![]() |
MX518
Dobar dan svima, novi sam ovdje.
Da prijeđemo na stvar. Mislim kupit Ovaj miš. Sad što me muči. U descriptionu pise da ima 1600dpi, pa se ja bojim da to nije stara verzija, ili je to samo tehnička pogreška. Hvala unaprijed. |
Pa da, ima 1600dpi, ali to se moze podesavati sve do 850dpi, sad neznan na šta ciljas...
|
a nazovi adm pa ih pitaj jel imaju noviju ili stariju verziju.
moj susjed ima mx 518 s 1800 dpi |
Da, na taj način ćeš znat šta kupuješ. Btw. moj je isto sa 1800dpi-a.
|
Neovisno radilo se o 1800 dpi-a ili 1600 dpi-a, glavna stvar kod tog miša je njegova ergonomija, a vjeruj mi, tu razliku između 200 dpi-a nećeš skužiti.
|
Jao, sta to cudo jos uvijek kosta tri glave?
Inace imao sam ga, i imam samo pohvale za njega. sto se tice starija/novija verzija, mislim da starija ima sam tri-cetiri tockice za nozice dolje, dok novija ima "velike" tri slape ispod, a to je nes sto bi mogao primjetit (kad se izlize), dok dpi sumnjam da hoces.. Mislim na ovo i ovo. |
Pa bas zbog tih nožica i pitam, jer pretpostavljam da su od novog dugotrajnije.
DPI mi nije važan jer neću koristit veći od 800 |
ne brini za trajnost mom susjedu se nisu izlizale a on ga koristi jedno 6 sati dnevno
|
Ja sam poslao mailom upit ADM-u pa cu vas obavjestit sto su mi rekli.
|
Da, izlizat se neće osim ako ti je podloga šmirgl papir:D
Nego vezano za te nožice; prema tome ja imam staru verziju, a na kutiji i u setpointu mi piše 1800. Nije da je bitno, ali čisto me zanima, čemu vjerovati? |
Uzet cu podlogu i linksa steelseries qck+
|
Imaju 1800dpi verziju
Poštovani,
Na skladištu imamo novu verziju s 1800 dpi. Pozdrav ----------------------------------------------------------------- Preselili smo se !!! Nova adresa : Jordanovac 42 ----------------------------------------------------------------- Danko Dolinar Acquisitum magnum d.o.o. PJ2 ADM Računala Jordanovac 42 10 000 ZAGREB Tel : ++ 385 1 245 11 76 Fax : ++ 385 1 6399 921 www.adm.hr ------------------------------------------------------------------ ----- Original Message ----- From: "Ante Jukić" To: "Acquisitum Magnum d.o.o." Sent: Thursday, June 24, 2010 9:06 PM Subject: Upit od ACQUISITUM MAGNUM Web Shop Evo ovako, namjeravam kupit miš logitech mx518. U opisu piše da ima 1600dpi što je starija verzija. Mene zanima da li imate novu verziju od 1800dpi koja ima velike teflonske nožice ispod miša. Hvala na informaciji Evo ga primio sam mail drže novu verziju. |
Moj prijatelj ima i novu i staru verziju i osobno sam isprobao oba, razlika se neosjeti.
|
Citiraj:
ili cek,:stoopid:, pa to vec ima, zove se g5....... |
g5 vise ne postoji , sad je g500 =)
|
po meni g500 je malo bolji ;)
|
Postao sam ponosni vlasnik mx518, miš je odličan nemam zamjerke evo vec dan radim na njemu. U CS-u mi je nekih 40%lakse igrat.
Danas dosao frend do mene i kaze da sam za manje pare(citaj u linksa za 229 kuna) mogao kupit steelseries kinzu koji je puno bolji. Sad me zanima da li sam pogriješio što nisam uzeo kinzua. |
To je vjerojatno rekao jer s tim miševima igraju pro igrači koji ih dobivaju od sponzora, pa ako igraš s mišem kakvim igraju pro igrači, odmah si i ti pro. :)
Nisi ništa pogriješio, daleko od toga... Uživaj u odličnom mišu :beer: |
Sa Logitech MX518 se jednostavno ne može pogriješiti, pogotovo kada se uzme u obzir da je nedavno bio na akciji za nekih 269,00kn. Odličan miš koji je već godinama u samom vrhu. :kafa:
Što se tiče nekakve konkurencije, istaknuo bih SHARKOON FireGlider za kojeg sam na početku bio skeptičan,a na kraju istoga uzeo i oduševio se zbog onoga što nudi za 199,00kn. |
Vidim da je dobar izbor. A evo malo gledam netom pa vidim da kinzu ima akceleracije i jos mnogih problema. Pa me začudilo unatoč akceleraciji(koja se ne može isključit nego je nativna znači senzor ima problem) S njim igraju f0rest, Gux i jos jedan CS igrač. A znam da 99% pro igrača igra bez akceleracije.
Moja pretpostavka je da je steelseries ispravio grešku posebno za njih, i onda unatoč akceleraciji se taj miš dobro prodaje. Jer mislim ono ej f0rest igra s njim, pa mora da je dobar :D . Takve nebuloze se mene bunille dok nisam jednu vecer dobro razmislio. Sad mi je drago za MX518 i kazu da je miš neuništiv(naravno pod normalnim okolnostima korištenja) :goood: Evo malo samo gledao ovo(modove) i mislim se da bih i ja nesto tako napravio. Naime susjed mi radi si pituravanjem, finim bojanjem sitnih dijelova. Ima svu potrebnu aparaturu, pa se ja mislim da kupim boju i odnesem njemu masku da on ''zamaže'' njega dvi ruke. Mislim da ce bit puno lijepši nego sta je sad. U obzir dolaze crna, siva boja, a ako bude znao napravit onda ovome nemogu odolit. Ovo za crne kocke je ''tool box liner'', kao neka mrežica. Ima li to gdje kupit u ST, ja bi volio to sve pripremit čovjeku pa da on obavi svoj posao. Evo ovako izgleda toolbox liner. http://toolmonger.com/wp-content/upl...olboxliner.jpg Evo slika kako izgleda miš http://www.mnpctech.3dpixelnet.com/p...emodblog9o.jpg |
poboljšani mx518
Bok
Ja sa tim mišem imam smo pozitivna iskustva.. Imam obije verzije i zadovoljan sam... i oduševljen sa mogučnosima novoga.. Niko ne spomijen ni ne koristi ( tak mi se barem čini ) odvajanje x-y postavki rezolucije miša... ali ok.. meni se ta opcija jako svidila.. iako nisam još imao prilike isprobati.. u igri.. ali ja sam si nabrijao miš da nisu postavke jednake ljveo desno gore dolje.. no to je eto stvar navike no u teoriji bi to trebalo puno značiti. Čini mi se da je praktiki teže ruku kretati napred nazad pa da tu treba diči dpi.. a ljevo desno .. smaniiti zbog zgloba u zapešću.. ali to je sada teorija. i neznam kako tko preferira korštenje miša Poz i LP |
Da ne otvaram novu temu, postavit ću pitanje ovdje iako se ne radi od mx518 mišu.
Naime, imam G5 rev1 i stvarno sam jako zadovoljan sa svime osim sa scrollom jer svaki put kad idem stisnut scroll tipku ujedno i "zascrollam" stranicu gore/dolje. I ta scroll tipka mi se čini jako nekvalitetna jer ju mogu micat lijevo desno. Jel se netko susreo sa sličnim problemom? |
Ja imam staru verziju , a bratic novu . Nema velike razlike , no na mome misu s desne strane ona crna kao guma se dosta izlizala i iritira , no sve u sve sa misom sam prezadovoljan :)
|
jel ima ko kakav tutorial kako rastaviti taj miš..zeza me neš desna tipka...mislim da se prljavštima uvukla unutra..uglavnom skinuo sam s donje strane ona 3 šerafa a kak dalje..
|
Primiš ga jednom rukom kao i inače kad ga koristiš i digneš u zrak.
Drugom rukom uhvatiš kabel kod samog ulaza u miš i povučeš prema donjoj strani miša, znači jednostavno razdvajaš gornji i donji dio. Ako si maknuo šarafe miš se mora relativno lagko dati rastaviti. |
evo uspio sam...fino sam ga počistio i radi ko beba sad :D
|
U subotu u Linksu akcija, MX518 za 259 kn, pa kome treba...
|
a daj me nemoj zezat :(
|
Citiraj:
|
Ovaj miš na subotnjoj akciji u Linksu je starija verzija? Ili se varam?
|
Citiraj:
|
Vlasnik sam Mx518 5-6 godina,kupio ga u kanadi =) Dan danas ga koristim,radi kao od 1. dana,cijeli logitech znak izlizan =) Jedino me plasi u zadnje vrijeme s gubljenjem kontakta kada ga okrenem malo u desno,pokusat cu se malo s kablom poigrati,bilo bi mi zao da odapne nakon toliko godina )=
|
|
Jučer sam kupio g500 i stvarno je super miš mada ovih 5700dpi neznam oću li i ikad upotrijebit,al nema veze glavno da je miš udoban da se namjestit težina dobiju se 6 utega od 1,7g i 6 od 4,5g prije ovog sam imo i još mi je tu samo na drugom kompjuteru mx518 dizajn mx518 i g500 je skoro isti što se tiče ležanja u ruci jedino tipke sastrane su drukčije i napred kod scrolla nema onih ko šta mx518 ima i to je ubiti to i naravno g500 je laser,a mx518 optika.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kod cure doduše :p moj MX518 je elektronika od novog u kućištu od starog. noviji (izrađeni nakon 2006.) imaju sloj još preko plastike koji se ima tendenciju izlizat nakon pol godine korištenja, te mi se ruka triput više znoji na njemu. rijetko ga koristim iznad 800dpi, tak da tu nisam mjerodavan, al meni je bilo kaj iznad 1200 prebrzo tak da (prije neg pacijenti ulete, zgašena akceleracija.) |
Moja preporuka za miš, znam da je subjektivno al meni je 1600 koja ima moja verzija, prebrzo. Tako da ne vidim baš da se treba zamarat stara vs nova verzija.
Moj mx518 je postavljen na 600. |
Kupio MX 518 na akciji, al ostao paf koliko lošije radi na stolu od prijašnjeg LX3 logitecha..
Sad još moram podlogu kupovat... Doduše,tipke su puuno brže,ergonomija bolja al nemogu vjerovat da mi "lagga" na drvenom stolu?! |
obavezno uzmi neku podlošku i radit će ko zmaj, moj na stolu isto lagga :D
|
Meni isto puno bolje radi na nekoj podlozi, nego na običnom drvenom stolu. Iamo sam Sharkoonovu podlogu za 15 kn i radio je odlično, ali je već sva ofucana, pa koristim neku običnu podlošku sa logom od Cambridge-a:D Tak da se ne moraš brinut da ćeš morat kupovat skuplje podloške.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:53. |