![]() |
Upozernja iz Iskona?
Jel istina da je iskon poceo slat opomene korisnicima koji koriste torente s upozorenjem da ce ih iskljucit iz mreze??! Tako sam cuo, a zvuci mi malo nevjerovatno...
|
O tome se sigurno već i prije pisalo…:kafa:
|
E, pa kad to naprave lijepo promijeniš providera...
|
Malo prošvrljo po news grupama, izgleda da to šalju Carnet-ovcima.
|
Samo na Carnet paketima to rade jer promet ide preko njih
|
inace svi koji su preko bilo kojeg providera ALI s carnet "popustom" to dobivaju...jbi ga...pocni skidati s torrentleecha ili nekog privatnog trackera
|
Ma nemam ja carnet, ja imam bas ISKON zato sam i pitao.
|
Citiraj:
Dali su moguće restrikcije na osnovu količine prometa ? |
Teoretski, ni privatni tracker ne pruža apsolutnu zaštitu. No seedanje s recimo thepiratebay, windows xp sp3 je poziv na linč od strane ISP-a:D
I da, carnet ili ne, iskon šalje upozorenja, kao i ostali provideri (za sad, koliko znam jedino t-com ne hebe to ni pola posto). Uglavnom, velika količina prometa, javni trackeri, osjetljiv sadržaj (Microsoft, Adobe, Cyberlink i slični proizvodi) = sranje s ISP-om. |
prvi put čujem da ne-carnet isp-ovi to rade. niti ekipa koja ima vip carnet pakete nije dobila takva upozorenja, iako skidaju filmove preko torrenta. ima li veze ono kriptiranje veze u utorrentu (ili kako se to već zove)?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam napravio oko 500GB prometa preko carneta,nikakvih upozorenja nisam vidio.Isključivo privatni trackeri.
Citiraj:
|
Citiraj:
tih 500GB sam valjda jedan mjesec samo uspio natuć, u prosjeku ok 300GB trošim... A kakva je situacija sa rapidshare i ostalim share ? Šta oni tu vide kad se to skida ? |
Ja niti ne mogu vidjet koliko tocno potrosim preko Carneta.
Na njihovoj stranici po svakom dnevnom spajanju je do 2GB a napravim bar pet puta vise. Nema nikakvih upozorenja a ionako sam smanjio promet zbog zasicenja. |
Drito & Ziher CO
:fiju: Najdalji domet ove ideologije je nesto tipa Zgwireless koji ce biti u vlasnistvu svih nas. Skidam 150-200Gb mjesecno uglavnom "Hollywoodare" i ne bojim se nikog, pogotovo ne zakona i reda u RH :chears: Još da regrutiraju Kiru (ne Lazarova) da uhapsi internet:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Privatni ili javni tracker? Anyways, ako se skida s public trackera, ne seedati :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW ne vidim svrhu FLATa, ako se ne skida materijal najviše sumnjivog porijekla, mislim nitko ne skida 10 Linux distra dnevno, isto toliko uploada svog ©® sadržaja. :fiju: |
Evo ja imam carnet trio i skidam sve i svasta nekih 300gb u zadanja 4mj. Nisam nikakv mail upozorenja dobio, prije sam imao 2god iskon.duo skidao po 60gb mjesecno takoder nikakve opomene Znam da provjeravaju promet onome tko prede 100gb mjesecno.
|
Citiraj:
BTW ne vidim svrhu FLATa, ako se ne skida materijal najviše sumnjivog porijekla, mislim nitko ne skida 10 Linux distra dnevno, isto toliko uploada svog ©® sadržaja. :fiju: |
Ajd ako nis drugo ja i nemam tolko velik promet (max 150gb mjesecno), i ne seedam nikad, to umjesto mene radi Ratio Master. :-D
Mislim da s rapida nis ne vide. |
Ja sam dobio 2 puta to upozorenje (XCARNet) i ooba su se odnosila na seedanje i to prema javnim trackerima, Jednom kad sam nešto novo kinuo pa se ostalo seedat, zaboravio zaustavit, a drugi put kad sam reinstaliro OS pa sam stavljo torente na seedanje zbog (privatni trackersi) ali sam zaboravio obrisat javne.
Opomene šalju zbog seedanje a ne skidanja, zato je najbolje kad skineš nešto sa javnih trackersa odmah zaustavit treba. |
Dali je moguce da hm "dode" policija u kucu i zapljeni nam racunalo il tako nesto doslo mi je na pamet????
|
Citiraj:
|
Kreće sezona pečenja rakije pa će policija imat pune ruke drugog posla a ne šacovat jesi li skinuo 280 ili 320 GB "tekst datoteka sa skriptama o proizvodnji krastavaca". :) Naravno, treba malo pripazit i ne bit pohlepan i probat skinut pola interneta za mjesec dana.
|
Citiraj:
|
Tih upozorenja se lako rjesi..treba koristiti program p2p Guardian ili njemu slican
Uglavnom koliko sam se informirao o temi, BSA ima na internetu svoje "honeypotove"...uglavnom uz sve seedere na nekom torrentu oni ubace i svoje servere koj onda biljeze koji se sve ljudi spajaju na njih i automatski salju mail abuse sluzbi...p2pGuardian automatski odbacuje konekcije prema takvim serverima, temeljeci se na listi koju ima u sebi i koju je potrebno svakodnevno updateati... Moji kolege na faksu su cesto znali dobivati opomene od strane fakulteta, no nakon sto su poceli koristiti taj program vise nis od upozorenja. Nadam se da sam pomogao |
Malo OT... Na optimi sam i jutros sam instalirao p2p Guardian. Nakon gotovo 2 mjeseca borbe sa jako lošim pingom i katastrofalnom brzinom kada seedam torrente (pink veći od 120 a download jedva 1.5 od plaćenih 4 mbit-a) danas preporod... ping oko 60-65 (inače mi je kad zagasim torrente 39-42) a brzina downloada 3.9-4.1 (mrsko mi je stavljat slike sa speedtesta). Yupiiiiiiiii..... Sad mi djeca mogu igrat svoje igre online (CoD2, WoW.....) a tata će seedat... A sve sam probao, mjenjat broj konekcija, portova i ništa nije uspjelo. E, sad, da li to ima veze s programom, ne znam.
|
od 5. mjeseca sam na optimi napravio 800 giga prometa, od cega je sigurno 600gb skidanja i seedanja... a eto nemam nikakvih problema... takoder nisam imao ni na t-comu... a skidam i sa javnih i sa privatnih...
|
Citiraj:
|
nek me iskopčaju, zel bum si drugog providera
|
Hm, i sam se zapitam kako se najbolje zaštititi, jer ja neke stvari seedam mjesecima. Dosad na amisu, iskonu i t-comu nisam imao nikakvih problema ni mailova upozorenja, ali sad mi se sad nudi iskon carnet duo koji je znatno jeftiniji, brzina je tu negdje, jedino se dvoumim zbog osjetljivosti na torrente :D
Uglavnom, ja koristim samo privatne trackere s uključenom enkripcijom u torrent klijentu. Jel to dovoljno za carnetovce ili što još treba? :D |
To sam ja koristio,sličan recept.I uz to cimerov carnet identitet :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48. |