PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei U8150 IDEOS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215184)

Jakesevic 21.05.2011. 11:25

Huawei U8150 IDEOS

Moze li se na ovom mobu uradit JB,pa stavit navigaciju i slicne programe kao na iphonu?moze li me netko uputit gdje i kako?

raliSHA 21.05.2011. 12:51

proučavaj: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1120

Brlja 21.05.2011. 12:55

Za 450kn...čak i da se ne može...:D

dzura 21.05.2011. 16:55

nemas jb na androidu...imas root....mozes stavljat navigaciju i sve tome slicno....malo sad gledam spec, za 450kn su stvarno ok....

knocker 21.05.2011. 19:41

ja narucio bratu, pa kad dode javim dojmove.

Jakesevic 22.05.2011. 14:02

da 450 kn je odlicno,prvenstveno mi je radi navigacije,jer toliko kostaju za auto najjeftinije,a ovako i mob imas
p.s. hvala na odgovorima

xlr 22.05.2011. 14:22

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 1911344)

Jel sigurno da ovo vrijedi i za U8150 kojeg prodaje bonbon?

Na XDA nema sekcija za njega, ali postoji grupa koju trenutno proučavam:
http://forum.xda-developers.com/group.php?groupid=337
a i ovdje ima dosta informacija za početak:
http://forum.xda-developers.com/wiki...ei_U8150_IDEOS

I meni bi trebao stići Ideos sljedeći tjedan.
Još ako ovi unlock kodovi budu šljakali - ma milina :)

coconut 22.05.2011. 14:55

Ide gore Aura, a i iGO. Jedina fora kod iGO-a je naći file za njegovu rezoluciju. Obzirom da HTC Tattoo i Wildfire imaju istu (QVGA), to i nije neki veći problem.

raliSHA 22.05.2011. 21:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 1911788)
Jel sigurno da ovo vrijedi i za U8150 kojeg prodaje bonbon?

Na XDA nema sekcija za njega, ali postoji grupa koju trenutno proučavam:
http://forum.xda-developers.com/group.php?groupid=337
a i ovdje ima dosta informacija za početak:

I meni bi trebao stići Ideos sljedeći tjedan.
Još ako ovi unlock kodovi budu šljakali - ma milina :)

Da, sad vidim da to nije isti model, izgledada za ovaj bonbonov nema foruma na xda, to mi se baš ne sviđa

spawn 22.05.2011. 23:32

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 1912026)
Da, sad vidim da to nije isti model, izgledada za ovaj bonbonov nema foruma na xda, to mi se baš ne sviđa

Ima custom romove,recovery, CM7 sta bi ti ? da rade na njemu kao na nekom HTC-u i slucno? :stoopid:

tutix 22.05.2011. 23:56

Kako oni uopće proguraju telefone da imaju zasebnu sekciju? Jel se to mora neka peticija potpisat ili :D?

raliSHA 23.05.2011. 15:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1912085)

Ima custom romove,recovery, CM7 sta bi ti ? da rade na njemu kao na nekom HTC-u i slucno? :stoopid:

Ma dao sam prije krivi link na onaj jači ideos, ovo nisam skužio valjda prije :)

Nego, što htjedoh reći, ovaj mob je pljunuti tattoo samo sa stock froyom....a kao tattoo nisu išli apgrejdat jer je kako stariji model slab hardware itd...pizdarije.

Jakesevic 24.05.2011. 12:23

Ako netko uspije rootat i ostalo stvari ako moze stavit postupak ovdje,jer gledam po tim forumima,ne kuzim nista,pa da ne zeznem nesto.

xlr 24.05.2011. 14:55

Hoćeš kopipejst linka kojeg sam pratio za rootanje ili da ti netko prevede postupak na hrvatski? :) Mislim, svi čitamo iste izvore, samo je pitanje koliko tko ima volje za čitanjem. A to je već individualna stvar.

