![]() |
pomoc u odluci oko kupnje kucista
trebam neko kuciste tipa CM haf 922,TT armor jr i slicno,gigabyte auroru sam imal i nkekak nju nebi,a obzirom da na topicu koji sam postavio da kupujem polovnu kantu nema nikakvih ponuda,prisiljen sam ispast tukan i bljunut novce za novo
gledao sam haf 922,izgleda prilicno solidno,ali onaj helikopter od ventilatora mi je blesav armor jr,je ok(pogotovo sa prozorom,kaj ces,seljacina sam.....:lol2:)ali cini mi se da kvaliteta izrade i zavrsne obrade nije bas na nivou,nekak djeluje plastik fantastik,a i one pop nitne bi moj sin bolje zanital dajte jos neke prijedloge i moguce kandidate,uvjet je da je te velicine,po mogucnosti prozor..:lol2:,cijena do cca 800-900kn,i da nije sad bas codegen ili neki drugi kwang-ce-pjong,nedam vise jer kad ga prodajem,sto vise sam ga platio to vise kesa popljugam,onda moram pit lekadole 3 tjedna :chears: |
kraj haf 922 moj dodatni izbor bi bio nine hundred, ima cak i prozor :D
|
Centurion 5 sa prozorom u Linksu ;)
|
Da rastegneš malo taj buđet i uzmeš full tower Zalman GS1000, ako baš nečeš "helikoptere" :D
http://www.pohrani.com/t/3Y/J5/10ew29uf/zalmangs.jpg http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7200 Samo što se tiće ovih velikih ventova kod CM-a, na mom HAFu 932 imam 3x230mm venta i nečujni su |
Citiraj:
imam vec jednoga centuriona 5,ova kucna krama2 je u njemu,to je malo premalo kuciste!! nine hundred mi je neznam,sirov,ne svidja mi se....:stoopid: |
Citiraj:
ovaj ima vise vrata neg kuca trokatnica,kad se to rasklima i prozuji,morac cu ga fugirat na sve strane sa kojekavim masama....:lol2: a i za 1100kn bi mogo vec i antec p182 kupit(jeb...a nema prozora a i nije oko 800kn)da bar neko oce polovnjaka nekog prodat...:lol2: za sada vodi haf 922,a onaj helikopter gornji cu objesit na balkon da tjeram zle uroke |
A Chief big tower? Veći i jeftiniji od HAF-a, a kvaliteta izrade i materijala neupitna, i sam sam ponosni vlasnik i moja preporuka svakao :kafa:
http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...=0&Sifra=21814 |
Možda CM690:D barem ima mjesta ali nema prozirnu bočnu stranu:hitthewal: ali je cjenovno prihvatljiv i navedeni čuftek neizgleda loš izbor samo ako nisu problem vrata(skroz otvaraj-zatvaraj mene to hebalo pa sam uzeo Antec 300 u Linksu)s obzirom na mjesto boravišta kučišta.
|
ja glasam za ćifa :goood:! Imam ga doma BX serija i uspio sam utrpati sve u njega , može se viditi moj komp :D. Prazan je težak nekih 12 kg pa mislim da dovoljno govori o kvaliteti :goood:, a preciznost izrade je zaista vrhunska :goood:. Postoji i mogućnost bočne stranice od pleksija za neke modele koliko znam . Cijena je ispod normalne za tu kvalitetu , eto to je moje mišljenje :D
|
nazalost(ili na srecu)imam vec i jednog chiefa(aegis)pa samo iz tog razloga nebih ponovno chieftec(ne ponovno,neg jos jedan.....:lol2:)inace moj aegis je sasvim solidan i prostran,al me nervira plasticna kapija koju cu po svemu sudeci kad me sljedeci put iznervira,otpilit.....:lol2:
|
Evo nešto bez kapije, solidnih dimenzija i cijene :kafa:
http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTe...=0&Sifra=22414 |
Citiraj:
|
meni se čini da nisu puno mudrijali i da unutra nema puno razlike od armora a i kvaliteta im je slična (7,65kg) , ima i prozor a nema kapiju :D a i cijena im je zanimljiva .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tri-di-gejm-men :D Šalu na stranu, tamo sam gledao rivju svakog kučišta koje me je iole zainteresiralo, lik ima odličan channel Nego, ovaj mali HAF 922 je stvarno prihvatljive cijene, pravo fino :) Citiraj:
Taj Zalman je zvijer od kučišta, a cijena nije strašna Instalacija diskova je fora, mjesta koliko hočeš :) http://www.youtube.com/watch?v=iF3QncmBQt8 |
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
ja sam upravo naručio antec 300 :D i scythe 140mm 500rpm :beer:
|
Za čega odnosno gdje češ smjestiti još jednu 140-ku jednu dobiješ sa case na vrhu kučišta prije 3 dana kupio navedenog i odlično za tu lovu.
Vent ima mali prekidač i možeš birati brzinu venta sa 3 brzine.:D isto tako zadnji vent ima istu mogučnost i ugradio sam još jedno naprijed jer nedobiješ sa kučištem dakle još jedna 120-ka i unutra hladno i poprilično tiho. |
tricool i nisu baš neki ventovi, pogotovo za silent pc.
|
Alaaa, pa gdje je taj zalman bio kad sam kupovao svog anteca u admu :(
Predobro kućište izgleda, ova moja 900-tka je gutač prašine, svaki tjedan moram čistit prašinu iz njega van, da poludiš :( |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedini minus (i to podosta veliki) za ovo kučište je da nema ventova za usis, postoje samo na dnu kučišta rupe i tu se mogu staviti 2x120 mm venta, a kučište dolazi sa 2 venta jedan na vrhu kučišta i jedan na zadnjoj stranici za ispuh Citiraj:
Recimo da i imaš razlog, jer te velike 230-tice imaju povelik protok a sa time vuku i dosta prašine. Na mom 932 sam stavi naprijed iza usisnog venta neki home made filter i to je recimo dosta, još samo preko noći stavim na vrh kučišta nešto da pokrije cijeli vrh jer ima puno rupica i da prašina ne pada unutra kad komp ne radi KAd je upaljen normalno da nemože ništa padati unutra jer vent na vrhu izvlači zrak |
Citiraj:
|
Citiraj:
to koda sam kupil mladog magarca,pa ga prek noci treba pokrit da ne navuce isijas,i onda nebude mogel teglit hrpu granja koje bum narezal u sumi.... sad kad malo bolje pogledam taj haf,vidim da ima vise rupa neg materijala...:lol2: ko bu to sve zakrpal i ispokrival??? neznam,na kraju cu iskesirati za p182,koji opet ima cijelu kapiju sprijeda,a pitanje jel u to uopce stanu ove nove duze grafe? :stoopid: |
Pa to je sekunda posla, samo mu vrh prekriješ sa nečim uskim i dugačkim 30ak centimetara... tek toliko da prašina ne pada unutra.
Rupe su tu sa razlogom, ne zove se đabe High Air Flow |
Citiraj:
ili na hrvatski "hiper asimilator frfuljaka"mogli su neke filtere metnut na te rupe... neznam,neznam.....:lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako ti neznaš složit silent case, to ne znači da i drugi neznaju :goood:
|
Nije da nije moguce, ali nije najsretniji izbor...
Primjerice, kada radi gornji vent na kucistu, cijela gornja stranica vibrira... Ne pricam ti napamat vec imam kuciste pa znam kakvo je... Ako ides na Silent PS moja preporuka je sto robusnije kuciste |
Još jedan glas za CM690. Svojevremeno je bilo kod nas kupit i modela sa bočnim plexijem. S njim dolaze i 2 120mm led venta koji se mogu staviti na milijun pozivcija (na dnu, naprijed dole i gore, na vrhu kućišta, iza, bočno,...).
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.607.078 Btw. kakvim ti se čini onaj Thermaltake VB6000BWS mid tower Swing? |
da ovaj cm 690 je odlican,i jos fino si prozor kupim i mirna bosna.....LOL
dakle imam 2 favorita za sada,haf 922 i 690 |
Citiraj:
Ispravka, dolazi s jednim 120mm LEDom koji je po defaultu sprijeda dolje i još dva obična 120mm (default bočna stranica i ispuh straga). Pola tih mjesta za ventilatore prima i 140mm. I još jedan glas za njega, jer osim nekih 200mm ili sličnih ventilatora u nekim kućištima, nema boljeg airflowa nigdje! Za svoju cijenu stvarno puno nudi. EDIT: Isprika, ili ti misliš na ventilatore koji dolaze s verzijom s prozirnom bočnom stranicom? Jer u default verziji konfiguracija je kako sam gore napisao. Vidim da nema otvora iznad CPU-a na toj prozirnoj bočnoj stranici pa će hlađenje CPU-a patiti ako nije u pitanju tower cooler. Moj je top down. |
Citiraj:
ali malo modifikacija i super je budget rješenje. TriCool ventovi odmah lete van, vjerovatno ću i cijeli 3.5" kavez izbacit. |
Citiraj:
A prodavanje Anteca 300 pod silent pc case (uz neznam kakve modifikacije) je totalna glupost. Kućišta za tu namjenu su robusna, čvrsta, kvalitetna, nemaju 83 različita otvora za ventova, niti je pola kućišta mesh sa 8000 rupica. "Doživljavanje" buke je čisto subjektivna stvar, nekima (kao meni) smeta i najmanji šum, dok neki 4 120mm venta smatraju tihim. Tako da dobro znam čemu tolike rasprave i prepucavanja. Tebi je to tiho? U redu, glavno da si ti zadovoljan (ipak je to tvoj komp). Meni osobno nije, niti bi ikad moglo biti. Ono što mene osobno trenutno čini zadovoljnim je Antec Solo, Freezer 7 Pro @5V, pasivna mbo, Accelero S1 + Scythe GT(500rpm), 320GB single-platter Seagate + Scythe Quiet Drive, te Seasonic S12-430W čiji je vent zamjenjen sa Noctua NF-P12 @5V. Znači kućište je odlično samo po sebi (bez ikakvih preinaka), disk je potpuno nečujan, a u kućištu se ukupno nalaze 3 veoma tiha venta. Kao što rekoh, sve je to subjektivno ;) |
Totalna glupost, a redovito korišten i hvaljen na SPCRu?
Dobro. Ja nisam bacio oko na tvoj komp, očito nisi ni ti na moj :) Freezera imam također, držim ga na 1100rpm. Accelero također, trenutno na njemu visi jedan stari 80mm papst na 7V. Case 2x120mm 800rpm scythe. Napajanje Silencer 420W, koje je ako se ne varam isti taj Seasonic. Diskovi su ovješeni i jedini izvor buke koji se tako može nazvati, kad pokrenem PC bez njih i bez optike, praktički je nečujan. Ti si dao 300kn više na case, ja ću potrošit nešto vremena i sitno novaca da ga poboljšam, rezultat IMO isti. Makar priznajem žao mi je što nisam naletio na taj Solo prije, 300kn nije puno, nisam uopće očekivao da se može kupit solidan silent case za te novce, šteta što nisam malo više čitao SPCR. btw koji je model Seagate i gdje si ga kupio :) |
pročitao sam recenziju Soloa, pa o čemu mi razgovaramo, to je Antec 300:
- sa prednjim 92mm ventovima umjesto 120mm - IMO bolje 120mm, isti protok uz manji rpm/buku - ugrađenim vješanjem hardova - to bar nije problem sam složit - PSU gore - IMO dolje je bolja pozicija, tamo PSU vuče hladniji zrak, moguće je izvaditi PSU bez vađenja matične/cpu coolera, i u toj verziji postoji opcija 140mm venta na vrhu. - 1mm čelik i izolacija je jedina prednost IMO, no kao što je i navedeno u recenziji ni to nije pravo rješenje u usporedbi sa metal/plastika kombinacijom u p180/182, neko DIY rješenje sa još debljim i težim komadom izolacije je sigurno i najbolje rješenje povlačim što sam rekao, ostaje pri 300tki, em se da složit bolje, em mi je ljepši :D |
Citiraj:
2. Bacio sam oko, ali tek nakon reply-a :D 3. Solo sam uzeo jer mi je i estetski odgovarao, a kada sam ga uzeo Antec 300 nije ni postojao (niti bi ga uzeo da je :) ). 4. Disk je Seagate 613AS, a kupio sam ga prije godinu-dve u ADM-u. Citiraj:
2. Nemam niti prednje niti stražnje ventove. Nisu potrebni (temperature su ok, sve je potpuno stabilno), samo bi mi dodatno stvarali buku. 3. Vješanje hardova također ne koristim. Kao što sam gore napisao, disk je u SQD-u koje je po meni odlično riješenje (doduše i košta). Disk je potpuno zatvoren, izoliran i spužvom i metalnim kućištem koje ne prenosi vibracije na ostatak kućišta. 4. Meni osobno odgovara gore, pošto glumi ispuh (makar je na samo 5V). 5. IMHO velika prednost. Prezirem mesh :D A Solo bome nije ni u cijenovnom rangu P18x, pošto je duplo jeftiniji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:05. |