![]() |
Links AMD-ATi gaming konfiguracija do 7.500 kn
Priča je malo opsežnija od standardnih priča, zato sam otvorio novu temu (inače bi ju strpao pod neku postojeću).
- AMD - ATi - Nije tipična gaming konfa, nego je konfa za specifičnu namjenu: Igranje Call of Duty: Modern Warfare-a 2, ali i još nenajavljenog Call of Duty-a 8 (znam da vas sada dobar dio ima ovakav izraz lica: :stoopid: ) na srednjim detaljima @ 1680x1050 @ 250 fps-a kada se makne dim, prasina i ostali eye candy kojemu nema mjesta u natjecateljskom online sportu. Kako ova informacija utječe na konfu, ne znam, da sam ekspert za to nebi tražio mišljenje eksperata :kafa: Priča je još malo kompliciranija, s roditeljima sam se dogovorio da se konfa neće mijenjati slijedeće tri godine (makar ću na svoju ruku uzeti zvučnu karticu koja ne ulazi u ovih 7.5k), pa zato kada je bal onda neka je maskenbal: Ne interesira me neki best-buy za 6k nego ćemo potrošit svih 7.5 da mogu mirno spavati (slijedeće 3 god that is) Za sada, moja ne informirana vizija je slijedeća: Procesor: CPU AMD Phenom II X2 550 BOX Black Edition, s. AM3, 3.1GHz, 7MB c Razlog: Za moje potrebe idealan + Cooler: SCYTHE NINJA 2 Razlog: Frend mi je preporučio ovaj cooler i čini se kao neka best-buy opcija: Skeptičan sam prema box coolerima pa ono... RAM: Želja mi je 4Gb (najvjerojatnije 2x2) DDR3, Vi mi predložite kako da to izvedem HD: Western Digital 640Gb bla bla Razlog: Sada imam 320Gb HD i 70% mi je prazno, ali mi je steta u masini od 7.5k dati manje od 500kn za HD + Sharkoon vent za 50kn Grafička: ? Matična: ? Napajanje: Nesto sto je blagi overkill a ne "taman", tako da mogu mirno spavati. Kućište: CHIEFTEC BH-01B-B-B, MIDI, crno, bez PS (sviđa mi se dizajn a volim velika kućišta... Neki kompleks) + cooleri, što više to bolje (miran san) DVD-RW: ? Računalo bi naručio za tjedan-tjedan i pol i dao Linksu nešto vremena da nabavi trenutno nedostupne dijelove, ako ih u odabranoj konfi ima. Unaprijed zahvaljujem svima na pomoći :chears: |
hmm...
graficka?!gtx 260 126,gtx 275 ili od ati-ja hd 4870+scythe musashi,ili radeon hd 4890 iako bi isao ako imas para na gtx 285,ali ne vjerujem da ce je procesor iskoristiti napajanje?!corsair hx 520w bez problem za sada i ako budes dodatno sto dodavao a,ploca,gigabyte sa 790g chipsetom(potrazi) a 640gb ce biti premalo,mogao bi kakav i ssd ugurati za sistem+neki za podatke(wd 1tb green) |
AMD/ATI samo kućište do 7500kn:
Ili, ako je moguće iz ADM.a naručit:
Mislim da je to - to. :) |
Nisi naveo, ili ja u ovako sitne sate nisam primjetio, dali monitor ulazi u cijenu?
