![]() |
Izašao Avast 5
nisam primjetio da je itko spomenuo, ali evo izasla je nova verzija avasta
http://www.avast.com/index :chears: nova boja, novi interface i ikona, i novi glas koji nas obavjestava da nam je updatan avast (i to zenski) :D |
Citiraj:
:stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ali ako se slucajno varam, onda nek admin ili mod premjesti temu u software - aplikacije :chears: |
Citiraj:
|
U principu se ovdje komentiraju vijesti s PCE portala, tu i tamo neka bitnija ako je i nema na portalu - osvane ovdje. Ovakve stvari više spadaju pod aplikacije, pa premještam tamo...
|
Citiraj:
nego jesi li ga isprobao? |
Citiraj:
Citiraj:
tko ima verziju 4.8 , samo skine ovu novu verziju i instalira ju, avast ce se pobrinut da se nadogradi starija verzija i sve pet (ukljucujuci registraciju od 14mjeseci koja se nastavlja) osim novog izgleda, primjetio sam taj zenski glasic koji je nekak ugodniji od onog muskog koji me znao nekad isprepadat kad ostavim zvucnike pojacanim :) puno brze se otvara i sve je nekak bolje i lijepse napravljeno, a navodno su najavljene i brze nadogradnje, i micro updatei na stranici su napomenuli da free verzija ima i spyware detection engine, pa sam mislio da ce bit odvojen od samog virusnog (tipa da ce se moc iskljucit ak imas nest bolje za spyware), ali ocito je u sklopu virusnog sto ni nije lose i ima taj silent/gaming mode sto je odlicno (ne obavjestava te s nicim dok je fullscreen), jer me avast znao izbacit iz igre ili filma kad bi se nadogradio i onda onaj lik mi se jos izdere i ispreda me :D ugl fino osvjezenje mog omiljenog antivirusnog programa :chears: |
jučer instalirao na laptopu, sad na kompu, I like it :chears:
|
Toliko promjena nabolje je za svaku čast. Bio sam ugodno iznenađen, "za sada" mi je zamjenio Aviru kao glavni AV.
|
Imao sam par godina pro verziju avasta al posto mi se cini da ce biti problema sa licencama sam se prebacio na free. Tak i tak mi ne daje niš novije osim sandboxa i script shielda.
A posto ne koristim IE script mi ne treba. EDIT: jako mi se sviđa novi UI zasad na prvu loptu mi je okej osvježenje vidjet cemo kasnije |
Evo i ja ga stavio neki dan. Trenutno uzima cca 30 mb rama što je super. Nikakvo usporavanje ne osjetim, updejti su brzi. Sve u svemu jako sam zadovoljan, definitivno ostaje na stroju do daljnjeg.
|
Malo je blesavo što automatski update ne povuče odmah i novu verziju, ali ajde, oprostit ću im kao dugogodišnji korisnik :D
Samo da nastave ovako. |
da, ne zeli updateat na v.5 cak i ako se ide rucno preko updatea na "program update"
|
mozda ni ne zele da se to dogodi tako brzo?
|
Takođe danas zamjenio Aviru free za Avast , prva stvar koju sam napravio je to da sam izgasio sva audio upozorenja pošto komp ne gasim neznam kako bi reagirao na nekakve glasove usred noći :D . Nakon malo podešavanja odma se bacio "na posao" - izbrisa mi je cijeli torent od 4 ipo gb :lol2: - a mislija san da je Avira "paranoična" - ovaj je još luđi . Inače sve pohvale za brzinu , komp boota ko da nema antivirusa ( nema nikakve zadrške ni extra lodanja ) a koliko sam vidio u task m. imaju 2 procesa ; Avast Service - 3.768K i Avast Antivirus - 992K - to mora da je rekordno malo !
Za pravi dojam čemo malo pričekat - tek sam ga instalira.................. |
Dugogodišnji sam korisnik Avast-a.
Kad sam malo "pročačkao" ispod površine petice došao sam do zaključka - ovo nije evolucija, ovo je revolucija! with compliments! |
evo instalirao sam je i ja sinoc.. zasad sve 5 :)
|
majkin netbook je prodisao xD Puno je laganiji novi avastić. Veri hepi sam
|
jel se meni cini, ili vise nema opcije odabira koji "shield" ce izbacivat pop-up obavijesti?
Znam 100% da se prije moglo odabrat da "Network shield" ne izbacuje te obavijesti. U verziji 5, stoji "This shield has no settings" |
to ti je sad u glavnim postavkama. biras koji shield ces da daje obavjesti
|
Citiraj:
|
si mislio na ovo?
http://i46.tinypic.com/2e2ms5j.png to isto ne kuzim...kako ove postavke utjecu na ovo podrucje dolje: http://i50.tinypic.com/6yh2ft.png |
eee baš to. Pa ak nemaš neki šild uključen ne baca ti obavjest da nisi zaštićen.
|
Citiraj:
http://i49.tinypic.com/zw13k6.png prije se to moglo 100% iskljucit. sad vise ne :stoopid: |
Odeš na shield koji trebaš, expert settings desno, kad ti se otvori odeš kak je na slici i makneš kvačicu di je show notification.
http://i47.tinypic.com/161gz9.jpg |
Citiraj:
|
svaki šild ima "expert" settingse
gle fakat ovaj enma lol. Mejbi u pro verziji ima |
ne koristim network shield pa.. ovoga... :lol2:
|
kakva je usporedba Nod v4. vs Avast v5.?
Zadnjih par godina koristim NOD, ali ako je ova free verzija bolja, zasto ne nju onda koristiti. |
stare verzije avasta su predstavljale određeni kompromis jer su free,
ova se zasad čini savršenom (dobro sučelje, jednostavno, ne guta resurse), stare verzije su u testovima uvijek imale visok postotak otkrivanja virusa, ali samo field test to može potvrditi za ovu zadnju, sa avastom sam svake godine otprilike imao 2 false positive-a, i komp čist ko suza :D |
Avast koristim od kad znam za sebe. Prvo sam njega+zone alarm.
Al pošto sam shvatil da je firewall potpuno nepotreban koristim samo Avast. Nije da je fw nepotreban al onaj u winsima odlicno obavlja posel |
Instalirao sam avast 5 internet security i mogu rec da sam zadovoljan, samo me zanima dal tih 30dana trial ima istu funkciju kao i npr kupljena verzija? ili je malo slabija posto je ajmo rec free 30 dana
|
pa daju tu skroz funkcionalni program an 30 dana. Kako bi inace odlucio kupiti program ako ne vidis kaj nudi sve.
|
stavil i ja novi avast i odamh mi nasal win32.virtob :D nazalost ne zeli napravit repair zarazenih fajlova :(
|
isprobao nije mi se svidao i vratio se na avg
|
Im'adem umrezenu gost masinu na par dana, koja ima na sebi zadnju besplatnu 5-icu. Nema dosta memorije i Avast mu na kicmu sjedne kad god nesto iscitavam. U interesu mi je da ostane dignut. Avast shield contol mi donekle cini stvar podnosljivijom, ali ima samo 10 minuta, ili 1 chuku intervale ponudjenje za uspavljivanje? Cudnog li sucelja jer nigdje ne mogu pronaci neke dublje opcije? :stoopid:
Postoji li uopce mogucnost dodavanja recimo 3 chuke kao izbor? |
Ima li još netko problema sa HTML:Script-inf notifikacijama o virusu na svim živim web stranicama, koliko sam ja shvatio riječ je o nekom problemu sa avastom, forum je down, update server je down
|
Ugasi web shield privremeno. Problemi na youtubeu i igoogle koliko sam ja skužio zasad.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57. |