Uglavnom, root ti ne treba za navigaciju i aplikacije. Ako baš znaš što želiš postići rootanjem, pričekaj tjedan dana da se upoznam s mobom pa ti okačim linkove po rednim brojevima.

spawn 24.05.2011. 16:34

Root prvenstveno sluzi za pristup system particiji ukoliko netko zeli tweakat mob,za koristenje aplikacija koje traze root (npr. Titanium backup) i za stavljanje custom recovery-ja koji sluzi fleshanju romova ON THE GO :D . Ko to ne zeli raditi nego samo stavljati nekekave "nepotpisane" aplikacije ,nek si skine s neta aplikacije za alternativne markete i nek stavi kvacicu u opcijama da mob dozvoli instaliranje nepotpisanih aplikacija. Root za to uopce ne treba.

chief_wolfinjo 24.05.2011. 18:50

gdje ima dobrih FREE tema za navedeni mobach ?
inače ga čekam da mi ga dostave na kućnu adresu :lol2:

hvala !

jonyb 24.05.2011. 22:05

naručio jednog, za 450kn i više nego odličan :)

redscro 24.05.2011. 22:09

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1913209)
gdje ima dobrih FREE tema za navedeni mobach ?
inače ga čekam da mi ga dostave na kućnu adresu :lol2:

hvala !

Na Marketu. :) Prema pitanju pretpostavljam da nisi imao Android do sad. Traži launchere kad ga dobiješ, preporučio bih Go Launcher.

Za preporuke aplikacija imaš ovdje temu. :)

chief_wolfinjo 25.05.2011. 09:31

Citiraj:

Autor redscro (Post 1913297)
Na Marketu. :) Prema pitanju pretpostavljam da nisi imao Android do sad. Traži launchere kad ga dobiješ, preporučio bih Go Launcher.

Za preporuke aplikacija imaš ovdje temu. :)

hvala :goood:
znači postoje teme i za navedeni mob ili na koji način biram ?
prema rezoluciji ekrana ? inače imao sam prije cca godinu
jedan android mobač ali sam ubrzo prodao pa nisam baš u toku :fiju:

xlr 25.05.2011. 11:16

Teme u vidu izmjena onog status bara (signal, baterija, notifikacije) možeš mjenjati/editirati ukoliko ih je netko kreirao za taj mob i ako imaš root ovlasti - potrebno ih je flešati. Možeš i sam čačkati sistemske fajlove ukoliko znaš što tražiš.

Isto vrijedi i za bilo kakvo dublje čačkanje po ikonama sistemskih/korisničkih aplikacija ili grafici izbornika.

Ono što možeš bez problema raditi i naći na marketu su launcheri i promjene ikona prečaca (znači kompletna estetska izmjena homescreena bez diranja status bara).

Pupo 25.05.2011. 11:21

Za 450kn, nema se što puno premišljat. Za toliko se (ne)može kupiti Nokia5800XM stara cca 2 godine.

xlr 25.05.2011. 11:24

Tko se premišljao, propustio je šansu jer je akcija istekla. Btw jesu počeli stizati paketi? Vi u Zagrebu, jel ga dobio netko? Rok dostave je 3-7 dana, a danas je srijeda :)

Router 25.05.2011. 11:31

Citiraj:

Autor xlr (Post 1913521)
Tko se premišljao, propustio je šansu jer je akcija istekla. Btw jesu počeli stizati paketi? Vi u Zagrebu, jel ga dobio netko? Rok dostave je 3-7 dana, a danas je srijeda :)

Još ne dolazi, očito oni koji su naručivali u petak odmah u 16:05 će dobiti zadnji :D

redscro 25.05.2011. 12:06

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 1913456)
hvala :goood:
znači postoje teme i za navedeni mob ili na koji način biram ?
prema rezoluciji ekrana ? inače imao sam prije cca godinu
jedan android mobač ali sam ubrzo prodao pa nisam baš u toku :fiju:

Većina lounchera radi na svakom android mobitelu, tako da samo upišeš na pretragu na Marketu "louncher" i isprobavaš koji ti se više sviđa. Teško je to baš ovako objasniti :D Pošaljem ti na PM nešto što će ti biti od koristi po pitanju aplikacija ... Flashanje i slično za početak ne bih preporučio ako nemaš iskustva s tim. :)

chief_wolfinjo 25.05.2011. 12:27

Citiraj:

Autor redscro (Post 1913543)
Većina lounchera radi na svakom android mobitelu, tako da samo upišeš na pretragu na Marketu "louncher" i isprobavaš koji ti se više sviđa. Teško je to baš ovako objasniti :D Pošaljem ti na PM nešto što će ti biti od koristi po pitanju aplikacija ... Flashanje i slično za početak ne bih preporučio ako nemaš iskustva s tim. :)

Citiraj:

Autor Router (Post 1913526)
Još ne dolazi, očito oni koji su naručivali u petak odmah u 16:05 će dobiti zadnji :D

tnx na odgovoru. :chears:

inače još nisam dobio mobač, a još je naručen u petak u 16.00 hehe :roller:

celeron 25.05.2011. 14:06

napisali su dostava 3-7 dana da si daju vremena za sve pripremit polagano,jer nemaju nikakav sustav narudžbi,eto zašto, na stranicama city-exa dostava u drugu zonu je 48 sati,čim sam im to napiso na njihov fejs profil odmah su ga izbrisali -.-

chief_wolfinjo 25.05.2011. 14:34

Citiraj:

Autor celeron (Post 1913615)
napisali su dostava 3-7 dana da si daju vremena za sve pripremit polagano,jer nemaju nikakav sustav narudžbi,eto zašto, na stranicama city-exa dostava u drugu zonu je 48 sati,čim sam im to napiso na njihov fejs profil odmah su ga izbrisali -.-

ma da .. nisam znao to. ja sam isto okolica zgb.... :kafa:

Router 25.05.2011. 15:59

Vidi se da ide sve nekim čudnim putevima i da je akcija bila pripremljena samo sa cijenom, a cijela logistika i ostalo očito je stavljeno u drugi plan.

xlr 26.05.2011. 12:51

Evo stigao mob! Valjda zato jer sam ga kupio još u petak u 15:30 :D

Prvi dojam: fakat je mali, neznam kako ću tipkati po njemu i grafika uopće nije prilagođena rezoluciji ekrana, vide se tragovi loše interpolacije grafičkih elemenata. Treba to modati asap!

EDIT: datum slanja paketa je 25.5., dakle jučer :) Malo su bili u gužvi heh.

ernest1985 26.05.2011. 13:09

moj je isto stigao, narucen je u nedjelju navecer, tak da brijem da dostavljaju po samo njima nekom poznatom sistemu :-)

dhalos 26.05.2011. 13:16

i meni je stigao doma, samo ga još nisam vidio jer sam na poslu :)

coconut 26.05.2011. 13:27

Sad ga prodaju po 900kn

spawn 26.05.2011. 13:34

Citiraj:

Autor xlr (Post 1914208)
Evo stigao mob! Valjda zato jer sam ga kupio još u petak u 15:30 :D

Prvi dojam: fakat je mali, neznam kako ću tipkati po njemu i grafika uopće nije prilagođena rezoluciji ekrana, vide se tragovi loše interpolacije grafičkih elemenata. Treba to modati asap!

Ajde javi jel se isplati modat to cudo. Meni izgleda sasvim ok,i touch i kontrukcija,osim sto je malo premali a numpad ne radi na svakoj aplikaciji,samo u porukama. Whatsapp i surf otvaraju full querty

EDIT: Vec skuzio prvi bug :D . Radi obican numpad svugdje,ali ako ga podesis da radi i u okomitom i u vodoravnom polozaju. Ako podesis samo jedno,ili samo drugo, onda negdje radi negdje ne.

BTW. svima, probao sam rootati sa Superoneclick 1.7 i radi perfektno. Treba se retartat telefon nakon rootanja. Nakon toga skinuti rom manager s marketa i instalirati recovery koji je napravljen bas za njega. Thats it.

