako ovaj XFX može stavit cijenu skoro kao Asus TOP , 2. ne kužim razliku između zadnje dvije Asusice osim cijene od par funti razlike ? poz |
2. ako govoriš o prvom linku, razlika je u taktu memorije i gpu. Čudno je da je brža grafa jeftinija.
http://www.scan.co.uk/shop/computer-...9#Category1540 |
Citiraj:
Konstantno ekipa po forumu linka shopove koji nemaju i ne žele dostavljati grafe u hr, samo se bzvz 'loži masa' na jeftine grafe... (kontaktirao sam oc.co.uk ekipu u vezi 680ki kad su bile prije mj dana i jasno su rekli da ne šalju u hr, a vidim ista stvar je i sa scan.co.uk). |
Zato jer gledati mogući uspjeh, tržišnu poziciju određene grafe prema cijenovnom rangu na nekom irelevantnom tržištu kao što je HR kod rasprava nema smisla. :)
|
Linkovi su stavljeni isključivo da se vide cijene vani. Trgovinu koje šalju nama su i dalje rijetkost tako da nema smisla da stavljam linkove onih koje šalju. Kad tad će grafe doći na Amazon.de/co.uk pa ih možeš od tamo naručiti.
|
Citiraj:
Što meni kao krajnjem korisniku znači cjenovna usporedba u engleskoj po cijeni po kojoj ja taj proizvod ne mogu imati/koristiti? Raspravu o nečem takvom vođenu takvim podacima smatram najblaže rečeno, apsurdnom i blesavom. Citiraj:
NHF, al ne vidim smisla u tome ;) |
Pa konstantno se potežu priče o mogućoj uspejšnosti nekog proizvoda, koji dio tržišta predstavlja... usporedba sa konkurencijom iz nevidije, bang for buck, ovo sve kada se uzme overclocking potencijal...
To čini preko 90% svih postova o bilo kojem GPU-u na forumu. Za sve ostalo, imaš sirove brojke i rezultate testova te imaš cijenu u HR. Dovoljno si star da povežeš dva i dva. |
Citiraj:
Zato sam rekao gore, opaska, budući da uglavnom ti najjeftiniji shopovi nemaju dostavu u Hr, nego uredno oni skuplji, gdje se ta isplativost i super cijena baš i ne vidi. Ali opet na drugu stranu, naši shopovi se uglavnom potrude da omjer grafe koja je u us 300$, u eu 300€, podići na nove razine:D |
S obzirom da sve nove kartice koriste ISTE čipove kao 2god stara 7xxx serija, ne vidim zbog čega bi bile jeftinije i zašto bi im uopće pridodavali neku pažnju. R9 290 će biti neka novost, ovo sve ostalo je marketing.
|
Citiraj:
Mene interesuje konkretni model sa testa koja je max. zabiljezena temperatura u igrama je li ovi 76c sto pise ili je vise, jer na dosta mjesta ova MSI R9 280X dobila je losu ocjenu zbog temperature. Mozes li nesto vise reci vezano za temperature posto si se druzio sa karticom. |
Citiraj:
zapravo i dalje 76 nije ništa strašno...najbitnije da su cijene ok,ja sam svoju 7950 platio 3500kn a sada imaš r9 280x za 2300 koja je jača od 7970,dobro vrijeme za kupnju grafičke |
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/reviews/M...Gaming/30.html Kao sto vidis ima testova sa kriticnim temperaturama za ovu kartu zato pitam ;) |
|
Jeste, ali je neces moci kupiti, tj. nece je biti u prodaju ;)
|
Kreso, jer ste probali MSI Gaming app?
Moja ima slican problemcic sa temperaturama ali Gaming app to sredi sa jednim kikom i digne taktove za 50mhz. Dobije se skoro 10c hladnija grafa, jos uvijek jako tiha i malo brza. Dosta sporo se vrti vent na stocku i totalno je podesena na tisinu ali ima i jako puno rezerve u tom hladnjaku. Tak da uopce ne mislim da je to lose hladenje, nego MSI brije na tisinu kod tih Gaming modela. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije to uopste lose ko voli nize temperature moze malo da ubrza ventilator i da bude sve ok. Po tvom testu izgleda karta jako tiha vjerovatno se vrte na na malom broju obrtaja ventilatori. |
Jako sexy mi se čini ova grafa, hvala na testovima. Makar su samo refresh starih grafa, opet mi se čini da su 270x i 280x čisti best buy za 1080p gaming.
Tamo oko trećeg mjeseca planiram krenuti u akciju i vjerojatno ću uzeti R9 280x, osim ako nVidia do tada ne najavi neko svjetsko čudo (a i ako najavi, koštati će ko čudo pa nije niti bitno xD). Taman će se do tada i driveri popeglati. I mislim da ću uzeti FX8320/50 iako me Haswell i5 4670k strašno privlači, jeftiniji je i imam kolko tolko dobar cooler za am3+ :D Dao bog da što prije zaživi Mantle i "8core" igre sa novih konzola... Jedino me brine potrošnja. Valjda će mi XFX 550W imati snage za 280x i FX8350 koji je također zajebani potrošač!? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:22. |