![]() |
Termalright vent
Ovak frend uzima mobile bartona i ne želi Zalmana boji se da ne otpadne:confused:
pa mislim da bi podjednako dobro riješenje bio termalright sp97(preporučite bolje ak ima :)) i koji vent je pitanje ?? mora biti po glasnoći u rangu zalmana i performansama jer namjerava ga zwerski ocat(lova nije problem) |
wtf ??ne kužim ne želi zalmana jer se boji "otpadanja" (koje je po meni teški mit) ,a sp97 neće otpasti (ajde dobro ima backplate ,al opet?!?!)
ak lova nije bed nek si uzme vodeno (zalman resorator) :D ak ide na zračno teško da će naći nešto bolje od sp97... vent: ili papst (2000RPM) koji je tih,ali nije baš posebno dobar ak će ići na više od 1.85V vcore ili enermax koji je ok jer može raditi i tiho (1800RPM) i jako (2700RPM) slagao sam sad i dvije kombinacije slk947 + zalman 92 koje su ispale sasvim pristojne...no nije vent baš neki za pohvaliti... |
Lik se boji običnog zalmana a kak se tek onda boji vode užas
no onda Enermax s SP97 bude dobro???ili predlažete nešto drugo btw:ima negdje usporedba s Zalmanom??? |
sp 97 + ener je odlična kombinacija iako je zalman na max (2800) tiši od enera na max (isto 2800)...bar je to moj dojam
u rangu 2000RPM je papst najtiši.... |
Citiraj:
SP-97 + Papst 92mm ili nastavak pa 120mm |
Da, ni meni baš nije jasno kak se boji da će mu zalman otpasti, a TR ne (skoro su iste težine).
Što se tiče venta, Enermax je jako dobar izbor, na min. se malo čuje, a na max. jako puše. |
Citiraj:
|
Neznam zašto se boji al TR je 200g lakši od Zalmana
|
Citiraj:
|
Ma kakvo otpadanje...No čens. Ako se sve dobro postavi nema teorija da otpadne a da ga ne kresneš s nečim ili tak nešto. Pa učvrščen je s dva šarafa koji idu na metalne nosače koji se šarafe u ploču, svaki s po dva šarafa. Znači sveukupno 6 šarafa. Meni je to dovoljna sigurnost i djeluje mi bolje nego klasične kopče...
|
Citiraj:
Pa smo svi vidli kaj se desilo :) :beer: |
He, he pa zar i ovdje...
Jebiga on je dobio udarac u tikvu, što češ:D |
Citiraj:
I kaj buš sad sa tom hrgom železa? Ja bum si piknul čim izađe onaj 7500 za proc... |
A šta ja znam. Smislim ja već nešto...:gringo:
|
Kaj nije thermalright bolji što se tiče hlađenja od zalmana??
|
Vidi ovo...
http://www.links.hr/artikl.php?id_artikl=0740CM-H6 http://www.pcekspert.com/articles/225-3.html Ni Zalman mu nije ravan... |
Citiraj:
|
E a di ja mogu nabavit taj SP-97 . Koja trgovina to ima kod nas, više preciznije U Osijeku. Ve-mil, HG-Spot, Fromel, Computer Centa, J-Ware to nemaju. Gdje da sada tražim ? ? ?
|
Citiraj:
links |
Koji kuljer je bolji mislim ako je zalman lošiji možda i ja pređem na njeg(sad želi da mu ja pričvrstim zalmana ako je bolji)(tip je puoa
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ok, jel Papst 92 mm tiši od Zalmana na minimumu? I kakav je Ener na minimumu u odnosu na Papst što se tiče tišine i protoka zraka?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Anywayz, zanima me da li je tiši jer sam čuo jedan 120 mm Ener kojem se čuju ležajevi, što nije slučaj kod Papstova. Sad, jel takav primjerak ili serija, to me zanima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kaj se tiće venta - Ener/Papst. Nema greške. Iako je Enermax po mom iskustvu tiši :rolleyes: |
Citiraj:
Ja sam ga čuo kod Daj.Harda... Ajde, baš ću ovaj put kupit Enera da vidim jel zbilja bolji od Papstova. Paske, ako ga čujem, nadrapao si ko žuti u tvornici tenisica, jesi čuo!:rambo: :D :beer: |
Citiraj:
Ne znam kaj je onda za tebe tiho??? |
Ma ko se šali to. Zalman se ne čuje na min nikako...
