PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Torchlight (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164418)

potemkin.hr 28.10.2009. 14:51

Torchlight

Evo, izašao je još jedan Diablo3 klon, i to vraški dobar - Torchlight (link)
Isprobao ga danas par sati i jako mi se dopada, grafika je kopiran diablo 3, gameplay je fluidan i zabavan, sve u svemu preporuke.
Napomena: Igra ima jedan minus, i to poveći - uopće nema multiplayer bilo koje vrste.
Kao zanimljivost bi naveo da je igru radila ekipa iz bivšeg Flagshipa i Blizzard northa.

Evo vam i trailer s malo ingame akcije :)

Let the posting begin...

Keyser Söze 28.10.2009. 15:02

nedostatak multiplayera je ogroman minus.... inace probao sam i nije lose...al ne mogu preci preko toga. ccc

Markos 28.10.2009. 15:06

moram probat,nije mi bitan multi sva sreća:D,svaki klon diabla je kod mene dobrodošao:D

hammer_of_thor 28.10.2009. 16:01

Opa... fino fino :)
Nabavljam definitivno.

Kakve su klase?
MP mi zasad nije ni bitan, glavno da je SP dobar, a na Diablu ćemo MP halati :)
I Modern Warefareu 2 :)

EDIT:
BTW, samo 500 MB? :stoopid:

veve 28.10.2009. 23:58

Odlicna igra za malo potrositi vrijeme, bas me primila nostalgija za diablom kad sam ju prvi put pokrenuo, a i sama muzika u igri je skoro pa ista ko u diabla :D
Stvarno steta sto nema MP da cura i ja to malo nabacimo prek hamachia.

potemkin.hr 29.10.2009. 00:02

Citiraj:

Autor veve (Post 1469611)
... a i sama muzika u igri je skoro pa ista ko u diabla :D

HINT :D

hammer_of_thor 29.10.2009. 01:15

Odlična igra, igram već par sati :)
Baš genuine klon Diabla, samo malo "veselijeg" i šarenijeg izgleda.
Sve isto, što i nije loša stvar.

Pas je zakon, pokupiš itema, prebaciš na psa i pošalješ ga u grad prodati trgovcu.
Počeo sam sa onim "Arkancem", klasa između Necromancera, Druida i Sorcerera, perfektna kombinacija :)

tskarda 29.10.2009. 07:41

Nisam je još probao, ne stignem, želim samo reći da mi se sviđa cijena ove igre, 20$ samo.

atjeroid 29.10.2009. 10:45

http://en.wikipedia.org/wiki/Torchlight

multiplayer ce doc i to navodno free-to-play :D

Viperus 29.10.2009. 13:39

Igra je odlična, mislim grafika kasni kojih 5 god, ali ništa prestašno. Ste skužili da možete u 1 ruci ranged a u 2. melee, jao , kako ja derem sve redom sa pištoljem/hammerom.

Markos 29.10.2009. 13:49

zbog grafike i je igra simpatična,ja igram s onom mrcinom neda mi se čiribu čiriba bacat pa radije mlatim.E Hammer jel to vrijedi isto i za mačku il sam pas može?

Viperus 29.10.2009. 14:48

Mačka može 2 spella, a mislim da nemre niš oružja.

potemkin.hr 29.10.2009. 16:14

E al se ovi developeri zajebavaj* :D
Koji sword sam pokupil u lost dungeonu...

http://img688.imageshack.us/img688/1834/spoof.th.jpg

Babaloo 29.10.2009. 17:35

Oooooo,ovo definitivno moram probati igrati! Mislim da je Titan Quest dobio privremenu zamjenu :)

elvis again 29.10.2009. 18:23

Ovo je zarazno ja vec 6 sati igram neprestano sa alkemicarom. Vec dugo nisam neku igru igral koja me tolko oduzela a da je tak jednostavna...

rams 29.10.2009. 22:24

Kvragu, i ja evo probao, pola sata igram i predobro je, mislim da ce mi sutra vecina dana otpast na ovu igru :D

Ovo mi odlično dođe dok ne izađe D3 :D

Codiac 30.10.2009. 08:48

fenomenalna igra, doduse dobro bi dosao jedan patch da ispravi sitne bugove al sve u svemu igra je 9/10.

hammer_of_thor 01.11.2009. 00:56

Moj glavni protagonist:

http://www.pohrani.com/t/x/nA/1uEsDH8e/1.jpg

Malo postalo prelagano, otkad sam došao na 15 lvl (sada sam na 23.) pa dobio onu zraku koja sve probija i piči dok ima mane. Sve žive jednostavno rastura! Radi puno štete, i prolazi kroz cijeli red neprijatelja. Samo držim desni klik i ono puca skroz dok ima mane, a kad ponestane samo mana potion i tako kosim i najjače bez imalo problema

http://www.pohrani.com/t/o/X6/NQgx0UX/2.jpg http://www.pohrani.com/t/W/Pf/3Go3cX9j/3.jpg http://www.pohrani.com/t/i/gm/3Gk8hufd/4.jpg

Psu dao 2 spella: Heal all III i Fireball III, još imam alchemical golem koji je čisto OK i 2 Impa, čekam 25 lvl da otključam Beam Golema.