Pitanje je dali će i GTX260 moći terati COD MW 2 na nekih 250 FPSa zabetonirano, a kamoli tek one COD-ove koji su još sjaj u oku tatinome. (što je vrlo malo vjerovatno) Nadalje, dali mora biti AMD? I dali mora biti ATi (pošto je od ovih best buy medium/high end kartica GTX275 i 4890 nVidia dosta bolji izbor) Za nekih 7,5-8k kn se skupi za kickass i7 konfiguraciju bez monitora, koja će sigurno durati 3 godine (naravno upitno za grafičku), što se ne može reći za Phenom II |
Citiraj:
A očito je neki AMD/ATi fan. :) IMHO, ja ne znam što će mu ATi u "natjecateljskom online sportu".. :D Jedna GTX275 bi sjela u ovu konfu kao da je samo za nju i napravljena. :D |
Mislim,rasprave ovdje ubi bože. Teze tipa kupi Mercedes vozil bu te 3 godine,što nemrem baš reć za Peugeot. Čovijek možda oće AMD ati da slozi CF kasnije...taman ako solo grafa postane biti "liability" za sistem a to sa bu s atijem išlo,a s nvidijom nebi baš išlo( i eto jedine ispravne teze u ovom threadu :) )
|
@nybelung
Mislim da bi 4850 X2 trebalo izbjegavati, ako ništa drugo onda zbog činjenice da ne pruža očekivane performanse u odnosu na cijene, a da povećanu buku i zagrijavanje ne spominjem. Osim toga, X2 koncept se baš i nije iskazao u odnosu na 'normalne' grafulje. |
S bilo kojim sadašnjim single GPU riješenjem za 3 godine će bit u deeeeeeebelom zaostatku.
|
Zato sam i stavio X2 ako bi se išlo kupovati u Linksa.. Al opet, tko garantira da će 4850X2 bit dobra grafulja za 3god? :)
|
Citiraj:
:D |
Slozi si lijepo i7 konfu za te pare , ubaci unutra gtx 275 i miran si.. Ako i grafa bude stekala za 2 g , ne brinem da neces uspjet skupit pare za drugu.
|
Koliko sam vidio u igricama je PII x4 isti po performansama kao i i7 pa čak je i PII x3 isti u igrama koje nepodržavaju više od dvije jezgre. A za par godina tko zna kak i šta će onda bit u trendu, možda Intel izbaci opet novi socket.
|
Citiraj:
- www.adm.hr - time limit ostaje isti, do početka 9. mjeseca bi bilo idealno da priča bude gotova, nije bed ako su neki dijelovi trenutno nedostupni, time limit ćemo malo pomaknut - AMD ili Intel, sada stvarno nemam blage - GTX275 (ako stvarno vjerujete da je rodena za mene...) - za 2 god kupujem best-buy grafu za 1200-1400kn svoje love ako se za to ukaže potreba Citiraj:
Jednostavno, meni jednako zadovoljstvo predstavlja gledanje demo-a kao što nogometašu predstavlja gledanje tekme. I nemoj misliti da si me pogodio u živac, jednostavno sam navikao braniti svoje, drugima nerijetko čudne stavove :chears: |
Nisam te ni mislio gađat u živac, nisi primjetio smajlija. Inače, komentirao sam pošto nam je jednom na LAN-u gostovao jedan klan koji igra CoD4 na 800x600, low details itd. Žešće smo se sprdali s njima.
|
Nije rođena za tebe, ali GTX275 je trenutno best buy medium/high end grafička.
