![]() |
(riješeno) Novi PC se neće pokrenuti
pozdrav ,kupio nove komponente dodjem kuci ,spojim i nece da starta .
zavrti sekundu kuler ,i to je to . ne vidim na ploci diodicu ,ona sto svijetli .il je nema ,il ne svijetli . Matična ploča sAM3 Asrock 880GM-LE - AMD 880G Procesor sAM3 Athlon II X4 640 Memorija DDR3 1333MHz 2x2 GB Kingmax Napajanje 430W Corsair CMPSU-400CX kućiste EVC . maticnu zaserafim u kuciste ,ram ,proc fino stavim .napajanje 24pinsko ubacim ,onaj konektor 8pinski sa napajanja razdvojim i ubacim u maticnu . stavim one kablove PWR i RST ,po uputstvu iz prirucnika od maticne .zavrti sekundu kulere ,nista da dalje od toga panika me hvata ,u cem je problem ? |
Spoji van kucista za probu.
|
evo ,krecem pa javim .u tom slucaju ,sto se tice pwr kabla,mogu ga zanemarit te 2 pina spojit sarafcigerom ?
|
Moze i tako.
|
Citiraj:
nista ,ne pomaze . zavrti sekundu i nista . zanimljivo da samo jednom moze zavrtit .stisnem opet dugme i nece .kad izvadim kabl iz struje i ukljucim ,opet hoce zavrtit jednom .sve kombinacije sa PWR kablom sam probao . a u pm . help ! |
Da nisi kod montaže šarafcigerom zagrebao po ploči? Ja sam jednom tako zapeo i ostala mi je crta od 2 cm, jedva vidljiva. No bilo je dovoljno da srežem neke vodove na matičnoj. Simptomi su bili isti, zavrti na trenutak i crkne.
|
ili ploca ili napajanje. mislim da ti je lakse naci neko drugo napajanje pa isprobati ;).
|
Jesi beeper spojio? Izvadi memu pa kresni, dali beepa?
|
nema beeper . mislis na mali zvucnik ? nema ga na kucistu
|
Pa nabavi ga. :) Zna puno toga otpjevat.
|
da,al ne drzi komp dovoljno u radu ,pa nista neb dobio .
izvadio sam meoriju van ,nista opet ,zavrti i stane . |
Dobro ti je rekao Burko, probaj najprije s drugim napajanjem. Ako neće, ploču u kutiju, račun u ruke i u trgovinu/servis.
|
Možda noob pitanje,al jesi stavio distance ispod matične...događalo se, da se razumijemo??
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Resetiraj bios. Imao isti slučaj sa novom Gigabyte pločom.
|
x files ! pa stavio drugo napajanje ,i radi sve uredno .dodje do biosa uglavnom ,radi reset ,sve izgleda normalno .
stavim svoje novo napajanje koje kod mene nije radilo u drugu masinu i u drugoj masini radi !! u cemu je fora ,skrivena kamera ? stavio sam distance . |
zvao sam prostis ,kazu da donesem napajanje na reklamaciju/servis
nisam siguran gdje je kvar,dvoumim se izmedju napajanja i matične . pitam dal mogu donijeti cijelo kućište ,kaže možeš al onda po ispravnoj komponenti 70 kuna . |
Sve mi smrdi da spajas nesto krivo, "bodes" neki od kabela krivo u plocu (sa svojim PSU-om)..
|
donio sam i trece napajanje koje radi u mom kucistu . spojim 24 pin i 4 pin ,nema tu previse pametovanja .
i dosao je frend ,koji se isto muva oko kompova,pokusao ,nije uspio s mojim novim napajanjem nista postici. iako ,to moje novo naoajanje radi u drugoj masini .mozda ona manje struje povuce i u startu i inace, starija je malo masina |
Dakle, tebi ne radi kombinacija novo napajanje + matična. Inače matična radi s drugim napajanjem, i napajanje radi s drugom "starijom" mašinom? Ne bi trebalo to napajanje imati problema zato jer kod paljenja povuče više struje nego starija konfa s kojom radi.
Ne znam, ili ti Joke dobro veli, da nisi zamijenio možda ona 4 pinska? Da nisi ono 6 pinsko za grafu negdje štekao? Ako si siguran da je sve dobro spojeno i ne radi, nosi napajanje na servis, nemaš druge opcije. Jesi probao clr cmos? |
Citiraj:
odradio reset biosa. uz corsair 430w napajanje ,dodje 8pinski napojni kabl ,koji se po potrebi moze rascijepit ,te se dobije 2x4pin . pokusao ta oba ,nista . e sad ,fino sam stavljao ,kako i ide ,ima u tom 4 pin onaj jedan kraj malo zaobljen kako bi fino sjeo u maticnu a ima i onaj pipak/blokada da se ne moze iscupat .tako da vjerujem da nisam pogrijesio sto se tice tog .nisam silom gurao. napajanje za grafu nisam ni dirao,6+2 pin . siguran sam ja da sam dobro spojio ,cak sam i frenda zvao da dodje pogledat .kaze da je sve ok spojeno ,te je ostao zbunjen kao i ja .druga 2 napajanja rade u mom kompu ,samo to novo koje sam kupio ne ! ugl,napajanje je u servisu , od danas .javit cu sta je bilo i kako sma rijesio .nadam se da me protis nece oderati u parama sad .fino kupis kod njih ,nesto nije ispravno i onda ti servis naplacuju hhh |
Asrock mi nikad nije ulijevao povjerenje, a corsair je bio bez pregovora barem dovoljno dobar da ne razmišljam da li je ispravan. Imao sam sličnih slučajeva da Ass-rock ploča radi sa slabijim napajanjem a sa jačim ne. Savjetovao bi ti da prije probaš trampit ploču za neki brand nego napajanje ako je ipak ispravno na testeru i drugim pločama.
