![]() |
Dobar Subwoofer a da nije skup??
Zanima me koji je jako dobar aktivni Subwoofer a da nije pre skup..maximalno do 1600 kn.. BTW svidja mi se od logitecha subowi, ali se nemogu kupit odvojeno. Hvala
|
Jesi razmišlja o polovnom ili isključivo novom?
|
Pa moze i polovni, ali da je dobar...to bi mozda bilo isplativije...i da, da nema puno distorzije. Evo ovaj mi se jako svidja: http://reviews.cnet.com/pc-speakers/...-30993080.html
Ali steta jer se prodaje iskljucivo kao 2.1 paket. Te zvucnike mi ima frend, i super su...samo sto bi meni trebao bas Sub za kucno kino, tj pojacalo |
Možda si mislio na ovako nešto? Malo mi djeluje previše kad za manje od 1200 kuna možeš dobit Logitech z-2300, a snaga woofera je ista ko ovog od yamahe.
|
Uff da...ali sta mislite, dal bi se isplatilo uzet ove logitechove zvucnike samo zbog suba..ili neki samostalni sub??
|
Inače, da uzimam z-2300, super su (trebali bi bit makar ja imam z-5500 :D), ali ja nebi ništa kombinirao samo sa wooferom od logitecha da prespajam nešto drugo i prčkam bezveze jer su i ovako dosta dobri. Netreba bolje. Što se tiče nekog slaganja "kućnog kina" na takav način, mislim da je to neuspješno. Ako se već ide tako onda se uzima pravi hi-fi sistem, ali opet je to druga priča jer je cijena daleko veća od zadane tako da to propada. Moja preporuka ti je z-2300 pa sad čekaj druga mišljenja od ljudi koji će bit stručniji od mene. :)
|
Ja imam Yamahin sub zakacen na reciever. I to se definitivno "bolje" cuje nego z5500 (a valjda onda i z2300).
Z5500 su dobri zvucnici, ali cijeli novi sistem ti je overkill ako vec imas pojacalo (reciever) i zvucnike. Nabavi samo subwoofer i miran si. |
hmm..pa iskreno ovaj od yamahe mi se svidja, ali je malo pre skup...inace imam tri technics zvucnika i dva neka ljeva (ali su jako dobra)... imam i sub jamo E3 SUB... ali bi zelio malo jace nabijanje, jer ovaj pri dosta jacem, pocne stvarat laganu distorziju, sto mi uzasno smeta.. A sa frendom smo isli kupit ove logitechove z2300 sto mi se sub jako svidja i kad se odvrne dosta jako, nema distorzije
|
moj glas za sub od yamahe. od onoga što sam čuo sve što je jeftinije od 150€ nije ni blizu Yamahe po kvaliteti basa za isti cijenu.
|
A sto si ne pogledas Heco Victa sub25A u Leocommercu.
Cijena mu je 1750kn - 10% popust. Zvucnike je moguce naruciti ako nisu na lageru, a nude odlican omjer ulozeno/dobiveno. Definitivno, bolje rijesenje od te Yamahe ili tih Logi plastikanera. |
slazem se sa ziiky-jem
|
izgleda primamljivo, samo..di u ri da nadjem te zvucnike :(
|
Nazovi ih pa mozda dostavljaju.
|
Ok.. Hvala
|
pogledaj pod distributeri na stranici . u rijeci su chipoteka i lm trade.
|
Citiraj:
Kad narucis preko kooperanta, popust bi i dalje trebao vrijediti! (sve bez postarine, naravno) |
Citiraj:
|
Focal Cub2 rabljeni nadji, ima ih dosta da se prodaju, a ima i na njuskalu i CICE-ama... nije overkill a jako dobar sub
|
I moj glas za Focala Cub2, novi je mislim oko 2200 kuna. Probaj negdje naći rabljeni, imam ga i ja i svakako ti ga preporučujem.
|
Što mislite o ovom subu: http://www.pioneer.eu/eur/products/a...S-S/index.html
Mogao bi ga dobiti za 650 kn od jednog lika?? |
|
Citiraj:
|
heco victa sub mi je presmjesan. 100 rms sub, mizerno vjesanje? Ma to je bass. Mozda to lijepo svira, ali ja od suba ocekujem kad opali da prozor otvara. A to 100rmsa nemoze nikako. Radije yamahu uzmi, ona moze dobro potegnut.
|
|
Da malo dignem temu iz mrtvila :)
Jel može neka preporuka? |
Pa zar nitko ništa?
Ajde mi bar recite što bi od ovoga preporučili? http://www.njuskalo.hr/zvucnici/subw...oglas-13402764 http://www.njuskalo.hr/zvucnici/akti...oglas-13475333 http://www.njuskalo.hr/zvucnici/kef-...-oglas-6569241 http://www.njuskalo.hr/zvucnici/foca...oglas-13615045 |
Da sebi idem uzimat, uzeo bi pioneera.
|
Vidim da gledas u cjenovnom razredu do 2000kn...
http://www.njuskalo.hr/zvucne-kutije...-oglas-8031013 procitaj malo recenzije po netu... iako mu neki zamjeraju slabije pojacalo vjerujem da ovo radi solidno ako ne i odlicno ;) (Pod slabije pojacalo se misli da su mogli uglaviti i jace jer sam drajver to dopusta ;)...150W sigurno nije malo za kucnu upotrebu) Ja sam si ga mislio uzeti pred par mjeseci ali je tad tip to prodavao za 3000-3500kn...pa mi je bilo puno Unutra je peerless xls drajver koji ljepo svira i gornji spektar pa se lakse uklopi sa malim zvucnicima... Kazem, pogledaj recenzije i usporedi ;) |
Trenutna konfiguracija za kućno kino je
Pojačalo - Denon 1708 Zvučnici: Tangent audio - prednji EVO E34, centralni EVO E24, stražnji EVO E4L Sub je do sada bio EVO E8... koji osim što je bio preslab, pokvario se 2 puta... prvi put u garantnom roku, drugi put izvan... i nemam ga namjeru ponovo popravljati. Rađe ću uzeti nešto drugo. Ovaj Gallo zbilja izgleda zanimljivo... Da li je overkill obzirom na komponente koje imam trenutno? |
U audiju nikad nema overkila...ukoliko si to mozes priustiti ;)
Gallo se sastoji od dva dijela...ako se ne varam...a mislim da se ne varam (99.99%)...tako da mozes staviti i kutiju kraj kutije... Nisam ga cuo, ( a i gdje bi ga mogao pislusati), mislim da to nije sub koji ce tresti zgradu...ali vjerujem da ima ljep, dubok i kontroliran bas... ako si u ZG prosetaj se do tipa i poslusaj kako ti svira...nista te ne kosta ;) sorry..sad vido da pise rijeka... onda moras vjerovati recenzijama...i unutarnjem sebi ;) |
Citiraj:
Ako se ne proda, to ću definitivno napraviti. Hvala na savjetima! :chears: |
A cujes, sub je u oglasniku vec duze vremena...bar pola godine ;)
Ja sam si ga mislio uzeti ali je tad bio oko prije spomenutih 3000-3500 pa sam malo vagao jer za 2000kn u samogradnji mogu sloziti nesto u tom stilu...na kraju sam i slozio neku samogradnju... uglavno, za 2000kn mislim da je to super kupnja ako je sa subom sve ok... cak i da je malo oderana boja, mozes naci nekog tko ce ti ga preliturati za parstotina kuna sa spricom pa ce biti kao nov... Ako ti dosadi ja cu ga otkupiti od tebe za pola cijene :).. eto, mojih 5lipa...nadam se da je dobar savjet... Ti ces sam procjeniti najbolje ;) Mozda ti na kraju ipak nesto drugo bude bolje ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
pred godinu dana sam htio uzeti peerless XLS10 za 60funti a postarina je bila 40funti... Vjerujem da bi ga postarina za sub izasla oko 80-100funti...ne znam...ali mislim da nebi bilo isplativo... Za tu lovu bi bilo pametnije uzeti lowcost karte, otpilotati do londona i nagurati sub u ruksak i vratiti se nazad s njim nego platiti postarinu ;) A za otkup ;) Cujes, od jednog suba, uvijek je bolje imati dva :D:D:D (Bez zafrkacije, s dva suba se lakse anuliraju nedostatci prostorije..ali to je vec deaeta tema :))...ali 1000kn za gallo bi uvijek dao ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Npr. 4 komada bi te došla 50 funti. Trebao si nači nekog za neku zajedničku naruđbu i podjelit poštu. Da si našao mene prije godinu dana ja bi s zadovoljstvom podjelio trošak poštarine s tobom :D Nego , jedno vrijeme se u EU mogao uzeti onaj sdx 10 s XBL2 motorom za oko 1400kn ako se dobro sječam što je bila puno bolja opcija od XLS10. Citiraj:
Citiraj:
BTW , uvjek ima dobrih prilika gdje se god okreneš i taj gallo za 1000kn bi definitivno bio jedan od takvih prilika. No čovjek mora negdje potegnuti crtu jer se inače zakopaš projektima. Ja sam s subovima gotov... mislim da nema šanse da kupim više ijednog pa da je sad sitniš. Eventualno ako mi u ruke uleti onaj SI 24 drajver za 1000kn :D |
Sta je najgore pred godi u dana sam trazio nekog da uzmememo nekoliko xls10 jer je cijena bila oko 540kn, a postarina je bila 40funti za komad 45 za dva 50 za tri/cetiri :)...
Sto se ostatka tice...cijeli sistem mi je raskopan (ponovo) tako da se s nicim ne igram... cekam da tip da ponudu za neko kuciste da mogu svu elektroniku posloziti i zavrsiti tu neku pricu :) A onda se okrenuti i smisliti neki multimedijalni izvir jer me wd kutija pocela zekiti u zadnje vrijeme...izgkeda da je ekipa promjenila nacin komprimiranja filmova jer imam sliku a nemam ton preko wdtv live... uvjek neka zafrkancija...;) Da, 500kn nije neka razlika... samo to krene... hmmm...gledam sub za 1000kn....hmmm....ali ova od 1500kn je bolji,mogao bi njega hmmm....kad vec dajem 1500 ima ova zvijerka za 2000kn... na kraju se uzme neki od 2500kn, kad je bal nek je maskembal :D i eto...od 1000 zavrsis na 2500 ;)...a mogao si biti sretan i st tim od 1000kn....ili ne ? :D |
Hvala na savjetima. :fala:
|
Citiraj:
Uglavnom , želim reči da znam kako je kad ti treba neka sitnica a postage to čini neisplativim. Zbog toga uvjek imam volje nešto pridodati naruđbi te sam do sada napravio to par puta. Tako da mi je zaista žao što nisi našao mene. Ako si ih zaista mogao dobiti po toj cijeni (pretpostavljam neki oglas?) na "par komada" bi ta cijena poprilično značila. Ja bih ti bio naručio drajver bez ijedne kune za šiping. btw, na audiofilu sam baniran jer sam komentirao 'prirodu foruma' a na drugom našem mjestu mi govori da ne postojim u bazi kad se hocu ulogirat pa se nismo ni mogli naci. :D Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
To je kao da nekom tko ima 600 konja ispod papučice kažeš da bi bio zadovoljan i s 300 jer ...večina vozi s stotinjak :D Citiraj:
Mislim da češ biti prezadovoljan u odnosu na taj Tangent E8. |
Citiraj:
i mene zanima :D Da mi potvrdis koliko sam bio blesav sto ga nisam kupio :D (Kad vec imam njegove statelite) |
Citiraj:
malo sam se pomucio dok sam otvorio fotku, malo ti se pomijesao tekst... ali wtf ??? sta ces s onim pustim drajverima ? sta je ono, XLS10 ? sad sam vidio da ima par slika u albumu... ne, nisu ti sve na broju!!! (ps. audiofil je onako za rezveseliti se :D...tamo sam sam sebe zbenirao...a mislim da sam bio na cicama (cice.hr) trazio ekipu za peerless-a jer njima nikad dovoljno subova :D ) i bas super kad netko proda nesto tvoje...to mora da je vrhunski dozivljaj :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:18. |