Nebi bila loša ni neakva 4890 Vapor-X, ali ostale 4890 zaobilaziti u širokom luku, jer su to monstrumi koji nisu jači od GTX275, a mlažnjak zvan hladnjak je nepodnošljiv Kada dijelovi stignu, dali ti misliš sam slagati ili češ ostaviti u shopu da ti oni slože? Ako češ sam slagati, onda kupi u više trgovina gdje je najjeftinije i vozi, nemoj se ograničavati jednim shopom. Citiraj:
Takvi su prejaki :D Naravno, 250 ili čak i 333 lock ne izostaje :D |
Citiraj:
EDIT: Sada vidim poruku, adm bi složio i imao bi "duplu" garanciju, na cijelu konfu u slučaju ne otvaranja kućišta, te na pojedine komponente u slučaju otvaranja. A nećemo cjepidlačit oko najjeftinijih gluposti, da dođemo do 7700kn preživit ću xD EDIT 2: Vapor-X gledam i proučavam neko duže vrijeme i interesantna mi je solucija da kupim jednu Safirku HD4890 Vapor-X sada, i da za god i pol-dvije kupim jednu samostalno (čitajte: bez podrške, a i znanja roditelja :D ) |
Citiraj:
|
Sa tom duplom garancijom možeš obrisati znaš šta :)
;) Najvažnije da ti imaš garanciju na sve komponente i amen, to smeče što oni zaljepe na kučište je smješno Recimo ovako nešto:
Ispadne cca 7200 kn bez kučišta i CPU coolera |
Potpuno se slazem sa hamerom!! :) Ja bi samo stavio bar gtx 280.. Jos jedna sitnica.. To sve sto je napisano zahtjeva MINIMALNO 550W.. Tako da treba razmislit o napajanju!!
|
Zapravo, tu konfiguraciju bi teralo bez problema i Corsair VX450, ali eto...
Može se tu uštediti na grafičkoj recimo i umjesto Asusove GTX275 po 1900 kn uzeti npr Gainward po 1600 Najviše bi uštedio kad bi uzeo ono najpovoljnije iz 2-3 trgovine i sam složio |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Taman kad jednog dana dođe još jedna GTX275 u SLI ;) Sve u svemu potpis na hammerovu konfu samo ta mala promjena u izboru napajanja. |
Citiraj:
Ako TR Ultra ide na 1366 išao bi s tom solucijom Citiraj:
Čekam još par reakcija pa ću poslat mail adm-u da li bi mi mogli izabranu konfiguraciju složit u Linksov Chieftec, zajedno s nekim ventovima, za nešto malo kn ofc (te kn ne ulaze u 7.5-7.8k, Chieftec ulazi) |
Citiraj:
U Linksu dođe 30 kn, u ADMu je 45 kn. |
Citiraj:
|
Ok, limit se povećao, čekam još nekoliko eksperata da potvrdi da je ovo vrhunska konfa za ove novce i moje želje pa u Linksu kupujem kućište (za početak)... |
Phenom II X4 955
Gigabyte sAM3 MA790FXT-UD5P DDR3 corsair 4Gb Grafika- HD4890 vapor-x WD 640AAKS HX620W CM690 CIJENA:6,934Kn Evo ti konfe za COD! Znači cijela kutija! I još ti ostane dosta para! I nije puno lošije od i7 konfe, nekih par %, a 1800kn jeftinije, a za to si uzmeš još jednu vapor i staviš u CF i onda si car s tim da ti amd ide na 4.0 bez ikakvih problema. Kuler si uzmeš ovog trulju kojeg si naveo...no možeš i mugen 2 ako ti se ne bacaju novci pošto je razlika u perf. 2-3°C u korist trulje! |
Gledao sam onu brojku (8710) cijeli dan i došao do zaključka da je i7 previše za moje potrebe... Idem s jeftinijom Intel/ASUS GTX275 varijantom, dobrom zvucnom karticom, limit je 7100kn bez kućišta (nisam ga još uvijek kupio ali sam se odlučio za Chieftec @ Links), svi dijelovi iz adm-a
Uskoro ću postat neku svoju varijantu pa ju prokomentirajte... (a i postajte svoje u međuvremenu) EDIT: Sound blaster Creative Labs X-Fi Extreme music (665,38Kn) mi se čini kao ok DFP zvučna |
A jesi razmišljao o ovom Chiefu ? Ja ga imam i jako sam zadovoljan, koliko vidim još je i pojeftinio i ipak je to big tower koji u budućnosti nudi svojoj prostranošću i opciju ugradnje vodenog hlađenja. A midi je u ADM-u 635kn? Pa onda je to no brainer :kafa:
|
Citiraj:
|
Sad sam malo gledal i u mojoj konfi zamijeni samo 4890, i stavi GTX275, i normalno kučište ako ti se ovo ne sviđa, al ja ga nisam stavil zbog ljepote neg jer je mnogo praktično:) !
@razer: tako nekako su rekli u prošloj temi kad su se raspravljali oko toga....oprostite sveznali! |
Citiraj:
|
Ja se izgleda moram ponavljati :D, evo opet postam konfu iz ADM-a:
Citiraj:
Edit: Sad će se javit netko i reć da mu je dosta 450W psu i da su Scythe ventovi loši tj da je bolje uzet CM LED ventove, i da ne valja NEC prža, da je bolje uzet neku Asus ploču, da je isplativije uzet i7, da je Samsungov hdd puno tiši, da Mugen ne valja i da je True najbolji hladnjak, i da je Nvidia bolja od Atija 3 puta... i eto ti sranja. Citiraj:
Edit2: i netko drugi će reći da je dobro imat ormar za kućište jer kasnije po potrebi u njega možeš ubacit 4 grafe, 12 diskova, 16 optika i vodeno.. |
Citiraj:
@Nybelung- veće kućište=više zraka u njemu=niža temperatura zraka u kućištu (mogućnost instalacije 7 ventova za optimalni protok zraka), a ako čovjek kupi HD4890 kao što mu predlažeš i još nabaci CF u budućnosti to bi mu moglo dosta pomoći jer se dotične zagrijavaju kao mačke u veljači. Ne pada mi na pamet da se tu još prepucavam s tobom, čovjek neka sam odluči a ako ti fizički ne možeš podić 20-ak kila jbg... :) |
Citiraj:
Citiraj:
Kako će čovjek s tim čudom na LAN otići? Treba mu vojni transporter da to preveze.. |
Po mom mišljenju, za moje potrebe je taj procesor overkill - mislim da će moj odabir bez problema iskoristiti sve što grafa pruža.
Kućište sam proučio i upravo je postalo moj trenutni odabir, zahvaljujem na prijedlogu (tj. zahvaljujem svima koji su dali neki prijedlog) Volio bih da prokomentirate moju konfu, te naravno, ako imate bolju ideju, date svoju:
Za 2 god se nebi kupila još jedna grafa, nego bi se s ovom konfom živjelo 3 god i onda se kupila kompletno nova. Meni nije bitno da proc bude relativno aktualan slijedećih god i pol, nego da gura grafu do njenog maksimalnog potencijala, a mislim da će to moj proc uspješno obaviti |
Citiraj:
|
Opet ti uzimaš ovaj CPU x3 a htel bi se igrat par godina, pa nemre to tak!
AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX ovo zemi kak su ti je i par ljudi preporučilo! |
Niti bude ga Phenom 955 "spasil" u nadolezećim godinama, niti bude ga bila koja "današnja" grafička držala tri godine (još kad se pogleda da za tri-četiri tjedna izlazi nova i bolja serija kartica:)), a bome niti kupnja konfiguracije za sljedeće tri godine (i još k tome za neke igre koje nisu ni izašle) ima smisla. Nije da mu i Core i7 ili nadolazeći Core i5 garantiraju bezbrižnost u godinama koje dolaze, ali su kud i kam (i donekle) bolji i kolko-tolko dugoročniji izbor. Hoće-neće, u sljedeće tri godine bude, na ovaj ili onaj način potrošil sasvim pristojne novce na nadogradnju (u svrhu igranja sa zacrtanim brojem sličica u sekundi) konfiguracije koju "danas" kupi.:)
|
A nebu ga ni i7 al opet bolje nek uzme to pa bok....kad već oče imati komp od 7k kuna! Duže bu trajal od x3 720...to sam htel reči a ne da bu trajal 3 godine :D
|
Ček,znači da svi koji sad uzmu neš od C2D serije mogu obaviti lobotomiju u slijedećih godinu i pol? :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37. |