EDIT 2: IDEOS JE NEISPRAVAN!! Tek sad sam skuzio da ne radi haptic feedback,vibracija u pozivima,vibracija opcenitno. Zovem slkuzbu i kazu da ce mob ici na popravak?!?!?!? Jel zna netko koji je zakonski rok za dobijanje novog moba ako je tvornicki pokvaren? Negdje sam citao da je 3 dana,a negdje 7.

chief_wolfinjo 27.05.2011. 08:15

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1914241)
Ajde javi jel se isplati modat to cudo. Meni izgleda sasvim ok,i touch i kontrukcija,osim sto je malo premali a numpad ne radi na svakoj aplikaciji,samo u porukama. Whatsapp i surf otvaraju full querty

EDIT: Vec skuzio prvi bug :D . Radi obican numpad svugdje,ali ako ga podesis da radi i u okomitom i u vodoravnom polozaju. Ako podesis samo jedno,ili samo drugo, onda negdje radi negdje ne.

BTW. svima, probao sam rootati sa Superoneclick 1.7 i radi perfektno. Treba se retartat telefon nakon rootanja. Nakon toga skinuti rom manager s marketa i instalirati recovery koji je napravljen bas za njega. Thats it.

EDIT 2: IDEOS JE NEISPRAVAN!! Tek sad sam skuzio da ne radi haptic feedback,vibracija u pozivima,vibracija opcenitno. Zovem slkuzbu i kazu da ce mob ici na popravak?!?!?!? Jel zna netko koji je zakonski rok za dobijanje novog moba ako je tvornicki pokvaren? Negdje sam citao da je 3 dana,a negdje 7.

mislim da je zakonski rok 7 dana i u tom roku ti moraju vratiti lovu ili dati novi mobitel na tvoj pismeni zahtjev. još ako nisi zicer, nazovi zaštitu potrošača. :chears:

coconut 27.05.2011. 10:36

7 dana od dana kupnje/isporuke

xlr 27.05.2011. 11:18

LOL, i moj Ideos je bio u klincu. Odvojila mu se ona crna maska kod okrugle tipke. Kinesko smeće, pa neka netko kaže da je Huawei najveći proizvođač mobilne opreme ili čega već :D
http://www.pohrani.com/f/I/Ys/3QFckR4G/img0620.jpg

Toga sigurno nije bilo prvi put kada sam ga uzeo u ruke. Prčkao sam po njemu pola sata, stavio ga punit i kasnije ga primim i vidim sranje. Danas došao CityEx i pokupio mob, rekli su da će ga servisirati, ali čisto sumnjam da će im se to dati raditi ako se ovi i slični problemi pojave na malo većem broju mobitelja.

A taman ga rootao i sve... :)

Inače, i službeni forum je pun nezadovoljnih:
https://community.bonbon.com.hr/T4Um...php?f=13&t=585

Router 27.05.2011. 11:56

Vrlo brzo su isplivali kvarovi i očite greške na uređaju, poput ove samoodvojive maske, neispravne vibracije te činjenice da uredjaji čak dođu blago rabljeni,uz to da se dostava zbilja čeka,vrlo zanimljiv rasplet jedne naoko dobre akcije.

pixxeel 27.05.2011. 12:05

Ako se ispostavi da su radili razliku između akcijskih uređaja i redovne prodaje treba ih debelo oprat, mada sumnjam, vjerojatno su svi uređaji pomalo u banani.
Ipak je cijena dobar pokazatelj kvalitete, pogotovo kad nije neki brand name.

Router 27.05.2011. 12:06

Citiraj:

Autor pixxeel (Post 1914844)
Ako se ispostavi da su radili razliku između akcijskih uređaja i redovne prodaje treba ih debelo oprat, mada sumnjam, vjerojatno su svi uređaji pomalo u banani.
Ipak je cijena dobar pokazatelj kvalitete, pogotovo kad nije neki brand name.

Usudim se reći da očito je u toj količini uredjaja završio dio uređaja koji su isprobani i možda malo korišteni od samnih bonbon djelatnika ili testirani kod partnera ili tako nešto.

pixxeel 27.05.2011. 12:31

Skočio sam malo na bonbon forum, mnogi su došli do istog zaključka, sreća pa svi operateri redovito imaju svoje veće i manje čudne poslovne običaje pa ionako nemaš prave alternative :nono:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17.