Markos 01.11.2009. 01:27

kod mene se svi zarazili igrom,ovo kaj su natrpali u tih 400mb svaka čast:D

Mar 01.11.2009. 01:46

Zarazna je igra, ali ima i mana.
Npr, taj "laser" koji dobiješ sve owna u sekundu tako da postaje prelagana (na normal).

Itema i loota ima prepreviše i svakih 5 min moraš putovati u grad da kupiš scroll of identification.

Potione uopće ne treba kupovati - ima ih dovoljno u lootu.

Nije lako kupiti samo ono što ti treba jer nakon omanjeg okršaja sa 10ak neprijatelja, na podu ima 20 itema.

Spellovi koji se uče iz skrola su beskorisni (ili preslabi u danom momentu ili preslabi kad dobiješ "Zraku Smrti (TM)". :)

Ja recimo imam tu zraku i alchemy golema kao meat shield i funkcionira savršeno, no jednostavno je prelagano.

Minimapa se ne može dovoljno odzumirati i ponekad je preteško vidjeti sve.

Questovi znaju biti pomalo zbunjujući i nejasni (gdje treba ubiti tog i tog npr).

Loota ima previše (opet : )).

hammer_of_thor 01.11.2009. 06:24

Potpis @ Mar :)

A što se tiće ovoga da ima puno previše loota - da ima ga, ali su prodajne cijene tog loota presmiješne, max 100 golda za neki jako dobar item, pa ajde, recimo da je balansirano

A ja obično imam 40 scroll of identification tako da rijetko idem u grad, večinom psa šaljem :)

Questovi? :D Koji questovi, ja nemam pojma koga trebam ubiti ni di idem, samo putujem i ubijam, kad naiđe bosss onda je "valjda to taj quest :D "

potemkin.hr 01.11.2009. 11:51

Igrao nešto sitno i već sam level 31 :D
Evo mojega "Razarača" (morao sam mu ime dati Conan)
http://img682.imageshack.us/img682/5...3121083.th.jpg
A ovako su mi raspoređeni skillovi (link)...jednostavno prejaki build, samo moram još zmaxati martial weapons i onda idem na thorns auru :)
Jedan titan stomp i svi regularni mobovi padaju mrtvi, samo unique moram par puta zaštemati, fale oni superbossevi iz diabla :D

Codiac 01.11.2009. 11:53

steta sto je prelagana igra, presao sam sa biatch :D i moram priznati da sam umro mozda par puta sa njim.

sad cu probati sa alkemistom al na hardcore..

Mar 01.11.2009. 12:17

Pitanje - sve se odvija u jednom gradu? Nema kao u D2 da ima više lokacija?

potemkin.hr 01.11.2009. 12:18

Da, sve se odvija u jednom gradu ali se mijenjaju lokacije (tj. zalazi se sve dublje i dublje u planinu)
Meni je najveći minus u igri još dok je jako puno loota na jednom kupu, nazivi itema su jedan preko drugoga, a ne kao u Diablu pregledno jedan pored drugoga radi lakšeg pregleda. Valjda će to riješiti u novom patchu.

Darth Revan 01.11.2009. 13:01

Ne pamtim kada sam zadnji put igrao nesto ovako zarazno i zabavno ! Instalirana igra zauzima malo vise od 700MB... sada sam lvl 32 i nemogu se odvojiti od kompa, stvarno radije bi dao pare za ovo nega za COD MW2 iskreno!
Ovo je primjer kako se igre trebaju raditi i kako trebaju izgledati, Diablo 3 ce se morati stvarno potruditi ! :lol2: ocjena 9.5/10

Beo 01.11.2009. 13:10

@Mar
Je loota ima previse... Al da se filter upalit + ima vec sad oko 30-ako modova za skinut
Za identify ne moras ic stalno, kupis magiju identify i stvar rijesena. :D
Sto se tice tezine igre prelaga na je ako se igra na normal, igrajte na hard ili ima mod koji dodaje jos 3 tezine.
Minimapa se moze odzumirt da cijela stane an ekran :D
S "A" mozes mjenjat modove mape pa imas cijelu poreko ekrana :D

A ima i modova za questove i nove petove :D

Codiac 02.11.2009. 10:04

mogao si bubnuti i link za te modove :)

Mar 02.11.2009. 13:14

Ma nisam ljubitelj tih modova - želim da igra radi dobro "out of the box".

bluefluid 02.11.2009. 15:23

@mar - nije samo jedna lokacija, ima glavna prica di ides u rudnik pa dolje nastavljas, a na groblju imas dungeon di deres do ko zna kud. Isti vrag ko Fate.

Inace, jel se moze s jednim likom igrati na vise razlicitih tezina? Tipa ak se predje na normal da se s istim likom krene na very hard?

Moj osobni dojam - impresivno, a samo 500mb. Zarazno totalno, nisam mogo prestat picit dok nisam prosao. Jedino me malo smetaju skillovi, ima nekih koji rade određeni damage koji nabildas na lvl 10 i sta onda kad ti dodje neko stvarno jak? Mosh se slikat. Zato sam samo bildao skilove koji rade damage u postotku od oruzja. Puno efektivnije. S warriorom se npr ne isplati bildat nista osim onog slam-a od zemlju i devastationa.

potemkin.hr 02.11.2009. 16:22

@Bluefluid:
Od skillova su najkorisniji slash kao primarni napad i titan stomp kao aoe attack, pogotovo na većim težinama.
Slash već i s jednim jedinim skill pointom bez problema zamijeni običan attack (pogotovo za dual-wield buildove) jer napada s oba weapona u isto vrijeme ispred lika u radijusu 180° te se računaju bonusi i efekti od oba weapona (a ako jedan weapon scorea critical računa se za oba weapona budući da je jedan attack :) ).
Meni ustvari glavnina damagea dolazi od titan stompa koji radi kojih stotinjak damagea fiksno + 115% DPS-a od oružja, ima knockback (razbacuje enemyje daleko od mene, super za bijeg iz gužve) i preko 90% šanse za stun na 3 sekunde. Debelo underrated skill kojega koristi jako malo ljudi.
Devastate je efektivno slash attack koji koristi jako puno mane i ako nemaš puno mana potiona ili itema koji imaju mana steal per hit ga možeš zaboraviti. Ulupao sam po jedan point u thorns auru, frost shield i slash, više nema smisla mi, a zmaxao titan stomp, armor, martial weapons, dual wield i critical strike.

Mar 02.11.2009. 17:16

Lol, ovo je masakr.
Lvl 5 zraka + lvl5 elemental damage buff + onaj sentry crystal + onaj meteor ... sve umire unutar 1-2 sekunde :D

Problem 11.11.2009. 22:45

hehe,

evo, ja sam slucajno saznao od kolega za torchlight :)

stvarno je impresivno kako jedna igra od samo 500-tinjak megabajta moze biti tako zabavna i zarazna. Poceo sam je igrat danas posljepodne i fakat je zarazno. Sad sam cca lvl 16 i najrađe bih igrao dalje, ali sam dosao sa jedne feste i mislim da bi se nuspojave u razvitku lika vidjele xD.

Sve pohvale autorima igre, od muzike do dizajna lvl-a. Preporuke svima h'n's fanovima :)

ShebY 11.11.2009. 23:12

Igra stvarno zarazna na lvl 30 sam za barbarinom i zakon je, ja sam kod njega punio ono zaletavanje, criti,magic find,frost shield koji je jako koristan i sad sam krenuo dual-wield punit

Viperus 28.12.2009. 20:01

Ova igrica ima beskonaćno puno katova kad završite priču, prešo sam ovih 35 i još 17 u tom beskonaćnom, navodno je max lvl 100, ali kvaliteta equippmenta raste i dalje pa vaša snaga postaje zanemariva.

Sinkopa 14.01.2010. 09:56

Koliko je dug main quest, mislim koliko sati otprilike treba za zavrsit igru?

Ogromni sam fan obcinog Diabla (tesko da ce izac bolja rpg igra od D1 za mene:)), ne toliko dvojke, tako da me ovo sa jednim gradom i zalazenjem sve dublje i dublje u planinu totalno odusevljava.

Nisam toliki fan nabijanja levela i level upanja u nedogled, tako da se nadam da igra nema 450 levela i minimum od 45 sati igranja da se prodje :)

IcyTexx 14.01.2010. 17:09

Trine me je razveselio bio ove godine... Vidim da je ovo slično, nadam se da će me i to.

tskarda 15.01.2010. 01:08

Citiraj:

Autor Sinkopa (Post 1538644)
Koliko je dug main quest, mislim koliko sati otprilike treba za zavrsit igru?

Treba nekih 15-20 sati na normal težini.

Savjet: krenut od very hard odmah s početka.

rams 20.01.2010. 01:45

Uh evo nastavio ja nakon nekog vremena sa svom Alchemistom, sad sam 30 lvl. Jel uspio tko složit kakav set, ja idem na Magnus set za alchy-a, zasad imam samo staff, ali vraski dobar, 720 dmg + razno razne picaboce :D

sakal 20.01.2010. 23:12

Evo nakon ove vase diskusije o Torchlight-u i ja cu je probati.Kazu da moze na moj kompjuter sto se tice grafike i ostalog.
Samo nikad nisam igra RPG igru pa ne kuzim sta vam je taj loot sto ga kao ima previse?Ali u svakom slucaju probam pa ako bude zanimljivo zasto ne?!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:03.