![]() |
Norton Ghost
Do sad nisam još koristio ovaj program pa reko da ga isprobam jer mi je sad potreban...
Dakle imam 3 identična kompa, i na 1 sam instalirao win i sve što mi treba, e sad bi htio to sve snimit na druga 2 kompa. Isprobavao sam i čitao po netu al nisam baš presiguran da će to radit... Pošto imam samo par praznih DVDa ne mogu previše isprobavat pa bi molio ako mi netko može pomoć Dakle trebam jedne Win snimit na DVD koju ću stavit u drugi komp koji nema niš na sebi i trebao bi preselit sve sa tog DVDa na hard i da sve radi kak spada. :) Fala :beer: |
Clone disk opcija? Staviš disk od drugog kompa i i samo kloniraš.
|
Citiraj:
|
Je, onda imaš isti problem kao i moj (moj je samo sa puno više particija :) ). U principu najjednostavniji ti je način na drugim kompovima napraviti particije identične veličine (Partition Magic, itd.), a na prvom kompu spremiti image operativnog sustava , i taj staviti na neku data particiju, te spržiti na dvd. Druga solucija ti je nabaviti privremeno vanjski usb disk, ili dovoljno veliki usb stick te spremiti image direktno na njih. Restore image znaš valjda kak se dela.
|
Gotovo sam siguran da ti Ghost to neće dobro napraviti jer ne kopira MBR, barem ove starije verziju nisu to radile, a za nove ne znam. Uzmi Acronis, napravi bootabilni CD i image sistema s MBR-om spremi na neki USB medij.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja imam Ghost 14. Ta je zadnja.
|
Probaj da znam hoću li se uputiti u nabavku ili ne. Inače mi je True Image uvijek bio na prvom mjestu, a tek onda Ghost i co.
|
I jka sam nakon ghosta i dosta problema presao na true image i meni je dosta bolji od ghosta nikada nije omanuo.
|
A koje bi bile upute za Acronis, ista situacija?
|
Još uvijek nisi detaljno rekao, što to točno namjeravaš. Dao sam ti više načina, koji si odabrao?
p.s. koristim Ghost veličine 900kB i nikad me nije iznevjerio. |
3 ista kompa, napravljene iste particije na svima, i na samo jednom instalirani win i programi i to bi htio stavio na ostala 2, dakle ajmo reć clone iliti copy/paste. :)
|
ghost je prva liga ,samo treba boot cd ako zašteka.more10,ili12 ,a 14 za vistu.
|
Imaš li pristup kakvom prijenosnom disku ili big usb sticku ?
|
Citiraj:
|
Ghost boot cd 11.0 i evo jučer sam napravio image c: particije na laptopu te uredno spucao ga na računalo iz siga.
Lap ima Intel® GL960+ICH8-M Chipset te sam prije pravljenja image-a deinstalirao sve moguće drivere od lapa. Dakle, nema dvojbe da ghoust ne može prebacit windoze fizički sa jednog harda na drugi, c: na lapu je 45GB a na ovom iz siga je 35GB. |
Citiraj:
|
Ne znam kaj se sad prepucavate i trošite/zagađujete dečku temu...
Koristim Acronis pa bi to trebalo bit ovak: instaliraj ga, napravi bootabilni cd acronisa, pa onda napraviš image c diska i kopiraš na usb stick/disk/dvd. Na drugom/trećem kompu bootaš sa acronis cd-a i kad se pokrene napraviš restore. Ak je image na dvd-u (ak je stal) jednostavno ubaciš taj dvd kad se acronis digne i restore. Ak je image na usb-u (stick il disk), spoji ga odma, podesi u BIOS-u da ga prepozna i onda upali komp. |
Citiraj:
Napravili smo to bar par desetina tisuca puta... Image direktno na DVD, iskrcavanje na druge masine. Sat posla, mozda vise ako ima puno podataka na izvornom disku. |
Citiraj:
|
A kad se to stavlja na stick jel treba njega napravit bootabilnog i kak taj cijeli postupak izvest (baš sam zelen po tom pitanju pa sve pitam) :)
Slobodno možete u detalje što se mene tiče :D |
Ma neee :)
Gle, bootaj sa cd-a Acronis, ili Ghost (prethodno instaliraš program i imat ćeš opciju za napraviti boot cd), ali imaj stick u kompu da ga ovaj skuži (najobičniji prazan stick). Lijepo stavi da ti napravi image i spremi ga na lokaciju sticka. Onda dodješ na drugi komp, napraviš istu spiku samo staviš da ti povuče image sa sticka :) . I to je to ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ghost 5ica. Ovo ljeto, 15 računala, na svakom 12 windows platformi. Na jednom računalu napravljena kompletna priča, na ostalih 14 stavljene samo particijske tablice od prvog i imageovi i sve dela bez greške. U slučaju da su identične particijske tablice, i da je postavljena aktivna ona koja treba biti, ništa drugo ti ni ne treba, jerbo je boot record u imageu. Ti si radio očito neke greške u koracima ili imaš duhove, makar mislim da je ono prvo prije. Iggy ima sigurno više iskustva, ali bome sam se i ja u zadnje vrijeme nagledao (čitaj : naradio :) ) ovakvih situacija.
|
Citiraj:
Nevjerni toma :) Kažem ti, winse od lapa sam zgoustao na ovo iz siga sa ghoustom 11.0, kakav dokaz želiš pa da se uvjeriš da to šljaka ? Možda ne radi ako se winsi sa nekim amd/nforce chipsetom bacaju na mašinu sa intelovim chipsetom ali ako je chipset isti ili ako se ide na srodni chipset, stvar radi savršeno. Naravno, svaki put prije botanja sam išao prvo u safe mod, pustio komp da nađe "nove uređaje" i kad to završi tek onda mu pustim normalni boot. |
Citiraj:
Barem se svako malo radi image brda masina, napravit cemo demo. :D |
i onda link na video tu :D
|
Citiraj:
|
Evo danas smo baš spajali na kompu tri particije u jednu, te pucali image od neke treće particije kaj je velika ko ove tri zajedno (doough :) ). Boot record je bio ostao od stare jedne particije od onih tri, i ghost je to vrlo uredno prepisao ;) . Ghost 5. Naravno, na više kompova je to odrađeno, i sve funkcionira bez greške. Zaboravih snimati :)
|
Poz Ekipa..
Desio se i taj dan kad me Norton Ghost 2003 izdade :) . Uradjeno sa bootabilnim cd-om iz DOSa vise desetaka imiđa i isto toliko vraceno na raznoraznim masinama sa razlicitim kontrolerima, razlicitim pata-sata diskovima i svakakvim cd/dvd romovima. Jao koliko mi je bilo krivo kad mi se ovo sinoc desilo, ne mogu vam opisat. Masina je sljedeca, MBO: Biostar Tseries P43/Intel ICH10 HDD: WD 250GB AAKS - SATA DVD: LG - NeamPojmaKoji - SATA Idemo dalje... Prvo cu opisat regularan sljed dogadjaja kako je bilo do sada (mada mnogi to vec znaju, al hajd nece mi biti mrsko), a poslije toga cu opisat gdje zapne u mojoj najnovijoj situaciji. Koristim Bootabilni CD Norton All-in-One 2005 koji izbaci bas onako fini meni na samom pocetku. MENI: 1. Boot Norton AV 2. Boot Norton Ghost 2003 3. Boot Partition Magic 8.x - neznam tacno koja verzija, no nije ni bitno Stisnem dvicu (2) i on automatski pocinje ispisivat one neke linije u dosu, i brzo dodje do pozicije kad kaze: PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD or DVD... eh ovdje mu opalim ENTER (ili ti ga Return) i on nastavlja dalje do....Starting PC-DoS 7.1... i onda se pojavljuje onaj meni.. 1. Continue without Cd/DVD drivers 2. Load usb 1.1 drivers 3. Load usb 2.0 drivers i tako....dalje Izaberem ovo prvo da nastavi bez drajvera i dok trepnes okom eto te u kvazi-grafickom sucelju norton ghosta i daljni postupak rada je na forumu isprican dosta puta...da ne ponavljam. Ehhh... da je bilo ovako i ovaj put ja vjerovatno nebi nista ni pisao ovdje u ovom threadu, nego bi iz sjenke dalje samo citao i ucio, ali ne lezi vraze... ================================================================= Sta se kod mene desava ...opis u nastavku: .........izbaci bas onako fini meni na samom pocetku. MENI: 1. Boot Norton AV 2. Boot Norton Ghost 2003 3. Boot Partition Magic 8.x - neznam tacno koja verzija, no nije ni bitno Stisnem dvicu (2) i on automatski pocinje ispisivat one neke linije u dosu, i brzo dodje do pozicije kad kaze: BOOTING.... BOOT DISK FAILURE i tako stoji do beskonacno.......i onda koju god tipku da pritisnem samo nastavi normalno ucitavat Windowse sa C: Da li je se kome ovo desavalo i kako je rjesio? Pokuso sam svasta nesto, cackati i u biosu one achi/ide postavke ali napretka nije bilo. Ako je neko nasao rjesenje molio bih za odgovor. Odgovori tipa uzmi Acronis true image dolaze u obzir ako se ustanovi da nema spasa jer sa godinama sam stvarno stekao veliko povjerenje u ovaj Nortonov alat. Hvala EDIT: Evo gledam ovaj zadnji Hirens boot cd i na njemu se spominje -Norton Ghost 11.5: Similar to Drive Image (with usb/scsi support). Da li ova verzija Ghosta obavlja posao iz dosa na isti nacin kao ona 2003 (v.9) ?? |
Eh ovako...monolog se nastavlja, a vjerujte mi da vi koji i dan danas koristite ovaj tool da cete se susresti sa ovim problemom prije ili kasnije, naravno, prica je o pojedinim novijim masinama. Ja cu se potrudit da Vam makar dam neke smjernice za rjesavanje.
Prerovio sam symantecove forume i problem je poznat. U biti do ovoga dolazi na novijim masinama dok starije masine uredno bootaju Ghost. Zbog cega do ovog dolazi cini mi se da ni oni nemaju pojma, Sumnjaju na biose novijih ploca, kao u fazonu "bios cannot get enough information from the cd/dvd to complete the boot process." Kreirani su bootabilni CD-ovi sa PC-DOS i sa MS-DOS boot fajlovima. Kod nekih rade ovi prvi, kod nekih ovi drugi, kod trecih neradi ni jedan od ova dva. Pokusavali su mjenjati i CD/DVD romove, ali napretka nema, pa tako da ovu opciju komotno mozete otpisat. Pojedinci se zale da im botabilni diskovi sa MS-DOS fajlovima bez problema dizu ghost, ali se zale da im MS-DOS nemoze identifikovati RAID polje, a PC-DOS moze. Jedan od likusa sa foruma je problem rjesio tako sto je kreirao bootable Flash-USB-Stick, jer ni jedan od ova dva cd-a gore mu nisu pomogla. Kako se kreira bootabilni stik ni sam nemam pojma, ali provjerim kasnije pa vam napisem proceduru i linkove. |
Citiraj:
|
Joke hvala na upustvu, bacim se na posao uskoro, ali prvo hocu da probam sa ovim drugim cd-om na kojem je MSDOS, na starom cd-u je PCDOS pa je mozda zbog toga.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:22. |