|
Citiraj:
Recimo da znam kako se čuje Zalman na minimumu. Jel netko mogao usporediti zvuk Papsta i Enera na minimumu sa Zalmanom? Moja misija stišavanja kompa će biti izvršena kad upalim (tj., izgasim) već upaljeni komp.:D :beer: |
Citiraj:
Kao da sam rekel u najmanju ruku da je pasivac i da se uopće ne čuje:confused: Kaj se tiče tišine-negdje se mora napraviti kompromis između buke i temperature. Ne možeš imati proc na 2500 i 9800 u kompu i nečujno hlađenje. Evo ti si obložio kućište, izbušio hrpu rupa na njemu i stavio dosta ventova. Tiho??? Mislim da baš i nije. Hoćeš-nećeš ako zaigraš neku jaču igru sat-dva po danu a vani je +30...sve će se fajn zagrijati... Ne možeš ti staviti Enera na minimum i držati proc na 2500 a da se ne zgrije. |
U tome je i najbolja fora, sve je na potenciometru.
Ako radim u Wordu ili nešto slično gdje mi treba tišina, gdje nije ništa procesorski zahtjevno, sve je na minimumu (2x 12 cm blowhole na minimumu+ CPU vent + napajanje) i jedva se čuje komp. Žalosno je da se tada od svega najjače čuje Tagan napajanje. A temperatura ni nakon dva sata ne prijeđe 6-7 stupnjeva iznad ambijentalne. A kad treba pucačinu opalit, nafrljim sve na maksimum ( dodatnih 5 komada 8 cm ventova), i tako ne čujem niš kad počnu zvučnici grmit. Ono što me živcira je zvuk ležaja, čuje se sa i bez potenciometra, čak se čuje i više kada je vent usporen, ne maskira ga zvuk strujanja zraka. Zato pitam da li je netko isprobao ta tri venta. |
Citiraj:
ja sam mislio ovako: USB Mouse USB Tastatura USB DVDRW Produžni DVI/VGA Optički ili koaksijalni za zvuk cca 5 m. Komp je onda moguće kompletno staviti u neku drugu sobu(ili van) pa nek se ventovi deru kolko hoće... |
Sky mislim da se za tebe vec svi odavno pitaju zasto nemas vodeno.Kad vec toliko zelis nenadjebivu tisinu.Tolko se mucis sa raznim blowholeovima,protokom zraka,ventovima i ostalim glupostima da si dosad mogao sam slozit ergelu vodenih napajanja ;)
Da ne velim koliko je to jeftinije jer si otkad ja pratim ovaj forum (par mjeseci) ulozio pun kurac u zracno hladjenje....em sk7,pa hrpa papstova,pa 120 papst na blowholeu,pa zalman na NB...hrpa potenciometara i sad ces jos pljunut za sp97 i enermax.E da,ni akasa nije djabe. Nemoj se uvrijedit sto nabrajam tvoje troskove,ti najbolje znas sto zelis i koliko si voljan potrosit za to i ja ti sigurno ne bi htio solit pamet,ali bi ti kao kolega ekonomist savjetovao vodeno kao jeftinije i bolje rjesenje :beer: Znam da je vodeno malo kompliciranije rjesenje,pogotovo ako mislis seljakat comp dosta...ali ako zbilja zelis tih comp (a ti ga zelis vise nego itko :beer: ) onda je to way to go. E da,daj.hard mi je rekao da nisi opce skuzio da mu je comp upaljen....toliko se zalman na min. čuje :p |
Čuj, kolega, ajmo mi na cugu to raspraviti, može? Pošalji mi na PM broj moba pa te nazovem. Objasnit ću ti zašto ne vodeno (bar ne u ovo moje sadašnje kućište i sa današnjom ponudom), zašto toliko dajem za ventove, coolere i ostale djidja bidže, i zašto Zalman ipak nije bešuman kao što svi misle, a bome ni vodeno, suprotno uvriježenom mitu.
Fakat mi se ne da sad tipkati eseje, imam sutra još i Međunarodno pravo za polagati... |
Ah vidi ti to cudan je put pravnika, smo kolege.
|
Ma OK,znam ja da ti imas svoje razloge i nemam ti ja sta solit pamet.Meni se cinilo u prvi mah da bi ti vodeno bilo idealno rjesenje ali postoji hrpa stvari i afiniteta koji bi te mogli kocit u realizaciji istog.
Inače Ante,ti moj broj moba imas a nisi ni svjestan toga :p GL na međunarodnom... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |