PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Gaming Miš/Tipkovnica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141945)

Riou G 15.03.2009. 16:18

Gaming Miš/Tipkovnica

Pozdrav!

Evo pošto sam prije kojih mjesec dana postao u vezi Gaming PC konfe i dobio super savjete, rekoh da vam se sad obratim i radi "Gaming" misa i tipkovnice (sjela plaća opet pa polako slažem sve :))

Uglavnom, zelim sto bolji gaming miš, ali ne bolji po izgledu, nego po performansama (sto ne znaci da preferiram ruznije miseve :))
To isto vrijedi i za tipkovnicu.

Cijena za sada nije vazna, zelim samo cuti vasa misljenja.

Dosta ljudi su mi preporucili MX518, i iskreno receno ne cini se lose, sto vi mislite?
Jel ima danas ipak neki znacajno bolji mis za gameanje?

Tipkovnica.. naravno da mi se svida G15v2, ali da li mislite da su macro tipke i LCD display vrijedne tih para, tj. da li ce mi one stvarno pomoci u gameanju? Koju bi vi tipkovnicu danas preporucili?

Naravno svi savjeti su dobrodosli!

Sorry ako ima vec slicna tema, ali iskreno nisam nista specificno nasao sto meni odgovara pa eto :)

Hvala!!

žile 15.03.2009. 16:29

Citiraj:

Autor Riou G (Post 1300463)
Dosta ljudi su mi preporucili MX518, i iskreno receno ne cini se lose, sto vi mislite?
Jel ima danas ipak neki znacajno bolji mis za gameanje?

MX518 za nekih <300kn je dobar izbor.Sad,i G5 i G9 su bolji miševi.G9 sa sensom je već lagano preseravanje,ali ako ti je cijena za MX518 veća od 300kn,onda radije dodaj još malo pa budi špic papak.

Citiraj:

Autor Riou G (Post 1300463)
da li ce mi one stvarno pomoci u gameanju?

Neće ti pomoć niti malo.Ja je imam,display koristim tu i tamo za zajebanciju,macro tipke niti toliko.Neki dan je jedan kolega s faksa gledao tastature i rekao je kako G11,aka moja tastatura+display ima najbolji osjećaj tipkanja.Ja se isto ne mogu potužit na to.
100€ nebih dao za tastaturu nikada,ali 400-450kn za polovnu bih.

Krusty 15.03.2009. 16:57

Za miša ti preporucujem roccat kone, imam, ga, mozes mijenjat dpi u sekundu, udoban je i lijepog dizajna.
Nemam zamjerke nikakve, vrijedi svake kune definitivno.
i još nesto ako volis fps-e, roccat ima dva gumba blizu palca tako da mozes u sekundu mijenjat melee oruzje i pusku (ili pistolj i snajper), to ja stavim kad igram CoD, pomogne u nekim situacijama.

lcd ekran ti nece bas pomoci, no mozda za igre bi razer lycosa dobra bila, gumirane tipke koje ne klizu, mogucnost osvjetljavanja samo wasd tipki tako da ih nikad ne falis.

roccat kone - 560kn
razer lyocsa - 680kn

Iako bi se dobro igrao i sa mx518 :goood:
svrhu g9 miša ne vidim...

Gemmy 15.03.2009. 17:00

ja bi isao na mx518/g5 imam oboje i oba 2 su super misevi...g5 mi se ne sklize u ruci, ne znoji se, ali mi ima pretvrd scroll, dok je na mx518 obrnuta situacija...sta se G15v2 tice mislim da je to previse para za tipkovnicu, ako je ulovis za 200 kn manje polovnu ajde ali 700kn za novu, no way...imho makro tipke ti nisu od neke koristi ako igras fps-e, jedino ako mislis u wow-u farmat stalno itd..

Bambusha 15.03.2009. 17:03

Citiraj:

Autor Krusty (Post 1300483)
mozes mijenjat dpi u sekundu...roccat ima dva gumba blizu palca tako da mozes u sekundu mijenjat melee oruzje i pusku (ili pistolj i snajper)

roccat kone - 560kn

Iako bi se dobro igrao i sa mx518 :goood:

http://www.imagesforme.com/out.php/i400772_mx518.jpeg

mx518 - 300kn

Shockre 15.03.2009. 17:09

ja imam g15v2 i g5.. nebi mijenjo nijedno za nes drugo!
mx518 je dobar mis,al kad pogledas da u linksu kupis g5 za 350kn sto je 50kn vise nego sto kosta mx518 u vecini ducana onda ti je to puno bolje rjesenje jer mx518 je opticki,a g5 laserski i ima bolji rate. ako igras fps.ove onda to mozes dosta osjetit. sto se tice g15 i makroa/ekrana, ja makroe dosta koristim za admin panele, kupovanje paketa oruzja, ostale bindove. nebi mogo bez njih,naviko sam na njih. ekran nije nista ekstra koristan,al opet nekad dobro dode! npr za ts ili ventrilo,mozes mute-at mic kad ti neko uleti u sobu,mozes vidjet statse od igre itd. al ja nisam kupil tu tipkovnicu ni zbog jednog ni zbog drugog nego zbog backlight-a da mogu kasno navecer igrat bez svjetla u sobi..

žile 15.03.2009. 17:25

Citiraj:

Autor Krusty (Post 1300483)
roccat kone - 560kn
razer lyocsa - 680kn

Jel vidiš glupost i kontradikciju u ovome što si napisao?Za tu cijenu je G9 koji je sigurno makar pola koplja bolji proizvod.A da ne govorimo kako je roccat kone identičan proizvod Trust Predatoru o kojem se dosta piše ovdje,naravno sa tri puta manjom cijenom.

Krusty 15.03.2009. 18:08

Citiraj:

Autor žile (Post 1300497)
Jel vidiš glupost i kontradikciju u ovome što si napisao?Za tu cijenu je G9 koji je sigurno makar pola koplja bolji proizvod.A da ne govorimo kako je roccat kone identičan proizvod Trust Predatoru o kojem se dosta piše ovdje,naravno sa tri puta manjom cijenom.

da si drzao i jednog i drugog u ruci, vidio bi razliku.

prijatelj mi ima predatora i mis uopce nije nesto, mx518 je poprilicno bolji, dok sam sa predatorom radio cinilo mi se da je razina zavrsne obrade je losa, po meni su tipke gnjecave, dok je kotacic pregrub i preglasan.

a sta se tice ergonomije je solidan samo malo previsok, no 100 ljudi 100 ruka :roller:

Riou G 15.03.2009. 18:23

Hvala na savjetima, pratit cu jos ovu temu da vidim sto drugi misle :)

Bas me zanima koliko je zapravo taj Roccatov TCU senzor koristan, pa ako itko zna sta o tome..

QuidZz 15.03.2009. 18:41

Citiraj:

Autor Riou G (Post 1300531)

Logitech G9+Steelseries Qck Heavy
i
Logitech G15 rev1

Imam ovo gore i prezadovoljan sam..

:amen:

ECHO 15.03.2009. 19:00

Da imam dosta "krznaša" uzeo bi Roccat Kone jer je glodavac odličan i recenzije tome govore u prilog ali žao mi je što nema domaće recenzije istog
koju je kolega "Omega" obečao prije cca 2mj:D.

MX518 je isto super glodavac i ima dobru cijenu ako ti odgovara.(imao ga)
Trenutno imam Predator-a 4800 i miš je odličan i nimalo lošiji od MX518 i prilično jeftiniji cca 210kn dobre izrade,čvrst,ergonomski oblikovan,bočne stranice gumirane pa se nekliže,ima dosta opcijakoje se mogu softwerski prilagoditi uglavnom sve OK.:D Odlično se ponaša na podlozi Roccat Taito kad več nije Kone na njoj:D

Krusty 15.03.2009. 19:43

Citiraj:

Autor Riou G (Post 1300531)

Bas me zanima koliko je zapravo taj Roccatov TCU senzor koristan, pa ako itko zna sta o tome..

nisam se nesto puno igrao sa tim, ali koliko sam skuzio to ukljucis da se mis prilagodi podlozi, jer ako si imao jednobojnu i prebacis na raznobojnu mis ce "plesati" pa to pokrenes na par sekundi pa se prilagodi novoj podlozi :goood:

stripy 15.03.2009. 19:58

ja osobno nisam primjetio da TCU ishta radi da budem iskren.

A shto se tice recenzije konea, budem napisao kad se jedna stranica zavrshi (pa cu na nju postat jel)...valjda kroz tjedan. (ako imate specificna pitanja, na pm molim..pa cu se posvetit i njima u recenziji)

n30n 15.03.2009. 23:10

mx518 - 300kn
wave - 360kn

simba 15.03.2009. 23:34

Citiraj:

Autor žile (Post 1300497)

Kone i predator nisu baš previše slični... Ima tema o tome, OCZ Dominatrix, Cyber snipa Stinger, Trust Predator su identični miševi, kone možda ima nekih sličnosti ali svakako nije identičan...

Riou G 16.03.2009. 00:26

Upravo sam dobio ponudu G9 miš za 450kn, novi, zapakirani, garancija 3 god, dolazi kao zamjena od logitecha za par dana kaze covjek.

Sto mislite o toj ponudi?

Da li to znaci ako mi se slucajno ikad pokida, i vec je jednom mijenjan, da ga necu opet moci mijenjati? Imaju to oni negdje u evidenciji?

TomG 16.03.2009. 18:33

Citiraj:

Autor Riou G (Post 1300802)
Upravo sam dobio ponudu G9 miš za 450kn, novi, zapakirani, garancija 3 god, dolazi kao zamjena od logitecha za par dana kaze covjek.

Sto mislite o toj ponudi?

Da li to znaci ako mi se slucajno ikad pokida, i vec je jednom mijenjan, da ga necu opet moci mijenjati? Imaju to oni negdje u evidenciji?

garancija se nastavlja...meni se cini oke.uzmi.

Shockre 16.03.2009. 21:44

prvo ga probaj u ruci!
tak sam i ja htio zamijenit svoj g5 za g9,al g9 mi nikak ne pase oblikom..nijedan od onih gripova. inace ima za kupit grip koji mu daje oblik g5,al naravno nema kod nas..eh..
i da,sto se podloge tice kupi steelseries qck!

Riou G 23.03.2009. 19:55

Evo danas sam konacno odlucio i kupio si Roccat Kone + Roccat Taito podlogu, i mogu reci da sam prezadovoljan, najbolje mi je i lezao u ruci od svih spomenutih.

Sve zajedno je bilo 723kn u linksu ako se ne varam, oko 120 za podlogu, ostatak miš s 2. godine garancije.

Jos preostaje teska odluka o tipkovnici ^^

Hvala svima na pomoci!

ECHO 23.03.2009. 20:08

Osobno bih uzeo Razer Lycosu ako nije problem lova odlična tipkovnica i ukoliko imaš malo vremena mogao bi napraviti neki recenziju jer ima ovdije pojedinaca koji su obečali:fiju: ali nisu ispunili obečanje glede glodavca Kone-a:D ukoliko ti nije problem:)

Cele303 24.03.2009. 01:27

Ja sam si nedavno uzeo MX518 Gaming Grade i G11, dobio sam ih za odličnu cijenu inače ne bi to nikad kupio i zadovoljan sam, nisam hardcore gamer, više occasional gamer i ta kombinacija je više nego dovoljna za normalno igranje...

Booger 24.03.2009. 18:55

A jel ima itko RAzer prosolutions propad, onu bijelu aluminijsku?
Jel valja ta podloga, zapravo me zanima da li je speed strana podloge dovoljno skliska? Ono, jako skliska? I jel potroši takva podloga brzo one nogice na mišu, s obzirom da je metalna?

Mar 24.03.2009. 19:13

Citiraj:

Autor Booger (Post 1307742)
Jel valja ta podloga, zapravo me zanima da li je speed strana podloge dovoljno skliska? Ono, jako skliska? I jel potroši takva podloga brzo one nogice na mišu, s obzirom da je metalna?

Nije ta podloga 100% metalna - tu su krivi marketing i "recenzije".
Imam exactmat koja je ista ta, samo u drugoj kombinaciji boja i sama površina preko koje ide miš je plasična (tanki sloj plastike naljepljen na aluminijsku bazu).

Što se tiče izdržljivosti, dosta je soldina, ali se i izliže nakon nekog vremena (meni se sredina malo izlizala nakon jedno 6-9mj), a niti nije nježna prema nožicama od miša.

To govorim za "control" stranu, jer ovu glatku ne koristim pošto mi miš po "control" strani klizi bolje nego po glatkoj.

hammer_of_thor 24.03.2009. 19:37

Auf... jbt što je MX518 poskupio
Pa koji im je q?

Za tu cijenu sad je bolje dodati još 100 kn i kupiti nešto fensi, više se ni dosad best buy mx518 ne isplati

Mar 24.03.2009. 20:52

Koja mu je cijena?
MX518 imaš u Merkura za 259kn 100%.

hammer_of_thor 24.03.2009. 21:00

Vemil konkretno - 285 kn
A bio je 199 kn duže vrijeme

U HG Spotu 299 kn :stoopid:
Ogromno poskupljenje

Cele303 24.03.2009. 21:38

Citiraj:

Autor Booger (Post 1307742)

Ja sam si stavio steelseries podlogu iz Linksa i odlična je, preporuka s obzirom da imamo isti miš :D

Shockre 27.03.2009. 14:48

steelseries qck podloga + steelseries noge za misa nakon sto se originalne izlizu!

n30n 28.03.2009. 22:16

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1307829)
...A bio je 199 kn duže vrijeme...

200kn mx518?! prvi put cujem za to, da sam znao kupio bi jos 2

Tumor 29.03.2009. 10:42

http://www.thetechzone.com/?m=show&id=203&page=1

Ovo mi djeluje kao "the" podloga, ali nema toga kod nas nabaviti

dj_ruby 05.04.2009. 13:27

ja isto kupujem miš i ti tipkovnicu
isam neki toliki gamer tu i tam koji cod u mreži ali bi bežični miš i tipkovnicu pa ako možete mi preporučiti neke srednje klase znači ne za 1000kn i sl nek nekih 300max miš i neka jeftinija tipkovnica imam neku labtec ali su mi polako već tipko počele štekati

spider11 09.04.2009. 20:49

sta kazete razer diamondback ili logitech g5 za gaming...koji je bolji..

žile 09.04.2009. 21:10

Od ta dva G5.Imam ga već skoro dvije godine,moj je prva verzija,ne ona plava,i ergonomija mi tako odgovara da Logitech nije izdao još miš koji bi mi bolje pasao.Nađi negdje gdje imaju oba,pa isprobaj koji ti bolje paše.To je ionako najbitnija karakteristika miša.

spider11 10.04.2009. 11:19

koju bi podlogu kupio za gaming...dajte neki prijedlog...(namijenjeno za ratne igre tipa cod2)
...hvala

Šegrt 10.04.2009. 12:46

Citiraj:

Autor spider11 (Post 1319501)
koju bi podlogu kupio za gaming...dajte neki prijedlog...(namijenjeno za ratne igre tipa cod2)
...hvala

Ovisno o tome sa koliko novaca raspolažeš.
Evo npr.

Razer eXactMat

Razer Goliathus Speed Standard

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10.