![]() |
Gdje kupujete igre
Gdje ih vi kupujete.Ja obicno kad idem u neki ducan vidin budu po 500kn.Na intetnetu sam vidia sad za 20eura orginalni assassins creed.Pa jel u nekon ducanu mozeš nač takvu normalnu cijenu.
|
http://www.crovortex.com/
i algoritam koliko znam crovortex je najjeftiniji ducan sa igrama u hrvatskoj imas i posebnu selekciju igara do 70kn ( http://www.crovortex.com/ald-zg.php?op=popis&ispod=70 ) - igre poput Supreme Commander, Sacred Gold, Toca 2, ... ako netko zna jeftiniji ducan nek kaze posto i sam gledam sad gdje da kupim X3: Terran Conflict (kojeg nema niti u jednom ducanu koje sam naveo) |
jedini "posteni" ducani za nabavku igara su Crovortex i Algoritam i tamo se mogu nabaviti sve novije igre..cak salju postom uz otkupninu :D
sta se tice cijena tesko da ces bilo gdje kod nas naci nove igre za PC, ispod 350-400kn, to je nemoguca misija |
Na ebayu možeš naći dosta igrara za malo novaca (s obzirom na cijene ovdje).
Pogotovo iz Singapura ili Indonezije (nove zapakirane se prodaju za 20-30 dolara) |
kreditna kartica i preko gamespota ,dobijes i crysis ispod 200kn crysis warhead...ne kupujem inace igre al eto igre tipa resident ,koje su mi najbolje,kupim.
|
sendit, game.co.uk, zest (kad kupujem samo cdkey) i steam, kod nas se jednostavno ne isplati. zajedno s poštarinom prođem i duplo jeftinije
|
Isto http://www.crovortex.com/ :goood:
Cijene nisu pretjerane (ne igram tako puno igara da ne mogu za jednu izdvojit 350 čuna jedanput godišnje) a starije naslove imaju po popularnim cijenama :kafa: |
Cijene nisu pretjerane negu su "lopovski-đubretarsko visoke":fuming: s obzirom na naš standard tako da se isplati preko neta uzeti i platiti poštarinu i još su uvijek jeftinije.(ostane za čevape i cugu):chears:
I sam se tako snalazim. |
Bili se ovo isplatilo
http://shop.ubi.com/Prod_ExtDesc.asp?catalogid=683 Jel se isporucuje u hrvatsku. |
|
Citiraj:
http://store.steampowered.com/app/2820/ ono sto nemas na steamu imas i na http://www.direct2drive.com/ to je za digitalne distribucije... "Kutije" narucujem iz Zesta kada nas se vise skupi za neku igru pa usput uzmem i sebi ono sto me zanima, pa nas ispadne manje postarina... U RH crovortex, algoritam, sophos... @demetrius koliko je dostava ako kupis preko game.co.uk a koliko preko play-asia? |
ja uopce ne vidim potrebu zasto bi se kupilo igru koju ne mislis igrat online.... mislim crysis warhead kupovat original?.... da dam 300kn i jos da se moram zajebavat sa stavljanjem cda svaki put kad zelim igrat, fala ljepa, nisam lud... kad u toplini svog doma isto to bez odlaska u ducan, narucivanja na netu / cekanja / placanja itd mogu dobit za sat vremena... A za nesto sto bi igrao na netu, odem na ebay i potrazim ko najjeftinije prodaje key, amen
|
SLO :kafa:
|
Citiraj:
igra nema online komponentu ali je toliko masivna da su neki ljudi utukli u nju i preko 1000 sati (u X3: reunion) rijec je o malom svapskom developeru koji ima odlican support (cak i direktor firme ide okolo po steam forumima i odgovara na postove) rekli su da ce maknuti DRM zastitu nakon godinu dana (kao sto je bio slucaj i sa prijasnjim naslovima) tako da nemam razloga ne kupiti igru neke igre su jednostavno toliko dobre i utukao sam toliko sati igrajuci ih da se osjecam kao najveci lopov ako igram piratske verzije igre poput half-life 1, fallout 2/3, morrowind/oblivion, neverwinter nights diamond, world in conflict, etc doista mislim da developeri zasluzuju bar nekakvu kompenzaciju za takva remek djela s druge strane ako iza tih developera stoji gramzljivi i nadasve debilni izdavac poput EA ili codemastersa onda mi ni nije toliko zao piratiziranja.. |
a problem je sto vecina developera zivi za dan kad ce im netko iz EA pokucati na vrata jer onda znaju da mogu praviti smece ali ce se masinerija koja stoji iza EA marketinga pobrinuti da to isto smece bude prodano. Svi su oni u pocetku puni elana i dobrih ideja ali sa zenom, djecom i stambenim pitanjem dolazi i potreba za lovom koju EA brzo rjesava :D