|
zvali me ,ustanovili da je napajanje bilo loše .dobijem drugo ,neotpakovano .
sav sretan ,opet lagano spojim i ista stvar . wtf ? .nosim im sad matičnu i napajanje ,nek oni ustanove sta je u pitanju . |
Citiraj:
Mislim nosi im ali ocito imas neku nekompatibilnost ili je tvoj komp prejak za napajanje... |
Corsair CX430w je đubre od napajanja . samo ću to reći .
trenutno koristim konfiguraciju sa napajanjem Fortron 400w , nemam problema ne znam sta cu s corsair-ovim ,da im nosim na reklamaciju ,reci ce mi ovaj ut da je ispravno i traziti jos 70 kuna ... |
Ne želim ti pametovati, ali trebao si i ploču odnest prvi puta.
|
Citiraj:
da,al je matična radila sa druga 2 napajanja ,samo s ovim nije .. i jos uvijek mi radi normalno s Fortron 400W pnf igrao neke igrice ,komp radio 3 dana bez prestanka skidao s neta . ponasa se totalno normalno s ovim napajanjem ... tako da sam prvo sumnjao na napajanje .sad kako sam dobio drugo ,i opet mi ne radi ,posumnjao sam i na plocu .. čitam da je Corsair cx430 đubre izdanje ,jer su promjenili proizvođača ... |
Citiraj:
A da napajanje je "škart" al kaj ces, pobrali "slavu" s CX400 pa ce sad štancati govna :) Citiraj:
400PNF vozi sve kaj mu zakacis. Bez problema drži današnju srednju konfu . |
Definitivno provjeri ispravnost napajanja. Postoji mogučnost da ti komponente zahtjevaju jače napajanje.
|
Prestrasne stvari citam s tim novim Corsairima, da su si to mogli dopustit, sramota....:nono:
|
čito sam po forumu da je to napajanje corsair cx430 najlošije koje je corsair napravio a ti dokazuje i cijena
|
OT
Imao sam HX1000 koji nije palio PIII konfu ni Q9550, ali je zato palio Phenom X3 konfu bez problema i prolazio na testeru.
|
da raskrinkam sve vase teze o losim i uzasnim corsair napajanjima, radi se o zaštiti, kojoj tocno neznam, "lošija" napajanja to nemaju zato kod njih sve prolazi uredno.
uglavnom trebalo bi provjerit sve konekcije i spojeve i ostalo koliko god puta je potrebno dok ne upali, naravno, ako se ne radi o neispravnom napajanju sto u vecini slucajeva nije. imao isti problem sa 400cx nakon kupnje i isto mislio da je riknilo, upali se na sekundu i samo umre, koda je preslabo. neznam do cega je bilo ali provjeravanjem konekcija i ponavljanjem istoga bezbroj puta uspio sam u namjeri da radi. razlog, moze biti svasta, ali vidim da nisan jedini. od tada mi se to vise nije dogadjalo. zanimljivo bi bilo izmjerit dali stvarno napajanje povuce maximum kad se pali, ili mozda ucine kratki spoj, ili mozda mas anegdje probija, neka se netko bavi s time ako stvarno iam volje i zivaca i moze zaradit na tome, ja ncu niti imam namjeru ;) inace, cisto da se zna, komp kad se upali, ako nije neki turbo ultra gamerski nece povuc preko 200w koliko god da se trudio. tijekom igranja i zahtjevnih radnji struja se povecava i tek onda dolazi do maximuma, i to i sa vremenskim periodom. cisto sumnjam da 430cx ima manje od 350w sto bi bilo dovoljno za pokrenit ovi njegov novi pc iz naslova, 350w noname napajanje je znalo vrtit i amd x2 i 8800gt. naravno, u najvecim opterecenjima i u duze razdoblje to bi bilo kobno no svatili ste poantu. zivili |
Citiraj:
|
Si rijesio sta s tim corsairom cx430?
Odnio ga na servis kao neispravno ili zamjenio za drugo ili sta? |
nosio sam ga jednom ,dobio novo ,ista priča nije htjelo raditi .
sad imam mušteriju ,prodajem za nešto nižu cijenu a onda kupujem seasonic 520w i tad ako ne bude radilo kako treba ,razbit ću PRO iz protis svjetleće reklame :P |
Citiraj:
corsair cu dugo pamtiti po negativnom iskustvu . :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |