![]() |
Međimursko veleučilište - MEV
Potaknut raspravom iz teme o FOI-u, odlučio sam otvoriti ovu temu. Pošto sam maturant tehničke škole nastavljam studirati u istom smjeru. Odlučio sam se za MEV, smjer inženjerstvo računalnih sustava i mreža. Pohađa li netko taj faks? Zanimaju me informacije iz prve ruke (što mislite o njemu, kakvi su profesori i sl.). Što se tiče studija i svega proučio sam to na službenim stranicama, no ukoliko ima studenata sa tog faksa volio bih da kažu svoje mišljenje i viđenje istoga.
|
Ja sam druga godina MEV-a, isto smjer računalne mreže i sustavi. Faks nije loš, profesori nisu loši ali nisu ni top-of-the-line (FTR: zadaci i ispiti iz programiranja i srodnih kolegija su kopipejst s FER-a i TVZ-a :) ).
Fizika i matematika su lakši nego na FER-u, negdje u rangu s VELS-om. Imaš 3 roka + dekanski za položiti tako da nije baš dobro turistički izlaziti na ispite, nije ti to VELS. :D Ove godine se otvorio i smjer Menadžment turizma i sporta (upisalo se ženski ko u priči :goood:). Menza (Pilka) nije nešto posebno, ali je 5 minuta hoda od faksa. Za redovne su sva predavanja od 8 ujutro do pola 3 najkasnije, a pauza za ručak je od 11:10 do 12:00. Po razredima ima utičnica, pa ako si s lapom nemaš beda gdje se spajati na net. Budući da je ovo tek 2. godina rada faksa još nisu osposobili WLAN tako da budeš se moral za net spajati kablima, i to se ne možeš u svakoj predavaoni. Zasad je veza 4 megabitna + admin je limitirao DL za SVE studente na 256kbps, tako da ako se više studenata spoji ispada ko 56k ==> Nema leechinga :banned: |
Care, hvala na odgovoru. Taj studij sam izabrao zbog toga što me zanimaju mreže i želim to studirati. Odlučio sam se na Čakovec jer smatram da je lakše upast tu nego u ZG na TVZ, dobro se snalazim u njemu jer sam često tu, a i još neki osobni razlozi su presudili.
Što se tiče Pilke, par puta sam bio tamo i nisam imao prigovora, tako da mislim da ni sa tim neće biti problema. Prema odgovoru vidim da si zadovoljan sa faksom, stoga smatram da nisam pogriješio u odabiru. Sve ostalo će se vidjet nakon što upišem. I da... Kad stignem u ČK imaš pifu od mene :chears: Citiraj:
|
Citiraj:
I jedan note važan: ako budeš na stanu u Čakovcu, nemoj ni za živu glavu prijavljivati mjesto boravka kao čakovec, dobivao budeš 250 kn na x-ici (Vidim da si iz Bjelovara). Peace and out! |
pozdrav !
mozete mi reci kakvi su tamo profesori kolko su zahtijevni i kolko traze ? a da pritom tolko otprilike i daju znanja i materijala ? :D |
Citiraj:
|
Imam ti ja neke materijale u elektronskom obliku, pa ako hoćeš šaljem
|
Citiraj:
Zakonski on mora prijaviti mjesto boravišta u Čakovcu, bilo da je u domu ili da je u stanu, i to nema nikakve veze sa iznosom na x-ici. 250kn na x-ici imaju studenti koji imaju trajno prebivalište u Čakovcu, drugim riječima, iz Čakovca su. :amen: |
Citiraj:
|
Ei evo upisala sam smijer menađer turizma i sporta,pa me zanima jel faks težak :D za one koji pohađaju taj smijer... čitala sam malo o tijelesnom,dal se stvarno treba plivat i bavit sportom i ic po natjecanjina i sl. :) inače sam vanredan student dal ce meni bit teže nego redovnim ili se sve stigne pohvatati :( čula sam da se druge godine onda odlučujemo za smijer samo turizam ili samo sport... pa ako mi može neko pomoć,nek mi napiše neš o tome :) pozzić,hvala :D
|
Citiraj:
|
evo..prva godina riješena..:chears:
tjelesni- treba preplivat 50 m u bazenu da dobiš potpis i redovno ić na tjelesni.. :goood: inače nije teško. osim prava i statistike..:hitthewal: al i to se da riješit.. :D |
Ma jeste svi neki s tim tjelesnim.Odeš na davanje krvi,par puta tamo presjediš u subotu,popiš 5 kava i popušiš kutiju pljuga i eto tjelesni rješen ako već nemaš potvrdu od kluba da nešto treniraš ( šah ne prolazi, traže baš nešto prljavo :( )
|
Hej ekipo, eto i ja sam upisao tj. prebacio se s foi-a na mev, menadžment turizma 2. god. pa ako imate kakve materijale za učit i tako nešto? Inače zaposlen sam i nemogu baš na predavanja i vježbe, čak još nisam ni bio osim na konzultacijama...
|
Nisam ni znao da postoji tema za naš "faks"... :)
Citiraj:
EDIT: ostavi mail u PMu pa ti pošaljem skripte. |
Jel studira tko na ovome računarstvo? Nisam upao u ZG ni VŽ pa mi je Čakovec najbliži. Jel lagan faks?
|
Citiraj:
Nhf, ništa osobno, ali me sve više živcira to "štancanje" studenata na nekim random faksevima na kojima će naučit točno ništa i diplome će im vrijedit točno ništa. |
Citiraj:
A što se tiće diploma u Hrvatskoj one ne vrijede ništa bez obzira gdje studirao. Uostalom, vidjet češ to sa svojom građevinskom dok se strpaš na burzu. |
Sudeći po literaturi koju profesori predlažu u svojem programu zaključujem da se radi o smeću od faksa, isto kao i svi ostali faksovi u državi. Godište literature 1990. i 10 godina gore-dole šetanje...
EDIT : RaWeN, kad vidiš tako nešto, odmah znaš na čemu si... |
Na FESB-u se koristi Kulišićev udžbenik iz fizike, koji je jedan od glavnih predmeta, iz 1985. godine. Al ajd, barem se u fizici nije ništa promijenilo zadnjih 50 godina. :D
|
A ništa onda ću morat upisat MIT kad ova Hrvatska nema pošteni faks.
|
Nije toliko bitan fax koji ćeš upisati, kad je u pitanju informatička struka. Tvoje znanje i sposobnost za rad će ovisiti isključivo o tebi i o tome koliko ćeš sam raditi, završio ti FER, FOI ili neko privatno govno. Profesor te tu ne može sam sve naučiti, no razlika je vjerojatno u tome što će te na FERu profesor natjerati da naučiš jer drukčije nećeš proći, a negdje drugdje će to biti labavije, pa će sve biti na tebi.
|
Ma znam. Ja sam zadovoljan i s ovim veleučilištem, da mi se htjelo na FER učio bih više.
|
Ništa ne piše o školarini osim da izvanredni plaćaju. Redovni onda ne plaćaju?
|
Ako je javno učilište, a je, nitko redovan na prvoj godini ne plaća ništa. Dalje plaćaš ovisno o uspjehu, odnosno ako sve redovno polažeš opet ne plaćaš ništa. Potraži kako to konkretno ide, nije teško pronaći.
|
Ok, kužim sve u vezi faksa. Zanima me jel ima Čakovec kakav javni WiFi? Inače ću morat uzet neki bežični stick poput Tele2 CARNet ili tako nešto.
|
Hej! :) Za par dana se upisujem kao redovni student na održivi razvoj na MEV. Nisam iz Čakovca, nit sam ikad bila tu i nemam nikog tu da bih mogla saznati nešto o tom faksu. Bi li mi netko htio ispričati malo o tom studiju? Kakvi su profesori? Koji predmet je najteže položiti? Hoću biti jedina žena na održivom? haha Kakva je ekipa na faksu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imat ces upravo ocjene onakve kakve zasluzujes, tj. kako ucis takve su ti ocjene. Ja sam ti u srednjoj skoli bio maher za salabahtere i to u prvoj klupi ispred profesora, i nisu me nikad skuzili iako su me naganjali ko u srednjem vijeku. Dok su svi ostali ucenici u razredu se zgrazali nad mojim pothvatom jer bi njih redovito skuzili, a mene nikad. Al ovdje na faksu je skroz druga prica ostavio sam se salabahtera i ocu nesto nauciti i to poloziti pa makar bila i dvojka. Uglavnom ja sam zadovljan sa studijem, sve je onako vise manje kako treba biti. Citiraj:
Bez uvrede to je danasnje stanje u hrvatskoj, jer su i poslodavci isli na faks pa znaju da je faks sprdacina tako da uvijek na razgovoru za posao te pitaju, jel imas bilo kakvo radno iskustvo uz vezi struke ! Ako imas samo papir, a radno iskustvo ni na crno, nula bodova poslodavac ti neda posao ! Ja sam pokusao upasti za Mrsicevih 1600 kn u Ministarstvo obrane i na opcinskom gradanskom sudu u Zagrebu. Iako je jako lijepo pismeno u natijecaju navedeno da netreba radno iskustvo i oni su me na razgovoru za posao bombadirali pitanjima upravo o tome kakvo imam radno iskustvo sastrane ! Onda si mozete misliti koliko Vam diplome vrijede kada su samo prosli ocima da da tu ste zavrsili i isli u taj smijer i odloze sastrane papir i krenu bombadirati pitanjima o iskustvima ! Jer nitko od poslodavaca nezele radnika koji ne zna bas nista raditi ! Danasnji studiji u hr bezobzira na koji faks isli imaju zastarijele programe prema kojem uciju studente. npr. TVZ ima predmet programiranje u C koji je vec debelo zastario tj. vise nije ta verzija C programiranja aktualna na trzistu programiranja, vec C++ itd. A na MEV-u imas upravo prema nastavnom programu C++ ! Itd. da sada ne nabrajam, uglavnom u dusu znam sve o TVZ-u i MEV-u ! Cak i njihove afere izmedu profesora. Kada ides na nastavu TVZ-u, onda zbog nedostatka mijesta ides cak na tri razlicita mijesta (FSB, Vrbik 8 u iznajmljenoj prvoj etazi zelene zgrade, i na TVZ u Konavoskoj 2) i raspred za redovne studente vrijedi cijeli dan tako da je TVZ cista sprdacina od faksa i stojim iza toga jer sam bio medu najredovitijih studenata kroz tri godine. A profesori su za k..., svako vrti svoje na svoj mlin, tako da kod jednih profesora i kad ucis padas na ispitima jer imas pitanja na kojih nemozes odgovoriti prema materijalima iz predavanja, a vele ti da su ti oni dovoljni. Dok kod drugih profesora pak nista netrebas uciti osim samo prepisivati, i naravno kod trecih ajde kako ucis tako ces poloziti. Tako da sa TVZ-om uopce nisam bio zadovoljan i ispisao sam se s njega i upisao na MEV i sada sam zadnja godina. Razlika izmedu MEV-a i TVZ-a je nebo i zemlja u korist MEV-a jer su isto profesori sa MEV-a zavrsili prije studije u Zagrebu, na FER-u, FSB-u i onaj matematicki faks, tako da to nisu profesori sa osnovnom skolom jer su i oni morali negdije zavrsiti da bi mogli biti nastavni profesori. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koja hrpa gluposti o TVZ-u. Prvo ove price o profesorima jer su to vecinom dipl. ing. FER-a i grafickog fakulteta, matematiku nam je predavao covjek sa PMF-a koji napisao masu znanstvenih clanaka i knjiga. Ovo o C-u i C++ da ne komentiram jer ocito nisi dosao do 2. godine ali i ne poznajes problematiku. C je i dalje majka za one koji pocinju programirati...
Sto se tice prostora, vise manje je istina. Ali to je kriv MZOS koji nikako da zapocne sa kampusom na Borongaju. Na stranu to, moja sestra studira na FFZG koji ima svoje prostore pa je cijeli dan na faksu, sa rupama ili bez. A i ovo o FER-u su velike gluposti. Jako malo ljudi sa zavrsenim FER-om je nezaposleno. Ne kazem da ne postoje ali moras razumjet da je introvertiranim ljudima tesko nalazit poslove bilo koji faks da su zavrsili. |
Citiraj:
Ovo s ferovcima i da nemogu dobit posao, znam neke ljude koji su imali promociju sad ovih dana i svi vec imaju poslove, hehe.. A pljuvačinu po tvz neću ni komentirat.. |
svi ferovci nemaju posao ;) ja cu diplomirati u devetom mjesecu, i za mene u HR posla nema... kao ni za jako puno mojih kolega koji idu raditi van. (ukljucujuci ove koji su imali promociju sada u subotu ;) )
na stranu koji god faks zavrsio, ono sto je bitno jest, koliko ces truda uloziti u faks. Treba se uhvatiti projekata, treba traziti prakse, treba pisati strucne clanke. to je jedino sto ce poslije faksa pomoci da se nadje posao ;) |
Da najbolje da su apsolutno svi fer-ovci nasli posao u struci mozes si misliti, samo neznam sto je onda s hrpu ljudima koje ja osobno poznam sto uopce rade na burzi s stim diplomama. Nevjerujem da su apsolutno svi ti ljudi nesposobni jer je takvo razmisljanje nerealno i nezrelo.
Sada kome krivo kome pravo ja stojim iza svojih napisanih rijeci jer ja sam za razliku od nekih sve to prosao, i pratim kakva je situacija na terenu tako da nisam bubnuo tek toliko da sam nesto bubnuo. Prosla su vremena kada se nekada lajicki sortiralo ovo su najbolji faksevi, a oni drugi nevaljaju nista i da u skladu stime ces pronaci posao u struci. Meni osobno TVZ nije valjao nista, kao niti mnogim studentima koji su ga u roku zavrsili. Tako da su neki sebi i ostalima ipak priznali da nakon svega toga nisu nista naucili jer je bila farsa na tom faksu. Zato sam se nakoncu ispisao jer sam bio skroz razocaran stim studijem i to jos prije zavrsetka studija, a ne zato sto mi nije islo. Naravno da ima ljudi koje poznam da su nasli posao u struci s TVZ diplomama to nisam nikada osporavao. Vec ocu drugim rijecima reci da u danasnje vrijeme se nude otkazi, a ne prazna radna mijesta. A ovo da drzava ponudi TVZ-u prazna mijesta na Borongaju meni je to jos najvise od svega smijesno. Jer nitko nerazmislja o tome, a zasto bi ministarstvo uopce ponudilo takvo nesto upravo bas ni vise ni manje nego TVZ-u u odnosu na ostalih konkurenata (fakseva) ta prazna mijesta ? Neda se meni dalje raspravljati jer vidim da su neki krivo protumacili, a neki se i uvrijedili. Ako ima ko kakvih pitanja uz vezi studija MEV-a i TVZ-a mogu me slobodno kontaktirati putem pm nema uopce frke bio sam na oba dva studija tako da sve znam. Al da cu se i dalje prepirati u stilu moj je faks bolji od tvojeg u to necu ulaziti jer ja imam i pametnijeg posla od toga. |
Pa ne znam koliko si kompetentan i dokud si dogurao al evo skoro sam zavrsio prediplomski na TVZ-u, bio prve dvije na FER-u i mogu rec da sam jako zadovoljan. Ucio sam C++ koji je kao trazen (ne znam sta to znaci uopce) i bilo svega i svacega al generalno nisam imao problema. Nisam hodocastio predavanja koja nisam morao, isao sam na lab vjezbe. Nauci se dosta ako zelis, profesori su pristupacni mada mi se cini da su prezaposleni. I znam puno ljudi koji su bili dobri i isli studirat dalje na FOI ili graficki, koji su pootvarali svoje firme, osli van radit za bolje pare, zapocinjali neke start-upe, sve sa TVZ-om koji nista ne valja.
|
Bok ljudi, konkretno me zanima ako je netko na Međimurskom Veleučilištu na izvanrednom smjeru menadžment turizma i sporta da li su mu predavanja obavezna.
Iz drugog sam grada pa pitam. Kako napredujete i to? Sviđa mi se taj smjer :goood: |
Upisala sam prvi godinu računarstva. Pa me malo zanima o faxu i što se tiče knjiga..sve nabavljamo sami? :fala:
|
Citiraj:
Za racunarstvo ti netrebaju knjige imat ces prezentacije, a za menadzment nemam pojma. Uostalom na prvim satovima sve saznas sta ti treba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:03. |