![]() |
Forcebook mobiteli
|
postoji i napredniji model :
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=17413# http://www.poslovni.hr/hrvatska/hg-s...rtphone-246678 |
ovaj jaci bi bio zanimljiv za rutati...jel kupio tko?
|
osim toga taj jaci model ima i bolje karakteristike nego prestigio ili gigabyte koji su i skuplji.
|
Zašto je ovo ovako jeftino? Djeluje mi kao da vrijedi više.
|
pa jel moguce da se u RH nesto proizvodi????
|
da bar izdaju vise modela
|
Citiraj:
|
Baš, uvezli na kile kineza i prodaju pod svoje.
Kaj nije bilo napisano da nakon ulaska u EU, minimalno jamstvo je 24 mjeseca, a na ova cuda stoji samo 12. |
Citiraj:
|
Ajd da vidimo i to čudo, kad će neka recenzija :D
|
Slabiji je sumnjivo jeftin. Oba imaju lošu rezoluciju u odnosu na veličinu ekrana.
|
Citiraj:
|
Umjesto da se fokusiraju na software. Recimo, prilikom prvog paljenja telefona. Da li želite "HAK aplikaciju, SMS Parking, Konzum app...). i slično. Neko pojednostavljeno sučelje sa prilagođenim widgetsima (neš tipa simple view na touchwizu. Mama mi koristi mob i njoj je to odlično).
A smijem se na ovaj dio "prebacivanje proizvodnje u HR". Možda misle na sastavljanje eventualno ili izradu casea u prvom slučaju. Sve ostalo nema smisla. |
HGSPOT FORCEBOOK UltraPhone 53 DUAL SIM
FORCEBOOK UltraPhone 53 DUAL SIM + 1 baterija gratis = 1.398,97 kn web cijena
I, jel ga netko vec kupio? LINK specifikacije: Operativni sustav: Android 4.1.1 Ekran: 5.3" QHD, 5 dodirnih točaka, kapacitivni Rezolucija: 540 x 960 piksela Procesor: MTK 6577 Dual Core Cortex A9, 1.2 Ghz RAM: 1GB ROM: 2GB Kapacitet baterije:3100 mAh, 2 baterije u kompletu Kamera:0.3 MP prednja 8.0 MP stražnja Mreža: GSM 850/900/1800/1900 MHz WiFi: 802.11 b/g GPS: da Dual SIM card utor Boja: bijela Dimenzije: 150x70x10 mm po specifikacijama ne izgleda lose. |
Loša rezolucija za tu veličinu ekrana. Isto vrijedi i za slabijeg 'brata' UltraPhone 40.
|
Mene je isto zanimalo dal je to stvarno hrvatski proizvod jer to ističu.
Naravno da prvo pada na pamet uvoz kineza i ljepljenje naljepnica. |
Pa naravno da nije HR proizvod jer je fizički nemoguće da bude HR proizvod. :)
|
isto tako nažalost sam proizvod forcebook nema svoju službenu stranicu gdje se mogu vidjeti teh. podaci te naravno i ostali info.... kao što npr.. ima prestigio.
|
I najvažnije, ni jedan model nema 3G, pa surfajte...
http://www.jutarnji.hr/hg-spot-u-pro...-kuna/1113484/ |
WiFi: 802.11 b/g , a di se "n" izgubija :nono:
Stvarno ako je bez 3G i 802.11 n-a onda stvarno prodaju robu staru par godina najmanje. A onda opet ako nekome uvalis staru kramu, a on toga nije svjesta i sretan je sta ima velki mobitel :D , ko sam ja da im sudim i srecu mu kvarim :fiju: |
Najveca mana nema 3G
|
Ha? Kako si to zaključio?
|
Tako kazu u Jutarnjem,ali specifikacije orginalnog uredjaja kazu drugo.
http://www.pandawill.com/y8750-smart...te-p71920.html |
Pa ppi čak i nije toliko loš, 207. Manji burazer je dosta loš da - 144 ppi. Mene buni ovo, baterija 3100 mAh, i onda dolaze dvije baterije u paketu. 3100 nda :D
Meni kod tih svih Kineza zapravo muči softver. To mora da je nakelemljeno na brzinu, puno bugova, bez ikakvih šansi da te greške budu ispravljene. |
wtf nema 3G?
pa cemu sluzi bilo koji smartphone bez brzog interneta? |
Dobar je kao podložak za pivsku kriglu
|
Citiraj:
|
Negdje sam pročital da ni GPS nemaju :/
|
Citiraj:
|
Malo sam isprobal u HgSpotu ove uređaje.
Prva stvar oni se hvale da je dizajniran u Hvatskoj i blabla, a uređaj je kopija Samsunga ne samo po izgledu već je i UI kopija samsungovog sučelja. Druga stvar, čini mi se da ovaj manji telefon (UltraPhone 40) ne vrti ICS već da je to GB, makar pod O telefonu piše verzija Androida 4.0. Za UltraPhone 53 nisam to provjeraval al on radi sasvim ok, dok ova 40-ak nije za nista drugo nego samo za pozive i slanje poruka jer mislim da ak se instalira koja aplikacija gore da to nebu baš funkcioniralo najbolje |
Ocito su dobili neku lovicu od drazve pa zato forsiraju tu pricu o hrvatskom proizvodu?
|
Možda ih samo sklapaju u HR, al s obzirom na cijenu rada u Kini, to im se vjerojatno ne isplati.
|
Citiraj:
Realno, dogovorili su sa kineskom tvornicom da ce im tvornica isporučit xyz mobitela po xyz cijeni, gore ce pisat forcebook i to ti je kao hr brand. Jea vrajt. To nit je projektirano u hr, niti sklapano, niti ce proizvodnja ikad biti preseljena u hr ni ostale nebuloze sto se pisu. Kinesko sranje koje treba izjegavat :) |
Vele da su uložili 100 milijuna kuna u razvoj moba, a zaboravili jednu od najvažnijih stvari koji pametni telefon današnjice mora imat, 3G.
Takva komedija da to nije normalno, ali od HGspota nije ništa za drugo očekivat, stoje na klimavim nogama pa onda naprave ovo gdje obmanjuju javnost sa svakojakim pričama o HR proizvodu. http://www.mobil.hr/novosti/ostaligs...i-telefon-5844 |
Čitam jutros recenziju oba u Jutarnjem. Slabijeg su popljuvali sve u 16 (loš ekran, koma rezolucija, koma kamera, nema 3G,...), a jači se nekako provukao jer ima nešto bolje karakteristike nego manji brat iako je i tu stajala zamjerka na lošu rezu.
|
Citiraj:
hahahahahahahahhaahahahha, realno, nisu oni potrosili ni 100 kn za razvoj tog moba, nego vjerojatno samo par mailova sa kinezima :) Citiraj:
Naprvu sam pomislio, ajde konačno normalan review, ali zadnja rečenica: "..jer je oko "prvog hrvatskog pametnog telefona" stvorena prilična fama, a kupci, uvijerili smo se sami, bjesomučno traže Forcebook" BJESOMUČNO:D Autor teksta zna koristit google, pa kaze da je proguglao i nasao takav isti uređaj po cijeni od 166$ odnosno 135$ VPC, govorimo o skupljem modelu. Riga mi se od forcebooka, hgspota, prvog i jedinog hrvatskog smartphonea, razvoja od 100 mil kuna, od planova za prebacivanje proizvodnje u Hr i sličnih bulšita. Zasto jednostavno nisu propali(hg spot), a trebali su brat bratu bar 5 puta propast i zatvorit se i ne plasirat PRVI I JEDINI HRVATSKI SMARTPHONE:hitthewal: |
Kad čujem Forcebook, odmah se sjetim onih njihovih lapova koji su bila krama kakve nema u bar 2 najbliže galaksije. Po pitanju kvarenja, Acer je za njih dugovječan.
Aj da vidimo šta će izbaciti Msan. S tabletima nisu postigli neki uspjeh jer nije bilo ni marketinga za njih. Možda bolje prođu s mobačima (iako čisto sumnjam). |
Citiraj:
A fyi, da te malo podučim, forcebookovi su ti Compal, 100%tni. Pa ti sad ne budi lijen, pa zguglaj tko i što je u svijetu laptopa Compal... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:15. |