![]() |
Preporuka za napajanje
trebam jedno iznimno tiho! Samo neka ne bude slabije od 350W!
Naime slozio sam konfu bez ventova! Nista se ne vrti pa nista ne stvara buku! Proc je duron 1600 i zalman 7000 Al-Cu na 0 o/min ga drzi na 50 stupnjeva C |
Pa zna se, Fortron 350w.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam prije pola godine uzeo čifteka sa 2 venta...pa mi komp radi ko kombajn, mater mu... |
Citiraj:
|
Mozes uzet i Enermax, Tagan...
Nemoj slusat samo ove nadrkane fortronase |
Citiraj:
Navedi razlog? Fortron je zvijer.... Tih, dosta jak i nema problema sa njime... Svi koji ga uzmu ne požale. |
Citiraj:
Nisam reko da neuzme Fortrona Nego da u izbor zeme i neka druga napajanja |
Momci zabrijali ste!
|
figt,fight:D :D
|
Citiraj:
inače ovo :D znači da se zejebavaš. Il se fakat očeš tuč :D Al gle sad natrag na temu. Za te novce nema boljeg od fortrona. Enremax je skuplji, a sky ga je imo na testu i veli da uopče nije tih. A tagan u neventilirano kučište baš nebi stavljo... Čiftek ni jedan nije tolko tih osim delte kolko čujem po pričanju... :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam siguran dal ima regulaciju venta, no i kad sam ga natrpao sa svime i svacime, opet je bio tih... |
ta delta je subjektivno po meni cak mozda malo tisa od fortrona... imo sam deltu pa anteca pa sad fortrona, mozda sam zaboravio deltu ili je nisam sluso o ovim uvijetima, al skoro sam siguran da je vent bio fixne brzine... fortron je inace tih al nekad propuse malo
|
jos jedan glas za Fortrona posto ga i sam posjedujem. nikakvih problema nisam imao,radi savrseno.
a gdje smo ono stali....e da...FIIIIGHTT!!!! : CoolRamb : quake2 : |
I moj glas ide Fortronu :beer:
|
Enhance 400W,420W veoma tiha i snažna napajanja.
MOj ćuftek od 420W je iznimno tih, i ima odvojene 12+ railove:smoke: |
FORTRONAŠI...!!!
dajte mjesta drugim ljudima da kazu nešto...:clap: :clap: samo fortron, fortron i fortron...:smoke: moja preporuka - tagan 380W ili jači i naravno enermax iz siga - JAKO, JAKO TIHO napajanje...:D baš me zanima jel netko uspoređivao fortrona i tagana - i snagu i kvalitetu i tišinu...??:confused: |
Hear Hear
Ako je Tagan dovoljno dobar za Grand Naguza, onda je dobar i za vas ostale silence frikove. Anti Fortron - Tagan koalicija. :rolleyes: :D |
Gle grand naguz ima blowhole. Ostali nemamo. Tagan je prevruč i kad se zahajca u našim _bez protoka_ kučištima onda se čuje. Kaj se tiče enermaxa grand naguz kaže da je to napajanje glasnije od fortrona. Amen.
|
Citiraj:
|
Oke za sve sajlens frikove koji cuju kako im garderoba izlazi iz mode :p :D porucujem: Mozda je Tagan mrvicu glasniji ali ima vise http://www.rickly.com/as/images/BUCKET.JPG
AFT koalisn :gringo: |
Citiraj:
Učlanjujem se u Tagan koaliciju.:D Imao 420-seticu, strava napajanje...:) |
Citiraj:
|
Ajd da i ja pristupim.
Nagus ima blowhole koji mu nije potreban jer je relikt prošlosti. Fortron je napajanje niže srednje klase i ne može se uspoređivati da Taganom. Toliko. |
Tagan 480W imam još od KT 400:D
Loše-jadničko riješeno hlađenje, ventovi se preslabo vrte i napajanje se zna dosta zagrijati. Dobro-stabilno i jako napajanje sa kojim ne moraš gruntat da li ti slučajno ono dela probleme. Tri harda-povremeno četri, dva optikanera, flopač, printer, web-cam, Tv-kartica, DFI nF4, giga meme i clockani CBBID:D Sa veseljem ću podnjeti malo veće zagrijavanje Tagana na račun stabilnosti:) |
di ste sad FORTRONAŠI...hehe...nema vas...:clap: :clap:
OT: @rak mogao bi si i sig malo promijeniti...r9800 is history:smoke: |
Neznam al mislim da sam vidio kod nekog u sigu sljedece:
Tagan - black, powerfull and silent!:D S tim se u potpunosti slazem! |
Citiraj:
premda moram priznat, ako bi sad morao uzimati napajanje, bio bi to tagan 2force 430w. |
Tagan je dobar, ali se previše grije, a i čovjek je tražil nešta razumne cijene.
|
Da se ima para uzeo bi ja možda nešto bolje, ali sam i sa ovim Fortronom zadovoljan...
|
(enters Grand Nagus)
Što to moje oči vide? Kakve AFT koalicije, što? Ajde da vama čika Sky sve natenane objasni :) Kao prvo, morate znati da sam ja imao i Tagane i Fortrone, tako da znam o čemu govorim. Priča počinje ovako : Kad bijah mlad, rekao sam lijepo Odiseju da ne ide u Troju, ali da li me poslušao? Neee...ups, kriva priča:p :D Dakle, kad sam prešao na nForce2 čipset, trebalo mi je novo kućište i napajanje (čitaj : imao sam šroteks napajanje u Millenium kućištu). Tako je, zahvaljujući Nicholasu, izbor pao na AOpen H600. Rečeno - učinjeno. Kao lijep dodatak, kućište je dolazilo sa tada novom verzijom Fortron napajanja : 300W sa 12 cm ventom. Ljubav na prvi pogled :) Tada sam se počeo igrati sa kompom i slušajući ljude koji su mi objašnjavali da su 300W premalo, odlučio sam se kupiti jače napajanje. Onda je uletio i Jozha sa Taganom 380W koje je povoljno prodavao. Proklet bio dan kada sam prodao Fortrona 300W i kupio Tagana 380W... Mislim, napajanje je CVRČALO (i jednom zauvijek, nije mi samo cvrčalo u glavi, nego su Nicholas i shimpa čuli to cvrčanje, što oni mogu i potvrditi). Napajanje mi je uredno zamjenjeno novim i pogodite što? I to napajanje je cvrčalo. Iz tog doba je i blowhole (lijepo je rekao RAK, relikt prošlosti) jer je taj tagan imao katastrofa ventilaciju, a zagrijavao se svinjski. Tada sam imao i "Tagan hater" u sigu, jer Tagan mi nije na 4 maila odgovorio...toliko o njihovoj podršci. Pozitivne starne su mu bile odlični naponi i snage, tu nemam zamjerki. Prodao sam to napajanje (čak i malo zaradio :D ) i što da sad kupim, pitah se? Pa naravno, Fortron 350W, vraćam se staroj ljubavi. :) Mir je zavladao...nakratko. Taj Fortron je NAJTIŠE aktivno hlađeno napajanje koje sam ikada čuo, jedino kad bi se digla temperatura znao bi se vent malo jače zavrtiti, a i to je bilo više nego podnošljivo. Sve u svemu, napajanje sam preporučivao svima i nitko nije rekao da sam ih krivo savjetovao. Temperature su u odnosu na Tagana pale, naponi su bili također stabilni. Oh, glory days... Naravno, ja ne bi bio ja kad ne bi šarafio po kompu :) Tada sam odlučio poboljšati airflow u kompu, nekak lova je kapnula, a oko mi je zapelo za Antec Neo 480. Ali kad sam ja čuo taj rondavi vent...mislim, na napajanju od 1000 kuna je lošiji vent od onog na 300 kunskom:rolleyes: Tada sam prodao renduli svog Fortrona (2 dana prije nego im je pala cijena za 100 kuna, sori rendula), a ja sam praktično ostao bez napajanja u kompu. Ili ne? Naravno da ne, zahvaljujući Linksovcima (kojima upućujem :beer: :beer: :beer: ) sam dobio priliku isprobati hrpicu napajanja, uključujući Vantece, Fortrone, Enhance, Tagane, Enermaxe, Sharkoone, Chieftece...you name it, I (probably) tested it. Nakon svega toga, izbor je pao na Tagana, na tu istu firmu koju sam pljuvao uzduž i poprijeko, jer je proizvela najzaokruženije napajanje od svih koje sam testirao (a i blowhole je riješio problem ventilacije). Danas bi vjerojatno kupio Tagana 480W (ali u to doba ga nije bilo na lageru), ali i ovaj Tagan 420 X-Eye radi lijepo,naponi su stabilni, oklopljeno je u spužvu (revizija 2 mog moda kućišta), ima 3 godine garancije tako da me boli briga ako rikne... Sve u svemu, potrošio sam dosta love na skupljanje iskustva. Ono što vam sada odmah mogu reći je da sam uvjeren da bi Fortron 300W bio dovoljan za ovo što ja danas imam u kompu.:burn: Izbor između Tagana i Fortrona je izbor između 3 godine garancije/više konektora i bolje ventilacije/most bang for buck. Hvala na čitanju i nadam se da neće biti više ratova Fortron vs. Tagan.:):beer: |
Je, imao sam i ja Fortrona 300W par dana, 12V linija na 10.5V i zujanje od 40dB... nuff said, kao što kaže Rak - niža srednja klasa...
Osim toga primarna svrha napajanja mora biti stabilnost voltaža i dobra zaštita od propaljivanja komponenti, a ne neki dodatni fičr u obliku tišine... Naravno ne treba ni spomenuti da ste već dosadni s tim fortronom :p |
Imao si Fortron 300W sa 12 cm ventom?
|
Sa 8cm , al ventilator nije bio problem...
napajanje od 4 kile a ono katastrofa... :( |
Znam, i mislio sam da govoriš o toj starijoj verziji. Ni ja nisam baš bio zadovoljan sa njom. Kažem, SuperSilent verzije sa 12 cm ventom su miljama ispred.
|
Citiraj:
Imao sam Skyevog Tagna kod sebe i ne grije se nekaj naročito. 420 dual fan je jako tih. Ovako Chieftec 420W ( novi model obavezbno) Fortron 350W, Aopen 350W, Chieftec Delta 350, Nexus 400 ( najtiše kaj postoji), Fortron 400 s 12cm ventom. Ener otom potom.. I sad prije nego kaj na mene navale nabrijana deca s drekom Fortron, NEXUS je najtiši vent na tržištu i njihova napajanja imaju njihove ventove stoga je to ono kaj se traži. Neus ventovei postoje i kod nas za kupiti al mi osoba koja je našla di neće reć. |
Tagan je jako,jako tih, ali nije tiši od Fortrona. Amen.
BTW, hint za Nexusa : Tehnorajh ;) |
Hint za Nexus je OK sam stoka ne drži ventove, bar su mi tak rekli...
|
Onda treba pokupovati par napajanja i iz njih povaditi ventove, staviti umjesto njih najbolje TT-ove uratke i onda prodavati okolo silence freakovima poput mene :D
Da vidiš općeg pičvajza poslije :burn: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |