![]() |
(riješeno) Dizanje xp-a na Asus EEE Pc
evo imam ovo malo čudo kod sebe pa me sad zanima kako i na koji način dignit xp na njega, frend je rekao da dignem na njega neki ''tiny xp'' s obzirom da on zauzima manje prostora jer ovo čudo je 4gb verzija, i treba mi objašnjenje kako win bootat jer laptop ima samo usb-e ulaze :cool:
|
|
Citiraj:
|
Odgovarajuca verzija ti je ona koju si, naravno, kupil u ducanu... eventualno ih mozes provuci kroz nLite da si izbacis komponente koje ti ne trebaju.
|
Citiraj:
|
Nego?
|
Ima banana windows :D
|
Citiraj:
a ti si, naravno, uvijek imao verzije koje si kupovao u dućanima ? baš uvijek ? |
Naravno da nisam SVE, ali imao sam legalne Windows 95 OSR2, Windows 2000 i Windowse (XP x64), tj. jos ih imam, ali ne instalirane :) No nije poanta toga, poanta je da covjek shvati da mu ne trebaju nikakvi specijalni Windowsi za EEE koje bi "skinuo" na nekoj stranici, nego obicni najobicniji Windowsi XP, kakve vjerojatno ima i na desktop PC-u.
|
:respekt:
ma sve 5, nhf.. :chears: ja sam prelijen za nlite . :( |
Pa postoji i Asusova verzija XP-a. Možeš je dobiti na 2 načina, kupiti EEE s XP-om ili potražiti malo ;) ( ali ne ovdje )
|
može onda bar neko pomoći kako da podesim internet na tom linuxu koji se nalazi na eee pc?! .. tražio sam po guglu, al nisam našao ništa konkretno
|
Internet u kojem svojem obliku? Žično ili bežično?
Kod žičnog ne bi trebalo imati problema ( nisam isprobavao ), a kod bežičnog postoji "catch". Kad nađeš traženu mrežu i upišeš WEP key ili štogod već imaš, u postavkama negdje imaš da se automatski spaja pri ulazu u OS. Ne znam ti napamet jer sam na XP-u već dugo, ali igrao sam se malo i s tim linuxom gore. U principu samo trebaš malo vremena potrošit na traženje po opcijama. |
Ja imam full Xp na malom eee s 2Gb RAMA i radi super, instaliran prek externe optike
|
uspjeo sam namjestit net na eee pc još sinoć, sad mi je još preostalo sredit hrv tipkovnicu na tom čudu i namjestit router kako bi mogli laptop i komp na net istovremeno
|
Oke što na kraju imaš gore Windows ili Linux?
Ako imaš linux onda ti je za postaviti hrv layout u easy Modu mala jebada,lakše ti onda u Advanced Mode i imaš puni Xandros desktop.Uostaloma ko zapne il itrebaš step by step pomoč,samo pitaj. |
Citiraj:
|
ajde sad jos neko ko se kuzi u ovo dizanje xp-a na eee pc, da mi potvrdi dali sam sve dobro naveo.. znaci ovako:
imaju tri fajla koje sam skinio, oni se stave na usb stick kako bi stick napravio bootabilnim, kad ga napravim bootabilnim, iz image-a od xp-a povadim one fajlove i samo prebacim na stick, restartiram lap i u biosu napravim da boota sa usb-a, i to je to ukratko?! |
evo, znao sam da mi neće nešto dobro poć za rukom prilikom dizanja xp-a na ovo malo govno.. ugl, napravio sam stick bootabilnim, restartirao lap i namjestio da boota sa sticka, međutim, onda mi izbaci ''NTLDR is missing'', wtf.. kako da to riješim?!
|
Daj radije nabavi neki eksterni DVD-ROM ili barem adapter s IDE/SATA na USB. Ako nisi, moraš u BIOS-u postaviti OS install na start.
|
Citiraj:
|
Nemože se sa svakog USB stika bootati i nije uvjek moguće s njim instalirati OS...
|
Ma, kopiraj si instalaciju XP-a, stavi si obicno DOS na stick i deri!
|
Citiraj:
|
Ako si radio po ovim uputama: http://www.eeeguides.com/2007/11/ins...usb-thumb.html
onda ti je ovdje greška: Citiraj:
|
koristis hp usb format tool i formatiras flash disk, ubacis u njega i386 folder iz inst. cd-a od windowsa, bootas s flashice i to je to.
ali ipak ti preporucam, ako mozes, da si negdje nabavis externi opticki, provuces inst. kroz nLite i povadis par tih gluposti. to je nacin na koji ce sigurno radit |
Citiraj:
Citiraj:
|
evo izgleda da sam nabavio externi cdrom, sad me samo zanima kakva je kod njega fora, samo ga priključim, ubacim cd i namjestim da boota sa usb-a?
|
da... usb cdrom
|
s obzirom da još nisam užicao externi cdrom, našao sam si jedan drugi tutorial kako instalirat :)..e sad, ovdje se spominje nlite, treba otvorit browse u njemu i potražit folder gdje sam kopirao podatke od xp-a, to napravim al izbaci error da fali win51ip..
kako da dođem do tog fajla, šta treba napravit?! |
Uključi prikaz skrivenih i sistemskih fajlova te ponovo iskopiraj install cd (root i I386 folder).
Spomenuti file je na root folderu. |
hvala vam svima na pomoći, instalacija je riješena uz pomoć externog cdroma, tema se može lockat ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35. |