![]() |
6800 le bih uzeo
...evo mislim si uzezi 6800le by leadtek za 1600kn u linksa,sto mislite je li to dobar izbor ako mislim iskusati srecu sa otkljcavanjem pajlpova i ostalih cudesa:D
|
to je ok cijena...al mislim da je to jedna od onih novih kod kojih se nemoze odkljucat:)pitaj sam fishera aka uncle sam:D
ps ak uspijes...odi igrat lutriju:beer: |
pa jel bolja od 6600GT i za koliko?
|
nesto sitno je 6600 gt bolja...al ak imas srece...je 6800 le dost bolja:D
|
Citiraj:
..odakle ti ta informacija:confused: |
negdje sam proztao bez za**ije
|
pa dobro uncle sam gdje si,prozbori sada ili zauvijek zasuti:D,izgleda da ostaje 6600gt za kupnju ako je ovo istina...steta,nego koliko cucla ova grafa struje,jeli njoj dosta 350W napajanje?
|
gle trazi potvrdu jer ono ak sam sam...heh mozda sam pomijesao sa nf4 schipom i sli modom?:D
6600 gt bi trebala gutat oko 80 w...mislim da je to ono na min granici |
Yo, all!
Što se tiče 6800LE, ja sam ponosan vlasnik jedne kupljene u linksu. Naime, nedaju se otključat dodatni pajpi(mislim daju se, ali ne rade :( ), ali grafička je prebolesna! Ja sam svoju clockao na 380/880 i stabilno radi sa STOCK kulerom, a na ful loadu temp je 62°C! Pa sad ja velim, ko će lud davat iste pare za 6600GT koja se neda otključati, a skoro pa su jednake!:) E, da, što se tiče napajanja, meni na 400W no-name radi, imam 4venta sa ledicama, jednu optiku i jedan hard... |
....znaci nista nisi uspio otkljucati:confused: ....samo overclock,nista,ja najvjerovatnije kupujem galaxy 6600gt (1,6ns) mema by samusung,po meni bolji izbor od leadteka,steta za 6800le izgleda da nema vise jackpota sa ovim karticama....
|
Ma samo uzmi 6600GT i clockaj do jaja! mema 1.6 ns? njam! :p
Noda-Pozdrav:beer: |
noda not bad:D
inace mislim da su spaljeni bas pajpovi pa da i ah ih odkljucas nemas benefita... sry:beer: nemas srece:D 6600gt neka bude |
Bok Pantera-N:beer:
Da što se tiče pajpova, mogu otključat na 12x1 ali ima artifakata za popizdit ali može odvrtit 3DMark 03 i 05 bez beda! :D enivej, meni je to ful dobra karta za tih 1500kn, mislim, opere svaku 6600GT:D :p |
Evo me,
jebem ti bio sam polomljen u bolnici, but now I'm back! Definitivno ti preporučam 6800 le. Ogromna je mogućnost da otključaš na 12 pajpi i 5-6 vertex-a. Za ovu informaciju, da se nedaju otključavat sam negdje načuo, al to nije niš sigurno... Ma i da se neda otključat, mogućnost bolesnog overclocka uvijek postoji.Meni bez volt-moddova radi na 398 mhz (naravno bez artefakata), mema u pravilu ide do 900 mhz. Grafička rastura, uvijek igram u 1280*1024, max detalji, 4xAA i 8(16)xAF. Ako je 1600 kn, onda navali. Edit: Ako šta pomaže: 4625 u 05 marku :D E,da i jolkica, obavezno avatar promjeniš kad uzmeš grafu!:smoke: |
kako otključat pajpe?
|
Citiraj:
Mislim da imaš ga za skinut ovdje na PCE. Ak neš nije jasno, pošalji PM. |
Sam pa sram te bilo grafa je grafa:D
sala mala dobro di mu dosao i hex editor |
[QUOTE]Originally posted by Sam Fischer
[B] ....E,da i jolkica, obavezno avatar promjeniš kad uzmeš grafu!:smoke: ...pa budem razmislil:smoke: :D ,nego sad me opet stavljas u nedoumicu,znaci ti preporucas ovu 6800le by leadtek.....hm,bio sam siguran da je 6600gt boji izbor ako se 6800le neda otkljucati???!! |
najbolji izbor ti je graficka koja radi ispod 50C u 2d-u a to definitivno nije 6600gt i 6800le
|
[QUOTE]Originally posted by jolkica
[B] Citiraj:
Ma imaš se s njom igrati mjesec dana. Samo pripazi na napajanje. Istina je da cucla puno, a kaj masterx lupeta, ne bih se složio. Moja Leica: idle: 48 C, max 62 Frendova Leadtekica(isto Le) idle: 52, max 64 - ova je modana na 16 pajpi i jede 12500 bodova u 03 marku. (stock keller/AS5) |
...napajanje je naruceno 500W by fortron blue storm tako da smo pitanje napajanja rijesili,a za grafu budem jos razmislil,posto imam popunjenih svih 5 pci slotova najvjerovatnije cu biti prisiljen napraviti mjesta odnosno osloboditi prvi slot do graficke....mislim na 6800le
|
Citiraj:
Poslije si ubodeš NV5 silencer ak si baš neki freek. Joj kad si ja ubodem Fortrona, ima da ju zapalim...:D :D |
....a koja je razlika izmedju 6800 obicne i ove 6800le,da li se ova prva da otkljucati na ista bolje?.....i zasto npr 6600gt se neda otkljucati na ista vise nego samo clockati.....
|
6800NU(obična) već radi sa 12 tvornički ispravnih pajpova, dodatnih 4 isto možeš otključat, al dal će radit je pitanje! :)
6800LE radi na 8 tvornički ispravnih pajpova, a možeš iih otključat na 16... 6600GT se ne može otključat jer se nema kaj za otključat!!:D btw, jel znate koju dobru str. sa moddanim biosima za 6800LE?:) |
Citiraj:
Al se zato opet fino clocka. Na 1,4 V brijem da bi do 450 mhz išla, jer i ti imaš dobar čip kad radi na 380 uz 1,1V. |
a mozda se te kartice ne mogu otkljucati pa im takva i cijena...
|
@SAM
Istina, ja sam jedan od rijetkih :fuming: , ali me spašava dobar čip!:D |
[QUOTE]Originally posted by noda
[B]6800NU(obična) već radi sa 12 tvornički ispravnih pajpova, dodatnih 4 isto možeš otključat, al dal će radit je pitanje! :) 6800LE radi na 8 tvornički ispravnih pajpova, a možeš iih otključat na 16... 6600GT se ne može otključat jer se nema kaj za otključat!!:D ...pa zar nije 6600gt isti chip kao i na preostale dvije kartice ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
...uv je*te ja mislio da je to isti chiponja,pa koja je onda osnovna razlika izmedju nv40 i nv43? |
he, sad, ugrubo: nv43-manje pajpa, viša frekva, nv40-više pajpa(6800NU,GT i U), manja frekva... (to je ugrubo rečeno ;) )
|
...mozda da je uzeti 6800le od gainwarda,mozda se njihovi modeli bolje otkljucaju,i jos jedno pitanje:D ....kad se otkljucaju ti dodatni pajplovi a nisu ispravni kako ih onda zakljucati:D da se ne vide artifekti po ekranu koji ih oni stvaraju?
|
koliko ja znam to ti je softmod, pa imas opciju da ti program (valjda Omega driveri) odkljucaju, ti provjeris dal svi rade ok... a ako ne onda opet u omegi stavis da je normalni driver...
|
Ne, skineš riva tuner sa www.guru3d.com i s njim otključaš i zaključaš pajpe...
Što se tiče gainwarda, čitao sam review-e i većini se da otključat 16x1,6, ali se ne daju dobor clockat, tj. skoro pa uopće... Ali ovih 16x1,6 to nadoknađuje...:D |
Ma ne ovisi vam o proizvođaču(gainward,leadtek...) kolko će vam se čip clockati i da li će se dati otključati pajpe. Oni samo ljepe dobiveni čip na PCB, eventualno ljepe neku bolju memoriju (ASUS)...
To vam ovisi o samom čipu kojeg je napravila Nvidia. Puka sreća,ništa više. Imam frenda koj ima jebeno sreće, npr. u tenisu mi često liniju skelji, hoda ulicom i nađe 50 EUR na podu, ma ne znam više... I baš me zove da kupuje novu grafičku, i reko je da hoće kao moju (jer je vidio kak to kod mene zgleda), a ja sam mu spomenuo rizičan postupak moddanja, i reko mu da ako ne želi riskirat, da uzme 6600 GT. Al sam mu reko: "Jebote koj si ti krump, ziher ćeš sve otključat." I ode drugi dan u HGspot, plati ju 2000 kn, i dođem kod njega da obavim posao (moddanje), kad ono na 16,6 nikakvih artefakata, odmah dignem na 385/900 mhz, sve radi ko bog još dan danas na tim postavkama, a samo sam skino žvake na memi i stavio bolju pastu... I grafa rastura, blizu 5000 u marku 05. |
...dobro onda,da li treba imati instaliran software pomocu kojeg su otkljucani pajplovi ili kad se jedan put otkljucaju onda stoju otkljucani nevezano od programa (power strip ili vec koji)....,ima li koji bios preko kojeg se mogu otkljucati ili samo softwerski ?
|
Kolko sam ja vdio većina gaindwardica se neda dobro clockat (govorim o 6800le), e sad dal je to istina kak su napisali...:confused:
Jolkica Već sam ti napisal!!! Riva Tuner |
ajd nek netko pozove Tigmana:D
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=16217 Ak ne nađeš tamo BIOS koji ti odgovara , editiraj svoj vlastiti s grafe. Nije neki bed. Samo spremi stari za svaki slučaj i inabavi neku PCI grafu ako nekaj zahebeš po putu. |
Sorry, ono, novi sam tu...:)
Tnx, pogledat ću.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:16. |