inace, IMO osim za par naslova kod koje se puno povoljnije dobije u azijskim shopovima steam je vjerovatno najisplativiji. Naravno, ako se ionako furas na flat :) Uz relativno slab dolar isplati se. Pogotovo kada su valve igre u pitanju, za 500tinjak kn dobijes sve sto su ikada izdali...70% tog iznosa bi kod nas dao samo za l4d recimo. |
Citiraj:
aj ako mozes reci samo koliko te dođe postarina preko zest-a |
400 ili 500kn u algoritmu moze ostavit jedino pijani miljarder ili budala... a slazem se da bi za neka "remek djela" poput igra koje je R2D2x2 spomenuo trebalo podrzat autore i platit, ali opet, nikako preko ovih kuga u algoritmu
|
@all
covjek je pitao gdje kupiti igru, a ne da vodimo tu nekakve rasprave o isplativosti, (i)legalstvu, piratstvu i sl. Citiraj:
Postarina je dosla 250kn. Dakle, svatko od nas je dao 42 kn za postarinu. Igre su stigle za par dana, a na dan kupnje su mi na e-mail poslali cd-keyeve (jer sam ja tako zatrazio) pa smo mogli odmah pocet igrat online... Igre su kostale 95kn svaka i jos na to dodaj da sam placao preko WU (njihovu proviziju) i nasu carinu/porez sta vec i dosle su nas oko 140kn + postarina - dakle oko 180 kn po glavi. Tako nekako. To je bilo prosle godine tak da nisam ziher, al ako hoces javim ti za 2 tjedna koliko ce me ovaj put sve doc. |
Citiraj:
|
Kolika bi mi onda ovo doslo u kunama jer koja je ovo valuta ja neman blage i otprilike postarina
http://www.zest.co.th/www/main/detai...418&catagory=3 I koliko bi ovdi bila postarina http://www.choicesuk.com/Product.aspx//GAME_Home/PC_GAME_Home!828920 Al je ovo ipak nekako prejeftino. |
opet ti neodlučan
kako nemaš blage.th=thailand 1euro je 50,7 bahta po tome bi igra došla 12 eura+poštarina za ovaj drugi kolko gledam 2 funte |
Citiraj:
|
Iman dva prijatelj kojima to moze na comp a jedan to ima na ps3 a drugi igra samo wow.
|
Citiraj:
|
sto se tice ovih ebay koliko je to sigurno dal salju uz pouzecem (odkupnina).
Dal prodaju mmo-e koji se imaju fee (Warhammer, WoW) |
Citiraj:
poštarina. |
Znaci to je postarina 2 funte a igra 8 funta.To odma kupujem.:zdero::zdero::dobartek:
|
Daj nemojte siriti dezinformacije. Preko zesta se NE kupuje u hrvatsku jer kad se sve obracuna jeftinije je otici u algoritam i kupiti igru na engleskom jeziku a ne na tajlandskom..
|
Citiraj:
|
Ja kupujem na ebayu, od onoga od koga nađem bolje, jeftinije. Prije sam znao i na Steamu kupovat, no kako više skoro ništa ne igram na kompu nego na xboxu nemam potrebe kupovat na steamu.
|
Citiraj:
Prvo, da ne bude nesporazuma, samo je kutija na tajlandskom (polovicno) i knjizica, a igra je na engleskom. Drugo, da si citao vidio bi da SVI pisemo da je na Zestu isplativo kupit samo key jer te (ako imas Visa card verif. by Visa ili MasterCard u Master Secure card programu) key dode <95kn, a ako placas preko WU oko 105-110kn. Dok je igre isplativo kupiti SAMO ako kupujes 5 il vise igra jer je postarina 240kn + carina/pdv na igre... Ja tamo kupujem vec godinama i u prosincu kupujem 20 key-eva CoD5 i 15 kutija cod5 + jos 8 drugih igra (fm2009, nwn2 +exp, itd.) ...znaci 23 igre u kutiji dolaze iz Tajlanda i tako ce kada podijelimo troskove postarine i davanja svaka kostati ispod 180 kn, a key-evi oko 100-105kn... Tako da ako mi mozes negdje drugdje srediti 23 orginal igre u kutiji sa dvd-ima, knjizicama i svime (5 razlicitih igra) za <180 Kn/komad sa dostavom slobodno kazi, kupujem odmah.... |
Lijepo od tebe sto me ucis. Da nisam neznam kolko stvari kupio prek zesta nebi ti nista reko... Zest je dubrad i racuna svoju postarinu 600 bahta cca 110kn na SVAKI proizvod a ne na cijeli paket. Znaci ako uzmes 5 boxeva biti ce 5 postarina za isti box.. Znaci nije da postarina po broju igara pada s velicinom paketa kao kod drugih vec je fiksna po jednom primjerku. Igra je na tajladskom i instalacija ali ima patch za engleski (Informiraj se malo s njima).
Kod nas se ne placa postarina do cca 400 kn( inace je 300 al gleda se kroz prste). Sad si na tih 15 boxeva uracunaj postarinu ( ajde nek ne bude po svakom komadu postarina ) i to je cirka za 15 igara jedno 2200 kn. E sada kad to dode na carinu a DOCI ce. Ovako ti ide carinjenje. Carinski troskovi, carina na paket i postarinu + 22 % pdva na sve + sto je stajalo na carini i to ti dode jedno 60-65% pocetne cijene jos znaci jedno 1100 kn. Hm za 15 igara 3500 kn .. Mislim da se bas i ne isplati, naravno ja sam ovdje uzeo cjene od oka i one su daleko drugacije od ovoga. Inace BMK os me poslusat ili ne ali ja ti ovo govorim iz iskustva jer sam popusio nedavno ohoho s carinom kada sam racunao ko ti :) |
Citiraj:
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/out.php/i236804_zest.jpg Da je 600bahta postarina po komadu na 6 igra bi Delivery Method bio 3600 a ne 1500 bahta, a i valjda znamo koliko smo platili...sto ne? Igre su nas sa svime dosle <180kn, a narucili smo ih 6 tak da...neznam kako je tebi tako doslo Citiraj:
btw po tvojoj racunici su igre dosle 240kn /komad...e da si malo bolje racunao (sa pravim iznosima) dosao bi do 172kn/komad i nikakve zezancije. Dolaze u roku 8 dana, keyeve dobijes odmah. a to da su dzubrad ne bih se bas slozio. Sad sam radio probno narudzbu i na sve su mi dali dodatnih 5% popusta tako da ce nas igre doci jos i manje a key ispod 90kn ;) Nemoj me krivo skuzit: briga me hoce li tko kupovat preko zesta il bilo gdje...njihova stvar. Ja sam samo pisao kako stvar funkcionira vec godinama za nas i kako cemo ponovno kupit...a nek si svatko pojedinacno radi racunicu sto mu se isplati, kako i gdje. EDIT: Evo upravo sam provjerio -na 5 ili vise igra postarina je 6,88$/komad |
da, igre koje smo mi narucili poreko zestha su na engleskom jeziku (igra, instalacija, cd, menu,...), samo je kutija lokalizirana. ne sjecam se za manual, nije mi pri ruci.
|
Sorry my bad za ovu postarinu. Davno sam narucivo od njih boxeve tako da mozda je sada drugacija prica ali opet 50% cijene ode na postarinu. Mene zanima kolko si platio carinu na sve to i da javi kolko sve dode kad bude to doslo u zagreb ;)
EDIT: Ja neznam ko tu koga ali meni je drugacije racunanje postarine od tvoje .. EDIT2: LOL ovo malo pokazuje 250 bahta malo 500 po komadu :S Cini se da ovisi od igre do igre. fakat cudno :S |
@aim
oduvjek je poštarina oko 40kn za igru. poštarina je veća ako imaš još neke dodatke uz igru. jbg, ne možeš naručiti paket u vrijednosti parsto dolara i nadati se da nećeš platiti pdv (koliko se sjećam ne plaća se carina) ne znam kako si ti računao, ali sa svime uračunatim, pdvom, poštarinom za uplatnice recimo jedan cod 5 npr. te ne može doći 200kn, ako ti ne carine paket igra te izađe oko 140kn, dok kod nas ne možeš naći novu igru za manje od 350. |
Jel tko preko e-baya kupovao...?
Vidim da su cjene niže, ali ne znam koliko se isplati ako se ne uzima grupno... Također, pitanje je gubitka pošiljke prilikom air mail transporta bez uplate osiguranja... |
pogotovo ako ko ja zavrsis do kraj 3 igre u sedam dana
|
Citiraj:
nisam igre kupovao al sam kupovao cd i dvd te vinyle i pc dijelove sve je uredno,brzo i jeftino ali CUVAJ SE CARINE ! Zna bit opaka na iznad 1000kn,bolje naruci 2-3 orginala i ok ....nemoj pretjerivati |
Gdje kupujemo igre!? Hmmm...na internetu..... :kafa:
Sa obzirom na opcu besparicu i kompletno stanje u nasoj "banana" drzavi bilo bi cudno da igre kupujemo u trgovini, posto su cijene igara u nasim trgovinama uistinu smijesne....da kupujem igre za 500 kn ne bih se bas naigrao... :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:23. |