![]() |
ASUS Radeon HD7970 - nova single-chip kraljica
Testirali smo HD7970.
|
Zašto pobogu testiranje flagship modela sa igrom starom 2 godine, omfg!?
Na BC2 mislim. Kraj žderača resursa grafe poput bf3, gdje bi se daleko jasnije vidjele razlike između 580ke i 6xxx grafi.... |
Citiraj:
Ako bas moram odgovoriti na ovaj post, bit ce za CFX test, kao i neki dodatni testovi. |
pošto generalno igram samo betmena i bf3, (ako nisi radio takva testiranja) vidim cijelo vrijeme gpu util na tast dok igram i betmen u dx9 (nije mi se dalo drljat sa patchem) rijetko kada skače preko 50%, a ovo bf3 đubre je češće na 99% nego rjeđe :)
|
Preskupo, preglasno i totalno neisplativo u odnosu na zanemarivo slabiju (što se sirove snage tiće) GTX580.
Da ne spominjem da se za par-sto kn više kupe dvije GTX570 koje bi pobrisale pod sa Radeonkom. |
Dobro ste to odradili. Par korisnih infoa iz prve ruke.
Za Crysis 2 sam primijetio da bezobrazno zdere vram, preko 2gb cesto u 1080p, sto bi mozda bilo povezano sa krahiranjem ako nisu vec driveri krivi.. Mislim da CF nema puno smisla u 1080 i da rezultati ne budu prevec mjerodavni.. |
Citiraj:
I sa te dvije imaš roštilj u kućištu :zdero2: |
Bar bi mogao pec dve snicele od jednom. Sa 7970 moze samo jednu.
|
stock 570 sli ne ide preko nekih 80c po kartici... u prosječnom kejsu cjenovnog ranga.
as you were saying? :) da ne spominjem razne twinfrozr kartice i sl. i fizix ;) |
Citiraj:
Genijalno :lol2: |
Citiraj:
Sa twin frozerom hvata stotku :chears: |
svaka cast na reviewu, iako sam osobnog misljenja da su ovo postala jednostavno (da prostite) izdrkavanja svakih godinu dana bacati nove graficke, jer i sada vec dvije generacije stara HD5850 jos uvijek vrti - sve. no ok, samo moje razmisljanje, ja osobno cu gledati ove manje brojeve iza 7xxx :).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a da, neovisno o cijeni? mislim, zasto ovaj :D na kraju recenice ne znam, jer me malo zbunjujes - sve ozbiljno tvoje misljenje do :D na kraju sto hoce oznacavati da se zaebavas. no, malo samo produljiti: dakle, napravili smo graficku, ubija perfomansama (tj high rang je), u pocetku kosta 2000 kuna. kako se puni ponuda proizvodacima, na kraju dolazimo do cca 1000 kuna za istu, jer je izasla nova serija. prednosti nove serije - iste perfomanse nekog medium-high ranga sa high od prosle serije, ali trosi manje. ali i kosta - vise! i to kosta samo pogledaj jednu HD6850 koliko dode, pa koliko je kostala jedna HD5850, koja je inace - jaca.......... jel. a ova tvoja logika je bas na mjestu, ono. koja graficka je pravi nasljednik (da, znam da ti znas, ali ne zna ivo koji ne prati i zaboli ga za sve ovo) jedne HD5850? HD6850? ne, HD6950. e sad, spominjes ustedu, koju ustedu? povucimo paralelu izmedu perfomansi i potrosnje prije cca dvije godine s HD5850 i danas s HD6950, ima li razlike? :). ok, sada ja pricam opcenito o jacem rangu, ali opet se ponavljam, da li jedna HD6850 kosta manje od HD5850? prakticki ne, po nekoj logici i vise, jer drzi cijenu konstantno iznad 1100-1200 kuna. a inace, da se razumijemo nemam nista protiv ikakve ustede, ali pricati o stedljivijim komponentama i davati pritom par tisuca kuna na graficku + procesor mi je u najmanju ruku - smijesno. ista mi je shema kad bajro kupi V6 mrcinu koja zvace 15 litara benzina, pa se zali kako mu je tankirat skupo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
@krešo... ali bf3 99% je jače od stalkera na 99%!!! :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
velim opet... nećeš imat high-end setup tipa 570 sli i nabit ga u frontier kejs.
|
mogli su je komotno nazvat 6970. vezija 2. jer , nema ama baš nikakvih spomena vrijednih pomaka
|
Treba još puno žganaca jesti:D
btw ovi vaši testi su pljuga. Ovo se ne odnosi striktno na vga nego opčenito..mislim mogli bi uvesti par novih recimo cinebench, 3ds max, photoshop, pokoja novija igra ? Ma ono više mi na živce ide dok testirate cpu sa suludim testovima (npr. 3dmark) koji nemaju veze sa stvarnim svjetom! |
Ocito je da za svaki program moraju imat licencu. Lako nama kaj s torrenta skidamo. Kaj ste ih napali...
|
Ajmo se ponovčat i kupit Kreši bf3 le, da može testirat. Deset nas da po 25 kn i to je to. 2 piva manje sutra i imat ćemo kompletnije testove :).
Za dogovor me kontaktirajte na PM. |
Vec je ranije receno ako imas licenciranih programa viska posudi kolegama, inace test super odradjen. Iako se slazem sa postom iznad 5850/5870 way to go :P.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da je to battlefield 2, posudio bih licencu, al ovu ne mogu. |
Citiraj:
Citiraj:
A u tvom od 200€ budu mrak temperature? Daj nam samo objasni kako:) (nije TF ali se kuži kako zrak cirkulira) http://www.techpowerup.com/reviews/C...s/install1.jpg Jedino ako uzmeš ciglu i razbiješ onaj prozor na bočnoj stranici... http://www.techpowerup.com/reviews/C...nishedside.jpg I to je jedini način da se SLI setup sa TF-om ohladi kak spada. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw., jako zanimljivi rezultati testove :fiju: |
Samo mi nije jasno ovo pod plus: Solidan OC potencijal. Naime prema GPU-Z OC-a uopće nije bilo niti je kao OC-ana bila u testovima. Vidim samo da je navedeno na ste čuli da se da clockat.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma ja vidim da piše Deffault 1095 i current 1095 na GPU-Z. Sad vidim u textu da se spominje nekih 925MHz. Zbunio me GPU-z. I u testovima nije bilo posebno 7970 OC red...
|
Citiraj:
Da si pročitao članak vidio bi da Tahiti XT na defaultu radi na 925MHz, a vidio bi i posebnu tablicu sa OC rezultatima. |
A vidim! E da, bome solidan :D.
|
Citiraj:
Koliko je to znatno jeftinija ako u obzir uzmeš da HD 7970 ima već i za manje od 4k? |
Nakon malo citanja po forumima sam vido da je 1100mhz kao maksimalni OC nije rijetkost. 1150 se vec smatraju dobrim primjercima.
|
Citiraj:
Rezultat clana bugovog foruma. Svaka cast na OC potencijalu ovih kartica. |
Ide za cmarkove ali u igrama bas i ne. Navodno da neke grafe uopce ne reagiraju na povecanje voltaze i idu koliko idu na ref. voltazi.
3d11 i Radeonke ne dozivljavam uopce zbog tweakova u driveru.. |
Za koji dan joj se nadam. Pa sad koliko je neisplativo ne razmišljam, ali je fin primjerak hw-a.
|
rabi izrabi
Citiraj:
sad će opet neki reći da miješam kruške i jabuke, al ima u oglasniku Lightning 580-ica za 2600kn bez gare, 3000 s garom kome se sviđa i kome odmah treba kartica a ne želi čekati bolje hlađene nove 7970 ili da nevidija izbaci adute i moguće padnu cijene još malo.... mislim da je usporedba ok jer ne može se baš naći rabljene 7970 trenutno, možda da pričekamo par mj. ko ima vremena... Nije 4k neka nemoguća cijena za vrhunski hardver i još tome najnoviju vga karticu, mislim da bi smo je svi mi htjeli ali važemo li važemo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:31. |