![]() |
Da li je moguće tražiti od T-mobile da mi izmjene sim karticu??
Naime, moja je stara već 7 godina, i iphone me malo zeza zbog toga.. Sva je kartica oštečena, pa me to muči. Da li bi mi željeli izmjeniti SIM, samo da mi daju novi, ali sa svim mojim podacima istima..
Hvala |
Citiraj:
Mozes traziti izmjenu sima. Ako je opravdano onda ti je free, ako nije onda ti je cca 100kn. Tako je bilo prije par godina kada sam ja mjenjao SIM. |
mism da ce ti je promjeniti besplatno, jer je vj stari logo... backupiraj si kontakte prvo i za svaki slucaj idi kad potrosis bon ..iako mslim da ti vrate lovu...
|
Imam iphone, kako da si podatke ostavim gore?
|
Mogu oni iskopirati kompletan SIM, nema potrebe za backupom. Samo im to napomeni.
|
I koliko to traje od prilike? tj. koliko ću biti bez moba?
|
Par sekundi, ako izdrzis naravno. :D
|
Znači to odma ide? Idem u t-centar, i to je to?
|
ide odma, rijese kroz par minuta, samo se moze desiti da nova kartica ne postane aktivna nekih sat vremena...
|
Ma sve 5.. mislio sam da budem morao par dana ostaviti :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Naplata je 50kn, al mislim posto je stara kartica da ce ti je besplatno zamijenit |
Hvala puno na pomoći ;)
|
Ako je crvena ili narančasta, besplatno bi je trebali zamijeniti. Meni su besplatno zamijenili za ove koje se trenutno koriste. Imao sam onu staru crvenu sa manje memorije. Kopirali sve s jedne na drugu i pričekao koji sat da bude aktivno i to je to.
|
Moja je bijela neka... stara oko 5-6 godina...
|
Ako nije pocetak mjeseca, nova proradi za 5min. Zamjena ce ti bit besplatna, samo zatrazi i prekopirat ce ti imenik sa stare kartice. Nemoras cekat da potrosis bon, lova se odmah prebaci.
|
Iskreno nadam se da će biti free :)
|
T-Mobile.hr
Citiraj:
|
Hmm... neznam koji je problem točno moj :)
Moja je bijele boje, piše ispred Simpa, Tmobile, GSM :) nije ovakva: http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...:0&tx=95&ty=25 |
Kao što je već navedeno, ako imas staru karticu (jos od Croneta) onda je zamjena besplatna.
Ako nemaš, zamjena košta 50 kn i dobiješ kuvertu sa novim pinom i pukom. |
Citiraj:
Jednostavno odeš u shop, obaviš zamjenu i tada dobiješ praktički novi s PIN / PUK. Kartica tada backupira putem mreže ( jednostavno dobiješ novi i prazan ), Nesmije biti aktivna barem 24 sata da bi uskladilo podatke imenika i novce. Nakon toga spreman za rad. Uostalom, prodavač/ica će vam ukratko reći potankosti što postupiti. :) |
Citiraj:
Oni naprave backup podataka sa SIMa prek uredjaja u koji se umetne stara kartica, napravi copy te kartice te se zatim stavi nova kartica i samo se stisne paste. I kartica kada postane aktivna kada se u sustavu zamijeni staribroj kartice sa novim brojem kartice, a to traje jedno 10ak min, a ne 24h |
Jok, jesi siguran 100%? :)
Ipak necu objasnjavati jer ne smijem odavati potankosti zbog ugovora. |
Ne znam o kakvim ti ugovorima i tajnama pričaš, ali ja sam zamijenio karticu u roku 15 minuta (uključeno čekanje u redu :D). Dao staru, bubnula je ženska u neki slot, pričekala malo, izvadila staru i stavila novu, nakon nekog vremena izvadila novu i dala mi i rekla da je sve spremno, samo da mi se neće spojit na mrežu sat-dva. Nakon par sati sve proradilo i gotova priča. Kakvih 24 sata? lol
|
Citiraj:
|
Ugovor je NDA. Guglaj pa češ znati.
T-com koristi stare uređaje za backupiranje sim kartice. Pošto kartica ima svoj imei broj pa treba registrirati na serveru s istim brojem kao stari.. U više navrata ljudi su aktivirali i bunili da nisu dobili novce na svom broju :) S pretplatničkim brojem odnosno postpaid nema problema. A prepaid ima problema |
Ak ti je broj moba prijavljen na jedan SIM, i ti zelis novi SIM, oni sam kroz aplikaciju upisu novi broj SIM kartice i server sam sve usluge koje ti imas po starom broju na novi broj SIM kartice i ona je spremna za rad.
Ja sam cuo da su ljudi gubili pare, ali se meni to nikada nije desilo dok sam radio i neznam nikoga ko je izgubio pare na prepaid SIM kartici. |
To znam i zove se SIM toolkit backup :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo stara je nekih 5-6 godina!
|
stvarno sad više nisam siguran dal imaš pravo na besplatnu zamjenu kartice, ne sjećam se koje su išle prije 5-6 godina... uglavnom odi u t-centar (uzmi puk broj) , i reci da te kartica stalno zeza u ajfonu i pitaj dal bi ti mogli besplatno zamijeniti.
|
30 postova kroz 12 sati i nisi dobio siguran odgovor na pitanje.
Poziv službi za korisnike bi te koštao nekoliko minuta i dobio bi siguran i brz odgovor, odmah. Čemu služi služba za korisnike? :chears: |
Citiraj:
|
a i neces problema, odes u t centar,kazes "ja bi zamijenio", mozda se plati 50kn mozda ne
ako je nekom problem 50kn onda bi se trebao zapitati i da li mu je potreban mobitel |
A mrzim kad se razgovara o lovi... Nemožeš govoriti u moje ime je li problem 50kn.. To sigurno.. A drugo, pitao sam jer vidite da ima ljudi koji se kuže u to.. Služba za korisnike bi isto to mi rekla kao vi jer isto tako neznaju kakvu karticu imam...
Jedino me zanima još.. Puk, nisam siguran da li ga se sijećam :) I nemam pojma gdje mi je ta kutija... Na mene glasi kartica i imam pin, ali puk neznam :S |
Imas par solucija.
Odi u T-centar. Poslikaj karticu pa cemo ti rec. Nemoj nist napravit. Ne moras imat PUK, samo im das karticu i to je to, mozda te pitaju za njega, a mozda i ne. |
Pitat ce ga za PUK sigurno ako kartica nije registrirana. ako je registrirana onda zamijenu vrsi onaj na koga kartica glasi. AK nigdje ne mozes nac PUK, a kartica nije registrirana zovu SZK i trazi da ti daju PUK. Ispitivat ce te kada si zadnji put nadoplatio racun sa kolko kuna i sl. pitanja i onda sa time odes do T-Centra
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:03. |