![]() |
EVGA SuperNOVA NEX1500 Classified – digitalni vizionar
Domagoj je testirao vrlo impresivno i rijetko napajanje.
|
ovo je fakat najkompletniji stroj ikad viđen na interpletima i +3 na zaključak.
|
Mora biti zajeban osjećaj mrcvariti napajanje od 400e sa 2kW i nadati se da OPC radi. :D
|
Isključi CL i ne piši reklamne slogane s FB. |
stvarno opak komad hardvera, a za recenziju - kapa do poda Domagoj ;)
|
stvarno predobro za citati. debelu vecinu teksta sam skuzio bez frke jer sam relativno dobro upucen u sam princip rada SMPS napajanja, osim ovoga vezanog za digitalnog upravljanja platforme........ nevazno.
nego, stvarno odlican review, svaka cast. napajanje je stvarno mrcina, ima novina koje uopce nisam naviknuo vidati u napajanju, fina komadina harvera. ali ne mogu se oteti nagonu da isto pitam - cemu? mislim, 1.5kW...... ej........ pa toliko mi bojler trosi :). ne znam, mozda je problem do mene, jer stvarno imati racunalo koje jede 1500W....... ma i 1000W? debelo debelo pretjerivanje, u kucnoj upotrebi. ali definitivno se slazem sa napisanim, za entuzijaste i mozda eventualno za nekoga tko ima para i misli da mu treba ova mrcina :). jos jednom, svaka cast na reviewu. lijepo mi vidjeti osciloskop (btw, gdje si ga nabavio i za koliko? ja bi ovakav jedan mali :)) i stvarno cudno da onoliko pik u minus. iako evo jednog konkretnijeg pitanja - za sto je plava krivulja, za sto crvena na http://www.pcekspert.com/jpg/article...ex1500/72b.jpg ? opcenito mi je slika malo nejasna, iskreno :stoopid:. vidim da je podjela 50mV i to mi je jasno da je unutar, ali sto tocno prikazuje Y os? |
pa milivoltaža ripplea, a x je vremenska domena.
možeš ti uzet i mali ručni 50mhz fluke... za 30k kn :D edit: imao sam 10 popravnih iz matematike u životu tako da ne znam koja je x, a koja y domena :) |
Citiraj:
Eh da, plava je vrijednost povučena iz memorije osciloskopa. |
:stoopid:
pa znam i ja da je Y os ripple, sum, kako god ga nazvali :). nesavrsenost napona je meni najbolja definicija. no, mene zanima skala, brojevi lijevo, od -82.92 do +43.20. podrucje, to ne razumijem, kako je uzeto....... vidim i ja da je ripple unutar polja, tj divizije od 50mV, a dolje ms ne moze biti nista drugo do vremena. tj, jedinica vremena, jel. Citiraj:
|
Citiraj:
|
sto reci osim - :care:. sa soundcard scope cu se najvjerovatnije malo zezati, imam jednu kanticu bas za to koje mi nece biti zao ako i kojim slucajem spalim sta, ali morat ce se malo literature proci. ovaj portable sam vidio negdje kod nas, ali ne daje mi se bas ~700 kuna (mislim, tako nesto) za uredaj koji ce biti ugasen 99% vremena :). Fluke............ hm, da. ne :).
ali, nitko mi jos nije odgovorio na onakvo podrucje Y osi :(. to jos kad bi znao, mah, dan bi mi bio potpun...... |
Hvala lijepa na komentarima, drago mi je vidjeti da postoje ljudi koji imaju dovoljno strpljenja čitati ove kobasice od recenzija koje traže veliku porciju živaca i volje :D
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Prikazani negativan peak je zasad nepoznanica, jer čak ni konzultacije sa vodećim recenzentima u svijetu, koji su također ispitali ovaj model (i registrirali ovu manu), nisu urodile nekim pametnim zaključkom. Platforma je jednostavno toliko kompleksna da vjerojatno ni sami tvorci ovog napajanja nisu utvrdili uzrok i rješenje ove anomalije (prije plasman na tržište). Što se tiče slike ripple anomalije, razlika između plavog i crvenog prikaza signala je u uvećanju i složenosti. "Crveni" prikaz uz izboličenje (ripple) sadrži i električni šum (također neželjena komponenta napona, ali daleko bezopasnija), dok je "plavi" isključivo prikaz ripple valnog oblika uz četverostruko uvećanje po Y-osi (preglednija analiza). U prikazu mjernih postavki (dvije tablice desno od grafa) se mogu vidjeti postavke za svaki od ovih prikaza. Fluke je u svom softveru ovaj prikaz trunkicu zakomplicirao, ali se uz malo prakse korisnik brzo privikne. :chears: |
Citiraj:
|
Vrhunsko napajanje, vrhunski članak - svaka čast :)
Citiraj:
|
buba to je stara fora siromašnih diy-era :D :D
|
Napajanje je brutala sviđa mi se :D Al neće HCP još u penziju :p Inače odlična recenzija, iscrpna i pitko napisana s brigom za detalje. Samo tako nastavi :beer:
|
Svaka čast, odličan posao :beer:
|
1500W
Velemajstorski odrađeno, fotke, recenzija, ideja, vic, providnost, komentar, duhovitost, totalno si ga razvalio, a još je i preživjelo :)
@ Burko: Odmah u uvodu je spomenuta moguća svrha 1500W - quad SLI ili neki dual CPU sustav pa zbroji...npr. četiri GTX690 troše koliko, 1000W + OC cpu i ostalo je tu negdje Ručni osciloskop sam primjetio u Conradovom "Božićnom" mini-katalogu pod kat.br. 12 24 50-2K po nemaloj cijeni od 1079,99kn , model je HPS140i 10MHz lp |
Kao i obično, odlično odrađeno.
Ako je moguće, bilo bi lijepo vidjeti i test nekih modela iz Corsair AXi digital serije (npr. AX760i). |
Citiraj:
Hehe, kad se sjetim HCP-a i njegove tišine, dođe mi da zaplačem nad ovim čudom :D Citiraj:
Citiraj:
Kod biranja osciloskopa njegov bandwidth nije toliko bitan (u SMPS području) koliko su bitne neke napredne trigger funkcije, te naravno kvaliteta prikaza (izlaz za računalo ili mogućnost eksportiranja grafičkih datoteka). Uza sve ove funkcije, kojima se inače može ispitati kompletno stanje i ispravnost napajanja, cijena se nemilosrdno penje do te mjere da ovdje korišteni model izgleda poput jeftinog kineza :D |
vidim, setup od 4 graficke i serverska ploca sa dual cpuima :).
samo malo bockam, jer iskreno, ja se uopce ne palim na ovakve komponente. da dobijem ovo napajanje, iskreno, mislim da bi ga utopio onako, za zesce pare :). i uzeo nesto normalno i adekvatne snage. btw gore iznad, koja je to radeonka? vidim referentan hladnjak, 7950, 7970? |
Citiraj:
Mene Antec uvijek iznenadi koliko im tiha napajanja znaju biti. OK ovi već imaju i poštene ventilatore, no sjećam se kad sam imao na testu Signature liniju pa se čudio koliko tiho može bit napajanje takve snage s jednim 80 mm ventilatorom. Zbilja šteta što je EVGA toliko glasna. |
Vlada smanji kompresiju.
|
Citiraj:
|
Da se vidi da i on zna kaj je nutra. :)
Nego Krešo jel to vama stiglo na recenziju iz EVGA-e? Morat ću i ja pinslu malo stisnut. :D |
Citiraj:
|
A to je onda već drugi par rukava. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
BTW napajanje nije u mom vlasništvu, već je posuđeno za recenziju. Osobno sam bio zadužen samo za nabavu i recenziju, a financije su došle od obiteljskog ulagača hehehe |
Citiraj:
Razlog ? |
Citiraj:
No kako ih nema na našem tržištu nije baš da je neka fora recenzirat stvari do kojih ne možeš doći nekim jednostavnim putem. Ranije su bili prisutni s par ploča i grafičkih kartica no to je stalo. |
Samo jedan dodatak u vezi nabave EVGA proizvoda ... postoji vrlo jednostavan način kako doći do njih. Registracija i narudžba sa njihovog službenog online shopa.
Paketi su vrhunski zapakirani i stižu relativno brzo, ali ... ono što je nezgodnije jest činjenica da se na taj način ukupna cijena za npr. ovo napajanje podiže znatno. Dovoljno je za reći da shipping za NEX1500 naplaćuju 100€, što bi značilo da je samo osnovica za carinjenje oko 525€ ... i onda paket dolazi na carinu. Možete i sami izračunati gdje otprilike cifra završava. Ovo nimalo ne olakšava njihov položaj na našem tržištu, uz naravno već prije spomenute probleme vezane za dostupnost i distributere HW-a unutar granica HR. P.S. Eh da, skoro zaboravih ... čini se da mi je potpisu konačno istekao rok trajanja. Zabrinjavajuće je kamo taj svijet ide ... :fiju::D |
Sad sam procito hardOCP recenziju gdje je napajanje dobilo veliki fail pa sam se sjetio da ima i tu. Bez obzira na HardOCP mislim da jedan tako skup proizvod ne smije imat toliko negativnih stavaka i anomalija i ne slazem se sa preporukom, samo iz onoga sto sam procitao u ovoj recenziji. Super je s tehnoloske i inovativne strane ali kao proizvod po meni nije i mislim da je zajeb.
|
Eto ... još jedna potvrda pozitivnih i negativnih strana ovog modela.
Ocjenjivati ovakva napajanje je izrazito nezahvalan posao, jer se za svaki plus može naći minus i obrnuto. Isto tako za svakog zadovoljnog se može pronaći i nezadovoljan kupac. Gledajući recenziju na linku, jedno je očito ... recenzent nikako nije pobornik ovakve vrste hardvera (individualnog sleevanja, izgleda napajanja, a i klase hardvera općenito). Recenzenti poznatih sajtova su primjerice ograničeni opremom tj. brojem konektora koje mogu spojiti na testirano napajanje, pa se i tu može naći uzrok loših rezultata mjerenja (manje korištenih kabela -> veći otpor, veći padovi napona, veći gubici, manja izmjerena efikasnost). Na uređaj koji se koristi za PCE recenzije moguće je spojiti masu konektora (10x PCIe, 2x EPS, 8x SATA, 6x Molex) što je ujedno i glavni razlog boljih rezultata. Još jedna stavka je mjerenje na različitim mrežnim naponima (HOCP koristi 100-120Vac) također utječe na stabilnost, efikasnost, i sl. parametre, a da ne govorimo o činjenici da OC mode radi isključivo na ~230V. Uglavnom, ovaj model napajanja je izazvao brojne glavobolje i burne reakcije diljem neta, tj. ovakve diskusije su prožvakane na svim mogućim sajtovima i forumima, uključujući i EVGA službeni forum. Suma sumarum - Nex 1500 se obožava ili mrzi, a sredine uglavnom nema :D |
ja mislim da si ti to aljkavo sve pregledo... back to the drawing board!!! :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:59. |